Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
egyedülülő
üzenetére
Akkor egyértelműen a 3080.
-
válasz
egyedülülő
üzenetére
3xxx szériából a suprim lett az egyik ha nem a legjobb kártya. Hogy a fenébe lehet egy árban?
-
KAMELOT
titán
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ha NV kártyáid voltak, akkor maradj ott inkább. 3080 használtan vehetsz.
-
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ha a 3080-at jó áron tudod megvenni akkor azzal, de a sima 6800 sztem jóval olcsóbb. Sőt sztem a 3080 árában 6900xt-t is kapsz.
Asus 6800xt 290k [link] ennyiért még a 3070Ti is necces.
A 6900xt 350k, ennyiért nem is nagyon találni hazai boltban 3080-at. 380k a zotac amp holo. -
válasz
egyedülülő
üzenetére
3080-tól sokkal gyengébb a sima 6800. 3080 / 6800XT volt egy liga.
Talán a 3080 kiegyensúlyozottabb teljesítményt hoz mint a 6800 XT, de min a kettő jó kártya, ártól is függ, melyik érheti meg, na meg modelltől is. -
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Gépvasárlás előtt állok Egy sima 3080-at gondoltam bele, de felmerült a sima 6800 is. Mindig is nvidia kártyáim voltak, de most nem tudom biztosan melyikkel járnék jobban.
-
Joshi
titán
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
Teljesen jó. Most futtattam úgy, hogy tényleg teljes képernyőn ment a videó és a GPU-Z a háttérben monitorozott. Nekem így ~20% GPU kihasználtságot mutatott. Próbáltam valós 4K felbontáson is, de ugyan az, ahogy F e Z o is írta. Fölöslegesnek tartottam azt a képet is belinkelni, mert ugyan az.
ui.: a GPU Load-ot nyomd át AVG-re (átlag).
(#36390) F e Z o igen ahogy mondtad, ugyan az lett 4K felbontáson is. De azért úgy gondoltam hogy így korrekt az összehasonlítás.
-
Joshi
titán
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
Monitorozd a kihasználtságot, órajeleket, hőfokokat és akkor kiderül hogy nálad mi a helyzet. A venti fordulatot direkt nem írtam, mert azt amúgy is célszerű profilozni.
-
rumkola
nagyúr
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
Akkor normális ez a kihasználtság, ha közben az órajel 500 vagy alatta marad és a VGA ventijei nem forognak mert 50 fok alatt van.
-
rumkola
nagyúr
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
.
-
laychi
veterán
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
Esetleg próbáld meg, hogy böngészőben kikapcsolod a hardveres gyorsítast.
-
KAMELOT
titán
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
Ahogy előttem írják. Semmi gond. 4K film 30-50% normális. Valaminek kell küldeni a jelet.
-
Zsolteeka
tag
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
-
rumkola
nagyúr
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
Nemnormális!
-
Joshi
titán
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok!
Összeraktam 1 új konfigot, és nem tudom, hogy valami baj van-e a videókártyával vagy ez elvileg a normális viselkedése, de ha igen akkor ez elég érdekes nekem!?
A problémám, hogyha nyitok egy böngészőben youtube-ot, és valamelyik thumbnail fölé viszem az egeret és elkezdi játszani a videót, a kártya teljesítménye felmegy 40-50% körülre,
a ventillátorok meg felpörögnek rendesen.
A kártyám ASUS TUF RTX 3090 O24G GDDR6X, ami nekem meglepő, hogyha ennyi feladat így leterheli.
Ha megnyitok egy videóvágó vagy zeneszerkesztő progit (Davinci Resolve vagy FL Studio) és bármi alap dolgot csinálok egy új projektben akkor is felmegy 30-40% fölé.
Az oprendszerem Windows 10 Pro és minden updatelve van, legfrissebb driver mindenből, Bios is updatelve van.
Mi lehet a gond, vagy mit tudnék kezdeni ezzel?
Köszi a segítséget!A teljes konfigom:
Ház: Fractal Design Torrent Compact
Táp: Seasonic Focus Plus 1000 Gold
Alaplap: ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI
CPU: Intel Core i9-13900K
CPU hűtő: NOCTUA NH-D15S CHROMAX.BLACK
RAM: G.Skill Trident Z5 64 GB (2x32GB) DDR5-6000Mhz Kit
Videókártya: ASUS TUF RTX 3090 O24G GDDR6X
SSD: 2x SAMSUNG 2TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 -
camaro79
aktív tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
köszi
-
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
Segitsegetek kernem bearazni a kartyam:
GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING - 10G-P5-3897-KL - (LHR)
2021.09.22-ei itthoni számlás vásrlás, szóval még majdnem 2 év garanciával.
csak játékra volt használva!
Köszi -
FingR86
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
válasz
FingR86
üzenetére
Alulfeszeléshez [segítség.]
Szerintem ez a legegyszerűbb módszer. -
FingR86
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
nézem nemsokára haza érek.
egy kérdés még eszembe jutott
Ti, amikor csináljátok a curve-öt a AB-ben,
a teljes görbét toljátok függőleges irányban
vagy a görbe szögét emelitek?én eddig úgy csináltam, hogy megcsippentem ctrl billentyűvel az adott feszültség pontot és emelem a kívánt frekvenciáig. Azután az összes utána lévő pontot lentebb húzom manuál, APPLY, és beteszi az összeset egy egyenesbe utána.
így az első pont az marad a helyén, csak nagyobb szögben ér el a kívánt frekihez.ha shift-el csinálom az eltolást, akkor minden pont ugyanannyival emelkedne.
tipp, tanács ?
-
-
laychi
veterán
Ez se állja meg a helyét(mármint az alsó sor, hogy mit ne...), régi tápomnak 1 kábele volt, ami ketté volt osztva, 2x8 (6+2) csatira, ezzel használtam a Palit GTX 1080 Ti Super JetStream kártyám is, semmi gond nem volt.
Sőt, most az van asszony gépében és az van a 3060 TI FE-re kötve adapterkábellel.Korábban 6+8 csatis kártyák voltak használva ezzel a táppal,. GTX 970 és GTX 1080, azokkal sem volt gond.
-
FingR86
őstag
hali mindenki
lenne egy félamatőr kérdésem
adott egy evga 3080 ftw3 kártya
és egy Cougar GX 1050W (gold) táp hozzá
szükséges, hogy 3 külön kábelen kapjon kakót a tápból
vagy elég ha csak kettőn, amiből az egyik kábelen van 2x8 csati ? -
pigatt
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
3080 FTW3 és 3080Ti hűtője ugyanaz, sajnos nem kapta meg 3090 hűtőjét a 3080Ti. Ezekben a hőfokokban már van egy újra padozás és újra pasztázás, és most már egy Lian Li Lancool III, így már tényleg frankó! Jah, és UV (0,925V, 1965Mhz), viszonylag agresszív venti görbével.
-
laychi
veterán
válasz
BullKoxa
üzenetére
NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102) - PROHARDVER! Hozzászólások Ez az evga 3080 Ti FTW4 Ultra-m volt.
Silent biossal magasabban mutatja a %-ot a ventinél, de furdulat kb mint pigattnál
Itt 400W-ig elengedve 1725rpm-el 390121_evga_3080ti_ftw3_ultra_uvoc_100_tdp_0_9_2010_mhz_1.jpg (2071×1165) (rios.hu)
Izzasztóbb játéknál, mint metro exodus ee, lehetett 75-77 fok körül is a kari.Volt 3080 FTW3 Ultra is előtte, az kb 5 fokkal hűvösebb volt hasonló beállítás mellett.
De az sem mindegy, hogy nyár van vagy ősz vagy tél, milyen a környezeti hőmérséklet.Azért most nincsenek melegek már, az a 85/100 fok gpu/hotspot nagyon sok.Még nyáron is.
Ja, amúgy nálam le volt szedve a gépház oldala a tesztekkor, feltett oldallappal +pár fokot lehet rá lehet számolni. Még jól szellőző házban is.
#36336Shkiz0 3080 ti kicsit melegebb a több core miatt, mint a sima 3080.
Kicsit visszasírom mai napig a 3080Ti-t, nagyon jó kártya volt.
De jó áron tudtam stepupolni és a 3090-et eladni.
-
Zsolteeka
tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Nekem is ugyan ez volt amikor megvettem a TUF 3090-et. Baromi hangos volt és nagyon forró ahhoz képest. Aztán leszedtem róla a hűtőt, kicseréltem rajta a pasztát mert ki volt száradva és a GPU hőfok azonnal csökkent 15-20fokot, meg a HotSpot is ezáltal. A VIDEÓmemóriákon a thermal pad pedig ki volt keményedve, de én azt nem cseréltem mert utána nem sokkal jött a wasser.

-
BullKoxa
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Azért köszönöm szépen.
MÁS;
Mindeni a házamra magyaráz nem hiszem hogy olyan rossz lene. Sima házhoz képes el van forgatva a lap 90°-l. Így a kártya melege alulról felfele száll, és az alsó ventik tolják a friss levegőt a házba.Találtgyerek ;
Köszönöm szépen az is jobb mint a semmi. Ha jól rémlik nekem a Gpu 85 volt Hot Spor 100 vagy felette es a venti nagypn hangis volt a kártyán 2200RPM-t ment 70% 72% tekertek. Elég hangos volt.Köszönöm Szépen!
-
nutella1
őstag
Nekem ez így túl általános. A tapasztalat megtanított az évek során, hogy nem mindegy az sem, milyen házban. Az sem mindegy milyen és hány ventilátor helyezkedik el abban a bizonyos házban, elől, fent, lent, és hátul. Sokan és sok helyen írogatnak hőfokokat, de nagyon nem mindegy milyen az a bizonyos ház, a maga ventilátoraival, vagy esetleg gépházon kívülről szólnak a mérési eredmények, stb..
UI: mailemre válaszolj majd légy szíves vmilyen konkrétumot. Köszönöm.
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Szia! Köszi mindent. Szerencsére vissza vette. Rendes tag így utólag.
Játékokban milyen hőfokokat kellene produkálnia az FTW3-k ? Remélem ebben is tudsz segíteni
Evga 3080 FTW3 Ultra tulajok hőmérséklet képei jöhetnének nekem akár Privátban is vagy ide. HWinfo vagy Gpu-Z max értékekkel. Köszönöm szépen!
-
válasz
BullKoxa
üzenetére
A 1080-at meg a 3080-at azért ne hasonlítsd egymáshoz, mert ég és föld a kettő mind teljesítményben, mind fogyasztásban. De mindegy, a lényeg nem ez.
Szerintem a következőt csináld:
A) Írj a srácnak akitől vetted, hogy húzza a pömpölőjére, vegye vissza.
B) B tartsd meg, padozd át te, vagy padoztasd átAmennyiben nem hajlandó visszavenni, akkor a minimum az, hogy állja a B opció költségeit, annyit utaljon vissza.
Amúgy bár kellemetlen, de nem a világ vége, kb 15p alatt rendbe lehet vágni.
Az egymáson lévő pad-ek sem probléma, mert a VRM részen simán alkalmazható, illetve van olyan típus ahol meg sem tudod máshogy csinálni, mert csak 2 féle vastaggal jön ki az adott méret ami oda kell.
Ilyen padok kellenek rá amúgy:
Szerk:
Jobban megnézve a képed az ott nem 2db pad lesz, hanem a képen is látható fém rész a hátsó VRM-nél. -
Qtya123
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nem tudjuk, hogy hány gazdája volt, de sanszos az általad leírt eset.
Mondjuk így, hogy ömlenek a piacra a bányászkártyák nem egyedülálló eset lesz ez.
Ha meg több gazdás, akkor aztán főleg jöhet a nyomozó bácsi, meg a kapitány bácsi is, max röhög egyet az előző tulaj.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Bober860320
üzenetére
Igen, a lényegen nem változat.
Szerintem az valószínűbb, hogy valaki megvette az elején.
Játszott, pár teszt a 400W-os Bios-al, aztán drágábban tovább adta egy bányásznak. Az meg átpadozta, csak nem a legügyesebben. -
Találtgyerek
veterán
válasz
Bober860320
üzenetére
400w-os Bios nem kell a bányászathoz. Ott pont s fogyasztás csökkentése a lényeg, nem a TDP kitolása.
-
pigatt
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Biztosan át lett pad-ezve és elég rosszul. Az EVGA a VRM résznél gittet használt ennél a soroztatnál nem pad-et. Itt Hardveraprón is foglalkoznak többen VGA padozással, de akár te is megcsinálhatod, az EVGA Support megírja a Pad méreteket és az alapján be tudod szerezni. Én adnék neki egy esélyt, ha már megvetted.
Én egy ilyet rendeltem a 3080 Ti FTW3-ra nem legolcsóbb megoldás, de minden pad mérete tökéletes volt, és nem kellett egész táblákat venni. Szállítással együtt 50 USD volt a vége.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Bober860320
üzenetére
+1
Át kell padozni es használni. olcsóbb használt mert rejt rizikót magában. A jó hír hogy a GPU hibátlan ,magasabb hofokokon is hozza a várt értékeket plusz nem említették hogy a ventilátor kerreg, tehát Okés
-
Joshi
titán
válasz
BullKoxa
üzenetére
Szerintem túl dramatizálod a helyzetet. Ha ennyire érzékeny vagy erre, akkor miért vettél használt kártyát? Mindenki hazudik, csak hogy eladja a terméket.
Ha használtat vettél, akkor legalább vettél volna még legalább 1 év kiskergarisat.Egyébként vízzel elég szépek a hőfokok.

-
BullKoxa
őstag
Szia! Nem is várok! Jó hűtésűt szerettem volna, hogy ne legyenek 100 körüli hőfokok! Erre tessék ! Na meg ez a 2 thermal pad egymáson az sokkk! De még ezt is elnézném ha a hőfok jó lenne, pedig annyira de annyira mondta telóban ő csak játszott vele és a hőfokok rendben vannak. Mindegy ha nem veszi vissza van kapitány ismerős, meg nyomozó is !
-
Joshi
titán
válasz
BullKoxa
üzenetére
Ha visszaveszi a kártyát az eladó, akkor válaszd azt az utat. Ha nem, akkor gelid padokat vegyél és padozd át a kártyát, plusz kend újra a gpu-t is. Szerintem az úgy már jó lesz. Egyébként biztosan van valahol leírás, hogy hova hány mm-es pad kell.
Ezek a kártyák azért melegednek, itt ne várj 40-50 C°-kat.

-
BullKoxa
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Szia!
A PCIe csatinál épp a matrica. Raven3 házban van. 6800XT előtt Aorus 1080 volt a házban. Semmi baja nem volt annak a karinak. Eddig az Asrock-t tartottam rossz kártyának ézért s adtam el ( meg a hang kártyámat is) meg a monitor is G-Sync chipes.
A város ahol lakom a piszkos 12 ben benne van! A sok por !!Most a ház oldala nélkül is 100 fok a Hot Spot Time Spy alatt.
Pedig jó kátya lenne ha nem lenne ilyen magas a Hot Spot. De ihy mit lehet veke kezdeni? Ez így használhatatlan szerintem.
-
válasz
BullKoxa
üzenetére
Evga TWE3 3080-ra
Ilyen nem igazán van, FTW3 vagy XC3 van illetve vizes, de az más.
Kép alapján ez az XC3 (bár lehet csalóka a kép) azaz a vékonyabb bordás.
Gyárilag egyszínű az összes thermal pad, szóval ez szerintem már buherált.
Ez szerintem már volt padozva (gondolom volt bányászva vele) és esélyesen nem megfelelő vastag pad került a gyáriak helyére, és kitart.
Ami miatt ezt gondolom, hogy önmagában lehetne rossz a memória hőfoka ha a gyári paddal bányásztak volna, de akkor a GPU-nak nem kéne ilyen melegnek lennie.
Ha viszont vastagabb pad került a memóriákra mint kellett volna, akkor simán lehet hogy nincs megfelelő kontakt a GPU és a borda között emiatt meleg minden.
Maga a memória hőfok az vállalható lenne ha gyári pad van rajta, játék alatt viszont nem megy fel ennyire ha át van padozva.Azt mondjuk nem mondtad, mutattad milyen házba van, van e normális szellőzés benne mert ha nem attól is lehet melegebb de nem ennyivel.
A hátlapon alul a PCIe csatinál rajta van e a matrica, ha igen épp?Szerk:
Közbe visszaolvastam és FTW3-at vettél.
Na ott pláne nem lehetnek ilyen hőfokok. -
BullKoxa
őstag
Sziasztok!
Lecseréltem az Asrock RX 6800XT-m egy Evga TWE3 3080-ra a hőmérsékletek és a hang miatt. ! És láss csodát ez még rosszabb kártya részemről !
Az eladó azt mondta ő így használta játékra, másik Biost rakott rá amin elengedi a kártya étvágyát 400W-ig.
Nálam nagyon rosszak hőfokok Normal állásban a kártyán a kapcsoló, 5 perc játék után a Hot Spot elég magas számomra. Szerintem ha ez egy jó hűtésű kártya akkor nem kellene így melegednie.
És az normális hogy a Thermal padok különböző színűek rajta? Állítása szerint ő nem nyúlt a kártyához csak játszott vele.
-
PAtr0n
addikt
válasz
PAtr0n
üzenetére
Nem hitelesített háztartási mérővel 500 W hálózatból Witcher 3 alatt. A 90%-os hatásfokú tápnál veszteségeket leszámolva, kb 450W hasznos teljesítmény. Nem is rossz. Ha azt veszem alapul, hogy a GTX1080 volt 350 W hálózatból, ez meg 500W, közel 100% plusz teljesítményt kaptam játékok alatt 42% plusz áramszámláért cserébe.
-
PAtr0n
addikt
Nekem ilyen problémám egy FSP Hexa-val (500W) volt, az akkori konfigom csúcsban max 350W-ot kért a hálózatból (i5 4790k + GTX1080), konkrétan csak a Warthunder-nél csinálta ha max grafikán indítottam, és akkor is random vagy betöltött hiba nékül, vagy lecsapta a tápot és csak teljes áramtalanítás után lehetett a gépet visszakapcsolni.
Tuti valami Nvidia driveres hiba lehet, mert rágugliztam, másnál is előfordult a GTX10xx szériáknál.
Mondjuk a Hexa nem singe rail táp volt, de ment eladásra (természetesen a hibáról tájékoztattam a vevőt), azóta egy single rail full moduláris Riotoro Enigma (650W, Seasonic bél) van, ez hibátlan.
Most a 3080-al (+ Zen 5600X) kíváncsi vagyok menyit kér a hálózatból, nemsokára megmérem. -
-
totig
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tessék gyorsan 32GB-ra növelni és 4000Mhz CL16-ot állítani