- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Még mindig a dilemme (meg még a rávalóra is várni kell pár napot) hogy a meglévő obiparkot milyen objektívvel bővítsem.
Ami most van, az a EF-S 15-85 3,5-5,6 mint "kitobi" van mellé egy EF 40/2,8-as (no IS) van egy 50/1,8-as Pentacon manual üveg, és telének a Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC.
Ezek mellé akarok nagy fényerejű obit, amivel már portrézni is lehet, de egyszerűen nem tudok dönteni és persze 100e alatt vagy nagyon a környékén akarok maradni. Egyébként naná, hogy lecserélném a Tami telém is egy 2,8-as kütyüre, de mivel az én kezemnek kell a stabi 100mm felett, ez majd csak a jövő zenéje lesz.
Így tehát az 50-100 közé eső tartományba keresek valamit.
Amit kinéztem az egyik a Canon 85/1,8 (80e használtan) vagy a Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO (60e használtan)
Tudom, hogy a 15-85 belóg a tartományba, viszont 50mm felett az már eléggé "sötét" nekem viszont kellene egyrészt a több fény, másrészt a kis mélységélesség lehetősége.
Ti melyiket választanátok? Vagy van más javaslat esetleg?
Korábban volt javaslat a Tamron 90/2-re, de azt használtan sehol nem találtam, új obira meg most nincs keret, úgyhogy azok közül kell szemezgetnem, amit a piactéren találok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anime filmek és sorozatok
- Iqos cigaretta
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Automata kávégépek
- Elite: Dangerous
- Horgász topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- MacBook Pro 14 2024 M4, 32 GB RAM, 1 TB SSD 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest