- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
Csokifalo #20341 üzenetére
Ilyet biztos ,hogy nem mondott senki neked.
Hogy egyszerre lehet rengeteget faragni a fogyasztáson és még több fps-ed is lehet.
Egyik vagy másik.Gyári fogyasztáson több fps,
megpróbálod kb a stock fps-t elérni kisebb fogyasztással,
vagy még lejjebb mész és kis fps veszteségért cserébe rengeteget nyersz a fogyasztáson.Csak össze lett mosva az egész. Hogy majd rengeteget nyersz és több fps is lesz.
Ha már itt tartunk, volna piros havam. El kéne kotorni a bejáróból. -
Exelsior
őstag
-
Celithrandi
addikt
válasz
Csokifalo #19969 üzenetére
ki mit hova. Nekem már 12.éves a bömi amit 4 évesen vettem és sajnálom kiadni egy újabbra a pénzt mert csak elfolyik. Ezt 8 éve 3 félért vettem, az árak meg úgy elhúztak hogy most 2 őt ér pedig 8 évvel idősebb és + 100ezer km. Persze ma már egy ilyen paraméterű kocsi 4 évesen kb 7,5m
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Csokifalo #19973 üzenetére
Legtobb ilyen kocsi cegre vett lizingelve csak epp fingja nincs hogy mibol fizeti majd ki a torlesztot vagy a szervizt mert ugye meg maldivra is el kene menni karacsony elott. Szoval engem annyira nem erdekel ki milyen kocsival jar. 4 eves a6 osom szeretem. Nem iszok nem dohanyzok es nem is horgaszok. Szoval pont nem izgat hogy mennyit bukok 2 ev alatt egy vga n
Ez mar nagyon off sry
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Csokifalo #19969 üzenetére
Nem szabad a nokre hagyni a dontest. Nalunk is 3 evente uj kocsit van. Amg merci t nem is vezetne sztem nem az a felvagos fajta. Most a tesla y uj valtozatat varjuk. Van elet azert 20 millios kocsi alatt is. Cegre meg nem is annyi. Amugy en nem szoktam megmondani a szamitogepes vasarlasokat de nem is erdekli…
-
Csokifalo
senior tag
-
-
omfgk
veterán
válasz
Csokifalo #19731 üzenetére
2 db ASUS 4070 ti supert vettem magamnak
2 egész darab? Hát akkor az bomba biztos. Nem lehet baja a TUF-oknak.
Mármint a sorozatos paszta gondokon felül...Ő is ebbe futott bele. De itt ebben a topikban is még páran. Pedig ez egy hangyafasznyi ország még hangyafasznyibb kis topikja. Tehát nem sorakoznak még ebben a topikban se százasával az ilyen kártyák.
Hozzá tartozó cikk.
https://www.igorslab.de/en/asus-geforce-rtx-4080-tuf-gaming-with-serial-error-built-in-hotspot-ex-works-material-analysis-and-the-rescue/5/Tanuljuk meg ,hogy az 1-2 darabos személyes tapasztalat az lófasz. Legyen az jó vagy rossz tapasztalat. Mindenből lesz szemét.
Jó meg nyilván még több.De amikor a szemét aránya nem 0,5%, hanem 10-szer ennyi, tehát 5%, az már látványos a különböző fórumokon.
Lásd itt. Legalább 3-4 ilyen TUF-os élmény volt már itt közölve.Sőt...
Két szóra rákeresve (tuf hot) kapásból találtam 3-4-et.
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_4080_4090_ti_ad102/keres.php?stext=tuf+hot&usrid_text=&usrid=&rto_usrid_text=&rto_usrid=&stext_none=20 másodperces keresés eredménye.
-
tom81042
tag
válasz
Csokifalo #17807 üzenetére
A memoriat is mindenkepp erdemes felhuzni, de azzal is jatszani kell hogy hol stabil még, attol fugg milyen memoria van benne. Nekem +1350 Mhz-t siman bir es lathato nagyon a kulonbseg teljesitmenyben!
Amugy meg lehet nalad a 975Mv - 2950 Mhz lesz a sweet spot, vagy ki tudja, probalkozni kell, Furmarkot eliditod es ha fagy akkor lejjebb kell vinni az orajelet. Ez teljesen kartya fuggo.
Vagy ha tobb teljesitmenyt akarsz akkor lehet 1000 Mvolt lesz a jo, es 3030 Mhz.
A gyarihoz kepest tutira jobb lesz! -
-
SoulReaver
veterán
válasz
Csokifalo #17809 üzenetére
Majdnem 4080...
-
tom81042
tag
-
tom81042
tag
válasz
Csokifalo #17802 üzenetére
Valami power limitet is allitottal szerintem, a 240W az nagyon keves! Ha nem is 320-at de 280 - 300 korul kellene mennie jatekok kozben vagy ha nagyon erosen hajtv van a kartya akkor siman akar 320 -on is megy folyamatosan ugyanugy UV-vel is, viszont atom stabilan es soha nincs voltage limit, soha nincs temp limit sem (jo esetben) CSAK power limit van, vagy az se!
Nalam a gyari alap bealliotasokkal a PNY 4080 -am jatek kozben 300 - 320W -on megy es folyamatosan voltage limitel es power limitel is, es ugral a voltage es melegebb is a kartya.
UV-val 2780 Mhz-t ér el, és 975 Mv-ig megy fel maximum a voltage, 250 - 300 Watt korul fogyaszt folyamatosan (de siman neha par percre is felmegy 320 Wattra is vagy benchmark alatt folyamat 320W) es tobbnyire nincs soha semmilyen limit (csak power limit neha, vagy benchmarknál csak az folyamat) es 5 fokkal huvosebb is a kartya kb. A teljesitmeny szinte teljesen ugyanaz. 1-3 fps kulonbseg van.
-
KAMELOT
titán
válasz
Csokifalo #17313 üzenetére
STRIX a legdrágább 900k.
Amit linkeltél semmi értelme. Előtte írtam, ugyan azt tudja mint a 400€ olcsóbb MSI. Aki bedől ennek a maszlagnak az fizessen is.
Szerk: Pontosan az írtam, hogy 700k a MSISemmivel sem tud többet a STRIX
HC OC esetén egyik megy 3000 a másik 3100. Ennyi. Zotac Trinity is tud 3100-at. -
válasz
Csokifalo #17300 üzenetére
$350 in 2005 is equivalent in purchasing power to about $561.91 today, an increase of $211.91 over 19 years. The dollar had an average inflation rate of 2.52% per year between 2005 and today, producing a cumulative price increase of 60.55%.
A top end VGA igazi ára is kb. 3x lett (Ugye a 4090 az 1600 dollár felett van)
-
Raymond
titán
válasz
Csokifalo #17293 üzenetére
Termeszetesen oda is visszamehetunk es ugyaz lesz a helyzet. Na es persze azt varni hogy full beallitas a legujabb tech-el legmagasabb felbontason (PT es 4K) most legyen magas FPS, de az akkorinal limitalni nem a legmagasabbra felbontasra es nem a legjobb beallitasokra mert maskepp nem passzol a narrativa az azert picit meredek
-
Laraxior
titán
válasz
Csokifalo #17293 üzenetére
Nem is voltunk belebuzulva ilyen hülyeségekbe, mint minimum fps, meg 0.1% FPS, meg franc se tudja, hogy mi még, szemmel nem is látható dolgok, valami grafikonon kipiszkálod, hogy na itt most van egy kis görbület.
A játék volt a lényeg, játszottunk anno, nem bohóckodtunk.
Kutyát nem érdekelte a felbontás, a Hz, a válaszidő a világba se volt, talán a Riva Tuner már éppen üzemelt, de kit érdekelt az FPS, ha ment a game. Még akkoriban volt olyan beállítási lehetőség, hogy medium... most már csak vagy maxon megy, vagy szar a gép.
Vicc az egész. 500Hz monitor stb... Hol lát az emberi szem 500 képockát másodpercenként.
BF2-nél Lanparty-n én voltam a szerver, mert nálam volt a 2x512MB ramvagy a LotRBftME2.... és ez már 2006 körüli év megintcsak.
-
Raymond
titán
válasz
Csokifalo #17288 üzenetére
"Ha megvetted a 2000s évek elején a fullos vasat, akkor az az AKKORI maxot tudta adni mindenben szinte."
17 eve 2007-ben igy teljesitett az akkori csucs 8800 Ultra max beallitasokon:
Es ezek itt avg FPS nem min, a tobbi megnezheted itt [link] Szoval megint az van hogy az ido megszepiti az emlekeket.
-
válasz
Csokifalo #17217 üzenetére
Nem akarok más nevében nyilatkozdni , de ezt tudom elképzelni : lehet,hogy ő nem fps játékokkal játszik, viszont szeretne screen tearing mentes képet minden esetben (aka Gsync ,ami pedig 117fps limit mellett fixen működik állandó jelleggel, 120fps fölött meg kikapcsol)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Csokifalo #17210 üzenetére
Igy tanultam meg a rendes gsync idejen
igy tuti nem futsz ki a range-bol. -
válasz
Csokifalo #17210 üzenetére
Hogy gsyncen belül maradjon feltételezem. Én Gsync offon vagyok ,mert szinte csak FPS el tolom.
Competitive fps játékot, ahol számít a latency érdemes a frissítési frekvencia többszörösére állítani .
120hz = 240 fps /360fps /480 fps.
Annyira amit még stabilan tud tartani ingadozás nélkül. (MW3 nálam 240fps pl , CS2 meg 360 ) -
pRoject22
őstag
válasz
Csokifalo #17078 üzenetére
Nem mindig azt kell nézni ,hogy mi éri meg és mi nem, van aki csak úgy van vele, hogy ha megteheti ,hogy megvegye és szeretne ilyet akkor miért ne? Amikor lepereg az élete filmje akkor azt lássa ,hogy úgy ütötte el az idejét ahogy neki volt jó, a pénzt úgysem viheti magával a sírba.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Értem nagyjából, hogy mit szeretnél mondani, de itt sokan ezen nem nagyon akadnak el.
Mindenki megveszi amire van pénze, mert szeretne nagyobb felbontáson nagyobb részletességgel élvezni egy játékot. Megéri-e? Naná, hogy nem...
Tavaly ilyenkor kb, még 4790K-m volt és 1070-em. Felraktam a Last of us-t, de borzasztó szarul ment...
Mérgemben lecseréltem a komplett gépet, monitorostól mindenestől..
Árban valahol 1 és 2 milla között vagyok, de nincsen csak 4080-am. (Nyilván használt cikkekkel olcsóbban kijöttem volna, de nem cserélem évente a gépem, így kellett a sok garancia, meg a fólia lehúzás élvezete.) Azt is úgy vettem, hogy lépésről lépésre.... 3060Ti, 4070, majd 4080...
A Last of us-al azóta nem játszottam...Kicsit van benne e-penis is nem mondom. Ez a sok bench is arra van, hogy vegyél mindig jobbat meg versengj...
Van sok szép játék ami tartalmilag is egész rendben van. PL Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Avatar Frontiers of Pandora, Hogwarts, Cyberpunk még mindig, Atomic Heart, Alan Wake2, stb...
Ezek közül van ami jól van portolva és 2560x1440-ben csutka grafon dlss-nélkül 100 fps feletti átlagot hoz, de van ami beesik 70 fps környékére. Kicsit húzom is a számat, hogy ennyi pénzért miért nem megy minden 240 fps-el, de nem mindig tehet a gép róla..
Ez egy drága hobbi sajnos, és nem olyan mint a veterán autók, hogy minél öregebb, annál többet ér... Ha itt nem akarsz sokat bukni, akkor résen kell lenned. Figyelni, hogy mikor milyen új verziók jönnek ki, és időben cserélni.
-
nutella1
őstag
válasz
Csokifalo #17082 üzenetére
Nem akartalak megbántani, egyáltalán nem az volt a cél. Nem speciel rád gondoltam, így ne is vedd magadra. Azt próbáltam érzékeltetni, hogy vannak olyan emberek, akiknek valamiért fáj, ha a másiknak valamivel jobb, erősebb, nagyobb. Sajnos ez létező jelenség. Főleg kis hazánkban. Engem sem bánt például ha valaki 1 millió ft-os cipőben jár, nem kérdezem milyen kényelmes a járása. Ez a hobbija, elfogadom. És 4k-n dlss nélkûl játszani abszolút más élmény, nem kis lépés egy 4070-hez viszonyítva egyáltalán. Nem nagyítóval keresem a külõnbséget. Ha nem haragszol, azért ezt nem írom alá.
-
Anax
tag
válasz
"Amit írtam arról szólt, hogy alsó szegmensben egy 4060 vs 4070-nél ráköltesz 100 rugót, és dupla fps-t kapsz, a felső kategóriában meg keresgéled a különbséget nagyítóval"
Ez kb. mindig mindennel így van/volt. A legjobb bármi sokkal sokkal drágább, mint amennyivel jobb az egyel rosszabbnál.
-
válasz
Hidd el én is párszor megkérdeztem magamtól, mi a francnak veszek Noctuás 4080st a sima helyett
(A Noctuás jóval drágább)
Aztán rájön az ember, hogy egyrészt kicsit szemlehunyva, megteheti… másrészt hobbi, hajlandó vagyok ennyit kiadni érte. Mint ahogy te meg képes vagy sok pénzt beletenni az oldtimerbe
-
nutella1
őstag
válasz
Elfogadás, a kulcs. Nem a különbség tétel. Más meg veterán autók helyett repülőgépet vásárol, azzal utazgat, vagy Matisse-t ajándékoz a Metropolitan-nek a hét végén, és közben adakozik bőszen. Vagy éppen összenőtt szemöldökkel haragszik mindenkire, amerre jár-kél, s közben rajta kívül eső körülményekben, avagy másban keresi a hibát, hogy önigazolja magát. C'est la vie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Vírusirtó topic
- Hobby rádiós topik
- PR-Telecom
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest