Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thedivision2
aktív tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Elméletileg jól ment össze minden, pasztázás előtt is ezeket a hőfokokat produkálta. Igazából neten nézelődve ezzel a Zotac AMP Holo verzióval csak a gond van hőfok ügyileg, talán a legmelegebb 3080-nak írják.
Kipróbáltam most egy UE5-ös játékkal, ott is hasonló 80-82 fokos a kártya, viszont betonstabil 99%-os kihasználtság mellett és ugyan ilyen stabil órajelekkel. Tehát gondolom throttling az nem volt, szimplán ennyire optimalizálatlan az a pár játék amit próbáltam, hogy ugrált a kihasználtság.
Új padeket kap még, aztán meglátjuk. Nekem kicsit a ház (Kolink Citadel Mesh RGB) is ócskának tűnik, sajnos ebben volt összeépítve ahogy vettem, hiába van tele ventivel, akkor sem gondolnám a legjobbnak az airflow-t.
-
PAtr0n
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Hülyén foglamaztam, nem a PH-s PSU topicra gondoltam, azt én is követem naponta, ilyen olyan FB-s csoportokra, hihetetlen mik mennek ott.
Melorin:
Nem ördögtől való bűn ha valaki arra költ amire akar, félreértettél, de nem mindegy sok ember pénztárcájának, mit kap cserébe a plusz befektetett pénzért.
Ahogy írtam, a 10-ről 30-as szériára való ugrás nagyon is megérte ha időben kiszálltál, de még az én példám se egy jó esettanulmány, igazából ezt jól meglovagolni a kriptoőrületben, és a lecsengését követő időszakban elég nehéz volt.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy most bejön az a dolog, hogy 1 szériát érdemes kihagyni, ha nincs elég pénz, mert nem hoz annyit az elődökhöz képest, egyszerűen pénzégetés. És itt már nem pár tízerer Ft-ról van szó.
Esetedben is megértem a váltást valahol, én mondjuk a gariidőtől sose fostam, a VGA-im mindegyike HA-s vétel volt megbízható eladótól, nyilván néha gariidővel pluszban.
Mindenki arra költ amire akar, de jelenleg a piac állása alapján, nyugodt szívvel nem lehet ajánlani a 40-es szériát annak, aki 30-ról váltana, és számít valamit mennyi marad a bukszában. -
laychi
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Úgy latom ezzel, hogy rátaláltam és közzétettem, megspóroltam némi pénzt itt az embereknek.

Karácsonyi ajándék a fejlesztőktől és tőlem
Márcsak valami olyat kell talalnom, ami a 30-as kártyák fogyasztását felére csökkenti

Nem UV természetesen. Teljesítmény esztés nélkül
-
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Megnéztem egy másik PC-be szűz win, csak a driver és ott is ugyanezt csinálja.

Akkor valszeg hibás a venti vezérlője mi?
Ilyet produkál netezés közben:

Van hogy 100%-ra is felpörgeti.Rohadt idegesítő amikor indítja a ventiket rajta, pláne úgy hogy csendmániás vagyok.

-
Joco_77
senior tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
3080ti ki volt lőve nekem. Ahhoz kevés a proci, 2 embertől is olvastam, hogy stutterelgetett kicsit az én procimmal(4k alatt is).
Nem tudom mi igaz ebből mi nem, de ahogy én kivettem 8600k val a 3080 a "vége" amit még érdemes...de egyébként utólag amúgyis mindegy, hoztam egy döntést szerintem nem lesz az rossz nekem arra a célra (4k/60hz) mert a 3070 is már majdnem teljesen elég....1-2 játék van amivel nem tudok full ultrán játszani (persze RT nélkül).
Illetve a másik...értem én, hogy ha valakinek sok pozitívja van aprón az megbízható ez ígyis van...de sose lehet tudni ki próbálta bányászatra is használni a kártyát ha már bontott, még ha csak pár napig/hétig is...garancia ide vagy oda. JÓVANEZíGY
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Ok, lejjebb vittem egy kicsit, meglátjuk, mi lesz később.
Egyébként ezt a szemetelést idáig egyetlenegyszer csinálta, eddig csak az induláskori csipogás volt az, ami többször előjött. Megpróbálom haverral elcserélni pár napra a 4080-at, így kipróbálja, hogy az ő gépében előjön-e a hiba, és egyben én is megnézem, hogy a 850W-os ROG THOR Platinum tápom elviszi-e rendesen a 4080-at, mert azt akarok venni, ha ez kipurcan... Majd leírom, mik a tapasztalatok és eredmények, feltéve, hogy belemegy a buliba.

-
TheProb
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
és #37230-=RelakS=-: Áh, i see. Ugye Nv CtrlPanel is elég a cap-elésre, ha global állítom be? Csak azért nem raknám fel a RTSS-t.
#37232-=RelakS=-: Áh, itt a videó alapján egész jól látszanak a különböző különbségek. Viszont már csak 1 kérdésem maradt, hogy a VSync ez esetben nem basz oda a framerate-nek? Rég használtam már VS-t, de akkor szabad szemmel is jól látható FPS veszteség volt, ha bekapcsoltam.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nézd meg ezt a videót.
Simán csak pár fps-el a monitor maximális képfrissítése alá korlátozva kell a V-Sync. Vagy ez, vagy még jobban le kell korlátoznod az fps-t.
Tudtam reprodukálni, azért mondom
-
szabeska
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Semmi nem változott. Nálam a görbe nem mászik el lépcsőzetesen, egyenes marad, az a fura, hogy bármelyik hőmérsékletnél is próbálom fixálni, +/- 15 Mhz az eltérés pár perc után. Amiatt bosszant, mert előtte soha nem mászott el, ha 35, ha 65 fokos volt a kártya, végig tartotta az 1875-öt. Este még kísérletezek vele.
-
gainwardgs
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Maga a készítő osztotta meg,még 10-én..mivel teszteltem és jól műxik azért osztom itt, de a közvetlen link nem müxik,ezért töltöttem fel máshová..
-
Zsolteeka
tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Na akkor kedves nagytudású barátom, akivel csak a gond van, magyarázd már meg hogy mióta van a 1080Ti hátlapján VÉRAM modul és azon mióta izzik a memória, legfőképpen azon ami akkor az adatlapomon szerepelt ASUS 1080Ti Turbo és ha ezt megválaszoltad akkor majd reagálok a többi nonszensz f.szságra amit itt összehordtatok.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Ugyanez a tervem, csak én a 3080-ast cserélném. Meglátjuk mi lesz, mert nemcsak új vas kell, hanem ÚJ JÁTÉK is. Az nem pálya, hogy egy Cyberpunkt végigviszek tízszer, valami hasonlóan addiktív játék viszont jól esne. FPS vonalon lehetőleg legyen benne némi RPG vonal, egy autószimulátotól meg tegyem le az állam (FORZA Motorsport 8 remélhetőleg ilyen lesz). Egy-két PS exkluzív is jöhetne PC-re és akkor talán lenne értelme az upgrade-nek is. Jelenleg az eszem azt mondja, hogy nincs, a pénztárcám meg sűrűn bólogat, de a szívem azonnal küldene a 4090-es felé...
-
Qtya123
őstag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Én is kihagyom a 4xxx generációt és a 13xxx procikat is. 2 év a cél szintén. Fentebb írtam, hogy milyen paraméterekkel fut a 10600k és a ramok a 3080 mellett. Szerintem két évet még kihúz kevés kompromisszummal 1440p felbontáson.
Utána viszont mindegy mennyi lesz az új, platform váltás lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
A coil whine nem feltétlen hiba...
És ez nem igaz, hogy "nem tud", mert tud.Soha nem felejtem el, amikor a zsír új 2080Ti-m, out of the box csinálta cirka 200 fps felett.. érdekes módon, miután eladtam, az új tulajánál nem csinálta.. Szóval nem feltétlen a kártya miatt van..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest