Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Viszlát #50426 üzenetére

Én kérek elnézést, hirtelen ez ugrott be és bíztam benne, hogy átjön a mögöttes tartalom, hiszen nem a konkrét hirdetés a lényeg.

Átjött, de akárhogy kutatok az emlékezetemben, hosszú évek óta nem találkoztam a téma szempontjából hasonlóan súlyos reklámmal Magyarországon (a tévedés jogát fenntartom persze). Ennek megfelelően valahogy nem tűnik nekem egészen releváns érvnek egy másik országból iderángatott reklám, aminek nem igazán van hazai megfelelője ("ilyenek"), amin kiakadhatna az itthoni közvélemény éppen tajtékzó része Ákos szerencsétlen időpontban és szerencsétlen formában közreadott véleménye helyett (a felesleges definíciós viták elkerülése végett maradok ennél a jóindulatú meghatározásnál).

Gondolom, azt nem vitatod, hogy ez egy helyi probléma, az adott helyi (magyarországi) társadalom, illetve politikai rendszer a nők szerepéről alkotott képéhez kapcsolódóan. Én csak ennyire akartam rámutatni. :)

A kérdés az, hogy miért értékelnénk a problémával való szembenézésnek?

Ez már nem neked szólt (lehet, hogy jobban el kellett volna különítenem, hogy az első bekezdés után általánosságban beszélek a témához kapcsolódóan), de a másik kolléga véleményéből valami ilyesmit szűrtem le (nem konkrétan a két nyilatkozatra értve önmagában).

Addig csak vihar a biliben, semmi konkrét hatása nincs.

Jelenleg az, így önmagában, legalábbis a Kövér- és az Ákos-féle megnyilvánulás: épp ezért is fogalmaztam visszafogottan, hogy "aggasztónak" tartom - csak épp beleillik egy általam érzékelt, következetes álláspontba/problémamegoldási kísérletbe a jelenlegi rendszer részéről, amit én abban a formában, ahogy azt kivitelezik, inkább taszítónak találok, minden nemes demográfia-javító szándék ellenére.

Új hozzászólás Aktív témák