- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
Köszönöm a tanácsokat!
Akkor lehet hasonló probléma lesz mint a (fül) közelség érzékelő, arra is azt hittem csak MIUI gond, erre kiderült feleségem telefonján sem jó, ő meg nem mert szólni, mert azt hitte rosszul csinál valamit.Óra frissült itt a kinlódások közepette, telefonnak elvileg naprakésznek kéne lenni de majd nézegetem, minden frissítésre rá szoktam nyomni, de ez mégsincs napi szinten a kezemben.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hi!King
őstag
válasz Jack Oneill #9892 üzenetére
Egyre több szemét jelenik meg Xiaomi márkanéven. Gondolom ehhez nem sok köze van a Xiaominak, manapság porszívókat, táskákat, még futócipőket is ellátnak a márkajezésükkel, utóbbiból láttam olyat, ami díjat nyerhetne a legrosszabb ergonómia versenyében...
-
Dwatti
addikt
Ezért írtam, hogy MI A3 esetében "butitott android van" nem stok android. A rendszer nem napra kész, még mindig android 9.
Néhány beállítási lehetőség is hiányzik.
Amoled kijelző de nincs AOD
Értesítés led nem müködik megfelelően. Nincs kijelző kalibrálás, nincs gesztus vezérlés, meg még pár ilyen apróság.. -
anrb
aktív tag
Xiaomi fórumok alapján van gond az A3 BT kezelésével. Valószínűleg szoftveres probléma lesz, annak ellenére, hogy azon elvileg AndroidOne van. Naprakész szoftverekkel (telefon, app, óra FW) kellene kipróbálnod, hogy esetleg a Power Management funkciók (pl. Battery Saver és az Adaptive Battery) kikapcsolása segít-e.
A Google és a gyártók is megérik a pénzüket. Minden egyes Android verzióban tákolnak valamit, amitől az másképp működik. Más órákkal/Android eszközökkel én is szívtam már eleget...[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok.
Keresgélek, teszteket nézek de annyi termék van, hogy teljesen elveszek köztük.
Tudtok-e olyan órát ajánlani ami saját memóriárol játszik le zenét és egy Bluetooth fejhallgatóval kompatibilis?
Tehát pl edzeni nem kell telefont vinni, mert az óra saját maga intézi a zenelejátszást és ha mondjuk a telefon mégis a közelben van akkor akár hívást tudok fogadni a mikrofonos bluetooth fejhallgatóval? Mindez a lehető legolcsóbban...
A telefonálás nem fontos, a lényeg a zene lenneKöszi
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Szemezek egy Xiaomi okosoraval, ami igazából nem is okosora, jelzi a hivasokat értesítéseket, sport mód van benne stb. Nekem több nem is kell.
Erről lenne szó, rögtön az elején. A véleményetekre lennék kivancsi
[link] -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Jó ideje olvasom a topicot,és ezért is kérnék itt segítséget.Okos óra vásárlásán gondolkodom,nincs konkrét kinézett típus.Amire nekem kellene,értesítés kezelés jól működjön,elfogadható üzem idő,lépés számlálás,alvás figyelés,pulzus mérés ne a vicc kategória legyen,ha már tudja.
Előre is Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Gabeeeeen
csendes tag
Sziasztok!
Olyan okoskarkötőt keresek, amelyet legfőképpen terepfutás és funkcionális edzés monitorozásához használnék. A fő szempont, hogy legyen benne beépített GPS, mivel egyik mozgásformánál sem akarom, hogy nálam legyen a telefon. További plusz pont lenne, ha mérné a véroxigén szintet is. A keretem nagyjából 30eFt, de jó ajánlat esetén tudok még többet rászánni. Eddig a Huawei Band 3 Proval szemezgettem.
Előre is köszönöm a segítséget! -
StLui
veterán
óra mindig újra indul ha váltok a telefon nélküli használatról telefonnal párosításra, telefont is restartoltattam már. Egyszer eljutottam addig, hogy felvillant az appban már az óra képe, az aktuális számlappal, mintha már összekapcsolódott volna, de egyből elkezdte újra, hogy "párosításbefejezése", ekkor 3-4 szer kiléptem az appból, és ahogy beléptem mindíg ez volt.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz balu1977 #9884 üzenetére
Az elsővel nem ilyen gond volt, garmin kapcsolódott, ilyen téren minden rendben volt vele.
Az egyszerűen egy vacak óra, a fele annyiba kerülő amazfitem jobb volt nála sokkal (azt is össze tudtam kötni a telefonommal.Videót is néztem a samsungról, 1 perc nem kéne legyen az egész, el sem lehet rontani. Egyedül ha nem sikerül, akkor a hivatalos leírás, szüntesd meg a párosítást a BT-szal, töröld a cash? fájlokat, újra raktam az appot stb, ebben lehet valami hiba, vagy plusz amit tehetnék.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Hi!King #9881 üzenetére
Neten volt, így küldtem vissza a garmint (most vitte a futár, emag ingyen is viszi el), és most ugyanoda küldhetném ezt is vissza. Az a gond mindenképpen ezt az órát szeretném, és lehet a telefon a probléma.
-
faki_
senior tag
A Garmin Vivomove HR Sport órával én is megjártam. A legtöbb óránál a tesztekben, leírásokban, fórumokban nem nagyon térnek ki a rezgő jelzésre (erősségre, hosszra pl. hívás esetén). Nekem ez fontos szempont, ennél két rövid vibrálás van, ez számomra kevés. Pedig szép és jó minőségérzetű óra, kár érte.
-
Hi!King
őstag
-
StLui
veterán
válasz nyuszi123456 #9878 üzenetére
Nem akadozik, nem is sikerül összekapcsolni a telefonnal. éjjel 1-ig próbáltam, kb 3 órán át szenvedtem vele.
Egyszer a vége felé próbáltam úgy, hogy a galaxy app telepítése előtt összekapcsolom BT-szal, de nem jött úgy sem össze (érdekes módon kettő eszközt lát a telefon)Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
Elsősorban én szúrtam el, eszembe sem jutott, hogy egy kerékpározást, futást mérni tudó órában nincs gps, és a nem tudta a telefonét sem használni. Nem értettem miért nincs térkép nézet a futásról, így derült ki.
Másik gond, 50 felettiek vagyunk 2-es szemüveggel, nagyon pici részét használja kijelzésre az óra, ez nagyon nem tetszett, nagyon macera volt elindítani egy sporttevékenységet is.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
nyuszi123456
aktív tag
Azért Ez dühítő. Semmiképp nem kellene akadoznia.
Az új Aldi órám leírásában nagy betűket szentelnek annak, hogy feltétlenül az appon belül párosítsam Bluetooththal, ne a telefon Bluetooth menüjében. Ez megoldás lehet nálad?
A GARMIN másodpercek alatt szinkronizált.
Megy vissza most az Aldis készülék egyébként egy nap után, mint már többedik Aldi óra. Ugyan mindent tud, amit szeretnék, de sok funkció csak regisztrációval varázsolható elő, ami nem is nagy ügy, de nem kapom meg a regisztrációs emailt. Így küldenek egy amúgy jó, szép terméket a süllyesztőbe.
Különben rájöttem, hogy minek sim vagy esim az órába. Gyűlölnék a fülemhez tartva beszélni rajta. Jack dugó úgysincs rajta (és hová tekerném a fülhallgatót) , ezért Bluetooththal kellene használnom, akkor meg minek - a mobilt ugyanígy tudom párosítani Bluetooththal, és így megkapom az összes értesítést, WhatsApp, messenger stb., ami amúgy nem minden óratelefonon futna futna zökkenőmentesen - - plusz kínszenvedés lenne válaszolgatni a csepp órán
és vagy állandó WLANon kellene lógnom, vagy külön internet előfizetés a mobilra, ami agyrém. Voippal szenvedni egy ilyen pici képernyőn sem lenne leányálom.Még a Vodafone 444 forintos havi díjcsomagját tartanám elfogadhatónak, 300mb-ot nyújt. Talán elég lenne chat és voipra, ha amúgy a rendszer waning frissíti magát.
[ Szerkesztve ]
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyisziati
veterán
válasz KisSarkany #9875 üzenetére
Szerintem kerüld meg a problémát. Tedd be egy telefonba a sim-et és állítsd be, hogy ne kérje a PIN-kódot.
-
KisSarkany
csendes tag
Elnézést, ha primitív a kérdés, de forever kw-200 gyerek okosórába betettem a sim kártyát és pin kódot kér... hogy tudom beírni a 4 számjegyet? (már órák óta böngészem a netet és a használati utasítását )
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
válasz headhunter86 #9870 üzenetére
UH ez durva nem is gondoltam volna Kösz az infot!
Azt esetleg lehet tudni mikor jön az új galaxy watch mintha olvastam volna februárt!?
Lehet megvárom...
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
20 perc után se kapcsolódott össze az óra a galaxy wearable programmal a telefonon, újra kezdtem, töröltem a telefonról a programot is, BT-ból is az órát, újra indítottam, most elsőre sem dobta el, de ugyanúgy 10 perce csak "párosítás befejezése" az utolsó pöttynél tartva (holnap megint hallgathatom hogy az egyik szar után, vivomove hr, vettem egy másikat)
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Az eredeti értelemben vett okosórák teljesen független eszközök voltak, de kihaltak, illetve visszaszorultak (lásd nagyon régen volt PalmOS óra is, sokkal később Android órák). Viszont egy rakás okosórának mondott eszköz semmilyen értelemben sem okosóra, pl. minimum kellene legyen, hogy alkalmazásokkal bővíthető, ezt viszont nagyrészt csak a Wear, Tizen és az Apple okosórák tudják, illetve az előbb említett Androidosok. A legtöbb szimpla meghosszabbítása a telefon egyes funkcióinak, illetve fitness és sportórák, amiben inkább az előbbi a fosztóképző az utóbbihoz képest.
-
StLui
veterán
Sziasztok!
Egy új galaxy watch acitve 2 próbálok csatlakoztatni egy xiaomi Mi A3-hoz, sok alkalommal eldobta a rendszer (lehet mert előtte egy garming volt), majd töröltem amiket javasolt a samsung, újraindítottam a telefont. Elsőre megint dobta, de másodikra nem, viszont már 5 perce, lehet több is, az 5 pöttyből az utolsón van, létezik hogy ilyen sokáig tart, esetleg egyből adatokat szinkronizál?Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
headhunter86
senior tag
válasz sittes79 #9867 üzenetére
Azt külön szereti! Még töltő se kell, hogy nálad legyen az órához. Telefon tudja tölteni, csak be kell kapcsolnod S9-ben és a hátlapra tenni. Telefon töltéssel együtt tudod tölteni.
Nekem is Samsung van, de nekem csak A70, sajnos én nem tudom tölteni, de pont ma próbáltam ki munkatársam telójával.
Amúgy én Stravázok bringán, és ma vettem észre, hogy Samsung Health-be be lehet kapcsolni az automatikus szinkronizációt. Így automatán minden adat megy Healthbe és látom a reális edzésem órán. Ennek most nagyon örülök. -
Babetta-X
senior tag
Régebben írtatok negatív kritikákat a Kospet márkáról mint óra, de gyakorlati tapasztalatot nem nagyon olvasni. Egy ismerősöm ki tudta próbálni, és a várakozásokkal ellentétben azt mondta egész jó, tök gyors, minden funkciót tud amit ígérnek, az akkumulátor üzemideje és a bumfordisága ami nem az igazi, nem mellesleg az ára is tök korrekt.
Én lehet én is kipróbálom, futás közbeni zenehallgatásra vezeték nélkül ha tényleg simán tudja akkor olcsó és jó alternatíva lehet, illetve kérdés a beépített gps mennyire pontos. Van esetleg köztetek olyan aki már próbálta őket?
-
Dwatti
addikt
válasz nyuszi123456 #9852 üzenetére
Garmin túlajként : Garmin egy Sport óra "alap" okos funkciókkal. Tudásához képest némelyik típus túl van árazva!.
Okosóra piacát eladás és felhasználok kedvelése alapján az Apple, Samsung és a Fitbit vezeti. Huawei és az Amazfit meg az összes többi csak utána jön.
Garmin, Polár és a Suunto csak az "intelligens" értesítések esetleg a zene vezérlés és lejátszás miatt van jelen az Okosóra megnevezés között. Amúgy sport órák. -
sittes79
addikt
válasz headhunter86 #9860 üzenetére
Köszönöm Az infót mindenkinek, szerintem galaxy watch lesz, gondolkodom lte verzion, de telo úgyis mindig nálam van, szóval felesleges, nem vagyok annyira nagy buherator, csak alap dolgokra használnám. Samsung s9 telo van gondolom kompatibilis gond nem lesz?
-
han_lev
senior tag
-
Hi!King
őstag
Nem volt még Garminom, de amiket olvastam, az alapján nem tűnik nekem úgy, hogy felsőbbrendű lenne a Garmin a konkurenciához képest. Nyilván sportórában a komolyabbak közül ők a legnagyobbak, nekik van legtöbb tapasztalatuk a GPS-es navigáció terén. Ugyanakkor a Polarnak a pulzusmérő sporteszközök terén van komolyabb múltja, míg a Suunto gyártja a leghatékonyabb eszközöket terepre (terepfutás, túra, hegymászás, stb.).
Egyébként nekem az zárta ki a Garmint, hogy még számomra elérhető árkategóriában nem volt olyan órájuk, amivel trackelni lehetne egy nyári, hajnaltól naplementéig tartó egész napos túrát.
-
szebe
addikt
Én a helyedben hozzácsapnék még egy picit (igen, a 20k a kereted ~harmada, az már necces lehet), és rámennék egy s3 Apple Watch-ra.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok,
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ilyen 50-60 ezer forint körül milyen third-party okosórát választanátok iOS-hez?
Nem személyesen nekem lenne és az illető nem igazán van oda a használt termék opcióért. Eddig a Garmin Vivoactive 3, Fitbit Versa, Ticwatch E2 kerültek szóba. Igazából a sportfunkciók mellett szerintem a normális featureok is nagy pluszt jelentenének.Sajnos a tudásom eléggé limitált a témában, ezért megköszönném a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
nyisziati
veterán
Ez így szélsőséges, ne haragudj.
Pont tegnap beszéltem egy rendszeresen futó sráccal, ő TomTom-ot használ, GPS alapút.
A Garmin VivoActive-ról amikor kérdeztem, mondta, hogy az egyik sporttársa (profi sportoló) most visz vissza egyet, mert nem pontos.[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
válasz sittes79 #9857 üzenetére
Én 5 napja Galaxy Watxchot használok. Eddig nagyon bejön.
Meglepődtem amúgy milyen sok embernek van, tegnap itt melóban az ebédlőben kapásból rajtam kívül még kettőt láttam.
Szerintem a 80.000-es ár amennyiért most megy, jó ár / érték arányú óra.
Aki nem akarja mindenféle third appal telerakni az óráját annak tökéletes. Aki meg erre izgul az vegyen android órát, de azzal meg más gondok lesznek.
Illetve aki komolyan sportolásra akarja használni, annak inkább egy Garmin óra.
Én komolyan sportolok, de arra van külön eszközöm, ezt a megjelenés miatt vettem meg, átlagos napi használatra, és arra tökéletes! -
addikt
Ez így azért elég szélsőséges,.mint valami vallási fanatikus vagy vegán kijelentése! Azért a pl a Suunto háza táján is körül kéne nézned, még fogsz lepődni. Illetve a Garminok okos funkcióval ellátott sport órák.
My name is Bond, James... Dean.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Meglepne az asszony egy okosora val, de tutira mennek mit ajánlotok 200eur ig max, néztem galaxy watch ot vagy amazfit stratos?
-
Dwatti
addikt
Okosórák - összehasonlítás és teszt
-
GerykO
aktív tag
Személy szerint ár/teljesítmény szerint keresgélek. Azt tudja amit én használnék, de olyan funkció amit nem használnék, ne drágítsa/merítse...
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
balu1977
senior tag
válasz headhunter86 #9853 üzenetére
Úgy tűnik. Kicsit elvakult a tag.
-
headhunter86
senior tag
Garmin esetleg jó Sportórát gyárt! De nem okosórát!
Egyesek nem tudnak különbséget tenni a kettő között.
Ez valami fizetett hirdetés volt amúgy? -
nyuszi123456
aktív tag
Az egyértelműaég kedvéért leírom.
Hiszen itt értékes munkával megkeresett pénzből szeretnének sokan órát venni:
A GARMIN GYÁRTJA A LEGJOBB OKOSÓRÁKAT.
Az olcsóbb modellek is köröket vernek a Fitbit, Tomtom, Polar órákra.
Kompletten kiszolgál bármelyik modell. Azonban van néhány órájuk, mely csak futást mér, más sportot nem.Nincs egyetlen más márka sem ilyen színvonalon.
Picsogni meg panaszkodni bármi fölött lehet. De ne hagyd magad félrevezetni.
A statisztikákat is számító szoftver valóban hozzájárul az egészségesebb élethez.
Ha nem akarsz gagyit, ha nem minden mindegy, akkor vésd eszedbe: GARMIN.
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
Lionela
csendes tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy mikor jelenik meg Magyarországon a Honor Watch Magic 2?
(vagy olyan EU-s országban ahonnan tudok rendelni)
-
Dwatti
addikt
-
nyisziati
veterán
Honor 3-ban jobb a Smart wake egy Reddit post szerint.
-
onyy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan okoskarkötőt~okosórát keresek elsődlegesen okosébresztéshez (akkor ébreszt amikor a megfelelő alvásfázisban vagyok a megjelölt időponthoz képest) - remélem ez alapján kiderül, hogy mire van szükségem, sajnos mivel nem tudom, mire keressek rá, ezért nem tudom, mik a lehetőségek...Jó lenne 10-15ezer Ft körül megúszni (okoskarkötő), de maximum 40ezret rá tudok szánni a minél hosszabb alvás reményében. Angol nyelv nem akadály, külföldi olcsóság előny.
És ha már veszek, akkor használnám az értesítések megnézésére, a reagálás/válaszolás már álom-kategória.
Viszont fontos, hogy NE akarjon headsetként működni (se mikrofon, se távbeszélő), mert az a halálom...
Jó lenne, ha 1 hetet kibírna akksiról, pár éve volt hasonló eszközöm, állítólag 3-4 napot kibírt, nálam nap végére magától lemerült (hosszú aktív napjaim vannak )
Előre is köszönöm a segítséget
-
Dwatti
addikt
válasz Hi!King #9843 üzenetére
Bipet mint olcsó alternatíva ajánlottam mellette meg a Polárt és a Garmint mint megbízhatóbb óra....
Garmin fórum amúgy ugyan úgy tele van az optikai pulzusmérés megbízhatatlanságával l !
Meg még sok mással is, magasságmérés cikkcakos nyomvonal , BT megszakadás stb
Előnye hogy szinte minden kalibrálható, állítható , csatlakozható hozzá érzékelők és szoftveresen is hamarabb javítják a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz balu1977 #9839 üzenetére
Konkrétan a Bipre írtam, csak arra is kitértem, hogy ezek után kerülném a márkát általában (órában, mert a Xiaomi telefonokkal nekem is és sokan másoknak jók a tapasztalataik). Mert még egyszer, akinek írtam, az konkrétan a Bipet ajánlotta futásra.
@szebe:
Általában nekem is jó volt túrázáshoz. Kivéve mikor az egyik firmware frissítés után 10-ből 1 alkalommal lefagyott és ezzel eldobta a tracket, illetve volt amikor totálisan hülyeségeket mért. Hétköznapi használatra, a GPS és a pulzusmérő funkciót nem használva szerintem is teljesen oké, ezért aki nem sportolni akar vele, annak bátran ajánlanám. A hozzá kapcsolódó appok is inkább arra vannak optimalizálva, tekintve hogy az eredeti gyári app, a Mi Fit például nem képes GPX/TCX exportálásra vagy Strava szinkronizációra, ellenben rengeteg okosfunkciója van, amik pl. a belépő szintű Polar sportóráknál nincsenek, vagy csak sokkal korlátozottabban. -
csibor
addikt
Sziasztok!
abszolút nulla a tudásom. Kéretik figyelembe venni, ha hülyeséget kérdezek
Kerékpározás, gps, útvonal mentés. Kertimunka, aktívitás mérés,lépésszámláló. Nem túl drágán tudtok valamit ajánlani? Árakkal sem vagyok tisztába. -
szebe
addikt
válasz Hi!King #9836 üzenetére
Futásra valóban "alkalmatlan", azonban hétköznapi használatra szerintem teljesen oké.
Sőt, én túrázni is magammal szoktam vinni, a GPS pontosságával nekem sosem volt gondom, így viszonylag pontosan be tudom lőni, hol járhatok (iSE-hez képest ~20km-en 1-200 méteres pontatlanság)."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Hi!King
őstag
válasz balu1977 #9833 üzenetére
Mert a Bip rendelkezik egy jó ár-érték arányú feature listával, amely nagyrészt megbízhatatlan, innentől kezdve ugyanattól a gyártótól nem hiszem el a drágább, többet tudó termékeknél sem, hogy megbízhatóan tudja, amit ígér.
Szerk.
Egyébként meg abból indult ki, hogy az egyik kommentelő a Bipet ajánlotta futásra egy másik kommentelőnek. Nos, a Bip arra a célra gyakorlatilag alkalmatlan, hacsak nem elégszik meg valaki azzal, ha adott hónapokra kap egy nagyjáboli távolságot, és ennyi.[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
válasz Rover623 #9832 üzenetére
A Suunto órák nem kicsik
A WearOS-szel csodák nincsenek, az Android eszi az akkut. Extra optimalizálás sincs, az stock WearOS (a Suunto a sport részre degradálódott, mint a Polar M600-nál). A trükk az "új" Snapdragon 3100, amiben három üzemmód van (full okosóra, GPS, minimál használat). Óraként sajnos kevés okosóra bírja egy hónapnál tovább, pedig pl. a Forerunner 25 közel tíz hétig bírta. A Casio és a Mobvoi meg azt találta ki, hogy tesz még egy réteg FSTN kijelzőt az AMOLED-re, ami folyamatosan mutatja a fontos infókat. -
anrb
aktív tag
válasz Hi!King #9831 üzenetére
Az optikai pulzusmérés pontossága a hardveren kívül függ a kar szőrzetétől, bőrszíntől és a szíj szorosságától is.
Példa a szenzorok eltérésére, tegnapról: [link]
kék - mellkaspánt (M430)
lila - Polar Precision Prime (Vantage M)
zöld - Elevate V3 (FR245)Az első generációs Huami optikai szenzor rossz konstrukció és pontatlan is. De ami gáz, a Bip algoritmusa csal (gondolom, a minimális erőforrások miatt nem volt hely rendes algoritmusnak), van fent egy csomó videó a YT-on. Az androidos Huami óráknál legalább van mód mellkaspánt használatára.
-
Rover623
félisten
Hogy ezek mekkora kamugépek!
Főoldalon: "Alternatively, it can provide up to 48 hours of smartwatch use or up to 12 hours in GPS tracking mode.*"
Csak néztem nagyot! Hoppá! Ezek valami böszme akkut tettek bele, vagy végre optimalizálták a kódot?
Aztán a részletes infóban: "Suunto 7 provides up to 18 hours of versatile device use and up to 4 hours of outdoor workout."Aztán meg: "Taking time off and just want to use the Suunto 7 as a stylish watch for a while? If you're not using any additional features the battery may last for up to 40 days.*"
Ez most komoly? Ennyi erővel ki is kapcsolhatnám, és úgy is villoghatnék vele...akkor meg lehet, hogy hónapokra is elég lenne a nafta!primus inter pares
-
Hi!King
őstag
Csuklós pulzus mérés tájékoztató jellegű Polar meg Garmin órákon, Amazfit órákon közelében sincs a tájékoztató jellegnek sem, tudnék neked mutatni rengeteg példát rá, miket művel, az a ritka, hogy közelében jár a valóságnak. Persze, ez egyén függő is, mert nem egyforma a kezünk, Polar óráknál is sok a panasz a csuklós pulzusmérésre, van akinek teljesen használhatatlan, másnak egészen jó, az arányok amik nagyon eltérnek, hogy mennyi embernél jó, és mennyi embernél használhatatlan. Nekem nem volt alkalmas arra sem, hogy ne fussak folyamatosan magas (esetleg túl alacsony) tartományban, mert néhány km után beállt sebesség arányosan 170-180 közé, miközben a valóságban valahol 130 körüli tartományban futottam.
De csak egy része a dolognak a pulzusmérés. Az Amazfit óráknak nem a sport rögzítés a fő profilja, ennek megfelelően teljesen más a szoftveres háttér, mint a Garminnál és a Polarnál. Magán az órán szabadon választhatóak a watchface-ek, sokféle módon konfigurálhatóak a notification-ök, de semmit nem lehet állítani trackeléshez kapcsolódóan. Az appok (Amazfit, Mifit, Notify and Fitness, stb.) is inkább a napi tevékenységet állítják középpontba, nem a trackelést. Ő meg ugye azt írta, hogy futásra kell neki. Polarnál meg épp az állítható, hogy futásnál mi jelenjen meg, lockolható pulzus vagy tempó zóna, hogy figyelmeztessen, ha kifutsz a tartományból, az app és a weboldal rengeteg elemzési lehetőséget nyújt, ledzésterveket, mutatók alapján a fejlődést becsüli, stb., stb.
És igen, általában pontosan trackel, csak random meghülyül egyes firmware frissítések után, és akkor totálisan fals dolgokat mér, vagy egyszerűen meghal trackelés közben. Nem kell profi futónak lenni ahhoz, hogy az ilyen idegesítő legyen.
Én már megszívtam a Bip-el, ezért igyekszek mindenkit lebeszélni róla, aki futásra szeretné használni. Egyszerű okosórának olyanok számára, akik nem használják trackelésre, így is megéri.
@fzoli777
Milyen terepen túrázással? Pl. egy mélyebb szurdokban, kanyonban nincs az a GPS, ami pontos lenne. Egy geodéta ismerősömnek profi Garmin készüléke van, aminek sokszor akkora az antennája, mint egy telefoné, de bonyolult helyeken még ő is szív a jel visszaverődés miatt, pedig állítólag a Garminnak van valami technológiája, amivel igyekszik ezt kiszűrni, kiküszöbölni.[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
Suunto 7 [link]
WearOS, SnapDragon 3100, 4 gomb, NFC, 5ATM, csomó app. Akkuidő kérdéses.
Hogy ez most jó-e vagy sem, idővel kiderül. Én biztos ki fogom próbálni. -
celf
őstag
Heart Rate Variability-t van óra (gondolom chest strap-es a legjobb erre), ami jól mér és olcsó?
-
Dwatti
addikt
válasz fzoli777 #9826 üzenetére
Ha még igy sem jó a Rendszer beállítások > adatrögzítés részen is lehet variálni , másodperc vagy intelligens. Kekem intelligensre van állítva és nem csinál ilyet ,de itt legnagyobb épület csak 4 emeletese panel
Glonass-t is csak akkor érdemes használni ha nincs vagy gyenge a gps jel és ha nem kell pontos helymeghatározás Használd csak a GPS only-t ![ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Xiaomi MI Watchról vélemény?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
fzoli777
csendes tag
Sziasztok! Kipróbáltam a f5+ egy kis túrázással. Hát a gps nem a legpontosabb és sajnos minden ami ezzel jár (sebesség, megtett méter, nyomvonal) 5-20m ugrálások voltak a nyomvonalban és ez bosszantó. Csak GPS és gps+glonass is volt próbálva. A sebesség nem volt nagy (kb 2.5km/óra), a táv 1500m, 500m emelkedő. Lehet, hogy emiatt nem volt pontos, lehet-e ezen javítani?
-
anrb
aktív tag
válasz qwertly #9817 üzenetére
Polar A300-am nem volt. Ez egy régi pulzusmérős óra modell, GPS nélkül. Viszont a csomagban van egy H7-es mellkaspánt és a Flow-hoz szinkronizál. Akkor jó, ha edzéshez nem akarsz telefont magaddal vinni (pl. megázhat). Nemrég 100 EUR-ért volt M430, az sokkal jobb vétel. Esetleg M200, de csak, ha nagyon akciós.
-
anrb
aktív tag
válasz qwertly #9778 üzenetére
Szia! Ezzel a kerettel, illetve a magyarországi forgalmazással nagyon leszűkítetted a lehetőségeket. Gondolom, ARM-os órát szeretnél teljes értékű Androiddal (ezért a MIPS-es, korlátozottan használható Huami Amazfitek nem felelnek meg). Nézd meg pl. a Mobvoi Ticwatch óráit az árukeresőn. Régi modell van normális helyen 43e-ert. Esetleg még régebbi Fossil vagy Zeblaze Thor. Ha a keret fix, muszáj lesz külföldről rendelned.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Esetleg van valakinek javaslata [erre a kérdésemre] köszönöm előre is. -
anrb
aktív tag
Szia! Ebben az árkategóriában (kis elérés lehetséges, beszerzési forrástól függően) Polar M430-at, Garmin Forerunner 35-öt vagy Suunto Ambit 3 Run-t vennék. Mindhárom remek óra. Én az M430-at preferálom. A Huami Amazfit órákat, különösen a Bip-et felejtsd el. A Vivosportot nem ismerem, de a Forerunner 30 a 35 szoftveresen butított változata.
Még olcsóbb alternatíva: telefon + bluetooth mellkaspánt -
Dwatti
addikt
válasz Hi!King #9809 üzenetére
Másfél évig használtam amazfit pace órát, több alkalommal teszteltem akkor egy Vivoactive 3 órával együtt , a pulzus mérés hasonló volt ott is mint lentebb amit írtam , annyival kiegészíteném hogy pace néha sport indításkor (akkor kapcsol be a pulzus mérés is ha nem folyamatosra van állítva ) elsőre nagyon magas pulzust mért pl 180 Bpm de utána megközelítőleg hasonlót mért mint a V3
Futópadon szintén azonost mért mint a pad csuklós merője.
Én a magasság méréssel nem voltam megelégedve meg az akkumulátorral ezért váltottam.
Kollégám megvan elégedve a BIP órával. Csuklós pulzus mérés amúgy is tájékoztató jellegű , arra jó hogy ne fuss folyamatosan magas tartományban. -
Astery
senior tag
-
Dwatti
addikt
-
Hi!King
őstag
Szvsz ez a lehető legrosszabb tanács, ha valakinek csak futásra kell. 35-40 ezerért sokkal megbízhatóbb Polar és Garmin órák vannak, ezekhez képest a Bip sokkal többet ígér az árához képest, csak épp nagyon megbízhatatlanul teszi. Bip annak ajánlott, aki futásra nem, vagy csak ritka alkalmanként használja.
-
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a témában járatosabb fórumtársaktól. Kb. heti 2x10 km-es futás rögzítéséhez keresek órát/karkötőt. Csak futáshoz lenne használva és csak a futás ideje alatt viselném (vízállóság, edzésterv nem számít). 35-40 ezer Ft-ot szánnék rá. Ami ezen kívül fontos lenne az a gyors és pontos GPS, esetleg a pulzusmérés. Mivel a többi márkát nem ismerem néztem két Garmin eszközt: Forerunner 30 és Vivosport. Ezek ajánlott darabok mostanában? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...