- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
"Vagy túlságosan féltem és ez nem sérülés?" - ha ennyire nem látszik, akkor talán nem is az. Esetleg vegyél egy órás nagyítót (pl.) és azzal nézd meg, ha közelebbi képet (nem kell nagy felbontás, csak legyen közelebbi) nem tudsz róla lőni.
Egyébként pedig xhege-nek igaza van. Ezen nagyon nem érdemes "kattogni", mert egyrészt sporteszköz (még ha nem is volt két fillér), másfelől, tényleg alig (vagy egyáltalán nem) látszik a sérülés. -
-igu-
addikt
Nekem a telefon az első zörgés, viszont az óra saját ébresztőjére mászok ki az ágyból.
Elég korán szokott ez történni, így nekem hasznos, hogy külön tudom kezelni a kettőt, tudok köztük különbséget tenni.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
(ex)Cat
senior tag
Nekem nem szólt előtte, őszintén én azt se tudtam, hogy létezik benne ilyen funkció. Szóval szerintem ha van is, akkor alapban tuti nincs bekapcsolva.
Igen. amikor legközelebb kapcsolódik a telefonhoz akkor szinkronizál. Viszont azt vettem észre - ez csak most jutott eszembe - hogy míg Androidon mindegy volt, hogy fu-te a háttérben a Connect app a telefonon, itt ahhoz hogy minden viszonylag jól működjön, bent kell maradjon. Mondjuk iOS esetén ugye nincs is értelme kilőni az appot a háttérből, csak nekem ez elsőre furcsa volt, de aztán elfogadtam, hogy ott kell legyen és kész.
Szerintem is elégedett leszel vele! Amúgy tényleg nagyon jó óra. -
zsamiatt
őstag
"Más; ugye nem kell folyamatos BT kapcsolat az órához? Tehát ha elmegyek telefon nélkül, utólag is be tudja szinkronizálni az adatokat ugye?" nem kell. Utólag is szinkronizál. Medencébe se viszel be telefont
"Amit olvastam még, mint idegesítő funkció Garminnál, hogy ébresztés előtt 5-10 perccel már szól, hogy hamarosan ébresztő. Ez kikapcsolható, hogy csak ébresztéskor rezegjen?"
Ha a telefonod ébreszt akkor az óra nem rezeg az tuti. De tekinthetsz rá szundi módnak is ha tényleg ilyen a beépített[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
(ex)Cat
senior tag
Az egyik amit írtak is az imént, hogy nem tudsz reagálni szinte semmilyen üzenetre. Nekem ez probléma volt, mert én gyakran használom ezt a funkciót. Ezen felül nekem a 14Pro-val érezhetően kisebb volt a BT hatótáv mint előtte az S20-szal volt, emiatt gyakran elveszítette az órát, és végül hogy a BT probléma, vagy az iOS hülyesége miatt, de nekem az értesítések is lassabban/butábban jöttek meg az iPhone-ra, mint előtte a Samsungra. (pl. nem csoportosította az üzeneteket feladó alapján, meg ilyesmi. nem életbevágó dolgok, de nekem ez így nem volt jó/praktikus.)
Eredetileg az volt tervem anno, hogy AW-ot majd csak decemberben veszek és addig elleszek a Venu2-vel, de végül engem zavartak ezek a dolgok annyira, hogy 2 hét után inkább vettem egy órát is.
De a fenti problémák csak akkor okoznak neked gondot, ha ezek az "okos" funkciók fontosak számodra. Ha nem annyira érdekes, akkor a Venu2 tökéletes lesz számodra.
Vannak még más okos dolog is van még amit az AW tud, a Venu2 nem, de igazából ha a sport a fontosabb, akkor ezeket el lehet engedni. Nekem pont azért vált be jobban az AW, mert ezekre a funkciókra van szükségem.
Azért az AW7 és 8 között szerintem van vagy legalábbis volt 60e körüli árkülönbség. Persze a 8-as újabb, ez tény, de azért sem izgatott a dolog, mert órát esetleg hamarabb cserélek mondjuk 1 év múlva, mint telefont és hátha jövőre vmi izgalmasabbat hoznak ki.[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
Ha nem hiányoznak az okos dolgok, akkor a Venu2-vel jól jársz! Szebb is mint óra (szerintem), sokkal többféle számlapot tudsz leszedni hozzá. Szóval szerintem nagyon jó óra. Csak amire nekem kell, arra az iPhone-nal sajnos pont nem alkalmas.
Amúgy épp írni akartam neked, hogy a sima Venu2 most akciós az EMag-on. Persze ez nem a Plus, lehet te azt vetted.
Amúgy miért a 8-as éri meg? Én pont azért vettem 7-est mert az volt az olcsóbb és a 8as kb. semmi értelmessel nem jobb nála.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
A variálhatóság pont a garmin/venu2 mellett szól szerintem. Ahhoz sokkal több és szebb/változatosabb számlapokat lehet letölteni. Az Apple itt is - mint kb. minden másban - csak a saját maga által gyártottakat adja és nem is tudsz rátenni külsőleg semmit. (Vannak custom megoldások, de azok nem valós számlapok, tehát nagyjából, a designon kívül semmire sem használhatók)
Az viszont tény, hogy az AW kényelmesebben elrejthető az ingujj alatt. -
(ex)Cat
senior tag
Ha az értesítések nem érdekesek, akkor nem gáz az ha kisebb a BT hatótáv, mert akkor úgyis mindegy (szerintem). De ahogy írtam, nekem az egészség funkciók is pontosabbak az AW-on, mint voltak a Venu2-őn. De ez ugye megint csak függhet egy csomó dologtól.
Mindenesetre a 14 napos teszt jó ötlet!
Akinek a sport fontos, annak a Garmin a jó választás szerintem. Nekem a sporthoz - kerékpár - van egy Garmin Edge 530, így ott nem izgat. A kondihoz meg tökéletes az AW is.[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
Én épp nem rég váltottam Venu2-ről AW7-re, de én tisztában voltam nagyjából mindennel. Volt már AW ezelőtt, amikor iPhone XS-em volt (AW4-gyel)
Szóval amit mondhatok erről a kettőről.
Amiben egyértelműen jobb az Venu2 az egyrészt az üzemidő, másrészt a hozzáadott sporttal kapcsolatos támogatás. Ha megnézed a Connect oldalát, sokkal több és részletesebb adatok állna rendelkezésedre mint amit az AW/Health képes ezen a téren, ráadásul ha pl. szinkronizálni akarsz valahova máshova, az szinte biztos, hogy menni fog. (A Helath-ból pl. elég nehézkes uez., legtöbb esetben csak egy külsős app segítségével lehet)
Sokszor, sok helyen leírták már, de még1x. Az AW egy sport funkciókkal felruházott okosóra, a Venu2 az kb. pont fordítva. Ezzel együtt a sport tevékenységek mérésében - természetesen a limitál üzemidőt figyelmen kívül hagyva - lényeges különbség nincs a két óra között. Mindkettő elég jól méri a pulzust - már amennyiben a csukló alapú mérés pontos lehet - jó a GPS, mindkettőben van kismillió féle sport rögzítési lehetőség.
Ez utóbbiban pl. a konditermi edzéseknél a Garmin annyiban sokkal jobb, hogy ha akarod, akkor edzés közben rögzíteni tudod - gyorsan, könnyen - a megmozgatott súlyokat, sorozat számot, sőt a mozgásból az óra megtippeli - nem túl jó hatékonysággal - hogy épp milyen gyakorlatot is végeztél. Én azt anno használtam, mert követni akartam, hogy mikor mit csinálok, mekkora súlyokkal, stb, de a vége az lett, hogy igazából sosem néztem, épp csak az összesítő statisztikákban néha átfutottam az adatokat.
Az AW önmagában ilyet nem tud, de tölthető rá külön app, ám az sem ismeri fel, hogy mit csináltál, viszont van lehetőség itt is az edzés közben rögzítésre.
Amúgy ezen a téren a connect-nek is vannak idegesítő hülyeségei, pl. hogy ő gyűjti az egyéni rekordjaidat 8pl. hogy mennyi a maxod feklvenyomsnál) , de azt nem adhatod meg, hogy te melyik gyakorlatot akarod figyelemmel kísérni, hanem lesz valami és kész. (Már a kondi gyakorlatokra értve, mert futásnál, bringánál más a helyzet)
Azt már írtam, hogy a pulzus, a gps mindkettőnél nagyjából egyformán jó, bár nekem az AW7 jobbnak tűnik ezen a téren.
Az alvás követésnél számomra szintén az AW győzött. Egyrészt pontosabban detektálja - szerintem/érzésre - azt hogy mikor aludtam/voltam ébren, másrészt, ha épp napközben szunyókál az ember, azt is észreveszi, ellentétben a Venu2-vel.
Az SPO2 mérés szerintem mindkettőnél - de ez igaz az összes többire is - felejtős., de amúgy ebben is az Apple órája jobb nekem, mert ez legalább megközelítőleg jó értéket ad - nem kaptam még 95 alatt - ellentétben a Venu2-vel, ami nekem simán mért 85-öt is, ami ugye képtelenség.
Az üzemidőt és a napi töltést meg lehet szokni. Nekem az AW7 napi 1-2 órás edzésekkel, kibírna bő 1.5 napot, de csalóka a helyzet, mert hiába bírná már ki az éjszakát az óra, ha alváskövetést is akarok, akkor minimum 40%-on kell legyen a töltöttség. (a f.sz se érti miért, hiszen közel se merül ennyit éjszaka) Szóval cseszhetem a hosszabb üzemidőt, ha az alvásmonitor miatt úgyis muszáj tölteni. Ezzel együtt számomra ez már elfogadható, mert anno az AW4 uezekkel a használati feltételekkel, estére már néha épp csak lélegzett. No meg elég gyorsan töltődik az óra, szóval tényleg nem okoz akkora gondot, mint amennyire zavaró volt ez anno.
Ezzel együtt a Venu2 üzemidőben egyértelműen jobb. Nekem az 3 napot bírt kb. ami persze még mindig nem sok, de jobb mint a fele Viszont nem annyival jobb, hogy komoly lelkiproblémát okozzon az, hogy most már naponta töltöm.
Amiben sokkal jobb az AW - és én ezért váltottam - azok az okos funkciók. A venu2-őt bő 1 évig egy Samsung S20-szal használtam, és a kettő közti kommunikáció, ill. az óra által adott lehetőségek számomra elegendőek voltak, még ha - ez ugye az alap Venu2 volt, nem a Plus, amivel már lehet beszélni is - voltak is hiányosságai. Aztán amikor megvettem az iPhone-t, már zavart az, hogy az iOS zártsága miatt, sokkal kevesebb lehetőségem van az óráról reagálni bármire is, ráadásul - ez lehetett persze egyedi probléma is - de az S20 - Venu2-höz képest, sokkal rosszabb volt a BT kapcsolat az iPhone-nal. pl. Rövidebb volt a hatótáv, néha lassabban kaptam meg az értesítéseket, ilyesmi. Így aztán egyértelmű volt, hogy bár imádtam a Connecet-en gyűjtögetni a kitűzőket, de mivel számomra fontosabb volt ennél, hogy az óra jól kapcsolódjon a telefonhoz, hogy az értesítéseket mindig, mindenhol megkapjam, hogy tudjak rá reagálni, hogy extrém esetben telefonálni is tudjak, így megvettem az AW7-et és nem bántam meg egy pillanatra sem.
huh, de k.sokat írtam, bocsi.. -
ans
aktív tag
Itt elég sok típus össze van hasonlítva alvás szempontból:
[The Quantified Scientist ] -
zsamiatt
őstag
kiírja, hogy mennyi a rem, pulzus meg véroxigén szint. De mivel alszom nem tudom megmondani ezek mennyire valós értékek. Ráadásul az alvás minőségét nem is tudom mivel lehetne validálni házi körülmények között.
Csak a kíváncsiságból, mit érsz vele, hogy látod mennyi volt a rem szakasz, stressz szakasz stb? Hátha meglátom benne én is az értelmet Laikusként egyenlőre ezt még nem látom. Esetleg ha felhívná a figyelmet, hogy meditáljak, vagy mit kezdjek vele.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
20-30-s eltérés nincs. De azt többször le lett írva, hogy ezek az eszközök nem orvostechnikai eszközök. A hitelesített vérnyomás mérőd viszont az.
Egyébként ez függhet attól is, hogy menyire vizes a bőröd illetve mennyire szorosan van fent az óra. Minél szorosabb annál pontosabb lesz a mérés viszont annál kényelmetlenebb egész nap viselni. A mellkas pánt szorosan a szívednél mér szintén viszonylag pontos eredménnyel. A saját tapasztalatom az, hogy ezek az értékek információknak jók. Azért ha látsz egy extrém pulzust akkor tudod, hogy meg kellene mérni hitelesített eszközzel is. Vagy komolyabb edzéshez nem árt egy mellkas pánt.
Mire gondolsz alvás monitorozásnál? Kiírja menyit voltál ébren, rem meg ilyeneket de ezeket nem tudom megerősíteni mert aludtam Az alvási időt nagyjából jól méri viszont az alvás minőségének pontozása nekem nem mond semmit. Van amikor azt írja kiváló -sose volt még ilyen jó- még is rohadt fáradt vagy mert kint meg nyomasztó idő van. Szóval ebből az adatból én még nem tudtam levonni semmit. Az óra nélkül is tudom, hogy kb 30 éve rossz alvó vagyok[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Nyugalmi puzlust teljesen pontosan mérnek, de én teszteltem mellkapánttal egyenletes tempójú futásnál is és 1-2 bpm-en belül volt végig. Szóval teljesen ok. Interval jellegű ritmusváltásos futásoknál késik a mérés 10mp-t kb, ez az optikai mérés hátránya. De ilyenekre mindig mellkaspántot használok.
Alváselemzés szintén jónak tűnik, de azt nem tudtam validálni. Amikor előző este sokat alkoholizáltam, vagy épp beteg voltam szépen mutatta is alvás közbeni stresszt és pontszámban is megjelent a gyengébb minőségű alvás, ilyenkor a Body Battery érték sem töltődik fel teljesen.
Run&Ride
-
zsamiatt
őstag
én használom rendszeresen. Semmi gond nincs vele. Revo kártya van mögé téve.
EKG mérés nincs garminokban. Az újabbakba bekerült most valami szív frekvencia mérés. A pulzus mérés meg elég változó. A mellkaspánt és a vérnyomás mérő a legpontosabb. Az óra ilyen formában elégé hektikus eredményt biztosít. Most az óra nyugalomba 69-t írt ki a vérnyomás mérő 61-t.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 10 42mm, Cellular, 24 hónap garanciával
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- Apple Watch Series 9 41mm,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm LTE E-sim képes Zöld színben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest