- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Nekem is Instinct 1-em volt és sima 2-esre váltottam. Szerintem megérte és túrázáshoz ez ideális választás, hiába nem színes. Eső, sár, sziklához ütés meg sem kottyant neki, rendszeres fizikai munkához sem veszem le, szaunát is bírja, üzemideje is remek. Én aludnék még erre a váltásra a helyedben egyet... de amúgy nem tudom ez a technológia lehetővé teszi-e, de én is elfogadnék mondjuk egy egyszerű színes kijelzőt, mint régen a CGA monitorok voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Cyborg #25324 üzenetére
Szerintem igen, én azzal csináltam meg mindhármat (illetve az egyiket még az egyessel), de őszintén mondom nagy szükség nem lesz erre a funkcióra amúgy a kéken szerintem, maximum ha kifejezetten éjszaka is mész (én szoktam). Remekül jelzett 95%-ban és igazából ha nagy ritkán kell, egyszerűbb előkapni a telót egy Locussal.
-
-
Orgi
addikt
válasz miles.co #24924 üzenetére
A személyes véleményem, hogy én elengedném az LTE dolgot, másfél órás futáson azért elég alacsony az esélye, hogy akkora szükség lehetne a segélyhívásra... kivéve ha vmi ismert komoly betegséged van és ezért szükséges. És akkor kitárulnak a lehetőségek 🤗
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz miles.co #24914 üzenetére
Gondolom az ilyen karpántos telefontartó, mini hátizsák, keresztbe csatolt övtáska telefonnal/iratokkal nem látszik, ilyeneket látok futókon, főleg ha minimál vizet is visz magával. Pl rengeteg ilyen miniatűr hátizsák/mellény van:
[link]
Mondjuk Adamsky megoldása jóval költséghatékonyabb[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz miles.co #24911 üzenetére
Nekem a húgom versenyszerűen fut, most azt hiszem egy Garmin Forerunner 965-öt használ és elégedett vele. Bár LTE nincsen, nem tudom ez valójában mennyire lényeges neked, hogy legyél elérhető futás közben, nyilván neki versenyeken nem opció, hogy megálljon telefonálni
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz arcitec #24733 üzenetére
Nekme Instinct 2 van, túrázás a fő profil, sötétben és 45 fokos teli napsütésben is jól olvashatónak tartom, ritkán szoktam sötétben külön háttérvilágítást kapcsolni neki (mármint az óráét). Annyira nem kell, hogy az automata bekapcsolást ki is kapcsoltam, gombbal tudom aktiválni...
[ Szerkesztve ]
-
-
Orgi
addikt
Természetesen be lehet hozni. Nekem Instinct 2-m van, ha elindítok egy túrázást, a vissza gombokkal simán ki lehet menni az óra főmenüjébe és utána ha visszaváltok a tevékenységeknél a túrázásra, látható hogy ment tovább minden rendben. Annyi, hogy nyilván új tevékenységet nem tudsz indítani a háttérben menő túrázás mellett, de ez logikus is. De alapvetően a tevékenység szerkesztésénél is be tudod tenni az időt mint widget (talán így hívják?) és akkor ki sem kell hozzá menni magából a túrázásból.
-
Orgi
addikt
válasz WhiteWalker #24571 üzenetére
Nem és nem.
Itt pl elolvashatod a Garmin leírását:
[link] -
Orgi
addikt
válasz Jörmungandr #24422 üzenetére
Nem tapasztaltam változást, most lesz 2 éves az enyém.
-
Orgi
addikt
válasz Jörmungandr #24416 üzenetére
Még egy szavazat az I2-re.
-
Orgi
addikt
válasz pècsimunkás #24376 üzenetére
Nem létezik ilyen tudtommal és ha lenne, az is úgy 5* ennyibe kerülne minimum.
Amúgy kollégám cukorbeteg, szúrnia is kell magát és elege lett belőle, vannak már ilyen karra szerelhető szenzorok, amihez van applikáció és azok mérnek rendesen. De ott állandóan bele van szúrva a karodba egy ilyen szenzor, ami mér... Van TB támogatott és van sokkal jobb milláért is...[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Sirandrish #24163 üzenetére
Bevallom én sem látom semmi értelmét, de én heti 3-4* úszom, lehet ezért nem merült fel, hogy kosz maradjon ott. Csak tippelek, de esetleg azért lehetne káros, ha mondjuk vizes lesz és beragad a kupak miatt némi nedvesség?
-
Orgi
addikt
Szerintem erre már egy használt Garmin Instinct is tökéletes, az útvonalat követni lehet rajta, de térkép nincsen.
Bevallom őszintén, én minden szabadidőmben túrázom de teljesen feleslegesnek érzem a térképet órára, a gpx követéses útvonal bőven elég kanyarodási értesítésekkel, ha meg tényleg körül akarok nézni, akkor övtáskából elő a telefon és Locus Mappal rendesen megnézem a környéket, az útvonalakat. Esetleg egy terepfutónál látnám igazán értelmét versenyen... de azért a mobilon jobban áttekinthetőek a dolgok és a legtöbb túrán 2-3 jelzésen megy az ember, nem folyamatosan váltogatva az útvonalakat.
-
Orgi
addikt
válasz Sirandrish #23906 üzenetére
Ennek mi értelme van? Nálam ott azt lehet állítani, hogy csak GPS, vagy Galileo, Glonass is pontosítsa, ettől még nem megy állandóan a GPS, csak ha elindítod a tevékenységet, ezt használja, kapcsold vissza szerintem.
-
Orgi
addikt
válasz Sirandrish #23856 üzenetére
[link]
Igen, nem, csak használd. -
Orgi
addikt
válasz Sirandrish #23832 üzenetére
A kanyarodási értesítést a Connect netes felületén (amit linkeltem), mikor az órára importálod a gpx-et, ott biztosan be lehet kapcsolni, én ott szoktam.
-
Orgi
addikt
válasz <Adamsky> #23828 üzenetére
A személyes véleményem, hogy szerintem sincsen sok értelme a térképes résznek, én is csak az útvonalkövetést használom, mondjuk Instinct 2-n nincs is más Ha ismeretlen helyen vagyok, megtervezem a gpx-et, rátolom az órára/telóra és a kanyarodási értesítésekkel simán megyek, ha meg vmi nagyon nem stimmelne, akkor veszem csak elő a telót (ahol szintén Locust használok). Szóval úgy látom kb hasonlóan használjuk amúgy az óránkat...
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Sirandrish #23822 üzenetére
Elvileg az egy már nem fejlesztett program, ha jól olvasom, bár működik. Tervezésre pl Mapy.cz is jó, belföldön heyjoe.
-
Orgi
addikt
válasz Sirandrish #23818 üzenetére
Én szoktam másik Garminra és itt:
[link] -
Orgi
addikt
válasz RobbeV0201 #23482 üzenetére
Ha jól látom ebben az árkategóriában az EKG-t csak a Venu 2 Plus tudja, a többinek is megfelel:
[link]
A 3-as nem tudom, hogy tudja-e vagy fogja-e későbbi frissítéssel. Update: tudná, de hogy mikor jön...[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz ndavey #23255 üzenetére
Van egy Garmin és Suunto adok-veszek FB csoport, ott használtan megnézheted mennyiért mennek, valszeg 2-es nem lesz még ennyiért, de én is ott adtam el a saját 1-esem, az tutira van... és jellegéből adódóan szerintem ezek nehezen romlanak el. Én az enyémet (Instinct 2) rendszeresen használom a túrázás mellett fizikai munkához is.
-
Orgi
addikt
válasz height #23093 üzenetére
Nem konkretizáltad a sportolást, de én ilyen célra igazából a Garmint ajánlanám csak jó szívvel..
Itt azt szokták mondani, hogy a Garmin sportóra okos funkciókkal, a Samsung/Apple meg mondjuk okos óra sport funkciókkal, mindenki eldöntheti, melyik oldal a fontosabb neki. Esetleg Polar/Suunto/Coros még, de ezeket személyesen nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Sirandrish #23083 üzenetére
Garmin Instinct 2? Alig több mint 100k egy picivel.. Mindent tud, amit szeretnél, ráadásul a túrázás a fő profilja...
[link][ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz boneyard #22799 üzenetére
Nem is hallottam ilyenről még és ennek van amúgy vmi haszna? Számomra azért nem logikus, mert ha mondjuk ellopják mindkét cuccot, akkor simán feloldja minden nélkül a telót az óra? Ha meg meg kell adni hozzá vmit, akkor nem mindegy, hogy melyikhez kell hozzá nyúlni? Nem kötekedni akarok, csak semmi értelmét nem látom a funkciónak, így nem is gondolnám, hogy tud ilyet az Instinct.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz boneyard #22797 üzenetére
Instinct 2-m van, de pontosan mit szeretnél, én nem értem Hogy a telefon oldja fel az óra zárolt képernyőjét? Vagy az óra oldja fel a zárolt telefont? És ha e kettő közül valamelyik, akkor érdeklődésképpen kérdezem, mert nem értem mi értelme van bármelyiknek.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz <Adamsky> #22716 üzenetére
Nem tudom, ugyanolyan jól működik, mint a korábbi és én attól féltem, hogy leáll majd a régi fejlesztése. Én megvenném egy öszegben, de ez a havi díjas előfizu nem tetszik, viszont a reklám sora nem zavar, térképeket szoktam venni alá, nevetséges összegekért vannak. Mos tlátom, hogy már van éves előfizu is mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Pancsermeste #22712 üzenetére
Szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni igazából. Ha komolyan túrázol, úgyis tudod hova mész, előtte ránézel, ha teljesítménytúra, akkor szintén, meg jó eséllyel gpx is van hozzá, max azt rátöltöd az órára, de arra egy Instinct 2 is bőven megfelel és látod, hogy rajta vagy-e az úton, illetve jelzi, ha fordulnod kell. A legtöbb túra azért 2-3 jelzésnél többet nem keresztez/használ, annyit meg fejben is tart az ember, hogy a hegyig kék kereszt, utána meg zöld háromszögön kell mennie... Én mondjuk elég gyakran fényképezek amúgy is, szóval elő is veszem a telóm, a térkép meg megy a háttérben közben is... és akkor már a térképre kattintani 1 mozdulat. Szóval én jelentős (százezres?) +pénzt pl az Instinct 2 - Fenix 7 között nem éreztem ezért indokoltnak, a túrázás szempontjából.
Az általad írt térképet nem ismerem, de ez ingyenes Locus alatt a magyarországi turistautak térkép:
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Pancsermeste #22689 üzenetére
Én kifejezetten túrázom egy Instinct 2-vel, ami kezeli ugye a gpx-eket, rá is szoktam tölteni ha bonyolultabb helyre megyek kanyarodás-értesítéssel az órára, de a navigációt alapvetően Locus Map és adott ország túratérképeivel végzem a mobilomon (külföldön is túrázom), nagyságrendekkel egyszerűbb mint órán szerencsétlenkedni.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
A GT2 Pro Mobilaréna tesztjében nem látom részletezve, de a GT3-ében ez van:
"A kétsávos GNSS (L1 és L5) a GPS, a GLONASS, a Galileo, a BeiDou és a QZSS alapján határozza meg a helyzetünket" és ez így elég teljesnek tűnik nekem. De a GT2 tesztjében már ott is panaszkodnak a gps-re, szerintem egyáltalán nem biztos, hogy a GT3-é is rossz. Illetve nem tudom mit kell most trükközni App Galleryvel, de biztos friss a teló amúgy? -
Orgi
addikt
A színes kijelző és a 7 nap szerintem vmennyire üti egymást, de ezekből egyértelműen vmi Fenix 7-et vennék, bár a BT kihangosítás meg telefonálás szeirntem nincs (amúgy ez szerintem elég túlzó elvárás egy ÓRÁTÓL). Én szinte mindig túrázom és erre az Instinct ideális üzemidő miatt és a műanyag borítás lehet nem tetszik, de ez nyugodtan lehet sáros, verheted hozzá egy kőhöz, lehet csupa por, meg se kottyan neki, erre van kitalálva.
És amit egyesek nem vesznek figyelembe, az az ökoszisztéma, pl nekem jó pár sporttársam van Garminnal, akinek így látom az edzéseit, idejét, teljesítményét, tudok hasonlítani pl. Persze vannak programok is erre, de ezt itt magában megy.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
De mire keresel órát amúgy?
Szerintem az Instinct (2) túrázáshoz van, ütésálló, nem sérülékeny burkolattal, de csomó más sportot is támogat, futás, úszás, konditerem ugyanúgy benne van, de pl úszásban nem olyan profi, mint a Garmin Swim, futásban meg mint a Forerunner, aminek a futás a fő profilja. Hosszú üzemidővel, de egyeseknek nem tetsző kinézettel és fekete-fehér képernyővel (ami szerintem tök alkalmas sportra, meg az üzemidőre is elég jótékony hatása van). Az Epix talán már meg is szűnt, beleolvadt a Fenixbe, amibe kb minden tudást belezsúfoltak és elegánsabb is a kinézete, cserébe mondjuk dupla annyiba kerül (viszont pl színes kijelzős). Az Enduro meg kifejezetten a hosszútávfutóknak, expedíciós túrázóknak készült. A Venu talán az általános sportóra lehet.
De ha bemész egy Zerge vagy Multinavigator boltba, ott szakképzett eladó segít választani és meg is nézhetsz több típust.[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz kenwood #22214 üzenetére
Helló!
Igaz pont erről szóló videót nem találtam hirtelen, de itt elég jól látszik pl egy Instinct 2 menüjének ezen része, láthatod hogy minden appra állítható az értesítés. Én maileket, Messenger üziket szoktam olvasni rajta, a többit kikapcsoltam, de szerintem kb minden értesítés engedélyezhető, apponként. Annyi, hogy ha két Messenger üzid jön, akkor már nem tudod egyesével elolvasni rajta. Okosóraként alig fogyaszt vmit, szerintem egy hét simán meg van, a Solar verziók meg talán úgy unlimitednek vannak írva... ha pedig gps is bekapcsol (pl sétálgatsz), akkor is simán meg lehet a 4-5 nap. Ha ilyen egész napos túra és végig megy gps-el, akkor az kb 30% üzemidő/per úgy hasra.
[link] -
Orgi
addikt
válasz speed471 #22191 üzenetére
Igazából nem értem, miért lenne jobb a menü kezelés, de legyen Nem írtam olyat, hogy akadályoz a kocka alak. A korábbi órám (karperecem) négyzetes volt amúgy. Az úszásnál a legfontosabb a gombos vezérlés, mert a víz miatt az érintőképernyő nem az igazi. Sőt a személyes tapasztalatom az, hogy sportoláshoz a gombos vezérlés sokkal jobban működik, mint az érintőképernyőn matatás, legalábbis az Instinctek 5 gombja iszonyat jól használható.
-
Orgi
addikt
válasz speed471 #22185 üzenetére
Így több év kör alakú Garmin Instinct használat után azt mondom, hogy igen jelentős létjogosultsága van. Sőt mivel én sportoláshoz használom az órát és az egyik fő sportom az úszás, kifejezetten ajánlom rá. Üzemideje parádés, gyorsasági problémák nem értelmezhetőek, hibákkal sem találkozom és a Garmin frissít ráadásul becsülettel.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Én rendszeresen úszom, igaz medencében, Garminnal, a leírása szerint:
The Pool Swim activity profile can be used when recording swims in a pool. The Open Water Swim profile uses GPS and can be used when swimming in an outdoor body of water such as an ocean, lake, or river.
A medencés úszásnál nem használ gps-t, de ott ugye előtte egyszer beállítod a távot (a 3 szabvány uszodaméretből) és onnantól vhogy a karpcsapások alapján számolja, egész jól.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz GEPESZ66 #21998 üzenetére
Nem tudom, Huawei-nél hogy működik, én a gyakorlatban úgy látom Garminnál, hogy egyrészt van egy folyamatos BT kapcsolat az értesítések meg ilyenek miatt, de az applikáció nem fut (legalábbis mint kilőhető alkalmazás nem látom, ha így érted). És időjárás ettől még van. Mindenesetre a lényeg, hogy semmiféle extra merülést nem tapasztalok.
-
Orgi
addikt
válasz GEPESZ66 #21993 üzenetére
Ezt amúgy milyen óráról kérdezed? És miért merülne gyorsabban a telefon attól, hogy folyamatosan méri az óra a pulzust? Én az Instinctekről tudok nyilaktozni, ami folyamatosan méri és kijelzi a pulzust és nem tapasztalok merülést, igaz az applikációt nem futtatom folyamatosan a telefonon, miért is tenném...?
-
Orgi
addikt
válasz Kom-ancs #21955 üzenetére
A Garminra folyamatosan jönnek a frissítések, új funkciók is voltak amúgy, ráadásul elég sok sportoló használja (szerintem magasan népszerűbb, mint a konkurenciája érzésre )és egy futó közösségben pl láthatjátok egymás edzéseit, időit is (bár ezt máshogy is lehet, de akkor is).
-
Orgi
addikt
válasz Kom-ancs #21944 üzenetére
Garmin Instinctet, én erre használom sok éve elsősorban, minden szabadidőmben túrázom és beépítve van ilyren opció, hogy vissza vigyen a kiindulási helyre ugyanazon az útvonalon. Ha többet szánsz rá, a Fenixen már rendes térkép is van, de szerintem az Instinct bőven jó. Ha nagyon eltévedős helyre mész, rátöltöd a gpx fájlt és látod, hogy rajta vagy-e, merre kanyarodj.
-
Orgi
addikt
-
-
Orgi
addikt
válasz sajatmagam #21258 üzenetére
A sz*rt sem kell megkóstolnom ahhoz, hogy tudjam, hogy sz*r... könyörgöm vedd már meg, itt mindenki hülye rajtad kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz bajnokpityu #20180 üzenetére
Mondjuk jobbat kértél, nem olcsóbbat
-
Orgi
addikt
válasz PGabor123 #19988 üzenetére
Húgom futó és azt hiszem ezt a Samsungot használja, rühelli, egy sima nem maraton alatt képes lemerülni. Ha futsz, Garmin szerintem, ráadásul ha vannak sporttársaid, tudjátok egymás edzés adatait is nézni, ez is hasznos funkció... Ha valaki kifejezetten sportoláshoz keres órát, szerintem reálisan a Garminnak nincsen igazi konkurenciája az ökoszisztéma miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest