Új hozzászólás Aktív témák

• Clemi

veterán

Még mindig a dilemme (meg még a rávalóra is várni kell pár napot) hogy a meglévő obiparkot milyen objektívvel bővítsem.

Ami most van, az a EF-S 15-85 3,5-5,6 mint "kitobi" van mellé egy EF 40/2,8-as (no IS) van egy 50/1,8-as Pentacon manual üveg, és telének a Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC.

Ezek mellé akarok nagy fényerejű obit, amivel már portrézni is lehet, de egyszerűen nem tudok dönteni és persze 100e alatt vagy nagyon a környékén akarok maradni. Egyébként naná, hogy lecserélném a Tami telém is egy 2,8-as kütyüre, de mivel az én kezemnek kell a stabi 100mm felett, ez majd csak a jövő zenéje lesz.

Így tehát az 50-100 közé eső tartományba keresek valamit.

Amit kinéztem az egyik a Canon 85/1,8 (80e használtan) vagy a Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO (60e használtan)

Tudom, hogy a 15-85 belóg a tartományba, viszont 50mm felett az már eléggé "sötét" nekem viszont kellene egyrészt a több fény, másrészt a kis mélységélesség lehetősége.

Ti melyiket választanátok? Vagy van más javaslat esetleg?

Korábban volt javaslat a Tamron 90/2-re, de azt használtan sehol nem találtam, új obira meg most nincs keret, úgyhogy azok közül kell szemezgetnem, amit a piactéren találok.

Új hozzászólás Aktív témák