- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Most az a lényeg, hogy egy sima fekete sport/okosóra kinézetű óra egyre inkább elterjed az üzleti életben is. Én mondjuk a meetingeken sima műanyag Forerunnerben tolom ingben, de a lényeg, hogy magasabb szinteken sem problémáznak ezen. És jól is van így. (btw, azért egy F6Pro nincs 5-600K, de végülis a 2-300K sem olcsó)
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Sokszor téma az, hogy illik-e sportórát öltönyhöz felvenni. Virág Barnabás MNB alelnök szerint igen, Garmin Fenix 6 Pro, ha jól látom a modell. [kép]
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
-
HKorn
veterán
válasz MC Pite #23284 üzenetére
Persze, szenzorokat tudja FR is, balesetészlelésben nincs különbség. Azért írtam, hogy szimpátia kérdése, ha tetszik a bumszlibb kinézet, akkor teljesen jó a I2X. Nekem is tetszik amúgy. F6-ot nem venném, F7-et igen. De csak azért mert már megszoktam az új funkciókat FR255-nél és nagyon hiányozna némelyik az F6-ból.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz arcitec #23270 üzenetére
- Reggeli riport
- Multiband GPS sokkal nagyobb pontossággal
- Csuklós Wattmérés
- Futásdinamikai adatok, talajérintési idő, függ oszcilláció
- Verseny naptár
- Továbbfejlesztett napi edzés javaslatok, a naptárban megadott versenyhez alakított edzésekkelÉppen pár napja jött a frissítés, továbbfejlesztett Body Battery, napközbeni szundi felismeréssel. Ez pl F6-ra nem jött. FR255 még támogatva lesz egy darabig.
De ha mindezt tudja az F6, akkor nem szóltam. (persze tudom, ezek hülyeségek, nem fontosak, lehet nélkülük élni stb...)
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Instinctet túlzónak érzem erre a felhasználásra. Az egy strapa outdoor óra, minimalista kijelzővel, bár ha tetszik a design akkor miért is ne.
Alapvetően egy Forerunner 255-t javasolnék, minden igényt kielégít, Instinct-nél többet tud, kijelzője sokkal nagyobb és jobb. Ez árban hasonló, mint az Instinct 2X. Fenix 7 nyilván még többet tud, F6-ot nem vennék, az már nem kap frissítéseket, rég elengedte a Garmin. Gyakorlatilag egy FR255 többet tud egy F6-nál, a térképet leszámítva. De ugye azt csak az F6 Pro tudja amúgy is.
Ha használtan belefér a keretbe és nem félsz tőle, hogy használt, akkor F7, ha mindenképp új, akkor FR255 szerintem.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz bitblueduck #23228 üzenetére
Strava? Nem tudom mennyire nagy számokkal mutatja, de biztos lehet állítani.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz Ren Hoek #22528 üzenetére
Normál HRV tartomány mindenkinél más, nem lehet ilyen fekete-fehéren leírni, hogy 50. Nálam olyan 41-42 körül van a normál, amikor erős vagy sok az edzés akkor lemászik kicsit 37-38-ig, ilyenkor kell egy nap pihi. Mindjuk én szinte minden nap edzek valamit, szóval nagyon nincs lehetősége felmenni. Betegség viszont durván ledobja 32-ig simán.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz <Adamsky> #22522 üzenetére
Jaja persze, de hát ránézésre egyik okosóra sem mutatja hogy mennyire drága vagy olcsó épp. Mindegy is, úgyis az Apple Watch a menő az ilyeneknél
Nekem amúgy pont az tetszik, hogy a sok Apple Watch meg csilivili AMOLED kijelzős okosórákat hordó emberek között az én FR255-öm mennyire egyszerű célszerszámnak tűnik, legalább egyértelműen tükrözi, hogy a sport miatt van. Amúgy nem is lenne valszeg okosórám.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Jamby18 #22518 üzenetére
Tény, hogy a transzrefletív kijelző nem mutat fancy-n, de ugye kültéri sportoláskor elég hasznos. Amúgy teljesen jó az AMOLED is, az szebb és használhatósága is teljesen jó.
Garmin új generációs modelljei között már egyre több van ilyen kijelzővel.
Body Batteryt én is szeretem, de pl a HRV státusz sokkal hasznosabb, ha egészségi állapot monitorozása a cél.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz mcsm88 #21847 üzenetére
Mellkaspánt a legpontosabb, de ezt nyilván nem szeretnéd egész nap viselni. Optikai szenzorosból talán Apple Watch-ot mondják a legpontosabbnak, de Huawei/Garmin-nal is nekem pozitvak a tapasztalataim. Többit nem ismerem ilyen szempontból.
Nyugalmi pulzust amúgy szerintem mindegyik nagyjából pontosan méri, a sportoláskori mérés viszont már kérdéses.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Memmaao #21751 üzenetére
Nem lenne könnyű eladni az biztos. Én annyira nem értem eleve a koncepciót, szerintem kevesen vágytak ilyen hibrid megoldásra a Garmintól, nyilván azért sem fogyott jól. Persze a magas ár sem segített az eladásban.
Próbáld meg feltenni, aztán meglátod lesz-e érdeklődő.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Anyukámnak kellene vennem egy bandet, ami fontos, hogy magyar nyelvű legyen a készülék és az app is.
Huawei/Honor tudom, hogy az, de nem tudom mennyire problémás a működés androidon.Esetleg Amazfit Band 7, Xiaomi Band 6? Ezek magyar nyelvűek már?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz sajatmagam #21251 üzenetére
De hogy lenne már mind gagyi 50-60 e alatt. Ott vannak a 30e ft-os Amazfitek, vagy Huawei/Honor órák, mind teljesen jó annyiért. 5 ezerért nyilván szar, ezt jobb belátni.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz sajatmagam #21240 üzenetére
Ez élőben azért nem így fog ám kinézni, nehogy csalódás érjen. Képen tényleg jól néz ki.
5 ezer Ft kidobni sok, de próbáld meg, max nem veszel többet ilyesmit.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz valeno #21162 üzenetére
Garminban futáshoz és biciklihez tudsz edzéstervet kérni (persze gyakorlatok, amiket néhány arra képes óra kis figurával mutatva végigvezet az egyes lépéseken, azok vannak többfélék is) Ez egy adaptív edzés, ami azt jelenti, hogy megadod a távot, mit szeretnél futni, mennyi idő alatt, vagy csak simán teljesíteni és ad egy 12-18 hetes tervet, amin szépen végig is vezet, folyamatosan hozzád igazítva a feladatok nehézségét. Közben mutatja mennyire biztos az edző abban, hogy meg fogod tudni csinálni. 3 edző közül lehet választani, különböző edzésmódszerekkel dolgoznak.
Erősítésre ad videót meg tippeket, de nem teszi bele kötelezőként az edzéstervbe.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Nyugodtan vedd az FR245-öt, az egy kicsinek számító óra (42mm), annál kisebb Garmin vonalon csak néhány modell esetében az S utótaggal jelölt női modellek, 40-41mm környékén, de ezkenek jellemzően a kijelzőjük is kisebb. Hidd el nem lesz nagy.
Én a 18cm csuklómra FR945-öt használok, ami 47mm-es, tehát a 245-nél jóval nagyobb és mégis jó.
Run&Ride
-
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
Nézd, ha neked nem fontos a sport, akkor egyértelműen ne Garmint vegyél, mert sokkal olcsóbban vannak olyan órák, amik a te igényeidnek megfelelnek. Garminokban meg az SpO2 mérés nem igazán pontos amúgy sem. De vivoactive 4-et mondtam volna, esetleg Venu.
Szerintem Honor Magicwatch 2 / Huawei Watch GT2 vonallal jobban jársz, nagy AMOLED kijelzős, viszonylag pontos alvás és SpO2 mérés, jó üzemidő.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Vannak azért jóval nagyobb transzreflektív kijelzők a Garmin kínálatában. Én is ilyet használok és szinte mindig jól látható, egyedül este kevés fénynél nem, de arra meg be lehet állítani, hogy kézmozdulatra felkapcsoljon a világítás. Tehát ha kint mondjuk felhős az ég, nincs direkt napsütés, attól még kiválóan lehet látni kijelzőt.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Dehogynem, ülve 55 a pulzusom, felállok sétálok 80, azaz 45%-ot változik 1-2 percen belül
Hidd el, hogy jobb a folyamatos mérés, teljesen felesleges állítgatni, nem fogyaszt annyival többet, cserébe viszont minden adatot fals lesz, ha csak 10 percenként mér.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Dehogy nincs értelme a folyamatos pulzusmérésnek. Ebből tud pontosan stresszt számolni az óra, ami az alapja Garminoknál a Body Battery-nek, plusz a regenerálódást is ebből nézi az óra. Alváselemzéshez szintén nélkülözhetetlen. De ehhez kell egy jó szoftver, ami nem minden gyártónál van meg.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz nagysandor79 #20292 üzenetére
Outdoor Paradise-ról tudok, de ott csak Garminok vannak.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz bajnokpityu #20183 üzenetére
Akkor marad a GW4, nincs más ami kerek, kicsi, AMOLED kijelzős és fizetni lehet vele.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz PTomi92 #20123 üzenetére
Optikai (csuklós) pulzusmérés egyenletes intenzitásnál elég pontosan tud mérni. HIIT és az ilyen jellegű hirtelen pulzusváltozást kiváltó tevékenységeket (ide tartozik az intervall futás is) viszont lassan követi le és ezáltal pontatlan is. Ezekhez ajánlott a mellkaspánt.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Kicsit off, de ujjbegyes pulzoximétert keresnék, tud esetleg valaki megbízható tipust ajánlani 5-6K környékén, ami lehetőleg validált is?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Nyugalmi puzlust teljesen pontosan mérnek, de én teszteltem mellkapánttal egyenletes tempójú futásnál is és 1-2 bpm-en belül volt végig. Szóval teljesen ok. Interval jellegű ritmusváltásos futásoknál késik a mérés 10mp-t kb, ez az optikai mérés hátránya. De ilyenekre mindig mellkaspántot használok.
Alváselemzés szintén jónak tűnik, de azt nem tudtam validálni. Amikor előző este sokat alkoholizáltam, vagy épp beteg voltam szépen mutatta is alvás közbeni stresszt és pontszámban is megjelent a gyengébb minőségű alvás, ilyenkor a Body Battery érték sem töltődik fel teljesen.
Run&Ride
-
-
HKorn
veterán
válasz mantequilla #19947 üzenetére
Alapvetően ha valaki komolyan gondolja a sportot érdemes egy jobb márka (sportra szakosodott, pl Garmin) belépő modelljét választani, az olcsóbb de nem igazán profi cuccokkal szemben. Ha még komolyabb szintre ér el az ember és már tudja hogy milyen funkciókra van szüksége, márkán belül lehet feljebb menni. Futáshoz egy Forerunner 55 kiváló választás, belépő modell létére nagyon sokat tud, hosszú akkuidővel.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Shadowbull #19902 üzenetére
Ja várj, akkor nem kell, hogy "multisport" legyen. Multisport az az, amikor egyben tud rögzíteni különböző féle sporttevékenységeket, pl triatlon.
Lehet simán jó lenne neki akkor egy Venu2S, az AMOLED. Akkor legalább arról nem kell lemondani. Sok sportot ismer, meg kell nézni a specifikációkban pontosan miket.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Shadowbull #19893 üzenetére
El kell engedni az AMOLED-et, ami semmire se jó azon kívül, hogy csilivili. TF kijelzővel jobban járna. Forerunner 745-től kezdődnek a multisport órák, Fr945/955, vagy FR255, ebből van kisebb 41mm verzió is.
Coros és Suunto órák is transzreflektív kijelzőt használnak, egyedül a Suunto 7 AMOLED úgy tudom.
Triatlonozik a lányod, vagy miért kell multisport óra?
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Shadowbull #19891 üzenetére
Venu 2S, az AMOLED, bár az kicsit kisebb mint a Fenix 7S (40mm vs 42mm)
*szerk, látom multisport kell, akkor nem lesz jó a Venu 2, de sajnos AMOLED-el nincs multisport óra az Epix-en kívül Garminéknál.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest