- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolteeka
tag
válasz shouryuken #36435 üzenetére
-
Zsolteeka
tag
válasz ZoltanRobi #36379 üzenetére
-
Zsolteeka
tag
válasz BullKoxa #36332 üzenetére
Nekem is ugyan ez volt amikor megvettem a TUF 3090-et. Baromi hangos volt és nagyon forró ahhoz képest. Aztán leszedtem róla a hűtőt, kicseréltem rajta a pasztát mert ki volt száradva és a GPU hőfok azonnal csökkent 15-20fokot, meg a HotSpot is ezáltal. A VIDEÓmemóriákon a thermal pad pedig ki volt keményedve, de én azt nem cseréltem mert utána nem sokkal jött a wasser.
-
Zsolteeka
tag
TUF-on a Strix 3090 BIOS semmit sem ér. Elvileg 480W a max TDPje így a kártyának, de szerintem nem jól méri. A GPU-Z ugyan 480W-ot ír, de a frekik a közelében sincsenek, sőt, még alacsonyabbak mint pl a Gigabyte-os 390W BIOSal.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolteeka
tag
válasz ScomComputer #36234 üzenetére
Kerestem igen, sajnos nem jártam sikerrel.
-
Zsolteeka
tag
Tud valaki olyan 3090 BIOS-t ami 2xHDMI 3xDisplayPort-os, 2x8pin PCI-E power-el rendelkezik és több a powerlimit mint 390W?
Ugye az én kártyám Asus TUF 3090, gyárilag 375W-os powerlimittel, ezt most felflasheltem 390-re a Gigabyte Gaming OC 3090 BIOSával, de még mindig erősen powerlimites a kártyám így is.[ Szerkesztve ]
-
Zsolteeka
tag
Ott azért voltak magasabbak a hőfokaim mert nem a 4K-t futtattam, én azt veszem észre hogy a 4K-t könnyebben viszi mint az 1080p Extreme-t, meg közben azért játszottam a proci PBO értékeivel is, raktam plusz egy ventit a ház hátuljába a videókártya fölé, így jobban mozog a levegő a hátlap lemez körül és a felső radi is kap extra friss levegőt. Ja és eltávolítottam a porszűrőket az első és a felső radiról is így már könnyebben szellőznek.
De még egyszer elmondom, a (vééégéééaaaa)memória azért forró mert a padok a kártya elején is kővé voltak dermedve és rá voltak sülve a chipekre, gyanítom a hátlapon is ez a helyzet, ha megjön az aktív backplate, lesz hozzá csere pad is ( az első szereléséből sajnos nem maradt annyi ) és ki lesz cserélve. Mivel a backplate-ről nem húzza el a meleget elég gyorsan a hátlap, így szerintem a core is jobban melegszik. Vagy csak ez mind kamu és a barrow ennyit tud, de ezt legalább halkabban mint a gyári léghűtés.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolteeka
tag
válasz Találtgyerek #36172 üzenetére
2db 360as radi van, az egyik 25mm-s a másik 45mm-s, D5 pumpa 50%on és 6db 12cm-s Arctic P12 1000RPM-en. A proci és a kártya egy loopon van igen.
-
Zsolteeka
tag
Ah, jó, most van egy kis melóm, de akkor utána lefuttatom.
-
Zsolteeka
tag
Ahogy látom a fan curve-t kicsit optimalizálnom kell a 1080Ti helyett 3090 miatt. De amúgy nem rossz ez. Viszont a hátlap még mindig qrva forró, mondjuk most már legalább meg lehet fogni és rajta tudom tartani a kezem, hátoldali VéRAM nem viccel.Szerk.: Bár amilyen állapotban voltak a padok az előlapon, lehet hogy csak simán ki vannak száradva és azért kúszik fel ennyire. Sajnos padom nincs, szóval ha megjött az aktív hátlap az akkor lesz megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zsolteeka
tag
válasz Laraxior #36047 üzenetére
Nem feltétlenül kell, a Linus ezzel foglalkozó videójából kiderül hogy már a sima vizes blokk is olyan sok hőt elvon a kártyáról hogy azáltal a hátsó VÉÉÉÉRAM moduloknak is csökken a hőmérséklete. Viszont ha nagy és folyamatos terhelésnek van kitéve a kártya mint pl 3D tervezés vagy videó szerkesztés és renderelés ( meg crypto mining, de az nekem nem szempont ) akkor ajánlott az aktív backplate is.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolteeka
tag
válasz MaddeNNNN #36039 üzenetére
Na akkor kedves nagytudású barátom, akivel csak a gond van, magyarázd már meg hogy mióta van a 1080Ti hátlapján VÉRAM modul és azon mióta izzik a memória, legfőképpen azon ami akkor az adatlapomon szerepelt ASUS 1080Ti Turbo és ha ezt megválaszoltad akkor majd reagálok a többi nonszensz f.szságra amit itt összehordtatok.
-
Zsolteeka
tag
válasz Puma K #36030 üzenetére
Pfú öcsém, most nem mondjátok komolyan hogy itt még mindíg divat ez a dedós kötekedés... RAM meg VRAM... omfg... Egyszer már skippeltem a fórumot és csak az aprót használtam az ilyenek miatt, lehet hogy ez most is így lesz...
Az adatlap frissítésre visszatérve: Ha valaki kérdez valamit, mindíg akad egy olyan ember aki leírja hogy olvass vissza 3lapot és ott a válasz, de ezt most ti nem tudtátok megtenni...[ Szerkesztve ]
-
Zsolteeka
tag
Viszont továbbra is brutál ahogy a memóriák melegszenek, főleg a hátlapon ahol kb éget a backplate ha hozzáérek...
Idő közben megrendeltem a hátlapi vizes blokkot is hozzá, szóval ez sem fog sütni sokáig. -
Zsolteeka
tag
Nem bírtam ki, utálom hogy üvölt a kártya, szóval szétszedtem és újrapasztáztam a magot, persze előtte le kellett vésnem a régi pasztát, ami hát, még majdnem szikrázott is, annyira ki volt száradva. Viszont a thermal padok is már törnek a kártyán, tiszta kemények azok is, de mivel egyelőre nincs mivel cserélnem őket, így azokat hagytam.
Mag hőmérséklet 84-85-ről, 68-70-re esett vissza és a venti is egyből 100% helyett 80%on pörög kb 10perc furmark után, a mag freki pedig 950-1000MHz helyett most ~1300. Szóval ez nem kis változás.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolteeka
tag
Sziasztok,
Frissen vásárolt ASUS TUF 3090 OC, kíváncsiságból elindítottam a Crysis Remastered játékot, "Can it run crysis" minőségi beállítások mellett 1080p-ben és a kártya egyrészt ordít mintha muszáj lenne ( értsd majdnem azonnal 100% fan speed ) a GPU pedig 80-84fokos. A BIOS kapcsoló rajta performanceon van, de azé na...
Nemsokára jön hozzá egy fullcover blokkom, szal nem sokáig kell ezt az ordítást elviselnem, de ez amúgy normális? Jól szellőző házam van és a neten max 60-65fokos hőmérsékleteket látok. Lehet már ráférne egy újrapasztázás? -
Zsolteeka
tag
Sziasztok,
Adott egy ASUS TUF 3090 OC kártya és rendeltem hozzá egy BS-AST3090-PA kódnevű vizes blokkot, ami már elvileg ( sőt gyakorlatilag is ) kifutott széria a Barrow-nál. Az új blokkjuk cikkszáma BS-AST3090-PA2. Nos, szeretnék hozzá egy aktív backplatet is rendelni, de nyilván sima PA-sat abból már nem találtam, vajon a PA2 Backplate kompatibilis a sima PA első blokkal?
Írtam a Barrownak Aliexpressen, hogy megkérdezzem, 8:02kor jött egy válasz hogy nem kompatibilis, aztán 9:12perckor pedig egy olyan hogy kompatibilis. Namost, ez számomra nem valami segítőkész.
Bárkinek esetleg tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- DIGI internet
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Windows 10
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Mikrotik routerek
- GTA V
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- További aktív témák...
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB SKU 11322-01
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest