Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Annak a videónak hitelessége erősen kérdéses, viszont a 9700k egy teljesen jó proci, nincs vele semmi baj.
-
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Fake, nem kell mindent elhinni az interneten.
-
omfgk
veterán
válasz
VoltanIgor
üzenetére
De azért ezt leírtad.

Minimális, 1-2%-os bottleneck lehet 1080p-ben, ha kompetitív multizik az ember.
Ez a YT teszt marhaság. 7700k-val annyit kapott majdnem mint 12700k-val...
Na ott azért kilóg a lóláb.TPU, GN (ők többször csinálnak 0,1%-ot is), HUB.
Van bottleneck, az más kérdés ,hogy zavaró-e.
Az is bottleneck ,hogy a Valorant vagy a CS:GO 400 fps helyett csak 300-at tud. De az is ,hogy a Cyberpunk-ban, a város közepén, forgalomban 60 fps-re esik be a 0,1% vagy 90-re.RDR2-ben meg marha mindegy. Ott alig van terhelve a proci. 8700k már elég oda.
-
VoltanIgor
aktív tag
Mivel mint írtam, nem játszok multiban, sem 1080p-ben, ez a probléma nem igazán érint.
Amúgy:
[link]
Itt csupa olyan multis címet vizsgálnak, amik engem nem érintenek, viszont pont ilyen tesztelés okán jó alanyok. A számok nekem nem igazán támasztják alá a fejlesztés érdemességét. Persze, hogy gyorsabb, újabb procival nyernék némi teljesítményt. Pár százalékot, olyan játékokban és tartományokban, amik engem hidegen hagynak. Mindezt komplett alaplap-proci-és memória cseréért. Hát, mit mondjak, nekem nem hangzik az évszázad üzletének
A kövi generációban majd nyilván teljes gépcsere lesz.
-
omfgk
veterán
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Na azért ne essünk át a ló túloldalára.
Nekem 10700k és 3080 van és bizony van bottleneck. 1440p-ben is, multiban.
1080p-ben meg majdnem mindenhol. Persze magas fps számok mellett, de ettől még előrelépés lenne egy 12700k.
Eleve a teszteknél nem mutatnak 0,1%-ot.
Persze az kevésbé ismételhető, tehát sok kör kéne ,hogy értelmes adatot kapjanak de ettől még ez a teszt nem tökéletes.https://www.youtube.com/watch?v=vlngwUuDYoc&t=700s
Cyberpunk, város közepén simán megreccsentem a 10700k-t.
Az az 1-2% egy 9700k esetén inkább 10-20%. Warzone-ban vagy Ground War-ban meglepődnék ha nem 30%, 1080p-ben.
A cpu usage meg sose olyan mint a gpu usage. Nem igazán lehet rá támaszkodni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Varázslóó
üzenetére
Ezek a bottleneckek nagyon furák tudnak lenni.
Stray-tól mászok mostanában a falra. 4K-n a 3080 330W körül pörög, a 9900K esetleg 20%-ot összekapar úgy, hogy az OBS is megy a háttérben. Persze az OBS használhatatlan, ha nem rakok a framerate-re szájkosarat O_O Akár másodperces framedropok is előfordulnak OBS-ben, persze, a játék szépen elketyeg 80-120fps körül. Még vadabb, hogy FullHD-n a játék sebessége nem sokat javul
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Minimális, 1-2%-os bottleneck lehet 1080p-ben, ha kompetitív multizik az ember. Én 1440p-n tolom, és nem multizom. Nincs semmilyen bottleneck.
Egyáltalán nem mondom, hogy majd egy 4090-est mellé lehet majd tenni, mert nyilván nem, de egy 3080-assal vígan elvan a 9700k. A tapasztalatom ez, és amikor utánaolvastam, az is ezt erősítette meg. Persze vannak panaszok, hogy jaj, mittudomén mi alatt agyonpörög a proci, és lassú a performansz, de általában ezeknél kiderült, hogy valami más volt ludas a háttérben.Az kétségtelen, ha esetleg beszállok a 4-es generációba, akkor muszáj lesz gépet cserélni.
-
Varázslóó
őstag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Privátba pedig írt valaki, innen akinek van baja most is vele. Szóval ismert a probléma pedig.

Mivel játszol hogy nem pörög 100% on a proci?!
3080 alá pl édes kevés az a proci. Minimum 9900K -
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Attól még hogy nem pörgött sosem 100%-on nem azt jelenti, hogy nem lehetsz proci limites.
-
-
törölt tag
Egyenlőre mérés csak ez van. Új a win, octo sincs még bekötve, a lötty keringési sebessége a legalacsonyabb beállitható érték. Még baszkurálom ( de én alapvetően pár éve lejöttem a tesztelgetésről és a banchmarkokról ). Nyaralásból van 2TB ProRes BMPCC4K anyagom, Davinci Resolve 18 fusionra lett véve a kártya, jah van még BF 2042m, amivel hónapok óta nem játszottam. Csövi vagyok én az itteni PH-s hardcore réteghez képest na
Sok sikert az EK aktiv cucchoz, drukkolok neked.
-
törölt tag
Szopóág után nagyjából kész lettem. Sajna csavarhiányos lett a blokk, mert ha passzolt az I/O cover, akkor 2 csavarhely furat nem stimmelt a blokkon.
Ezen tököltem órákig, végül nem sikerült minden csavart a helyére tenni. Innentől kezdve demokratikus alapon mindenki eldöntheti, hogy az EK és/vagy a Zotac pontatlan, vagy én vagyok nyommer.
Csilivilit nem is kötöm be ma. Iszom egy Gössert ( vagy többet )
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Sorry, de már asztalon van a kártya, megy rá a vizesblokk, épp csak kipróbáltam van e élet benne ?
-
eight
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mondjuk én csak i9-11900H-val teszteltem, de sajnos a 4K-ra írtam amit írtam, alább durvább:)
-
-
Varázslóó
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Milyen procid van? Milyen vga ?
-
F e Z o
veterán
Remélem hamarosan lecseng a 9700k saga, s folytatódik, a hú, de jó lesz a négyezres sorozat, itt a 3080/3090/Ti topikban.
-
Varázslóó
őstag
válasz
keIdor
üzenetére
Egyetértek, de én a fentebb amiket leírtál oda sorolom a 9700K-t is.
hogy egy teszt volt nekik. 8mag es 4HT val meg jó
proci is lett volna. Sok teszt van hogy 8700K 6 maggal de 12HT miatt sokkal stabilabb proci es nincs drop, microlag. Amik nem voltak jók 9900k nak azok mentek 9700k nak
Köszi a normalis véleményed. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer
üzenetére
Adok érte egy vizes 3080Ti-t, szőrében.

-
keIdor
titán
Volt nekem is i7-9700K-m, sok gondom nem volt vele. Néhány játéknál vettem csak észre, hogy i9-9900K után csökkent a mikrolaggok száma. 1080Ti-vel volt még ez, szóval elég rég. 2018-2019. kb.
Nem mondanám, hogy az Intel legrosszabb CPU-ja volt. Sőt. A maga idejében 8 erős szállal nem volt az rossz.
Nézzünk inkább szériát. Az Intel legrosszabb szériája a Prescott család volt… idősek emlékeznek rá. De ha nem is akarunk így visszamenni az időben, az i7-7700K szerintem sokkal gyengébb vétel volt. Túl kevés, túl későn. Z270 vásárlókat is megszivatták vele. Utolsó a 4 magos érából és hivatalos upgrade lehetőség nélkül. De az i5-7600K is ugyanez. Túl kevés, túl későn.
Vagy az i7-4770K is ilyen volt. Egy forró CPU, ami alig volt gyorsabb az Ivy Bridgetől.
Tehát az i7-9700K szerintem nem volt rossz CPU. Egy kísérlet volt. 10c/10t-es már nem volt. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
OMG olyan a formája, mint egy strandpapucs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
eight
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mínusz 10-30% vagy több. Minél kisebb a felbontás, annál jobban fog fájni.
-
-
-
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
TB3 port?
Hát nincs a VGAn elég csatlakozó?
-
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy 3090-es Gigabyte Aorus (GIGABYTE GeForce RTX™ 3090 24G - GPU órajel: 1695 MHz - Memória mérete: 24 GB - Memória-órajel: 19500 MHz - Memória-sávszélesség: 936 GB/s - Memória típusa: GDDR6X - Maximális digitális felbontás: 7680x4320) kártya TB3 porton i9-10900K CPU társaságában 64GB DDR4-3200MHz RAM mellett milyen teljesítményre lenne képes?
-
eight
senior tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Nekem ez nagyon internet-legenda gyanús, nem lehet hogy csak drm + rossz optimalizációról volt szó a kiadás után?
Konzolon el tudom képzelni, hogy a Jaguar magok esetleg nem bírták, de a PC azért az más. Ugyanazt a save-et betöltve tiltsd le szépen a magokat egyesével. Én nem látok semmi különbséget sem NPC számban sem pedig FPS-ben. -
-
Varázslóó
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
[link] ez igy igaz kemény 1% al. De én nem 1 játékkal játszom.
videó vágásokat is csinálok. Màs játékban meg a 3900X a jobb
Még mindig a linket vàrja, mert tiszta sértésnek vette, Intelről csak ódàkat zeng minden portál. Sose lesz egy rossz szó rà..

Nagyon sok ember magára veszi itt a dolgokat.
Pedig 3éves proci màr a 3900X em. 9700K meg 4 éve jelent meg szerintem akkor is szar volt. De best of Gamer proci lett akinek nem volt pénze a komolyabb 9900K ra mind 9700K vett.
Pedig 8700K val nem voltak fps droppok mint 9700k val. -
-
rumkola
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nem is beszélve arról, hogy a 9700K, BattleV-ben megveri az aláírásában szereplő tvelvmagos 3900x-et.

-
ForRedGlory
félisten
válasz
Varázslóó
üzenetére
Megismétlem.
1., NEM csak a BF2042 létezik...
2., röhejes ahhoz a kupac szarhoz mérni bármit is... de ha már redditezel, lehet érdemes lenne a kommenteket is átfutni, mert ott bőven van pro és kontra is.Részemről elengedtem, látom hiába várom a linket, ami alátámasztaná, hogy a 9700K a legszarabb Intel CPU valaha.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Lett [link] majd a topik nevét még módosítom ha szükséges.
-
-=RelakS=-
veterán
Van már 40x-es nvidia totyik?
-
Varázslóó
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
[link] ez csak egy poszt a több ezerből.
Ha valaki nem akarja meglatni, a dolgokat az nem is fogja..
userek írjak le a gondjukat ezrével a neten
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
nutella1
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Annyira gáz cpu-t még nem is láttam.
-
eight
senior tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
A CODhoz meg a BFhez nem nyúltam a 2 óta, de az AC Origins kb 6 magnál befejezi a skálázódást (ráadásul a 4-mag/8-szál sincs sokkal elmaradva, de egy picit azért alatta van a 6/12-nek).
Most direkt ki is próbáltam, nálam hibahatáron belül változik csak az teljesítmény, teljesen mindegy 5-6-7-8 vagy 10 magot kap, szóval nem értem az "AC Origins is már be evett a 12 magba" részt.
-
Jacek
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Aaaaa ezert a dijjert eros a verseny
-
Varázslóó
őstag
-
Varázslóó
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Amikor neked 9700K volt nekem 5960X 8mag 16 szállal, már az éppen elég volt akkori játékoknak.
2 féle ember létezik, aki szerint 8mag most is elég mindenre ami játék. Meg aki azt mondja már sok éve pl Middle Earth játék megevett 10 mag felett lazán alaphangon, Battlefield és AC Origins is már be evett a 12 magba is. Call of Duty ról nem beszélve. 9700K már akkor amikor megjelent éppen elég volt sok akkori játéknak. Egy asztal tálcázás is sokkal több idő sima 8magggal ha nincs HT-je. Olcsó gamer proci volt akinek nem volt pénze 9900K ra de akart 8magot. Újdonság miatt vették sokan, mert előtte 6/12 volt csak a csúcs.
Persze sok játékhoz elég volt ha ezekkel nem játszottál pl.
-
válasz
Varázslóó
üzenetére
Azért nem volt az annyira szar, inkább ár/érték arányban nem érte meg.
Volt nekem is, és nem éreztem kevésnek, és hanyatt se estem mikor 9900K-ra váltottam.
Hozott ez tény, de nem annyit ami miatt temetni kellene. Egy 9700K némi OC-val, 1440P-re még mindig bőven jó lehet, mint ahogy egy 9900K is bőven elég volt eddig.
Majd most a 4xxx szériához, meg az új AMD-hez majd elválik ezek mennyire lesznek elegek. -
ScomComputer
veterán
És van még ott ahonnan ez jött...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Varázslóó
üzenetére
Felhívom a szíves figyelmedet, hogy a gamer világ nemcsak Battlefieldből állt. Továbbra is tolod a hülyeséget, de ha neked erre van szükséged, akkor hajrá!
Kérlek linkelj ide egy tesztet, ami alátámasztja az állításodat, mely szerint a 9700K a valaha volt legrosszabb Intel processzor. Utána elnézést fogok kérni. Sok sikert a keresgéléshez.

-
Varázslóó
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Tele volt a net sírànkozó emberekkel 100% tekert a proci.. mert 8 mag HT nélkül kevés. Hogy nem értek hozzà, hàt persze..
Magyar szókàs amivel nem értesz egyet, ràhúzni hogy Màsik a hülye.
Aki értett akkor is a profikhoz nem vett 9700K-t hanem 8700k nal maradt inkabb.
8mag mar önmagába sok éve keves a nagy címekhez.
-
-
[wccftech]
NVIDIA GeForce RTX 4090 Graphics Card - October 2022 Launch
NVIDIA GeForce RTX 4080 Graphics Card - November 2022 Launch
NVIDIA GeForce RTX 4070 Graphics Card - December 2022 Launch
NVIDIA GeForce RTX 4060 Graphics Card - January CES 2023 Unveil
Na lesz mit rakni a fa alá .#34521 Ribi
Jó nehéz papírok ezek [link]
-
F e Z o
veterán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Egy próbát megér, írj Neki. Cink_Elek
-
ScomComputer
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Jaja látni,hogy "nagyon ért hozzá" a kolléga...igen az észosztáshoz...hehehehe...

#34516Sziszifeca:....én azt mondom várj egy kicsit,most jön az új gen mindkét oldalról..aztán meglátjuk mit hoz,utána ráér dönteni...
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Ugye én dobtam fel a témát.
Nekem nincs gondom a procival 3080-al megy minden szépen
Persze ez játékfüggő. 4080/4090 a cél és oda szeretnék alaplap+proci kombót VR használatra. Mi esetleg a mostani javaslatod?"Kérdés, nem tud valaki ebbe a csoportba olyan emberkét aki sok eres kábelt tud forrasztani? VR kábel..nem találok ilyen emberkét"
Köszönöm
-
Varázslóó
őstag
válasz
Balu7606
üzenetére
9700K a valaha legrosszabb proci amit Intel gyártott.. HT nélkül már egy Battlefield hez is kevés.. 100% pörög e már sok éve összecsinálta magát. Bárki bármit mond, aki anno olyat vett jól benézte. 1evig tartott utána Intel vissza rakta inkább. Borzasztó fontos játékoknál is, és Windowsban is a HT.

-
válasz
ScomComputer
üzenetére
A ROG-on (remélem) nem lesznek ilyen kapacitorok. Amúgy hol vannak a tápcsatik erről?
-
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Hogy te milyen kreatív fotókat tudsz csinálni!
-
zebra_hun
veterán
válasz
laychi
üzenetére
Piszkálja a csőröm nekem is a 90ti, de elhessegetem, felesleges.
Mániákusan 90ti volt előtte mindig, de ezek a 3080-ak annyira jól sikerültek, hogy szinte feleslegesek. Persze egy 90ti azért mindig a csúcsok csúcsa, de elégedett vagyok ezzel is, a szerelgetésektől is elment a kedvem.
Legalább nem várom a 40xx-es szériát :)
Ez a 30xx-en azért undorító, ocsmány volt. -
törölt tag
válasz
laychi
üzenetére
1178 ba fájt, egy éves kamatmentes részletre, ingyenes szállitással, szerdán jön. Most már marad. ( bár kétségtelen a Palit nagyon jó ajánlat, ha van hozzá vizesblokk. Nekem ellenben fontos volt, hogy ne kelljen kiadni érte egyszerre sokat, asszony kinyirt volna közvetlenül nyaralás után.
-
törölt tag
Hali, lőttem egy Amazon warehouse Zotac 3090 Tninityt. Annyira jó áron mérték, hogy nem tudtam otthagyni, ráadásul egy éves kamatmentes részletre adták. Kap vizesblokkot. Kérdés: van ezeken a kártyákon valahol valamilyen gari matrica ragacs ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Óvodások homokozója
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lexus, Toyota topik
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Robotporszívók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gössi után azért tudtál mérni hőfokokat?
Csilivilit nem is kötöm be ma. Iszom egy Gössert ( vagy többet )
Köszi a normalis véleményed.