Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya
    veterán

ez egy nagyszerű játék, fateromék is tök belelkesedtek rá nyáron. 3 napon át hoztam az ellenérveket, hiába. Mindegy, ma reggel forwardoltam neki a cikket.

Hihetetlen, hogy van egy generáció, akit mindenféle baromsággal meg lehet etetni, legyen az életbiztosítás vagy üdülési jog, vitamin vagy alga, masszázsszék vagy devizahiteles visszaperelős hitegetés, elképesztő.

-------------------

autópályás dolog: igazából sokkal többen mennek lassan a szélső sávban, mint régen, mert drága a benzin, meg régi a géppark, meg a kamion- és teherforgalom többszöröse a 10 évvel ezetlőttinek, és ez a két sáv közötti sebességkülönbözet generálja a gyorsítgatásokat-cikázásokat-vészfékezéseket; a szélső sáv 90-nel, 110-zel megy.
    Az M1-es amúgy végig 3 sávra kéne bővíteni, ott olyan súlyos a helyzet, egy átlagos munkanapon is.

és ez a két sáv közötti sebességkülönbözet generálja a gyorsítgatásokat-cikázásokat-vészfékezéseket

Ez csak féligazság, ez egy-egy fékezést generál. Ami önmagában nem működik pillangó-hatásként, csak akkor ha nincs megfelelő követési távolság: ez esetben a hátul jövő ugyanis azonnal és még nagyobbat fok fékezni. Ha pedig tartott volna értelmes távolságot, akkor simán gázelvétellel, motorfékkel meg tudná oldani.
    Tegnap direkt figyeltem ezt, az előttem menő balf.. kb. minden 10. fékezésénél kellett nekem is fékezni, pedig a követési távolság nem volt több egy kamionhossznál.

Új hozzászólás Aktív témák