Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frame>24

    addikt

    válasz (Kolombusz) #38964 üzenetére

    Az orvosis dologgal kapcsolatban:
    a világon a legrégebbi barátom szinte teljesen ebben a cipőben jár(t):
    szülője szerette volna, ha ő is orvosnak tanul, családi hagyományok miatt.
    Az érdeklődés kezdetben meg is volt, ám hősünk nem kevés érdeklődést mutat/-ott a számtech iránt is. Az orvosi pedig igen nehéz egyetem. (Ezt őszintén mondom, biológusként sok közös tantárgyunk van velük, de ott jóval durvább mennyiségű dolgot kell bevasalni, pedig mi sem szotyiztunk.) Szóval asszem jókora adag elszántságot követel, sokan kiesnek. Így aztán barátom bizony lankadt a tanulásban, eredményekben is, tekintgetett más életpályák felé. (talán eddig lenne ~kontra)
    Az ő szerencséje azonban az volt, hogy végre (1-2 év nehézség után) megtalálta azt a területet az orv.tud.-on belül, ami érdekli, amiben én úgy látom, el tudja képzelni magát, ez meg is adta lendületet, a sikereket.
    Az IT-hez nem értek, tbs véleménye elgondolkodtató lehet.
    Én azt mondanám, ha lesz az orvosiban kitartásod, nagyon szép hivatásod lehet, de "vért, verejtéket és könnyeket" ingérhetünk csak, pusztán a pénz miatt ezt nem lehet csinálni. Ha viszont lépni készülnél külföldre, orvosokat tárt karokkal várják sok heylen. (jah, az orvosin k.sok jó csaj van, külön kis kaszt, csak "belterjesen párosodnak", de azt nagyon ;) )

    (fenti sztori alanya PH!-tag is, de bízom benne, hogy így névtelenül idézve az esetet, nem lesz baj a dologból)

    u.i.: most mivan, egész kellemesen áttekinthető lett így az OFFtopik ;]

    [ Szerkesztve ]

    ▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

Új hozzászólás Aktív témák