Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

Nagyanyám 92 éves, idősotthonban élt már. '19 október került be. Azóta volt számtalan lezárás, kijárási tilalom, bezárás, hullámok, meg több oltási kapmány. Ő eldöntötte nem oltat. Én minimálisan győzködtem, én kaptam egyet, kettőt, hármat, influenzát, de ő nem akarta, ő már szembe akart menni a sorssal. Úgyhogy ráhagytam. Megúszta 2020-at. Volt egy nagy hullám, 64 fertőzött volt bent, de megúszta. Megúszta a 2021-es nagy tavaszi hullámot. Még mindig nem oltatott. Én 2021 tavaszán 2 oltással elkaptam, enyhén átvészeltem. Ezt ő nem tudja, csak hogy oltva vagyok, minden ok. Jött a 2021-es őszi negyedik hullám, megúszta. Lett pár pozitív, azokat izolálták, letelt a 10 nap, visszakerültek. November 1 még kivittem a temetőbe, lassan, kapaszkodva de sétált.
    December 9 körül pozitív tesztje lett. Izolálták, de 16-án kiszáradás és enyhe köhögés valamint gyengeség miatt kórházba küldték. 14-én még beszélgettünk telefonon. A kórházat hívtam, központ->sürgősségi:még felvétel alatt, hívjam később. Központ->sürgősségi: már nem náluk van, hanem covid osztályon. Központ->covid osztály: még felvétel alatt, hívjam később. Központ->covid osztály: egyelőre minden ok, nem kell lélegeztetni, infúziót kap. Érdeklődjek szombat délután. Szombat délután: ő csak nővér, nem adhat tájékoztatást, érdeklődjek hétköznap 1-kor. Nem volt időm, hétfő 6-kor: most nincs orvos, ő csak egy nővér, érdeklődjek kedden délután...
    Kedden délután orvos: lement az infúzió, nem kell lélegeztetni, nem kell különösebben kezelni, alapvetően nincs rosszabbul mint ahogy behozták, ha 10 nap után negatív, küldik vissza az otthonba. Nagyon enyhe tüdőgyulladásos tünetei vannak, de minimális gyulladásos labormarkerekkel.
    10 nap után negatív teszttel küldték az otthonba. Ismerős viszont hívott: ha még látni akarom menjek be minél előbb..
    December 29 tudtam bemenni, már nem ismert meg, nem látott, a szeme üveges volt, semmilyen érzelmi reakciója nem volt, ami eljutott hozzá arra igennel, nemmel reagált, félrebeszélt, halottakkal beszélt, képzelődött, nem tudott mozogni, a lelkész szerint már félig odaát volt. Biztos voltam hogy az új évet nem éri meg...

Megérte.

Ma voltam bent nála, jót beszélgettünk, 100% tiszta volt a tudata, kicsit nevetgéltünk is, ha vidám nem is, de derűs volt, ülni már tud, lábraállni még nem engedik, de már tornáztatja, kidugja a rácson, és azt mondja jó lenne már sétálni legalább a folyosó végéig meg vissza.
    Január első hetében még izolálva volt, még teljesen homályos elmével, de már éhes volt, evett. A második héten visszatették a helyére, reagált a környezetre, megismerte némelyik embert, de még félrebeszélt, nem tudott mozogni, szemével nem koncentrált. Múlt vasárnap voltam bent, a fokozatosan egyre több ételtől szorulása lett, fájdalmai voltak, kb. 50%-ban volt magánál, de biztos voltam benne hogy maradandó mentális problémái lesznek. 92 évesen. Kórházas covidátesés után.
    De ma úgy beszélgettünk mint pár hónappal ezelőtt, tisztán, világosan..
    A kórházi zárójelentésből kiderítették, hogy a kórházban bent töltött 10 nap alatt katatón zombivá gyógyszerezték, ami kb. 1 hónap alatt ürült ki a szervezetéből.....

tanulság az nincs

Új hozzászólás Aktív témák