Új hozzászólás Aktív témák

• maglet2003

friss újonc

Sziasztok!
    Már egy ideje egy 27 colos 1440p LG W-OLED (27gr95qe-b) monitort használok, viszont az elmúlt napokban azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy lecserélném egy 27 colos 2160p ASUS QD-OLED monitorra (pg27ucdm) most hogy lecseréltem a GPU-m egy 5080-ra. Szerintetek megéri 2k-ról 4k-ra váltani ha a két monitor mérete ugyanaz? Sokat olvasom, hogy nagyon sokan a PPI miatt igen is ajánlják ezt az ugrást, viszont én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy 27 col-os 1440p képénél tényleges mennyivel tűnne jobbnak a szemnek egy 2160p képe. Illetve szerintetek megéri-e egy w-oled-ről qd-oled-re váltani feltéve, hogy amikor a monitort főleg használom akkora már lement a Nap? Egyesek szerint jobb színe van, viszont más vélemények alapján amiket olvastam ezek a színek ténylegesen nem "jobbak" hanem inkább túlszaturáltak. Gondolkoztam még egy MSI 322URX-en is, viszont arra jutottam, hogy attól függetlenül, hogy még sohasem ültem egy 32 col-os monitor előtt, szerintem nekem a 27 col bőségesen elég abból kiindulva, hogy úgy érzem a 27 col pont jól tölti ki a látóteremet.

Új hozzászólás Aktív témák