- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Ericsson K800i
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
Csuklós pulzus mérés tájékoztató jellegű Polar meg Garmin órákon, Amazfit órákon közelében sincs a tájékoztató jellegnek sem, tudnék neked mutatni rengeteg példát rá, miket művel, az a ritka, hogy közelében jár a valóságnak. Persze, ez egyén függő is, mert nem egyforma a kezünk, Polar óráknál is sok a panasz a csuklós pulzusmérésre, van akinek teljesen használhatatlan, másnak egészen jó, az arányok amik nagyon eltérnek, hogy mennyi embernél jó, és mennyi embernél használhatatlan. Nekem nem volt alkalmas arra sem, hogy ne fussak folyamatosan magas (esetleg túl alacsony) tartományban, mert néhány km után beállt sebesség arányosan 170-180 közé, miközben a valóságban valahol 130 körüli tartományban futottam.
De csak egy része a dolognak a pulzusmérés. Az Amazfit óráknak nem a sport rögzítés a fő profilja, ennek megfelelően teljesen más a szoftveres háttér, mint a Garminnál és a Polarnál. Magán az órán szabadon választhatóak a watchface-ek, sokféle módon konfigurálhatóak a notification-ök, de semmit nem lehet állítani trackeléshez kapcsolódóan. Az appok (Amazfit, Mifit, Notify and Fitness, stb.) is inkább a napi tevékenységet állítják középpontba, nem a trackelést. Ő meg ugye azt írta, hogy futásra kell neki. Polarnál meg épp az állítható, hogy futásnál mi jelenjen meg, lockolható pulzus vagy tempó zóna, hogy figyelmeztessen, ha kifutsz a tartományból, az app és a weboldal rengeteg elemzési lehetőséget nyújt, ledzésterveket, mutatók alapján a fejlődést becsüli, stb., stb.
És igen, általában pontosan trackel, csak random meghülyül egyes firmware frissítések után, és akkor totálisan fals dolgokat mér, vagy egyszerűen meghal trackelés közben. Nem kell profi futónak lenni ahhoz, hogy az ilyen idegesítő legyen.
Én már megszívtam a Bip-el, ezért igyekszek mindenkit lebeszélni róla, aki futásra szeretné használni. Egyszerű okosórának olyanok számára, akik nem használják trackelésre, így is megéri.
@fzoli777
Milyen terepen túrázással? Pl. egy mélyebb szurdokban, kanyonban nincs az a GPS, ami pontos lenne. Egy geodéta ismerősömnek profi Garmin készüléke van, aminek sokszor akkora az antennája, mint egy telefoné, de bonyolult helyeken még ő is szív a jel visszaverődés miatt, pedig állítólag a Garminnak van valami technológiája, amivel igyekszik ezt kiszűrni, kiküszöbölni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Dell notebook topic
- Linux haladóknak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium Blue Alpine, 100% AKKU, 3 hó Apple garancia!
- Új Apple watch ultra 2. 3 év gyári garancia
- Eladó gyönyörű állapotú Samsung Galaxy Watch4 Classic, 46mm, ezüst + extra szíjak, GPS
- Fitbit Versa 2 Specail Edition + extrák
- Eredeti, ÚJ, OEM Apple Watch töltő MX2E2ZM/A (1m) eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest