- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz zsamiatt #25886 üzenetére
1. magyar oldalt neztem, ott sokkal kevesebb info van 2. mea culpa, oraknal me'g termeszetesnek is vettem volna, a band jellegu termekre gondoltam csak elneztem vagy elirtam... vivosmart
Viszont az angol oldal vivosmart body battery link konkretan az orashoz visz, ugyhogy remelhetoleg akkor teljeserteku (azt sejtettem hogy valami van benne, amit igy hivtak, csak az nem volt trivi, hogy ugyanaz a merestechnikai is megvan benne, vagy tobb saccometriat vet be egy hasonlo ertek generalasahoz). -
jézusom
addikt
válasz zsamiatt #25358 üzenetére
Nem azért kell órával mérni a kalóriát, hogy azzal fogyj. Edzéssel nem lehet annyi kalóriát elégetni, ami kompenzálna egy közepesen szar étkezést.
Főleg nem érdemes egy órát más mérési módszerekhez hasonlítani.
A saját edzéseidet ugyanazzal az órával tudod monitorozni. Vissza tudod nézni mennyit edzettél satöbbi. Engem legalábbis ez motivál hogy ott van az alkalmazásban mennyit edzettem mennyi kalória, plusz okos mérleg is mutatja a táblázatban a súlyomat satöbbi, de az se pontos, viszont engem motivál.
Kb tök mindegy mit mutat, gumicukrokban számolna, vagy valami tokenekben, az se számítana, ez csak egy viszonyítási alap, semmi köze a valósághoz.Még azt mondtam hogy ha valaki irodában dolgozik és minden nap tök ugyanannyit mozog és tök ugyanazt eszi akkor valami értelme van ennek hogy edzésen mennyi kalóriát éget, de akkor is csak hozzá vetőleges.
-
tknof1871
őstag
válasz zsamiatt #25249 üzenetére
A Polar Beat app megmutatja hány kcal energiát "égetett el" user az edzés alatt. Ez mennyire pontos?
#25249 zsamiatt
semennyire.
Kicsit olyan érzés mintha átvertek volna. A Polar H10-ről csak jót hallani + a Polar márkáról is.
Az Elite HRV-vel azért elég pontos HRV-t ad meg? A kardiológus szerint igen, de akkor már inkább rákérdezek erre is. Ez fontosabb mint az mennyi kalóriát égetek.
Vissza az elégetett kalóriához. Egy user meg tud határozni egy számot, x-et, amivel megszorozza a Polar Beat-ben írt elégetett kalóriát és akkor egy elfogadható pontossággal megkapja valójában mennyi kalóriát égetett el?
Van olyan okos akármi amivel meg lehet határozni mennyi kalóriát égetünk és viselhetjük a mindennapokban?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #25118 üzenetére
Jaja, igazad lehet. Itt ír valamilyen "power meter"-ről (nem értek hozzá, nem tudom mi ez). Én ~1,5 éve aktívan futok, szóval én a futással kapcsolatban látom csak a VO2 Max-ot. Bringázni csak hébe-hóba szoktam, és nincs ilyen watt mérőm se.
Link-elnél kérlek egy ilyen cuccot?Tárgytalan: Best power meters in 2024" ... a fenix 7 sétánál is tudja mérni."
Azt mégis, hogy?
... én azt hittem a VO2 Max-hoz azért ki kell hajtsd magad (ezért Max). Séta közben azért azt nehéz lenne.
Nézem a kezelésijét, és ott – akárcsak az FR255 esetén – futást, és bringázást említ.#25114 jézusom
Nem a készülék szopat, hanem te, saját magad.
Hagyd a csudába a gagyi arcfelismerést, és használj ujjlenyomatot. Akkor jó eséllyel a fizetés is könnyebb lesz.
Kód bekérés: én azt hittem minden óra úgy működik, mint a Garmin. Minden fizetésnél kódot beírni ... eret vágnék, ill. akkor maradna a telefon (mert kényelmesebb lenne).[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz zsamiatt #25048 üzenetére
Na ezt nem bírná végig az óra: " De ha már kimegyek bringázni 7 órát egy nap és aktív a gps, meg futás gpsszel azért masszívan zuhan a napszám." - és ez a te példád volt. Vagy bringázás közben is ki-bekapcsolgatod az LTE-t? Ha nem használod zenére, akkor akár egy fél napot is kibírhat - nice.
-
arcitec
addikt
válasz zsamiatt #25048 üzenetére
Figyu. Már megint olyannal példálózol, hogy "szerintem". Itt a bibi. Jómagam meg tapasztalatból kalkulálok. A 6X 80%-ra töltve tud úgy 16-17 napot minimum. Heti 3-4 óra gps + bluetooth telefonon keresztül. Lehet tud zenét is, de minek, ha ott a telefon, mert ügye az mindenképp kell(kommunikáció ami a fő lényege ). Amúgy nem mondom azt, hogy nem lenne jó az LTE,(olvass vissza) persze kellene bele, de ......
Amúgy meg a Garmin sajna mindig is ilyen volt.(Illetve amerikai lásd Iphone.)
Régebben még a memóriával is spóroltak, épp annyi ami még pont elég és minél több pénzeket kaszírozni. Na meg kell a következő generációba is valami.
Ez van, sajna nincs jobb, van más használható, de nincs jobb.
Az Apple okosóra(ha jól tudom), a Garmin meg elsősorban sport óra.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz zsamiatt #25046 üzenetére
Erőlködsz, a nyakasságodon. Elfogadom, hogy neked nem jön be. De azért ne vond már kétségbe, hogy másnak meg ugyan az remekül használható! OK? Csak erre akartam célozni, ami ezek szerint nem ment át. Az üzemidőt is kevered a "hamut a mamuval". Leírod az alap használatra az üzemidőt újfent. Akkor meg minek neked az LTE?
Ismételten, ha használod, ami NEKED hiányzik :
GPS mód LTE LiveTrack kapcsolattal: Akár 10 óra
GPS mód zenével és LTE LiveTrack: Akár 7 óra
Ügye a zenéhez kell a telefon, de nem az óra merül, mint itt az óra adataiban telefon nélkül. Hogy-é?Nyilván a 6X nekem az etalon mi más? Próbálok realista lenni, nem félremagyarázni.
Ismétlem ha neked mások az elvárásaid az rendben, de csak arra próbáltam célozni,
hogy ha jól belegondolunk jó az LTE, de nem is annyira kardinális, mindennek ára van.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz zsamiatt #25038 üzenetére
Neked lehet. De aki fülest használ, mint pl én sportoláskor annak bizony teljesen jó, főleg
ha a zene is mehet közben.(amit TE feltételezel, hogy nem is.) Na meg azért megnézem én azt az órát amúgy amivel telefonálni lehet/kell. Na meg az üzemidőt is. Lehet praktíkus is akár, de nem kizárólagosan, mert a füles tuti kényelmesebb. Szóval már megint van valaki aki a maga képére akar mindent ami abszolút nem etalon. Ejnye-bejnye ..[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz zsamiatt #25002 üzenetére
Tudom hol van a pánt. Volt már mellkaspántom. Hidd el eltudom dönteni, hogy arra amire nekem kell, nekem nem felel meg.
A kérdésem pedig nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy mik a tapasztalatok a karpánttal. Erre vonatkozóan szívesen veszek személyes tapasztalatokat. Köszönöm! -
Aliendej
tag
válasz zsamiatt #24896 üzenetére
Egyébként meg mielőtt kötekedsz nézz utána:
"Wash the strap", tehát magát a hevedert persze hogy moshatod géppel, de te beraktad a készüléket is amin a szenzor van!
Mindegy, a lényeg, hogy nem ciki elolvasni a felhasználói útmutatót, főleg ha érted is amit írnak benne.<Adamsky>
Remember to detach the connector from the strap before washing.
(mosás előtt ne felejtse el leválasztani a csatlakozót a hevederről) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24892 üzenetére
@Aliendej és @MC Pite
Érdekes: Care instructions ...
After every five workouts or at least once a week wash the strap in a washing machine in 40°C / 104 °F.
Mindegy, a lényeg, hogy nem ciki elolvasni a felhasználói útmutatót[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz zsamiatt #24881 üzenetére
Elhasználódot a pánt, csere. (aliról 3000)
Tudtommal mosógépbe rakni tilos, abban vannak az... eletródák(?).Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24888 üzenetére
Nem akarok okoskodni, mert rövid ideig használtam pántot. Amolyan próbaképpen. Nekem – az én szintemen – az óra tök elég. Viszont miután "elhalálozott" az első pánt (sajnos csak akkor), megnéztem a leírását (ilyen biztos, hogy a H10-nek is van ...)
Please wash the chest band by hand with clean
water and put it flat to dry after each use. After 7
times of use, please wipe the chest band with
diluted soapy water and rinse with clean water. Do
not place the chest band in the washer or dryer.
Do not use chemical cleaners for cleaning since
chemical cleaners may cause rapid aging of the
chest band and shorten its service life.Szóval szerintem a mosógép nem volt jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24886 üzenetére
"Nem gondoltam volna ... "
Én sem, de ha utána nézel / olvasol, látni fogod, hogy tényleg minden alkalommal és alaposan meg kell tisztítani a pántot, különben idő előtt "beadja a kulcsot".
Az amazon-os link-en szereplő review-k között is olvasni olyanról, akinél a gyári ~1-1,5 évig bírta (mint nálad). Szóval ez az időtáv – pláne a napi használatot figyelembe véve – nem tűnik rossznak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24883 üzenetére
Nálam (olcsó, de egész jó Ali-s mellkaspánt) a pántot (az "kütyü" maradt) kellett cserélni, mert az edzés elején még működött, aztán csak otthon vettem észre, hogy kb. 5 perc után már kikapcsolt (mert gondolom nem kapott jelet). Az újat szintén az Ali-ról rendeltem.
H10-hez is találni: link1, link2
Gyári: link1, link2
Esetleg amazon.de-n nézz még szét.#24884 Vyndree
Alvási és pulzus adatokat?[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz zsamiatt #24867 üzenetére
Nekem az I2nél nem volt ilyen gond, igaz, relatív hátra húzom, hogy a kézfejemmel ne zavarhassam.
Lünettának nekiért a golyó meg a súly, de ez különösebben nem zavart (egy domború üveges okosórát levennék inkább).Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz zsamiatt #24501 üzenetére
MFP-al gyorsan logolom mi ettem, Garmin vonja mit égettem belőle. Órán kényelmetlen lenne rögzíteni, tekefonnal, sokmindent vonalkóddal.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz zsamiatt #24486 üzenetére
Pl MyFitnessPal integráció, mikor mit ettél ami milyen összetételű, és nyilván pariban van az elhasznált kalóriával garminnal összekötve.
A garmin 1024 éve navigációs és sport vonalon megkerülhetetlen, sőt, valószínűleg a legnagyobb. Ezer rétegtermékük van, és eredendően korrekt cuccaik, és általában az árakat is tudják hova kell belőni. Nem féltem őket. És nem ülnek a seggükön, sőt, támogatás is korrekt, tudtommal nincs másik olyan gyártó, aki ennyi fejlesztést eszközöl utólag is, és ennyire figyel a tesztekők, juzerek visszajelzéseire.
10 év után még az 50es limitet is megoldottákSpark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz zsamiatt #24482 üzenetére
Relatív, párszor fejtegettük. Csomó dolgot kapsz vele (használtan, 30ért is) aniért másutt külön kell fizetni havidíjat, vagy fizetősen sem tud olyat.
Meg azt mondom hogy olcsók, de nem is gondolom túlárazottnak, plusz hatalmas a paletta. Igazi konkurense nem nagyon van, de a hasonlók kínából is 80 körül indulnak, ami egy FR/Instinchez képest meg igen sovány amit tud.Eleinte sokalltam, mióta próbáltam sok óeát és használok garminokat, nem kell ST, Strava, kajalogolós, otthoni edzős cuccokra fizetni.
Kicsit visszafogottabb igényekkel ott a Coros mint alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MODERÁTOR
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24465 üzenetére
Nekem is folyamatosan a kezemen van (én még bringázáshoz sem veszem le), de ettől függetlenül a tény, hogy senki sem gondolt arra, hogy ha az érzékelők kikapcsolnak, – mert nincs mit mérni, – akkor talán (?) érdemes lenne a vibra-motort is kikapcsolni.
De, ez egy apróság ahhoz képest, hogy a DND nem szinkronizálódik. Ez utóbbin időről-időre eléggé megdúlom magam. Megy a duma, hogy így "okos", meg úgy "okos" egy-egy ilyen óra, miközben alap dolgokra nem képes.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24361 üzenetére
"Ertem a problemadat ... " – már majdnem.
" ... a training readiness ami valoban erdemi es nem a sima recovery ... "
Ugyanis előbbi egy pár órában (köztük az én FR255-ömben) nincs. Csak recovery!
Most már szerintem hagyjuk, mert én megbizonyosodtam róla, hogy ez gyakorlatilag kimaradt az app-ból. Majd írok a support-nak, hogy lesznek szívesek ... -
Sirandrish
legenda
válasz zsamiatt #24358 üzenetére
Hát jó, de az órán frissül amit naponta többször is leszinkronizálok, az appban ez a rész mégsem frissül.
Mindegy igazából, mert az órán is tökéletesen meg tudom nézni..
Nah nem mintha visszatartana az edzsétől ha mondjuk még 2-3 óra regenerálódást javasol
Most egyébként pont jó, mert még 11 órát ír, és úgy is olyan 9 körül tervezek holnap megmozdulni[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24355 üzenetére
Igen, láttam. Elég katyvaszos az egész, mert amiről Te beszélsz az a training readiness része ("átemelődik", ott is megjelenik). De, szerintem neked is van egy csak recovery-t mutató képernyőd a Training status alatt (az órán!).
• Recovery (ld. a kis órás képet az elején!)
• Training readiness (aminek része a recovery time, de mást is néz)#24356 Sirandrish
" ... az app nem írja."
Vágom, köszi! Ez a gondom, csak páran elbeszélünk egymás mellett.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz zsamiatt #24355 üzenetére
AZ viszont nem frissül. Legalábbis nekem még reggeli adatokat mutat, de azóta volt egy kemény edzésem aminek a regenjéből még 12óra van hátra, de aszerint meg 1.
Az reggel 6:32kor frissített utoljára..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24350 üzenetére
Igen, azóta utána olvastam. Értem is, amit írtál, ill. ahogy azt már korábban is sejtettem (mielőtt utána néztem) van recovery és training readiness.
Ugye az eredeti kérdés az volt, hogy előbbi hol a bánatban van az app-ban. Az én órám nem tudja a training readiness-t, de akinek tudja, szerintem annak sincs meg az app-ban a recovery. Ezt csak az óráján tudja megnézni. Na, ez a lényeg. -
-
MC Pite
veterán
válasz zsamiatt #24331 üzenetére
Cé cé cé. ReedWorks-től az Instinct Pro, amit meg is vettem, és elég alaposan testreszabható, itt pl 17 elem van kint a számlapon, meg az idő, és akár 4 oldalas is lehet
szerk: 48 a recovery órában, 471 a heti aktív percek száma.
Valeno: A Recovery az erősebb. Vagy pihenj, vagy laza edzést csinálj - de leginkább csinálj pár rendes (20-30 perces) nyújtást/futós jógát szvsz. A tréning terv az a javasolt nehézéség szerint van és úgy van heti 1-3 edzés, hogy te meghúztad jobban, az nincs benne a tervben, értelemszerűen ilyenkor csak lazásan érdemes, mert könnyen/könnyebben lehet sérülés ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #24325 üzenetére
Én is angolul használom, de nekem ilyen nincs. Ezek vannak ...
A vicc, hogy a "Training Status" az app-ban is megjelenik, de nem tartalmazza a recovery-t.
Neked gondolom valamilyen komolyabb / drágább Garmin-od van. Azokban van "training readiness". Az én FR255-ömben nincs ilyen. -
Elektrosokk
veterán
válasz zsamiatt #23292 üzenetére
Sziasztok.
eddig megelégedéssel használtam a huawei órákat, most szeretnék pont váltani a következő modellre (GT3pro). Leginkább pulzus és alvásfigyelésre használom, párszor felveszem a bejövő hívást rajta, semmi extra.
viszont megfordult a fejemben a garmin vagy a polár is... polar mellkaspántot használok minden edzésemhez, és azt olvastam, hogy a polár alvásfigyelése a legjobb. Futni nem szoktam, általában fix helyen edzek, vagy köredzés. Annak azért örülnék ha nem kéne naponta tölteni... mit javasoltok?
megnéznék egy polar és garmin alternatívát is.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #22940 üzenetére
"Ma pl 5 orat voltam kint." - csak azért kérdeztem, mert egy mindent (is) tudó órát ennyi idő alatt simán le lehetne meríteni, ha azt 100%-ban kihasználnád.
" ... nem cippelsz feleslefesen egy telefont is."
Igen, ez gond, nem vitatom. A mai telefonokat ugyanis "cipelni" kell, mert péklapát méretűek, és sárnehezek. Amikor kicsi, könnyű mobiltelefon után sírok, akkor az esetek 98%-ban le vagyok oltva." ... uszas kozben a medenceben erdekelne."
Pedig akár jogosan is felmerülhetne a kérdés: ha medencében kibírod telefon nélkül, akkor pl. futás - vagy más olyan sport esetén, amikor egy telefon kényelmetlen lehet - miért nem?"Van egy elerheto technologia ... "
Na, ebben van közöttünk véleményem szerint a legnagyobb vita. Mert szerintem nincs. Ma alapvetően választanod kell a mindent is tudó óra (WearOS, Apple Watch) és a "célszerszám" (→ üzemidő) között." ... van egy premium aru termekem akor abba igyekszem beletenni a tutit."
Igen, ezt láthatod ha összehasonlítasz egy Apple Watch-ot egy (komolyabb) Garmin-al. Valószínű nem az előbbit fogja keresni egy triatlonista, extrém terepfutó, stb.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #22931 üzenetére
"Pedig igenyem volna ra... "
Igény sok mindenre lehet, de akkor (lehet) más márkát kell választani. A Garmin nem (vagy kevésbé) a mainstream okosóra vonalat képviseli."Nem kene telot is vinnem tekeresre pl." - had kérdezzem meg, mennyit szoktál tekerni (nem távban, időben)? És olyankor mire használod / használnád az órát (telefonáláson kívül)?
#22932 Spec
" ... nézőpont kérdése ... " - igen, ez tényleg nézőpont kérdése. Szerintem ugyanis egy okosóra nem lehet elegáns. Hiába szép a szíja, az óraház, stb. az óralap az esetek nagy százalékában egy nagy fekete kör." ... ha minden mást hozna, amit a Huawei is hoz."
Azt kell megérteni, hogy a legtöbb Garmin teljesen más koncepció mellett készül, mint az átlag okosóra. Ezen órák fő területe a sport. Általában ennek van minden alárendelve. Minél többen, és minél többet sportol az ember, annál jobban tudja ezt értékelni.Egyébként értem a problémádat. Neked kell ez a kihangosítás. Igaz nehezen tudom elképzelni, hogy miért nem az autó fejegységét használod erre vagy épp egy - jó eséllyel -sokkal jobb minőségű headset-et?
Nálam az okosóra a telefon tudásának "meghosszabbítása": sokkal jobb üzemidő, vízállóság, sportolás közbeni kényelem (futás közben nem akarok telefonálni, max. zenét hallgatni, kerékpározás alkalmával pedig nekem nem gond magammal vinni a telefont).
Semmit sem érnék egy olyan órával, ami kb. ugyanazt tudja mint a telefonom (pár nap üzemidő, és pár óra GPS).Egyébként miért kell neked az a "tűpontos" GPS? Őszintén kérdem. Tapasztalatom szerint ez max. akkor érdemes bekapcsolni, ha tényleg fontos a nagy pontosság. Én pl. erdei futás alkalmával (futókör) szoktam csak aktiválni ezt a módot, mert itt azért - még a Garmin is - merül rendesen. És utóbbi miatt van a legtöbb Garmin-ban több fokozatban állítható GPS is (nem csak on/off).
-
Ren Hoek
veterán
válasz zsamiatt #22583 üzenetére
Epp ez a kulonbseg az orak kozott. A Huawei es az Apple orai sokkal kevesbe erzekenyek az egyeni es kornyezeti kulonbsegekre, es a kulonbozo sportfajtakra. Egyszeruen jobb a szenzor es a szoftver.
Ezt nem csak Rob tesztjei bizonyitjak, hanem tobb fuggetlen meres is. Az okosorak es pantok tulnyomo tobbsege siman elverzik egy sima spinningnel is, ahol semmit se mozog a szenzor. A resting pulzus pedig a nagyon minimum, hogy ott pontosan kellene lennie. A legnehezebb kategoria a sulyzos edzes es az uszas. Ezeken kivul azert kozelit mar az 1-hez a korrelacio (az az amikor minden letezo korulmeny kozott megegyeznek az adatpontok a Polar mellpanttal). Itt meg erezhetoen nem tart a tech az orak es pantok tobbsegenel.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz zsamiatt #22561 üzenetére
Igen amugy Robnak is ez jott ki.
A Fenix 7 inkabb kozep-felso kategoriat tud maximum pulzusmeresben a Polar10-hez kepest. A Huawei es Apple orai ebben verhetetlenek. Bringaban es Weight liftingben sajna elvereznek a Garmin orai is, ahogy a Samsung 6 is.
[link]Persze ha van Polar10 akkor teljesen mindegy, az a gold standard sporthoz.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz zsamiatt #22558 üzenetére
Milyen orarol van szo?
Mert pl az Apple Watch 8-on latod ahogy dobog a sziv ikon, es osszevetheted a nyakadon mert dobbanasokkal. Megegyezik, es valos idoben mutatja a szivverest nalam. Azert ez a modern optikai szenzorokkal nem nagy cucc, ha jol erintkezik es nem lotyog. Nyilvan nem 100%-os pontossagrol beszelunk , mert olyan nincs es intenziv edzesnel neha kimaradhatnak meropontok. (Egyebkent azt az EKG ovek sem tudjak a 100%-ot, es ott is eleg sok dolog befolyasolja a merest. Nekem pl van Bluetoothos mellpantom, es ha mocorog, vagy szetizzadom, akkor akadnak gondok vele, persze nem is Polar 10)
... de azert ezek durva hibak egy 300$-os kutyutol. Az Apple es Huawei orak ezt jol veszik.
-
Ren Hoek
veterán
válasz zsamiatt #22545 üzenetére
'Egy megközelítés csak.'
Azert nem teljesen. A Huawei es az Apple orak majdnem megkozelitik a Polar 10 EKG mellpantot.
Az 1-es korrelacio azt mutatja, hogy kozel minden adatpont megegyezik a mellpanttal. Futas, Bicikli eseten mindenkepp, sulyemelesnel mar elofordulhatnak kihagyasok. Nekem uszasnal is olykor elveszti a jelet, de az mar extra csak.
Szoval meg lehet ezt pontosan is csinalni, kozel medical grade szenzorokkal.
[link]Ezt tobb teszt is alatamasztja, persze egyeni elteresek lehetnek. Huawei GT3-at teszteltem AW8 mellett, es kb ugyan azt mutattak mindig.
[ Szerkesztve ]
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22373 üzenetére
Ok olvass vissza jóval és tisztán fogsz látni, azt is írtam ki lett veséze a téma a esim kell máshoz, ha tetszik ha nem.... és aki nekem írta hogy nem érti minek az esim, ott a válasz: push üzenetek és stb stb stb.
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #22381 üzenetére
"Tipikusan az időjárás app."
Ez az összes, net eléréssel nem rendelkező órára igaz.
Én épp erről beszélek. Ha egy minitelefont akarsz a csuklódon, annak ára van (és itt nem arra gondolok, hogy mennyivel drágább).#22382 Spec
" ... teljeskörű típus összehasonlítást ... " - a Garmin oldalán bármelyik órát össze tudod hasonlítani bármelyikkel. Pl.: FR265 vs. FR255 vs. vívoactive 4
Bár minden gyártónál lenne ilyen! -
Spec
őstag
válasz zsamiatt #22381 üzenetére
Ha már a Garmin óráinál tartunk, tud esetleg valaki egy teljeskörű típus összehasonlítást, ismertetőt a mostani kínálatról? Kezdem elveszíteni a fonalat, annyi típus/változat van a piacon, és ezek között óriási a szórás árban.
Fenix, Epix, Venu, Forerunner, Instict, Quatix, stb. és ezeken is belül típusonként is vagy 2-3 változat. Mindez kb. 60e - től 600e-ig, ami elképesztő szórás. Van erre valami okosság?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #22379 üzenetére
Nem az LTE megléte a fő gond (vagy nem csak az). Eleve az ilyen "nagyon okos" órákon valamilyen komolyabb rendszer fut (pl. WearOS), ami alapból több energiát igényel, mint a csökkentett tudási egyéb megoldások (Garmin saját rendszere, vagy épp a Huawei / Honor-é). Aztán ott vannak a szép, de szintén energiazabáló OLED kijelzők (a Garmin-ok többségén ugye MIP-es kijelző van, ezért nem téma nekem se, ha pl. kajakozás közben folyamatosan megy).
Egy szó, mint száz, az energiaigény különbség biztos, hogy meg fog maradni, a kérdés az, hogy mikor jön majd a "csoda telep", amivel egy LTE-s WearOS-es óra is elmegy mondjuk egy hetet (AOD-val, gyakori GPS, és LTE használattal)? -
-
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22203 üzenetére
A fenix sajnos ezeket nem tudja, nem olvasni akarok rajta, az értesités a lényeg, push üzenet, de ok! az wifi /4g lte kell, ahogy pl az nfc hez is hogy ne a bluetooth zabája le az aksikat telefonon és az okosórán.
Amúgy magyarul elmondod a mikrofonnak az pedig leírja, jól működik van róla videó.
Az all azt mondta el hogy melyikben pontosan milyen funukcio van, amit mondjuk itt és máshol sem sokan nem tudnak, és nem kell órakat keresgélni illetve spec infót összehasonlítani.
Nem tudom ez miért fájó pont egyes embereknek, de tudok élni evvel a tudattal.
Nem én vagyok az aki nem érti a mások igényeit.
Tudjátok valakinek pap....
Amúgy újjabb példa én nem alszok a kezemen órával!
Tudom sokan nem szeretik az al-t pedik óriasi potenciál van benne, mindent tudni kell a helyén kezelni.
Nem csak nyelvi al az a al.Engem nem befolyásol kinek milyen igelénye van itt.. soha nem is fog
Részemről lezártam, felesleges vitázni a semmin!
Specifikáció volt számomra lényeges![ Szerkesztve ]
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
nagyúr
válasz zsamiatt #22203 üzenetére
A nyelvi modul megmondta neki a tutit, ne okoskoggyá'
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22195 üzenetére
Igen értem, sajnos Garmin nem lett befutó mivel a lte 4g, wifi, e sim is fontos... a samsung watch 5 ezeket tudja, nekem a sok extre funukcio nem kell min pulzus mérés stb...viszont amelyik óra tudja a felsoroltakat minden hülyeség benne van...
Nemsokára ki jön a samsung watch 6 és ha már ki kell adni ennyit érte úgy döntöttem megvárom... remélem augusztus 5-ig legkésőbb be fut. A pro lte 4g annyiba kerül mint a watch 6 fog.. persze lehet aztán nem igaz az ár jóslás....
A kocka óra szimpatikusabb, és abba rejtve van a szíj ami nagyon jól néz ki, viszomt nem találtam ilyet! + extra a samsung csuklópántja nagyon megnyerő.
Mi a francért nincs a Garminak olyan órája amiben az általam felsorolt tulajdonságok benne vannak cserébe minden butaság benne van, ami nekem nem kell....
Nekem ezek kellenek; nfc, lte 4g, wifi, 5atm, esim, hosszú üzemidő, letisztult dizájn.
Többit feleslegesnek tartom, ezekkel a tulajdonságokkal nem kell àllandóan a telefont magamnál tartani, elővenni...Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22193 üzenetére
Hmm... értem majd meglesem a boltban, néztem pár videót és azért van menü.. lehet típus függő.
Letisztúlt dizájn tetszik, ahol nem álnak ki a gombok, meg nincsenek csavarok. Néztem használtan is, a garancia érdekes mindegyik óranál.. ezért marad az új.Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
axioma
veterán
válasz zsamiatt #22061 üzenetére
dehogy, talan felorankent vagy orankent, de ahhoz is azt keri hogy akkor nyugalmi allapotban legyel (ha lehet ulj le es tamaszd ala a kezed)
az 5 percen beluli vernyomasmeresnel me'g az elozo meres testre gyakorolt hatasat is belemerne'k, altalaban 10 percen belul nem javasolt az elszoritasos ujrameres -
Mákosmetélt
tag
válasz zsamiatt #22016 üzenetére
Természetesen van vérnyomás mérőnk is, sőt lehet hogy veszek egy modernebbet, ami pitvarfibrillációt is érzékel illetve bt-n át tudja tolni az adatokat telefonra és akkor a dokinak tök egyszerű elküldeni az eredményeket. Az okosóra csak arra kellene, hogy a nagyon szélsőséges dolgot jelezze (még az esetleges rosszullét előtt) és akkor rögtön mérünk egy vérnyomást az orvosi eszközzel, hogy lássuk mi a helyzet. Például az Apple órájáról olvastam egy cikket 1-2 éve, hogy a srác még tök jól érezte magát, de az órája már jelzett hogy ritmuszavar van és időben sikerült elkerülni a bajt. Mondjuk olyat is olvastam, hogy sokszor indokolatlanul jelez szívproblémát és sokan egyből rohannak dokihoz, de kiderül hogy minden rendben. Ezért jó ha jelez az óra ha szerinte gáz van, aztán egyből lehet mérni a vérnyomásmérővel.
Éljenek a nyulak!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #22016 üzenetére
"Egyebkent a garminban is van limit."
Én most megnéztem, és az FR255-nél (de gondolom ilyen szempontból nem különbözik a többi Garmin se) a low/hi → 40/200."Siman van 15-20pulzusos elteres ... "
Én ilyet nem tapasztaltam. Nyilván egy mellkaspánt gyorsabban leköveti a változásokat, de az érték itt is, ott is, ugyanannyi (vagy közel annyi) szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
-
valeno
tag
válasz zsamiatt #21158 üzenetére
Felkészítés alatt kész programtervre gondolok amit ad a szoftver úgy mint pl. az ilyen netes első 5km-em edzestervek és mondja hogy akkor hétfőn erősítés, szerda úszás, péntek erősítés-nyujtas. Figyeli az adott edzés hogy ment és attól függően módosítja a tervet. Remélem így kicsit érthetőbb mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
-
_NCT
addikt
válasz zsamiatt #21041 üzenetére
Szilikon szíj, alul a csuklómnál, ahol a csatt is van. A csatt és a bujtató vonalában. De volt akiknek az érzékelőnél, közvetlenül alatta. Most meglazítottam a szíjat, hogy picit tudjon mozogni az óra, kíváncsi leszek. Illetve áttörölgettem orvosi alkohollal a szíjat.
-
mutyuru
aktív tag
válasz zsamiatt #20917 üzenetére
Haho!
Koszi a valaszt! Erdekes a kis eszkoz, amit kuldtel. Ranezek...
Most is kezemen hordok egy Garmint, ami folyamatosan meri a pulzust, de nem vagyok a "rabja". Van, hogy csak naponta egyszer nezek ra, de van, hogy tobb napon at nem foglalkozom vele. Arra vettem, ha megyek futni ne kelljen telefonnal szorakozni es a pulzust tudom igazitani az edzeshez. Legfontosabb funkcioja, h az idot mutassa.
Itthon van vernyomasmerom, de sokat megyek napkozben es gondoltam, ha vmi gebasz van, akkor jo lenne vmi. Pulzus es vernyomas lenne a fo, m ugy tunik a vernyomasom, ha felszokik - sok stressz - akkor jonnek a fajdalamak. Inkabb erre a kettore lenne jobb egy eszkoz. -
_NCT
addikt
válasz zsamiatt #20825 üzenetére
Pont ez az. Nekem sem kell, ezért csak az óra ébresztene, rezegtetné a csuklómon magát, amíg a telefon meg sem mukkan, de mondjuk csak a telefonomon van beállítva az ébresztő. HO miatt általában hetente kell variálnom, mikor melyik ébresztőt használom, telefonon kényelmesebb beállítani.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz zsamiatt #20816 üzenetére
"Ha a telefonod ébreszt akkor az óra nem rezeg az tuti. De tekinthetsz rá szundi módnak is ha tényleg ilyen a beépített "
Igen, ezt ugye mindegyik a saját rendszerén beül tudja. Tehát pl. amikor S20-am volt és egy rövid - nagyon utálatos ideig - Galaxy Watch Active 2, akkor ha a telefonon állítottam az ébresztést, akkor jelzett az óra is. Uígy működik most iPhone és a AW esetében is, viszont amikor Garmin volt, akkor csak az a jelzés/ébresztés ment az órán, amit ott állítottam be. Amit a telefonon, az ott jelzett és az óra meg se mukkant.
-
B.Ricsike
őstag
válasz zsamiatt #20671 üzenetére
Köszönöm! Lehet igazad van, de ugye itt sokszor az a lényeg, hogy legyen egy biztonság érzete, még ha hamis, akkor is. Lehet már az is sokat jelent, ha a tudat megvan, és értesít engem az óra, akkor is, ha téves a riasztás, de mondjuk fel tudom hívni egyből...
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zsamiatt #20511 üzenetére
Nem a bug-okkal van a (fő) probléma. Én is találtam már egy apróbbat, amit jeleztem is a gyártónak, és ígéretet kaptam, hogy javítva lesz (látok is rá esélyt).
Ez a zenelejátszás teljesen más! Szemlátomást több készüléket is érint, és úgy tűnik nem szoftveres probléma. Ehhez képest több modellben ott a zenelejátszás, ill. a Forerunner-ekből is van direkt Music változat. Ez így bizony a vásárló megtévesztése, becsapása.
Ha minden jól megy, ma írok a support-nak, kíváncsi leszek milyen választ kapok. -
Pola-Roid
aktív tag
válasz zsamiatt #20313 üzenetére
Nekem Amazfit GTR 3 volt a Samsung előtt és nagyon meglepődtem, mert az Amazfit simán bírta 2 hétig és azt hittem, a dupla annyiba kerül Samsung minimum ennyit fog bírni.
Szóval gondoltam megkérdezem, hátha kijött az elmúlt fél évben valami olyan modell, amiben nincs GPS, meg pulzus és mindenféle hülyeség mérés, csak értesítések és idő. Egy ilyennek szerintem lazán bírnia kellene akár 3-4 hetet is egy töltéssel. -
-
-igu-
addikt
válasz zsamiatt #20308 üzenetére
picit puhább a gyári, de inkább ez a kis prücök zavaró (amíg neki nem esek dremel-lel)
A bekarikázott részen a fém kiáll a kínai verzió esetében, és ahogy mozog a csuklóm, pont az ínszalagot dörzsöli a csuklóm belső oldalán. Általában ez nem zavaró mértékű, edzéskor viszont de.
/nem mellesleg ideje megtakarítani a szíjakat, ahogy a képet nézem
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 10 42mm, Cellular, 24 hónap garanciával
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Xiaomi Amazfit Balance okosóra új állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest