Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz ToBeY #74745 üzenetére

Pont ugyanannyi ideig van világos, tök mindegy, hogy milyen időzónában vagy... Ez egy zéró összegű játék.

Amúgy én inkább vagyok Nyugat-Európával egy időzónában, mint a románokkal, bocsi.
    egyrészt. másrészt 500 km széles ország vagyunk, az ország legkeletibb csücske van csak a zóna közelében, az ország nyugati fele a zóna közepéhez van már közel. Greenwich-től számolva 15 szélességi fokonként van egy-egy időzóna, ez azt jelenti, hogy keleti szélesség 7,5 fok és 22,5 fok közötti a zónánk. A zóna közepe igazából kb. Graz magassága.
    Igazából nagyjából a francia-német határ vonalától nyugatra van mindenki rossz zónában... Ahogy az alábbi térképen látszik is.

Én nem tudom, egyáltalán hogy merülhetett fel ez a kérdés így a 2010-es évek végén.
    szerintem nonsense.
    Hogy közvéleménykutattak, hogy válassza ki a nép, hogy neki melyik időzóna tetszene...? Hát melyik? A nép buta.
    majd ha szembesülnek azzal, hogy télen fél 9-kor világosodik, mert nyári időszámítást alkalmaznak, akkor lehet, hogy nem fog annyira tetszeni...

És az meg pláne egy idióta ötlet volt, hogy majd az egyes országok egyenként eldönthetik. Hát b+, az időzónának az a lényege, hogy mindenhol ugyanannyi az idő! Ha átmegyek a határon, vagy van egy konferenciahívásunk egy külföldi üzleti partnerral, akkor ott is ugyanannyi az idő. Vagy legalábbis van az egészben egy rendszer, egy kiszámítható logika...
    Ha itt ~30 ország elkezdi összevissza variálni, hogy ki melyikbe tartozik, az kinek lesz jó?
    Agyrém az egész... De tényleg.

Új hozzászólás Aktív témák