- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyuru
aktív tag
Koszi! Ezen elgondolkodtam es kezenfekvo lenne a sporthoz instinctet megtartani es smart cuccokhoz egy watch 4 classic LTE-vel. Ahogy utana olvastam 4es verzio elvileg kap 4 eves frissitet vagyis meg 2 evig tuti nem volna vele problema. Erdemes meg watch 4-gyel foglalkozni?
-
tknof1871
őstag
Úgy tűnik megjavult.
A POCO beállításaiból töröltem a H10-et (már 3x szerepelt a párosított eszközök listáján) és a Polar app-ban is megszüntettem a párosítást. Kibontottam a másik elemet a buborékcsomagolásból és betettem. Telefon újraindítás. Újra párosítottam a H10-et a Polar appban. BTW miért van olyan opció, hogy a névjegyeimhez is hozzáférjen? Minek kell a Polar-nak a kontaktlistám?
A Polar a szenzor Firmware-jét akarta frissíteni. Nem sikerült. Újra megnedvesítettem a pánt érintkezőit. Nem sikerült. Rákeresek. Ha a frissítés nem sikerül akkor menjek távol a wifi-től és más BT eszköztől. Frusztrált. Itt levettem/kikapcsoltam a 2 headsetet, a konyhába mentem és elgondolkodtam. Hány Bluetooth eszköz kapcsolódhat a telefonomhoz? Most nem emlékszem. 2? Ez volt a baj?
Redmi Buds 3 Pro-val hallgatom a PC-t plusz egy Bone Conduction headsetet is használok ami a telefonthoz csatlakozik. De a telefon BT listájában a Buds is kék, mert a telefonról lehet állítani a zajcsökkentést, tehát valamilyen szinten még is csatlakozik a telefonhoz. Eddig ez okozott problémát? Ha eddig nem is figyeltem rá, talán akkor nem okozott problémát, de nem zárom ki. Viszont a második elem használata óta határozottan voltak problémák a H10-el.
Szóval a 3. elem van bent. Sikertelen volt a Firmware frissítés. Levettem/kikapcsoltam mindkét headsetet. A telefon BT listájában minden elmentett eszköz szürke, jelenleg semmi se kapcsolódik. Mindenhol megszüntetem a H10 párosítást. Telefon újraindítás. Párosítás. Megint nem jelölöm be a kontaktlistámhoz a hozzáférést. Nem akar Firmware-t frissíteni. Miért? Megnézem a H10 Firmware verzióját, 3.2.0. A szenzor ID-je az enyém. A Polar app valahogy mégis feltette az új verziót.
Akkor megoldódott a probléma. Hurrá. Happy End.
A telefon beállításaiban a BT eszközök listájában a H10 mindig szürke, "Elmentve" van írva, nem "Aktív". Mint a kikapcsolt headsetekhez. Ha megy egy edzés a Polarban, ha az Elite HRV éppen mér, ha a Polar Sensor Logger éppen rögzíti a szívverést. Mindegy, akkor is "Elmentve" az állapota. A telefon BT eszközök listájában sose kell "Aktív"-ként látszania?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Mielőtt még eszközcserében gondolkodsz, érdemes lenne a H10-et kipróbálni másik alkalmazással
Erre valamilyen polar sensor logger alkalmazást használjak? A Polar Sensor Logger (Jukka Happonen) alkalmazást telepítettem. Megtalálta a H10-et de nem tudok adatot vagy görbét látni. Biztos bennem van a hiba. Nem találtam tutorial videót hozzá.
Másik hardverrel nem tudom tesztelni. POCO X3 PRO, más nincs.
Az említett Varta elem típussal eddig negatív tapasztalatom volt, mind mellkaspántban...
Az elemcsere után kezdődtek a problémák. A Varta buborékcsomagolásban kettő volt. Azt megtehetem, hogy kicserélem a másikkal.Általános tippként még érdemes lehet a szíjat feszíteni, EKG gélt használni, illetve a pánt részét egy próba erejéig kicserélni (pl. utángyártottban filléres tétel Alin).
Például ez az Ali-s pánt (4.9 csillag, 378 visszajelzés, 1000+ megrendelés) jobb választás mint az eredetit megvenni, ha majd cserélni kell a pántom? Ez most eredeti, a dobozban volt, kb. 3 hónapja használom.
Nem is tudom, mennyi egy pánt élettartama? Mi fog elromlani benne? A patent csatlakozás a szenzorral vagy a rugalmasságát veszti el?
Vizet nem kaphatott?
Tisztításnál kap vizet. Úgy csinálom ahogy a használati utasítás is írja:
Pánt: Minden használat után öblítse le folyó víz alatt a pántot és felakasztva hagyja megszáradni.
A pántot és a szenzort is csak folyó víz alatt és csak kézmeleg vízzel tisztítom. Se szappan, se mosószer, se mechanikai tisztítás (pl. szivacs).
Olyat nem csinálok, hogy bedugom a lefolyót, megtöltöm a mosdókagylót vízzel és belemerítem. Nem áztatom. -
tknof1871
őstag
Üdv!
A Polar Beat egy telefonos alkalmazás Polar pulzusmérőkhöz. A Flow pedig egy webes/mobilapp szinkronizáló Polar órákhoz és Dashboard felület az elemzésekhez.
OK. Szóval a Flow órákhoz való. Csatlakozott a Flow a H10-hez, de akkor ezt nem kellett volna csinálnom. Most a Flow és a Beat is telepítve van a telefonon és mindegyiken beléptem az accountommal. Most azt kellene csinálnom, hogy installálom a Flow-t és csak a Beat-et hagyni a telefonon?BTW a Flow talán bugos, mert elindítok egy kültéri edzést, tipikusan kerékpározást, és sose rögzítette a megtett távolságot, a sebességet. A Flow alkalmazás térképén sose volt ott a megtett útvonal. Pedig indulásnál a zöld színű számmal kiírt pulzusom mellett a Flow zöld karikában zöld színnel írta ki "GPS".
A Beat alkalmazás mindig rögzítette a megtett távolságot, átlag és maximális sebességet. A Beat app-ban a térképen ott az útvonal.A jobbak pénzbe kerülnek (pl. Elite HRV).
A nih.gov oldalon is pozitívan írtak az Elite HRV appról, telepítettem. BTW nih.gov a Polar H10-ről is pozitívan írt. Több HR szenzorral összehasonlították és kiemelkedő tulajdonságai vannak. Szerintem ez ingyenes app. A Google Play-ben azt írják: Alkalmazáson belüli vásárlások. Nem tudom, mit lehet benne venni. Talán a kurzusokról van szó? Sajnos csak angol nyelvre lehet beállítani. A Google Fit alkalmazással összekapcsoltam az Elite-t, a Zepp-et, a Beat-et + a Flow-t, mert én nem fogom tag-elni a tevékenységeimet. Erre senkinek sincs ideje.
Biztos jó az Elite HRV, csak még nem tudom értelmezni az adatokat. Hogyan használjam?
És még valami. Egyik alkalmazásban se találtam meg azt az opciót, hogy ha a H10 x értéknél magasabb pulzust mér akkor riasszon a telefon. De ezt be lehet állítani valamelyik Polar alkalmazásban, a Google Fit-ben, Elite HRV-ben?
-
-igu-
veterán
Cimborának odaadtam a visszahívott Apex-et (nem kellett visszaküldeni), hogy használja, ameddig tudja. Kb. 2 hét múlva szólt, hogy ha elhal az óra, vesz egy Pace 2-t, mert bejött neki a Coros. Nos, azóta se vett, mert az Apex még mindig működik (júniusban mondtak rá 14 napot, hogy utána szoftveresen kilövik).
-
-igu-
veterán
eléggé eltalálták a formát
a régi Apex-ek és a sima Vertix el is tűnt a kínálatbólAzt lehet tudni, hogy az Apex-et pontosan miért hívták vissza? Sejtelmesen fogalmaztak akkor, hogy valamelyik egység (talán szenzor) helyes működése nem garantált a későbbiekben.
Én jól jártam a visszahívással, mert a hardveraprón használtan vett Apex 46-os helyett kis ráfizetéssel Vertix-et kértem a visszahíváskor, így 350 dollárban megállt az új vas + a régit használtam előtte 2 évig. És imádom ezeket az akkuidőket. Már az Apex se volt egyszerű, de a Vertix eléggé odaver annak is. -
anrb
aktív tag
Apex 2 / Apex 2 Pro: Ahogy a Vertix 2-nél, itt is Airoha GNSS-re váltottak, nincs már ANT+ support. Van térkép, WiFi. Akkuidő növekedett. Titán Grade5 lünetta, zafír üveg. Apex Pro: Nagyobb akkuidő, Dual Frequency GNSS, 1.3" 260x260 MIP kijelző, 100USD-vel drágább.
[link] -
-
( V )
veterán
Én őt nézegetem már egy ideje
-
PGabor123
csendes tag
-
st6969
őstag
Így van, kültéri kerékpározás nem választható (Honor band 6) nem Huawei/Honor telefon esetén. Ekkora gyökérséget. És mégis miért nem? Hogy vegyek Huawei/Honor telefont, ha kell ez a funkció is? Nyilván nem egy 10ezer Ft-os karkötőhöz fogok választani 20x akkora értékű eszközt.
Így viszont ki van zárva, hogy legközelebb Huawei/Honor termékek közül választok.
Tudom, hogy más gyártónál is van korlátozás, csak éppen nem értem, hogy miért. Nem eladni akarják? -
( V )
veterán
Kinek mi
Én a színes dolgokat szeretem, a fekete feketével nekem nagyon unalmas, de attól még kétségtelenül meg van az eleganciája és esztétikája
(nekem az is fontos volt hogy kontrasztos legyen az óralap és ne inverz a digi kijelző, mert a vaksi szememmel már macerásabban látom) -
Osi222
tag
Én csak a sima 245-öt néztem, abban ezekből az okosságokból (szerencsére) kevesebb van.
Próbáltam már élőben, ott nem tapasztaltam hasonlót. A garmin fórumán volt erről bejegyzés, de nem számottevően sok.
Nekem első körben az ökoszisztéma (és fejlettebb sw funkcionalítás) miatt lenne kézenfekvő a Garmin, de természetesen egy Polar pacer pro nálam is minőségibb benyomást keltett. -
Osi222
tag
Tudásban egyértelműen a Garmin a legjobb választás. Most 2 év garival az FR245 már egész tűrhető áron kapható, úgyhogy szerintem arra fogok lecsapni. Bár nincs benne barométer, de lehet rá hekkelni GPS alapú mérést, ami a semminél azért már több. Az üzemidő sem olyan acélos, mint egy 255-nél, de még teljesen oké. Az edge 530 mellett talán a body battery mérés is egy hasznos funkció lesz.
-
Kékes525
félisten
A 3. fázis nekem a legfontosabb. Ha nem lazítok előtte, akkor nem álmosodok el és garantáltan nem alszok semmit. Ezt szinte szó szerint értsd. Sajnos van róla tapasztalatom. Fél óra lazítás után legtöbbször már elálmosodok (kiesik kezemből a könyv, lekapcsol a podcast, amit legtöbbször már nem érzékelek) és akkor 20 percen belül elalszok.
-
Kékes525
félisten
"oxigénszaturáció viszont minden órán pontatlan"
Azért, mert nehezebb csuklón mérni (több akadálya van, például a szőr). Az óráknak elsősorban nem is ez a feladata, hanem a nyomkövetés az állandó mérés és a relatív változásokból való következtetések levonása. Másrészt ha ismerjük a pontatlanságának mértékét és irányát, akkor egészen jól használhatók.
Alvás elemzésre szintén csak tájékoztatás szerűen jók ezek az órák. Pontosabb nyomkövetésre elektroenkefalográfia (EEG) kell.
A vérnyomás mérésére is igaz. Arra sem alkalmasak abszolút értelemben, de a változások mérésére igen.
A pitvarfibrilláció mérése helyett legtöbbször inkább csak az aritmiát (szabálytalan) pulzust mérik. Erre az EKG alkalmasak. Figyelemfelhívásra viszont jók.
-
Kékes525
félisten
Jónak tűnik. Kérdés, hogy mennyire pontos és mennyire tudja az adott paramétert mérni. A meglévő Fitbit Sensém tudása hatalmas. A baj az, hogy sokszor nem mér néhány paramétert, vagy ha igen akkor nagyon pontatlan. Nemcsak nekem ilyen, rengeteg reklamációja van, amit a honlapján olvasni. Lehet, hogy rossz a hardver, vagy a szoftver, vagy a minőségbiztosítással vannak gondok, de lehet hogy mindegyik. Az EKG és a vérnyomásmérés nem olyan fontos, mert erre van sokkal pontosabb hordozható eszközöm: [link] A hivatkozás "G.László"-ra én vagyok. Ez holtert is tud.
Ami még nagyon fontos az egészségügyi paraméterek nyomon követése (heti, hónap, évi és több évre visszamenőleg), az összehasonlítás kedvéért. Ez is sokat mond az egészség állapotáról.
-
Mindig van a közelemben diagnosztikai eszköz
pont ezért is írom, engem már nyomaszt a 7/24 pulzus monitor. Szerintem a COVID era óta vagy 3x voltam covidos, vagy lehet, kb folyamatosan volt bennem vírus, mert minden nap voltam a vörös zónában. Szóval kicsit besokalltam a befelé figyeléssel, most jót tenne egy kis szabadság a 7/24 pulzusméréstől.
-
Nem kellene drót, vezeték nélküli kapcsolat is lehet a két pont között, mondjuk egy vékony pánt a másik csuklón, bokán. A nem folyamatos EKG és pulzus mérés meg számomra preferáltabb, egy pontos egy csatornás jellel, mint bármelyik optikai szenzor. Ezt még bármelyik órába meg lehetne oldani.
Pont azt írtam, hogy rájöttem, nem jó nekem a folyamatos pulzus mérés, (ha pontatlan, pláne nem), mert gyakran pont azon stresszelem magam, hogy kis terhelés mellett is éppen miért magasabb.
Ezentúl inkább csak sporttevèkenysèg alatt merem és akkor is céleszközzel, mellkas panttal. -
t72killer
titán
Első pöccre ilyet találtam pl, de nálam még nem aktuális.
-
Azért nekem a Garmin instinct solar simán bír 21 napot folyamatos pulzus monitor mellett, állandóan bekapcsolt kijelzővel
.
Egy e-paper kijelző a háttérben egy analóg mutatóval meg messze kevesebbet fogyasztana, mint egy transzflektiv LCD. A 100M vízállóság sem csak álom, a garminok már mind tudják.
#prolad: egy e-paper fogyasztása elenyésző egy transzflektiv kijelzőhöz képest. Statikus kép és csak az átrendezés során kér áramot. Nyilván dinamikus változó dolgok megjelenítésére nem alkalmas, de egy analóg mutató mögé tökéletes! A világítás csak oldalról lehetséges, alulról nem ereszt át fényt. -
anrb
aktív tag
-
anrb
aktív tag
2022.04.13-án lesz bemutatva a Polar Pacer és a Pacer Pro, 2022.05.20-tól pedig elérhetők lesznek. A két óra nagyjából a Vantage V2 és M2 újraértelmezése, szolídabb árcímkével (Pacer Pro 300 EUR) és triatlon helyett futásra korlátozott firmware-rel. Szoftver tekintetében nincs nagy újdonság, talán a gyaloglás-teszt és a testreszabott 5/10/21/42 km-es futás edzésterv. Mindkét óra a Vantage modellnek megfelelő tudással rendelkezik. Tehát pl. barométert, vaktérképes navigációt csak a Pacer Pro-n keressünk.
A képek alapján mindkét modell 5ATM vízállósággal rendelkezik. Az előbbinél ez előre, utóbbinál visszalépés. A mágneses töltőcsatlakozó új, az optikai szenzor pedig a Unite-hez hasonlóan lapos (és 5 piros/4 sárga/1 zöld LED-et tartalmaz). Elvileg az új modellek processzora gyorsabb, a GPS akkuidő viszont 35 órára csökkent. A Pacer-hez szabványos QuickRelease szíj csatolható, a Pacer Pro-hoz a Vantage V2-n megismert egyedi, ami SHIFT kiegészítővel standard órafülre bővíthető. A Pacer műanyag házas, a Pacer Pro aluminium. Mindkét óra a Vantage V-n megismert lapos gombokat tartalmazza.
A Pacer tömeg szíjjal 40g, a Pacer Pro-é 41g (a szíj csat része nem dupla, ezért két bújtatót is tartalmaz). -
Csongor Oszt
csendes tag
Köszönöm a választ. Akkor ezek szerint a 40 ezerig terjedő kategóriában le kell mondanom egyelőre az NFC-ről. Erste kártyám van, az mobilról működik is jól, a másik kártyám OTP Visa, meglepődtem, hogy az OTP nem is szerepel a listán.
Visszatérve a GTR 2e-hez: van valakinek vele tapasztalata, van-e kirívó hibája, ami a katalógus-adatból nem nyilvánvaló, vagy van-e ebben az árfekvésben nála jobb alternatíva?
Köszönöm mindenkinek! -
De a normál méretű solar modellek közül csak komor (komoly) színek vannak, így sajnos nekem nemgyerebe. Mondjuk az instinct szíj tuti kompatibilis velük, egy szürke sunburst már jó lehet.
A withings még nem írt, hogy mikor jön az óra, azt írja 1-2 hét múlva postázzák (egy hete írja ezt). A zöldet vettem. A Tactix Delta Solar árából így is maradt zsebben 176e ft, ha jobban tetszene az instinct 2, lecserélném a Solar-t, és még akkor is pluszban zárnék. Nagyon bejött a Tactix esemény jelzése, és azok a funkciók, amik a sima Instinct-ben nem voltak, most elég szép számban kerültek át a 2-be. -
prolad
addikt
Egész jó a 7X solar 28 napos üzemideje, mintha a 6X solar csak 21 napot tudott volna. De még mindig közel 90 gramm és vékonyabb sem lett.
Jó döntés volt az Enduro, holnap lesz 6 hete, hogy töltöttem és még 17 napot ír az akksira. És ez csak 60 gramm, mondjuk azt nem tudom a Fenixnél a szíj mennyi plusz tömeget ad.
-
( V )
veterán
Aki korán kel..
szép munka.
Fenix 6 hoz meg egy nagy update jött ki, Garmin oldalon is fent van, hozzám e6progyelőre még nem csorgott le
-
szetcsuszott
aktív tag
Köszi!
Szembesítem ezekkel, nem tudom, mi lesz. Omront nem veszek, az biztos, van itthon rendes felkaros omron vérnyomásmérőnk, nem fogok vagyonokat adni még egyért. Valószínűleg kénytelen leszek venni valamit aminek a speckóiban benne van a vérnyomásmérés, és hagyni, hogy ő tapasztalja meg, hogy sz@r.Watch 4 esélyes, valóban úgy látom a topikjában is, hogy rá lehet hekkelni a health monitort xiaomira, meg az legalább nem noname kínai. Cserébe bír egy napot az akksija
. Imádok feleslegesen pénzt kidobni olyan vackokra amikért személy szerint egy forintot nem adnék, yeah.
-
( V )
veterán
+ (ex)Cat
Nyilván nem orvosi eszköz (ez mindenhol leírják) de arra hogy megközelítőleg pontos értéket adjon már okésak (értsd ha gebasz van és 90% alatt mért rendszeresen akkor érdemes utánanézni). Ott van a fórumtárs doki Garmin cikke, érdemes elolvasni
-
-
arcitec
addikt
Garmin 6X Pro az ami nekem van nyár óta. Sportolásra is használom, tökéletesen bevált a tapasztalatomhoz képest a TE írásod nem több mint egy rosszindulatú reklám, vagy mint írtam egy leharcolt használt cuccot vettél abszolút false következtetésekkel. Ráadásul amit állítasz, hogy rosszat mér azt honnan vetted, egy tudományos teszt eredményei? No nem hinném, már bocsi. Több Gamin termékem volt és van egyértelműen a prémium minőséget képviseli. Az, hogy USA termék, a tapasztalataim alapján kimagasló minőséget képvisel.
Lásd mint Apple termékek is. -
( V )
veterán
-
nfsu17
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- SkyShowtime
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Galaxy Watch4 Classic 42mm +Spigen Glass és 2 extra szíj
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, bontatlan dobozos Polar Vantage V3 Sport okosóra 2 év garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest