- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
speed471
aktív tag
válasz vilmose33 #22487 üzenetére
Samsung watch 6 szép darab... kár hogy vastag
+ üzemidő... Garminokat én is néztem, de ellenkezője annak amit szerernék. Majdnem vettem egy Garmin venu sq 2 music okosórá, ill samsung watch 6 classic-ot, majd fel idegesítettem magam azon, amit már sokszor leírtam... így spóroltam magamnak ~180 000ft
Tetves búbánat f -ért nem képesek olyan okosórát gyártani, amelyben nem a sport tevékenységek a lényegesek.
Nekem ne mérje meg és ne lézereze a csuklómat egy karóra.....
Főlleg hogy nem kell! Más kellenne nagyon, de az nincs
Ha lesz az maga a csoda! Hosszú üzemidő, lte, wifi, push üzenetek, normalis értesítések, nfc, vízálóság, belertve a sós vizet is, és a meleg/ hideg tűrés határokat.Gyártóknak innen üzenem óriási piaci rés tátong ebben a szekcióban, pedig lenne ra igény....
axioma: oké
[ Szerkesztve ]
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
válasz axioma #22481 üzenetére
És ha nem szeretnék telefont elővenni? Vagy magammal vinni? Ennyi erővel nem kell óra, ahova az adatokat kell küldeni, mert előveszem a telefont
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
-
speed471
aktív tag
Samsung watch 5, Samsung watch 6, Apple watch.
Sajnos a sportfunukció mindegyikbe benne van, ami esimes és megbízható ezek az okosórák, a napokban volt szerencsém kipróbálni a 47mm Samsung watch 6 classikot és ugyan az a bajom mint eddig; tele van felesleges dolgokkal mint sport funukciók+ egyébb butaságok, ezek miatt az óra magas.... ( szerintem ) bár ízles kérdése.
És a bajom hogy a sok funukciót nem használnàm ki, pedig tetszik az óra.
Nekem a kocka óra jobban be jön, de nem fogok e miatt apple watchot venni, más okosóra nincs a piacon amely esimes és működő képes is! Samsung watch 4-nek már vannak hibái az egyik a túlmelegedés. A huawei watch 3-at szándékosan nem említettem meg, van baj náluk..Ez jelenleg a piac... Kezdjünk el gyártani okosórákat amelyekbem az nfc, wifi, lte, és az esim a lényeg! Meg a megbízhtóság, szerintem nagy a piaci hiány.
Nem is értem miért nincs ilyen okosóra, az aljáról a mérésekért felelős szenzorok mindjart lekerülnének, ez által laposabb lenne az óra, + elérnénk kicsit nagyobb akku üzemindőtKét lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
Hegedűs Gyula u. 89/a, 1133
Garmin magyarország, itt tudnak neked segíteni, nyílván tudsz nekik levelet írni ha messze laksz
Szerintem neked Garmin a jó választásKét lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22373 üzenetére
Ok olvass vissza jóval és tisztán fogsz látni, azt is írtam ki lett veséze a téma a esim kell máshoz, ha tetszik ha nem.... és aki nekem írta hogy nem érti minek az esim, ott a válasz: push üzenetek és stb stb stb.
-
speed471
aktív tag
Ha van 2 gyereked nem minden esetben
De az üzeneteket attól még nem kapom meg! Ahoz kell az lte, ahoz meg esim.
És még legyen vizálló isKét lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
-
speed471
aktív tag
válasz kenwood #22367 üzenetére
Igen csak tudod nem mindig releváns ez a kijelentés, engem nem zavar ha hívnak másfelől a nfc-hez kell az esim ha nem akarsz vele bajódni!
Ha nem akarom hogy zaklassanak némítom a telefont!
Másrészt a push üzenetekhez szint úgy kell az esim ami nekem fontos.Mint írtam fentebb ki lett vesézve hogy kinek mi a fontos, nekem a sport és a egészséges funukciók jelzése érdektelenek!
Viszont az okos óra funukcióķ kellennek, ilyen óra nincs, illetve bizonyos funukciók kikapcsolhatók.. a pár napos üzemidő már szempont, majd talán a samusng watch 6...
Én megértem ha másoknak más funukciók kellennek, vagy fontosak hiszen nem vagyunk egyformák más körökben, munka folyamatokban mozgunk, én pl lejárok edzeni, bár ebben a melegben nem szívesen, mert nálunk basznak a légkondira az edzőteremben és hál égnek tele van ablakokkal a terem, ami tudjuk mit csinál.....
Még sincs szükségem órára, meg egyébb mérésekre,
de más dolgokra igen, pl konditerembe sem viszek telefont.Szerintem mindenki a saját igényeihez mérten választ megfelelő tudású technikai eszközöket, nem azokra a vásárlókra gondolok akik gondolkodás nélkül vásárolnak...
Ha nem akik ide tévednek a fórumra.
A a bluetooth-al pedig elég sok a hiba... nem vesézném ki, lényegen nem változtat. > Nfc, wifi, lte, esim < Ez a tudás stb stb az okosóra.
De van olyan akinek vércukor mérés kell, teljesen megértem.
Kerestem pl idéglenesen nfc karkötőt, de elengedtem.A telefonom nem csúcskategóriás telefon, viszont sok jegyzet van benne ami másoknak értéktelen, nekem viszont fontosak! Időszakosan mentem, de nem esne jól ha pl elemelnék a telefont vagy más dolog történne vele... kényelmetlen állandóan vigyázni rá.
-
speed471
aktív tag
Pl a strandra, tengerpartra nem szívesen viszek pénztárcát és telefont, kényelmesebb egy okosóra amivel lehet fizetni, plusz hívásokat kezelni... de jelenleg nagyon kevés az igazi okosóra... nekem pont a többi butaság nem kellenne ahogy fentebb kiveséztük a témakört.
[ Szerkesztve ]
-
speed471
aktív tag
válasz kenwood #22302 üzenetére
Ugyan azért mint amikor pc alkatrészt akarnak eladni bolti áron, mert ~1 éve még fent voltak az árak...
Azt halotta hiány van, ezért drága azt csak felrakja.Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
Szerintem itt a fogalom a probléma.
Nem attól lesz okosóra hogy tud külömböző dolgokat mérni, hozzá tenném nem pontosan!!
Az "okos" szót ha ki akarjuk ellemezni akkor technikai szintre értendő, hiszen régen azokat a telefonokat amelyekkel lehetett jegyzetelni stb pda-k nak hívták, nem okos telefonnak!
Utána be jöttek az okostelefonok amelyek technikailag nagyon nagy tudással rendelkeztek.Mitől okosóra ha nincsenek benne "okos" funukciók?
Így este megfogalmazhatnám szebben a téma kört, de nem áll érdekembem.
Okosóra minimum tudjun már egy nyamvat wifit, lte hálózatot, nfc-t, fogadni a push és egyébb üzeneteket stb stb stb...... aztán ha tudja mérni a pulzust, meg egyébb dolgokat akkor az plusz.
Sima mezei órák is tudnak sokmindent...
De amit okosórának eladnak és alap tudás nincs mögötte az paraszt vakítás!
Azért nem volt eddig okosórám, mert pont a lényeg nincs bennük, a kényelmi funukciók! Amiben meg van gyorsan merül, lassan tölt, kihagyhatatlan ajánlatDe lényegen nem változtat, tényleg sok helyen van erről vita
hogy mi is az a okosóra! Tudás nélkül nem okos.Sport órák meg pontatlan, buta, pici tudással közel sem okosórák, rájuk ragadt mint név.
Sok tesztet megnéztem akik bemagyarázzák hogy milyen pontosak, azoknak mindent is el lehet adni, amikor még a samu, apple, huawaei, is hibáznak pedig ők tényleg rendelkeznek okosóraként okosfunukciókkal és a piacon a három márka tudás fölényben van.De wiki mindenkinek a barátja!
"Az okosóra egy számítógépesített karóra"
-
speed471
aktív tag
válasz Lordus #22255 üzenetére
Amit te keresel és kiemelkedik a káva az a samsung watch 5 pro.
Van belőle lte meg sima, ha fontos az esim akkor apple, samsung, huawei jöhet szóba.
Na most a "kiemelkedése" Samsungnak van csak ha jól tudom....
Ha esim fontos érdemes megnézni a szolgáltatót mit tud nyújtani, ne hogy hoppon maradj, pl a yettelnél csak a samsungot támogatja, nem tudom miért, nincs jelentősége.De más szolgáltatók is érdekesen állnak hozzá az esimes témához..
Ha sok üzemidős kell nehéz ügy, azok nem tudnak esimet.
Árukeresőbe beállítod a számodra megfelelő paraméterek, és látni fogod hogy igen csak leszűkül a kör
Esetleg a Garmin órákat nézegesd, hosszú az üzem idejük, esim nincs benne! Megbízható "okosórák" bár számomra az okosóra fogalom ott kezdődik hogy nem tud egy csomó butaságot, pulzus mérés stb..... ellenben esim, lte, wifit igen!Na most olcsót meg kiemelkedő káva, sok óra lap.. ebben a felállásban nem igazán van ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
speed471
aktív tag
Teljesen jól informált! De Al-tól függetlenűl ha árukeresőben meg adsz három tulajdonságot csak Samsung, Huwai és Apple-t mutatja.. ezek jöhetnek szóba! Mivel legtöbb emberrel ingyen beszélek és pofátlanúl olcsó a percdíjam is evidens nem váltok szolgáltatót, fentebb kiderül jelenleg csak Samsunghoz van a yettelnél esim! Ha ez nem lenne elég ok nekem Samsung telefonom van ezért ellégge le szűkült a lista.
Amúgy úgy tudom kap újjabb infókat, régebieket nem bizonyos téma körökben, de nincs jelentősége..
Aki azt írta haha én ill Al eldöntötte nekem téved, mert informált teljesen jól! Amugy akinek Samsung telefonja van és yetteles + fontos az esim, annak ajánlot a Samsung okosóra ha nem akar szívni!Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
Ezt pl most olvastam
- Jelenleg a Yettel eSIM szolgáltatása az okosórák közül csak Samsung okosórával érhető el
Ez van!
Hátha valakinek segít!Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22203 üzenetére
A fenix sajnos ezeket nem tudja, nem olvasni akarok rajta, az értesités a lényeg, push üzenet, de ok! az wifi /4g lte kell, ahogy pl az nfc hez is hogy ne a bluetooth zabája le az aksikat telefonon és az okosórán.
Amúgy magyarul elmondod a mikrofonnak az pedig leírja, jól működik van róla videó.
Az all azt mondta el hogy melyikben pontosan milyen funukcio van, amit mondjuk itt és máshol sem sokan nem tudnak, és nem kell órakat keresgélni illetve spec infót összehasonlítani.
Nem tudom ez miért fájó pont egyes embereknek, de tudok élni evvel a tudattal.
Nem én vagyok az aki nem érti a mások igényeit.
Tudjátok valakinek pap....
Amúgy újjabb példa én nem alszok a kezemen órával!
Tudom sokan nem szeretik az al-t pedik óriasi potenciál van benne, mindent tudni kell a helyén kezelni.
Nem csak nyelvi al az a al.Engem nem befolyásol kinek milyen igelénye van itt.. soha nem is fog
Részemről lezártam, felesleges vitázni a semmin!
Specifikáció volt számomra lényeges![ Szerkesztve ]
-
speed471
aktív tag
Nem erősködöm, beszélgetek, informálóduk hátha másnak is segítség! Másfelől félre tajékoztattak itt! Nem számit mi van a valodi órakon, nem hordok! Egy márka igényeket képvisel, feltettem egy egyszerű kédést, elég egyszerű igénnyel, ha nem érted miért ez az igényem nem probléma, én megértem ha valakinek egy óraba a sport funukció tetszik, járok le edzeni nekem erre mégsincs szükségem.
Leírtam a véleményemet, válaszoltam mindenkinek aki írt, ha próbléma tovább kell lapozni, szerintem lenne igen is létjogosultsága olyan óranak, amit leírtam.. nem is kicsit! Az értetlenkedésem jogos hogy miért nem gyártanak olyan órat stb... gondoltam szétnézek a piacon hátha már van ilyen óra, de még nincs! Ezért nem volt eddig okosórám.De mint írtám Al megválaszolta nekem
Kis zseni, és nem várok megerősítést!
Egy kriterium nem teljesül, a lekerekített kocka
Szép napot mindenkinek!Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
Orgi:
Igen rájöttem, de én okosorába kertem segitseget, nem sportórában!
Tegnapi nap megkérdeztem a mesterdéges intelligenciat pár dologról... 1 perc alatt okosabb lettem!
Kbaki:
Huawei-t néztem nagyon irritál egy óránál ha van kiálló gomb, samsungnak es Garminak van olyan órája ahol nincs kiálló gomb!
Jött frissítés a Samsung watch 5 lte pro-hoz, elég jó az üzem ideje, nyilván ki mire használja! Elviekben a 6 watch többet fog bírni, illetve 10atm el jön... megéri kivárni hátha ki adják akkora amikorra kellNem is értem miért nincs olyan okos óra amiben a sport funukciók hátrébb maradnak és a lte, wifi, nfc, esim, kezelesek viszont egyszerűek és letisztultak.
Sport funukció kihagyással is! Egy csomó energiát meg lehet sporolni, nyilvan a wifi meg lte elviszi a kraftot... csak lehetne szépen optimalizálni. Apple óra pedig.. most komolyan? Egy kiálló tekerő? Hát nah
Amúgy visszajön a felső tekerő rész, ami pl nekem nagyon szimpatikus a watch 6-ban... ami a 4-ben volt nem jut eszembe a neve plusz nem áll ki semmi az órából zseniális.Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22195 üzenetére
Igen értem, sajnos Garmin nem lett befutó mivel a lte 4g, wifi, e sim is fontos... a samsung watch 5 ezeket tudja, nekem a sok extre funukcio nem kell min pulzus mérés stb...viszont amelyik óra tudja a felsoroltakat minden hülyeség benne van...
Nemsokára ki jön a samsung watch 6 és ha már ki kell adni ennyit érte úgy döntöttem megvárom... remélem augusztus 5-ig legkésőbb be fut. A pro lte 4g annyiba kerül mint a watch 6 fog.. persze lehet aztán nem igaz az ár jóslás....
A kocka óra szimpatikusabb, és abba rejtve van a szíj ami nagyon jól néz ki, viszomt nem találtam ilyet! + extra a samsung csuklópántja nagyon megnyerő.
Mi a francért nincs a Garminak olyan órája amiben az általam felsorolt tulajdonságok benne vannak cserébe minden butaság benne van, ami nekem nem kell....
Nekem ezek kellenek; nfc, lte 4g, wifi, 5atm, esim, hosszú üzemidő, letisztult dizájn.
Többit feleslegesnek tartom, ezekkel a tulajdonságokkal nem kell àllandóan a telefont magamnál tartani, elővenni...Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
válasz zsamiatt #22193 üzenetére
Hmm... értem majd meglesem a boltban, néztem pár videót és azért van menü.. lehet típus függő.
Letisztúlt dizájn tetszik, ahol nem álnak ki a gombok, meg nincsenek csavarok. Néztem használtan is, a garancia érdekes mindegyik óranál.. ezért marad az új.Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
Köszönöm
Szerintem ússzasnál ha kocka lekerekített orát hordasz, nem hiszem hogy akadályoz...
Ha épp nem 2 perc alatt úszod le a távot ha nem 1 perc 59 sec alatt akkor sincs nagy baj
Nekem azert tetszik a kocka óra mert jobb a menü kezelés... több minden esik bele a látószögbe.De majd bemegyek a bolta és párat kiprobálok.
-
speed471
aktív tag
Szia!
Tegnapi piac kutatás után én is erre jutottam, nagyon tetszik alakra garmin venu sq 2.. nem tudom hogy egy kör alakú okosórának mennyire van létjogosultsága, szerintem a picit kocka óra felületét a kijelző könnyebb kezelni, átlátni.
Egyéb tanács?Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
Sziasztok szép estét, vidám napot!
Szükségem volna egy okos órara amellyel lehet fizetni, revolut kártyát csatolnék hozzá, ha valaki le írja hogyan kell 1000 hálá, még soha nem használtam így órat!
A másik pár kritérium hogy bírja a sós vizet is, vízálló legyen, hosszú üzemidővel.. samsungok két napot bírnak sajnos....
Nem kell hogy drága legyen, de fontos hogy normális használható legyen, azért nem volt soha okos óram mert ki vagyok a kevés üzemidőtől, a lassú óráktól, a hibáktól... kérhetnék tippeket?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Eladó Fossil Gen 6 Hybrid
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest