- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarországra érkezett a Mijia, a Xiaomi okos háztartási nagygépeinek márkája
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Közeleg a Fairphone 6 első főverziófrissítése
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz
gubisadam
üzenetére
Igen,gond van az objektívvel, ezt a jelenséget úgy hívják, hogy decenter. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az objektíven belül egy (vagy több) lencse el van mozdulva, ez okozza a kép szélén az életlenséget. Sajnos ez a Tamronoknál gyakran előforduló jelenség, amikor a Tamron 24-70 VC-t teszteltem másfél éve, a vadonatúj, boltban előttem kibontott példány is decenteres volt.
Ha van garancia az objektívre, akkor mindenképp küldd el szervízbe, ha meg nincs, akkor az fájdalmas dolog, mert nem tudom mennyiért javíthatják, de ha mondjuk 40 ezerért, akkor az az objektív használtpiaci árának a 2/3-a.
Új hozzászólás Aktív témák
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest