Hirdetés
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
jojoando
aktív tag
Suzuki SX-4 S-Cross Fejegység szoftvert lehet valahol letölteni 2024-s verziót?
Amit találtam a globálba egyik sem stimmel semmivel vagy Check VIN-t kér- -
Krisztián980
csendes tag
Sziasztok hétvége óta teljesen meghülyült a gps-em ha rá dugom a telefont az autóra, hogy kitükrözzem a waze-t teljesen megbolondul a gps jelem (előtte teljesen jól müködik) konkrétan azt mutatja mintha tolatnék, teljesen a másik irányba navigál (mintha hátrafelé mennék) illetve nem is nagyon találja, hogy hol is van pontosan az autó. Találkozott már valaki hasonlóval? 2 almás telefonnal is próbáltam mind kettővel ezt produkálta. Eddig remekül szuperált de hétvége óta használhatatlan...
-
stifi82
aktív tag
Hello! Fater vett egy ilyen autot 19augusztusi. A gyári navigációt szeretnénk használni. Pipa benne van hogy fizetős utak és autópálya elkerülése de mégis fel akar vinni rá? Mi lehet a megoldás?
-
kbyte1024
veterán
Sziasztok. Látom jó rég volt bejegyzés de hátha olvassa meg valaki. Vettünk egy 2020 - as suzuki swift - et a páromnak. Radugim a telot USB-vél és csak a töltés megy. Navigáció nem pedig Bluetooth-ön a telefonálás megy de kábelen nem ismeri fel. Mit frontok el?
-
Robynho
tag
helo,!
Bár az én gondom nem a fedélzeti rendszerrel kapcsolatos mégis egy kis segítséget szeretnék kérni!
Nem tudom, hogy találkozott-e már valaki beázással?!
A én gondom az, h a kesztyűtartó alól csöpög a víz, na nem is akár hogy, ha balra kanyarodok, olyan, mintha egy üveget nyitottak volna ki és öntenék belőle a vizet.
Nem tudom, hogy esetleg a klíma lehet-e vagy vmi szűrőház, DE! ha feljebb tekertem a befújás erősségét, akkor az egész olyan, mintha egy szivattyúval nyomnák a vizet azon a részen.
A motorházban is találtam egy csövet (sztem vmi túlfolyó lehet v vmit ledobott és nincs a helyén), ami szintén csöpög, szép kis tócsát hagyott már a kocsi alatt.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel. Én most igazából a képek alapján arra gyanakszom, hogy autómosás közben valahogy telement a pollenszűrő háza vizzel :S
[képek] -
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném GPS navigációval kapcsolatban. Előzmények, és úti célok törölve vannak, ennek ellenére rádió hallgatás mellett olykor irányt mond. Ki lehet kapcsolni úgy hogy ne kelljen az SD kártyát eltávolítani a foglalatból? Mi ennek a módja? Köszönöm mindenkinek aki segít.
Üdv: JokerMaffia
-
-
tylerddd
veterán
Tudom, hogy nincs támogatva természetesen
Mint írtam, működött is egy darabig. Mirrorlinket is tud a telefonom, de nem reagál rá a kocsi rendszere. Arra is gondolok már, hogy nem is a telós résszel van a gond, hanem pl. az autó rendszerét kellene frissíteni. Decemberben voltam 1 éves szervízen, szerintem ahhoz nem nyúltak. Na mindegy, megvan az iPhone is még, megy arról a Google Maps, nekem az elég. Csak zavar, hogy az elsődleges készülékemmel nem megy.
-
Adamyno
tag
válasz
tylerddd #104 üzenetére
Azért mert a carplay hivatalosan is támogatott az EU-ban, az AA még nem. Ha nincs a telefonon szoftver, akkor mirrorlinkkel tudnád használni kábelen keresztül amennyiben a készülék támogatja. Különben csak tölti és marad a Bluetooth kapcsolat. Legalábbis Scross esetén így van.
-
tylerddd
veterán
Hello! Nekem Vitarám van, de nekem nem sikerül az AA-t működésre bírnom. Amikor megvettem az autót sikerült használnom, de utána jó darabig nem volt rá szükségem. Tavaly ősszel kellett volna, de azóta nem sikerül működésre bírni, pedig több telefonnal, minden beállítást átnyálazva próbáltam.
A kérdésem az lenne, hogy ha nincs AA a telefonon, akkor attól ha rákötöm a rendszerre, érzékelnie kellene-e és mutatnia valahol, hogy van egy mobil vezetékkel bekötve?! Vicc még ráadásul, hogy iPhone-ról tértem át és i6s esetében pikk-pakk, remekül működik a CarPlay ...
Tudom, SX4 topik, de szerintem a fejegység kb. ugyanaz.
-
Kuter
senior tag
Az egyik barátom lecserélte a gyári fejegységet egy ilyenre.
Nagyon brutális.
[link] -
törölt tag
Sziasztok!
1860 még mindig a legújabb szoft.? -
dahaka1
csendes tag
Sziasztok!
A gyári fejegység milyen gyártmány?
Most nem az érdekel, hogy mi van a menüben, hanem aki kiszerelte már esetleg, mi volt ráragasztva, mint gyártó? -
Adamyno
tag
Most vettünk mi is S-Crosst. Android Autot szedtem le a telómra apk-ból felraktam és el sem indult a telón. Ez egy Xiaomi Redmi 4X MIUI10-el de van egy Redmi 6A is, azon elindul a szoftver de lefagy és újraindul a telefon ha csatlakoztatom az autóra. Viszont az Android Autonak kiadtak egy újabb verzióját és azzal már tökéletesen működik a Redmi 4X-el. Van Waze is és Google Maps is.
-
törölt tag
Hali!
Most melyik a legujabb FW a rendszerre? 1850 van rajta. -
forten
aktív tag
"Suzuki ,a Ti autótok."
-
air
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #83 üzenetére
Most is vannak offline navigációs szoftverek, nem erről volt szó. De a Waze jellemzően nem az.
Ezért kicsit félrevezető azt mondani rá, hogy működik offline.
A hasonlat arra vonatkozik, hogy a Waze hogyan működik offline módban. -
air
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #81 üzenetére
"Lehet a Waze-t offline módban használni?
Igen is, meg nem is. A Waze egy online navigáció, helyes működésének alapvető feltétele a folyamatos internetkapcsolat, ezért ebben a megközelítésben kijelenthető, hogy anélkül nem fog rendesen működni. Az útvonaltervezés, az újratervezés központi szerveren történik, azaz nem a telefonodon, így internet hiányában elesel a valós idejű információktól (torlódás, lezárás, események). Ha esetleg a roaming díjak miatt aggódsz, ne felejtsd, hogy 2017. június 15-től az EU-ban már eltörölték.A telefonon a kliens is tud útvonalat tervezni, ha az érintett térképszakasz le van töltve a cache-be. Ha valamilyen okból mégis erre kényszerülsz, tervezz útvonalat wifi-n, nézd végig az útvonalat, és akkor letöltődik a hozzá tartozó térkép. A későbbiekben ezeken az utakon tud tervezni, de ez nem garantálható."
"Waze offline használata
Sajnos, a Google Mapsel ellentétben, a Wazeben nincs opció a térképek offline letöltésére.
Szerencsére ennek ellenére is van rá mód, hogy internetkapcsolat nélkül is tudjuk használni az alkalmazást. Még otthon, internetkapcsolat mellett tervezzük meg a Waze segítségével az utazásunkat. Amíg az alkalmazást nem zárjuk be, a Waze tárolni fogja az útvonalat és a szükséges információkat. Fontos megjegyezni, hogy internet nélkül természetesen a forgalmi adatok nem fognak frissülni, így előfordulhat, hogy dugóba fogunk keveredni."
Szóval klasszikus offline használatra nem alkalmas, de bizonyos feltételekkel ki lehet kényszeríteni, hogy korlátozottan offline is működjön.
Kb, mintha az autóddal kizárólag hátramenetben mennél, behúzott kézifékkel. Így is eljuthatsz ahová szeretnél, de ... -
air
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #79 üzenetére
Navigálás közben fogyott el a neted, ugye?
Az lehetséges, hogy akkor nem áll meg.
De ez nem jelenti azt, hogy működik offline.
Ahogy írtam, net nélkül el sem indul.
Ha neked sikerült, akkor varázsló vagy. -
air
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #77 üzenetére
Tényleg?
Szerintem a Waze el sem indul net nélkül. De ha indítás után kapcsolod ki a netet, akkor nem keres, nem tervez. Szóval nem használható offline.
A Google Maps valóban képes keresni és tervezni is offline, ha előtte letöltöd a térképet. -
Notalab
tag
Sziasztok!
Tegnap lefrissítették a szomszédom S-Crossát, én tartom karban a telefonjukat.
Kérdés, hogy az Android Autóban nem lehet akármilyen navit tükrözni a kocsira?
Csak a Vazzét és a Google térképet látja. Off-line-t szeretnénk, fent van neki az Igo Szülinapp, de azt nem nem látja/kezeli az AA. -
törölt tag
A sebességet hogy lehet elocsalni GPSen? Gyári kártya van bent .
Illetve 1850 re hogy tudom frissíteni? 1840 van rajta. -
air
nagyúr
És 2015. végi vagy 2016. elejei autó, amiben a fejegység verziója 830-as, esetleg 840-es.
Ugyanis alapból nem megy a 1840-es szoftverben az AA az összes fejegységen. Egyelőre.
De talán hamarosan kiszivároghat a 1850-es verzió.
Reméljük az már minden fejegységen tökéletes lesz. -
lacentos
tag
A 1840-es sw-t kell feltenni AA működéséhez valamint 5.0+android a telón és letölteni hozzá az AA apk-t.
-
air
nagyúr
Nem tudom mit írnak az ske fórumon és az orosz fórumokon. (Link?)
De az indexen és az xda fórumon is sokkal több embernek nem működik, mint akinek működik. Sőt a Team-BHP fórumon, ahol legelőször megjelent a 1740-es update, és az indiaiak elkezdték felnyomni, náluk is sokkal több a nem működő, mint a működő visszajelzés.
Általánosságban igaz, hogy a 2015-ös és a 2016 első felében gyártott autókon működik, a 2016 második felében és a 2017-ben gyártott autókon nem működik.
Az, hogy te mit tapasztalsz független attól, hogy mások mit írnak."Az autós módból ha kilépek a telefonon,összezavarja a fejegységet és nem látja többé a telót. Csak reset oldja meg ( a fejegységé ) ."
Ez is mutatja, hogy nálad sem tökéletes. Hogy éppen az alapfunkció működik, az azt jelenti, hogy te a szerencsés kivételekhez tartozol jelenleg.
Reméljük jönni fog valami frissítés, javítás, és akkor már mindenkinél jól fog működni. -
Lovi24
senior tag
Én azért nem ezt tapasztalom. Olvasom az orosz fórumot,az Ske-t és az indexet is. Egyre többen jelzik vissza,hogy működik az AA. Az,hogy valaki leírja többször is,hogy nála nem jó.......Nyilván vannak olyan készülékek,amelyeken nem fut az AA,de az új telók nagy részén már fut. Hogy a fejegységnél mennyire számít a gyártás ideje,az szerintem egyelőre csak találgatás. A mi Vitaránk 2 éves,nemrég frissült 850-re a gyári szoftver ( még 820 volt rajta ),erre ment fel az új AA-t is támogató.
Én a Mirrorlinket soha nem tudtam használni,nincs telóm ami tudná. Kipróbáltam azonban barátok telóival,de túl sok pozitívumot nem tudok mondani róla. Azt is el tudom képzelni,hogy ez valamilyen szinten bezavarhatja az AA csatlakozását. Ezt arra értem,hogy ha előtte valaki Mirrorlinket használt,lehet a telója preferáltnak hiszi azt.... csak találgatok.Az AA legelső párosításnál pl. csak behúzott kézifékkel kezdi el a csatlakozást.
Az autós módból ha kilépek a telefonon,összezavarja a fejegységet és nem látja többé a telót. Csak reset oldja meg ( a fejegységé ) .
Ezeken kívül mást nem tudok mondani,mivel csak péntek óta használjuk. Igaz folyamatos teszt volt hétvégén.
Balatonboglár és Szolnok között végig ment és nem volt vele probléma. -
Lovi24
senior tag
Szia,nézz be az Indexen a Vitarás topikba és keress rá az Android Autóra ( AA )......
Kiválóan működik a Waze és a Google maps is egy Moto G5 plus ( 7.0 ) és egy Moto Z ( 7.1.1 )telóval! -
LibrGuy
újonc
válasz
#04441088 #61 üzenetére
Szia!
Nálunk ugyanez a helyzet, annyi a különbség, hogy nem SX4SCR az autó, hanem Vitara, de a rendszer ránézésre ugyanaz. A koncepció is; minek költene az ember gyári navira, amit frissítgetni kell, ha egyszer ott a jó Mirrorlink meg a Waze (vagy ha az nem, hát egye fene, a GoogleMaps). Más "okos"funkcióra nincs is szükség.Na nem.
Igaz, én csak egyféle telefonnal próbáltam összehergelni, ez egy Samsung Galaxy S6 Edge. Sajnos felveheted a listádra, ezzel sem működik. Próbáltam "intuitíve", az itt fentebb leírtak szerint, éjjel-nappal-télen-nyáron; semmi. Közben a telefon szoftvere átesett vagy 3 gyári frissítésen, ezek sem hatottak. Gyári kábel/utángyártott kábel - teljesen mindegy. Mirrorlink, Car Mode for Galaxy, RockScout - semmi. Tervezem a hivatalos márkakereskedés/-szervízt felkeresni, bár lehet, ezt korábban már mások is megtették, és sokra nem jutottak - azért én bízom benne.
Ha van valami fejlemény, hírét adom.
-
Ylgram1
tag
Kakadu, friss a téma. Tegnap az egész napot egy S-Crossban töltöttem és próbáltam a család összes telefonját az autó rendszeréhez illeszteni (Mirror-Link).
- Samsung S4 mini (Android 4.4.2), sajnos nem működött.
- Samsung J3 (2016) (Android 5.1.1), szintén nem használható.
- Microsoft Lumia 640, nem működik.
- Sony Xperia Z1 Compact (Android 5.1.1), tökélestesen megy!
- Sony Xperia Z5 (Android 7.1.1), tökéletesen működik!Amit leszűrtem, hogy az USB rettentően rossz helyen van a telefonos navi használatához, a készüléket illik a szélvédőre felcuppantani a megfelelő GPS jel érdekében, így viszont szerintem érvényét veszti az autó kijelzője.
Az egyetlen támogatott Sygic szoftver pedig fizetős.
Természetesen ez működik menet közben is.Valaki abban tudna segíteni, hogy a neten keringő GPS SD kártyák hogyan működnek a rendszerrel?
Benne van a GPS az autóban, csak nincs aktiválva?
Tényleg elég az SD kártyát betenni és már van is egy teljes értékű navi?Előre is köszi!
Üdv
Ylgram -
CoolBoy323
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Apámnak lett egy Suzuki SX-4 S-Cross autója. Van benne egy fedélzeti rendszer, ami Androidos telefonok esetében Mirrorlink segítségével tudna normálisan működni. Szeretnénk GPS-t a kocsiba és két lehetőség van:
- SD kártya vásárlása a Suzukitól, ami egyrészt rohadt drága, másrészt x évente fizetni kell a frissítésekért is.
- Egy Mirrorlink-es telefon, Android esetében.
'A másik két kapcsolódási forma már kábeles. Androidos telefonoknál a MirrorLink jöhet szóba (ha a telefon támogatja, újabb LG, Samsung, Sony és HTC készülékekre jellemző ez), az iPhone-hoz pedig adott az Apple CarPlay. ' Teszt.Na szóval...Milyen telefont vegyek, amivel tuti működne normálisan? Olvastam, hogy némely Mirrorlink-es telefon esetében csak néhány funkció működik, a teljes képernyő megosztás, és az autó kijelzőjén a telefon kijelzőjének kezelése nem...
Elvileg itt egy lista a Mirrorlink kompatibilis telefonokról: Link
De most így a hasamra ütök aztán veszek egyet alapon nem szeretnék költekezni, hátha azzal épp nem úgy működik ahogy kellene.
Igazából nem is lenne muszáj új telefon. Elég egy használt, régebbi, amivel tuti működne.(pl.: Xperia Z2, Z3...csak nem tudom működne e normálisan.)Annyi, hogy jó akksi kellene bele, az hogy a kijelző karcos, a szélei kopottak...esztétika dolgok nem nagyon számítanak, ha úgyis csak a kocsira lenne kötve GPS-ként funkcionálna.
Valakinek ötlete?
Köszönöm! -
Halo
senior tag
Honor 8 teló ugye nem megy...
Láma kérdés: mirrorlink funkciót fel lehet éleszteni szoftveresen? Vagy mindenképpen kell hozzá hardveres "jelenlét"?
Tehát valami főzött rom tudna ebben segíteni, vagy ha mindenképpen szeretnék kocsiba mirrorlinkes "kivetítést" nem marad más, mint telócsere...? (Ha nagyon akarom ezt a funkciót...) -
tomee77
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek sikerült már Sony Z3 compact-ot (6.01 android) összekötni mirrorlinken keresztül egy Vitarában?
Mi lehet a probléma, hogy nekem nem a videóban látott sony saját autós menüje/módja jön elő, hanem egy felsorolás hogy pl térkép stb.
A térképnél elindul a google maps, kézifék kienged és leáll....
Ez a hibaüzenet:Le tudnátok írni, hogy milyen alkalmazást használtok, hogy nálatok működik?
Köszönöm.
T -
air
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #54 üzenetére
Igen, ennyit én is tudok. Köszi.
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Nincsenek új hírek a témában?
Az eltelt 5-6 hónapban semmi új infó?
Az új Swifttel nem jött valami frissítés?
Esetleg valami gyári update a meglévő rendszerekhez?
Köszi. -
Kakaduku
senior tag
Esetleg valaki próbálta már Samsung Galaxy S4 mini telefonnal? Van rajta mirrorlink és screenmirroring is, de még nincs nálam a kocsi, hogy ki tudjam próbálni. Egyelőre érdeklődök. Nem lesz benne navi és egyébként is szívesebben használnám a waze-t.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
CoolBoy323 #48 üzenetére
Redmi 3S
-
CoolBoy323
nagyúr
Milyen Xiaomi keszulekkel volt a teszt??
Mi3mal nem mukodik :/
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
WinstonWolf #46 üzenetére
Ezért létezik a Google-féle Android Auto, ami tökre működik mindennel, csak az autógyártók kissé le vannak róla maradva (kivéve VW és Opel).
-
WinstonWolf
senior tag
Gyanítom hogy amíg az android ennyire tagolt lesz addig az ilyen Mirrolinkhez hasonló megoldások nem fognak gond nélkül működni. Az egyik gyártó itt nyúl hozzá a másik gyártó ott az androidhoz, és máris nem lehet megoldani, hogy minden telefonnal hibátlanul menjen.
Ebben az Apple fog a maga szigorú zárt rendszerével nagyot menni, ott mindegyik telefon pont ugyanúgy működik, mint a másik. Kiszámíthatóbb az autógyártóknak, ezért kevesebb a hibalehetőség is.
-
Mi a pontos neve? SX4 vagy Esikszét?
-
ToMmY_hun
senior tag
Tetszik, hogy ilyen irányba haladnak az alsó-középkategóriás gyártók termékei is. Ami viszont nem tetszik, az ennek a módja. Szerintem rettentő csúnya ez a kezelőfelület, hiába van benne a Bosch keze. Az érintőgombokat meg csesszék meg, próbáljátok ki milyen, amikor egy verőfényes nyári napon az autópályán alig látni a kijelzőt és meg kéne keresni mit kéne nyomkodni rajta. Szerintem biztonsági kockázata van, sokkal jobb lenne valamilyen Audi-hoz vagy BMW-hez hasonló MMI vagy iDrive rendszer. Frankó dolog az érintőkijelző, de meg van a saját felhasználási helye és az nem az autó, legalábbis ebben a formában biztosan nem - szerintem.
-
ak76
senior tag
Egy Suzuki kalibernél még talán megértem (még úgy is, hogy magam is élvezhetem az ostoba support,meg a félművelt értékesítők közötti diszharmóniát) hogy gyerekcipőben jár még ez a dolog,új nekik ez a technológia,stb,de hogy egy DS-nél,vagy egy Lexusnál hogy engedhetik meg maguknak ezt így...rejtély.. -
Bog
HÁZIGAZDA
Te vagy az ember, aki most értette meg, hogy a Mobilarena minek foglalkozik az autós rendszerekkel.
Igen, pont ez van. Sok autógyártó számára az IT olyan kötelező, kényszerűségből betett funkció, amivel nem akarnak és nem is tudnak foglalkozni. (Szép példa ugyanerre a DS4, ott a MirrorLink tényleg semmire nem jó, benne is van a cikkben. Fél évet vártunk a javításra, odaadták, hogy kész, ugyanolyan szar volt. Megírtuk. És egyébként ez az esetek kb 50%-ban ez így történik: megkapjuk a kocsit, használjuk, kiderül, hogy fos, összeírjuk a hibákat, átküldjük, köszönik. Aztán pár hónap múlva visszatérünk rá, ha javítják, akkor már ezt írjuk meg, ha nem, akkor meg azt. Nyilván nekünk is az a célunk, hogy elsősorban segítsünk és csak másodsorban rugdosódjunk.)
-
ak76
senior tag
Köszönjük,nagyon király
Költői kérdés következik,"és ezt miért nem a rohadt Suzuki honlapján rágják az ember szájába,ha már egyszer otthagy az ember potom négyésfélmilliónyi' kőkemény magyar valutát?"
Komolyan nem értem ezeknek a cégeknek a hozzáállását,beleteszi a funkciót,reklámozza,a madár rárepül,kiteszi az asztalra a zsetont,aztán konstatálja,jé,ez nem is működik,a szalonban meg pistabácsi kaliberű értékesítők vannak,akik jobb esetben csúnyán néznek ha mirrorlinkről & egyéb anyázásokról faggatom őket,és a kőr bezárult,marad a neten bogarászás,a fórumok,meg a hebrákolás... -
Bocha
HÁZIGAZDA
Egy cikkbe nem fogunk tutorialok írni egyes készülékekhez, egyrészt nem erről szól, másrészt lehet, hogy javítják a hibát (minden autógyártónak elég részletes hibalistát küldünk), akkor pedig elavulttá válna a cikk. Szóval jó helyen vagy, nem kell sem sírva fakadni, sem hőbörögni.
Mi a következő módon tudtuk megoldani:
1. Telepítettük a Car Mode for Galaxy-t a Samsung Appsből.
2. Elindítottuk, végignyomtuk, feltételek elfogadása stb.
3. RockScout a Play Áruházból, ezt is telepíteni kell.
4. Elindítottuk stb.
5. Kábeles kapcsolat, a Suzuki képernyőjén meg kell, hogy jelenjen a RockScout, el is lehet indítani. Valamiért ez csak a második csatlakoztatásra történt meg amúgy, más autónál is így volt.
6. A Suzuki képernyőjén lévő Home gomb elvileg már a Car Mode-ba visz.Persze a háttérben is minden stimmeljen, a MirrorLink beállításoknál legyenek meg az engedélyei mindkét szoftvernek (a Car Mode-nak és a RockScoutnak is), illetve gyári kábelt érdemes használni.
-
LibrGuy
újonc
Én...én...én akkor most sírva fakadok. Komolyan.
Fél éve próbálom összehackelni a rohadvány Samsung S6Edge-t a Suzuki-féle rendszerrel, MirrorLinken keresztül. (Az előzőből következik, hogy fél éve nem sikerül.)
Fél éve nyomozok, hogy mit csinálok rosszul, miért nem megy, mit kéne másképp. (Az előzőből következik, hogy fél éve nem sikerül rájönnöm.)
Megjelenik ez a cikk, LEÍRJÁK benne, hogy hát igen, igen, a koreaiak, ugye, és akkor a több MIrrorlinkes izéből akkor nem mind működik, akkor, és hát ez azért, ésés.MELYIK?
...
MELYIK Andoridos App, amivel össze lehet ezt a két sz..t párosítani?Könyörgöm, valaki írja meg, ha már a cikkbe nem fért bele!
Köszönöm szépen!
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
noPublicFG #31 üzenetére
Meg tudjuk mondani: nem. Csak Bluetooth-on.
-
Azt meg tudjátok mondani, hogy windows mobile-lal együttműködik a fedélzeti rendszer?
-
Próféta
tag
Bírom ezt a rendszert, de a mirrorlinkkel nekem is meggyűlt a bajom.
Note 4-em van, de gyárilag nincs egy mirrorlink alkalmazás sem a telón. Legalábbis amikor a beállításokban a mirrorlink engedélyezése menüpontban vagyok, van egy Mirrollink alkalmazás nevű lista, amiben csak a "Nincs" nevű szerepel.
Miket érdemes letölteni a Playből, vagy a Galaxy Apps-ből?
Ja, a mirrorlink 1.1-re már frissítettem. -
petymeg
addikt
Nekünk Vitara van, ugyanezzel a fejegységgel. Számomra csalódás. Pl a telefonkönyvben nem lehet a tárcsázóval keresgélni, hanem van egy csúszka amivel oda kell görgetni az illető nevéhez. Ez még nem is lenne katasztrófa, csak baromi vékony a görgetősáv és nehéz megoldani a keresést menet közben. Másik csalódás a Mirrorlink. Álló helyzetben tudja a Google mapsot, de amint oldom a kéziféket, biztonsági okokra hivatkozva kilép. Van viszont pénzért sygic car vagy a gyári navi. Tehát ingyenes navigáció, amit számos tesztben hangoztattak, az nincs a fejegységen keresztül. Buherálni lehet vhogy, a neten vannak videók menet közben működő Igoval pl.
-
Matada2.3
veterán
Tetszik ez a nem túlcsicsázott célszerű megoldás, valamiért meglepő, hogy a Suzuki ilyen jól össze tudta ezt hozni
-
Pityu89
senior tag
Egy Alfa Giulia tesztet is olvasna már a közösség :-)
-
törölt tag
"Szervokormány pedig legtöbb baleset okozója csak ezt nem hangoztatják."
Tegyük hozzá hogy jogosan, mert ez ebben a formában nettó ferdítés. Van erre bármilyen akármilyen forrásod? Mert az, hogy a vezető elveszti az uralmát a gépjármű fölött, az kb 20 okból lehet, és ezek közül kétlem hogy egy lenne a szervokormány... Ez olvasatomban olyan mintha a fékszervo meg a blokkolásgátló lenne a ráfutásos balesetek okozója...
"Hirtelen kikerülő mozdulatnál nagyobb kitérést okoz, mert nem oktatják ilyen manővert(mellékesen ilyen segédeszközön)."
Az azért megvan ugye hogy:
- Kb egy raklapnyi különböző módszer van a gyártóknál, passzív és aktív egyaránt... Melyik okoz nagyobb kitérést és minél? Van ahol négy kormányzott kerék van és társai. Mire kéne oktatni kit?
-Nem oktatják, teljesen jogosan. Amikor közúti vizsgára megy a delikvens sajnos annyit kell bizonyítson itthon hogy bizonyos körülmények között épp hogy életben tud maradni az úton. Lehet filozofálni sok mindenen amit nem tud egy friss jogsis, fingja nincs hogy ha a kocsi megcsúszik télen hogy korrigáljon, és még ezer más dolog. 20k egy alap vezetés technikai tréing, 6 hónap egy év után én kötelezővé tenném mindenkinek vizsga után, de ez én vagyok csak...
- Mi az hogy ilyen segédeszközön? 1: ha nem oktatják akkor mindegy min nem oktatják 2: komrányszervo már egy ideje kerül a kocsikba by default, nem lerobbant szutyok suliba kell menni ahol ladákkal oktatnak.
Egyébként meg továbbra is az a baj, hogy nem értem mit vársz el mondjuk egy jogsira készülő embertől, amikor a forgalomban résztvevők jelentős százaléka egy korrektet vész fékezni se tud, több cimbora esett pofára tréningen nagy mellénnyel amikor kiderült hogy lila fingjuk nincs a saját autójuk milyen távolságon áll meg. Arról nem is beszélve, hogy az utolsó 5 méteren álltak rendesen bele a pedálba, ott meg már rég késő volt. Pont ők piruetteztek a rántópadon, és 50-nél tarolták a bójákat amikor ki kellett térni random.
És ezekért nem a szervo felel, hanem a szarul megválasztott sebesség, követési távolság, gyakorlat totális hiánya, és az emberi baromság -meg egy rakat más-. Aki kormányszervóra keni a balesetét az pont úgy felkenné a kocsit nélküle is szerintem...
-
hunaqua
addikt
A múlt héten mentem 1 napot ezzel az új 1.0 Turbó S-Cross cuccal.Ez egy nagyon kellemes autó,benne is "ragadtam" 1 hétre
.
-
Ablakos
őstag
Nekem még nem volt soha ilyen "okos" autóm. Lehet ezeknek hivatalosan frissíteni a fedélzeti rendszerét?
-
Csapoati
nagyúr
Kényelem. Egy gombot nyomni kisebb erőfeszítés, mint valamit tekergetni. Ráadásul többnyire hamarabb is végez az ember vele, ami ugye kulcsfontosságú. Én szeretem a technikai újdonságokat, de elfogadom azt is, hogy ha valaki nem. Csak ne legyen egyből az hogy ez meg ez minek. Lehet, hogy neked nem kell, másnak meg tök jó.
A túlbonyolítást viszont én is ellenzem, pl a mostani Ford Focus ráncfelvarrás előtti műszerfala egy rémálom...
-
lacy86
addikt
"Szomoru arc"
😂😂😂 -
darvinya
titán
Tempomat azért hosszútávon jó.
Szervokormány pedig legtöbb baleset okozója csak ezt nem hangoztatják. -Hirtelen kikerülő mozdulatnál nagyobb kitérést okoz, mert nem oktatják ilyen manővert(mellékesen ilyen segédeszközön).
Állóhelyzetben ráadásul nem ajánlott kerék tekergetése, mert tönkre teszi futóművet.Elektromos ablakhoz minek fedélzeti izé?
Miben jók ezek fedélzeti csodák azon kívül, hogy elvonják a figyelmet? -
Csapoati
nagyúr
Tempomat se kell, nem vagyunk mi bénák, akik nem tudnak egy sebességet tartani. Szervokormány se kell, nem vagyunk erőtlen gyerekek. Ugyanezért elektromos ablak se kell, tudom én tekerni. Stb stb, remélem érted a példát.
Ez a Suzuki-féle rendszer nekem nagyon szimpatikus: semmi csicsa, de pont emiatt egyszerű használni. A bugokat meg reméljük majd kiirtják.
-
darvinya
titán
VW egy kalap kaka, ráadásul fapad kategória.
Pl: régi '91-es Ford Escort-ban minden volt, pedig 6 gombos megoldásos.
Pl: BT, Klíma, Rádió, ülésfütés, elektromos ablak, központi zár, tempomat (manuális váltósegéd).
És ez gyárilag szerelt, nem többe került mint a Scorpio(Mondeo).Akkor mi kell még?
Pofázzon milyen jól vezetek, hogy hízzon a májam.
Vagy bíztatson, mert nem tudok vezetni.
Vagy írja ki mennyit fogyaszt(jól átba …va, hogy higgyen takarékos), mert nem tudok számolni. -
GabN73
addikt
Dehogynem, csak a multikormányról nem esett szó, az kiváltja a 6 gombot
Az összes új Suzuki ezzel a rendszerrel van felvértezve, (Vitara, Baleno, S-Cross) mondjuk nem tudom, hogy a Beleno műszerfala miért nem fért már el a Vitarákban vagy az S-Crossokban, pl az tud mindenféle felesleges dolgot (pedál "monitorozás", g erő mérő, aktuális leadott erő/nyomaték...) A kormány pedig mindegyiknél ugyan az.ak76
Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindegyik Suzuki kap ilyet, sajnos van olyan fapados verzió, amibe még rádiót se raknak -
ak76
senior tag
Ahogy mondod,a régi autó,a hat gombos vezérlésével nem tudja felvenni a versenyt...a mai kocsik kilencven százalékával.
A "régen minden jobb volt" c. bullshit,egy ostobaság,húsz éve az egyhatos Passatom utazási komfortja,menetkényelme,dinamikája,és legfőképp megbízhatósága meg sem közelítette ennek a mai egyhatos S-Crossnak a szolgáltatásait,a technika pedig változik,a szolgáltatások bővülnek,ebbe a mai Suzukiba olyan extrákat tesznek az alap felszereltség fölött egyel,hogy 10-15 éve súlyos százezreket fizethettél ilyen cuccokért,ha egyáltalán lehetett rendelni,és baromira nem ebben a kategóriában,hanem két osztállyal feljebb.
Az időt nem állíthatod meg,a technika fejlődik,ha ez téged zavar,akkor ne vegyél okostelefont sem,mert a nyomógombos 6310i kenterbe veri az összes mai vasat,hiszen két hétig bírja egy feltöltéssel,harminnchatóra beszélgetési idővel,tehát a legjobb telefon evör'.
Igaz hogy azon kívül semmi mást nem tud,de azt profin. -
darvinya
titán
Akárhogy olvasom ilyen autó fedélzeti cikket, mindig hiányérzetem támad és úgy vágnám ki a berendezést, mint macskát WC-ni.
Valahogy a régi autó max. 6 gombos vezérléssel nem tudják felvenni a versenyt.
Aki meg eltéved mert nem pofáz egyfolytában valami, az inkább ne is vezessen. -
-Faceless-
őstag
Design terén még van hova felzárkózni. Már mai szemmel is elavultnak tűnik, és határozottan nem ez a belső fogja meggyőzni a vásárlókat.
Peugeot i-cockpit rendszer várható lesz?
-
batai15
félisten
na ez kedvemre valo ,mindig is erdekelt a suzuki rendszer.
-
ak76
senior tag
A Vitarámban is ez van,az S-Crossba innen lett átültetve a facelift utáni (króm maszkos) példányokba,annak idején ez (is ) döntött a Vitara mellett,bár vannak vele kisebb nagyobb gondok,a mirrorlink kb semmivel nem működik (elvileg van már rá frissítés,majd 3000 km múlva kiderül az első nagyobb szervinél),a hülye fekete zongoralakkot is hanyagolhatnák már,de tényleg úgy van, hogy minden működik,minden gyorsan működik,és a funkcióját kiszolgálja.
Az SD kártyás navit potom 90K-ért vesztegeti a Suzuki,2 éve frissült,és nem tud magyarul,ez nem éppen elegáns húzás,pláne hogy kénytelen vagyok emiatt az ablakra cuppantani a telefonomat,ha olyan helyre megyek ahol kell a navi... -
Zsoo80
tag
Szerencsére kezd egyre jobban elterjedni a CarPlay 👍🏻
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Folytatódik az autók infotainment rendszereit bemutató cikksorozatunk, a Suzuki megoldása kellemes meglepetés volt egy olyan árkategóriában, ahol az ilyesmi nem okvetlenül elvárás.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest