- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
hackeeeee #3936 üzenetére
Megesik elég gyakran, hogy a 3dmark szarul pontoz, ez különösen igaz a combinedre. Régi windows, telepítve van valami, ami neki nem tetszik, esetleg instabil a RAM tuning, bármi lehet.....nincs azzal a hardverrel semmi gond, sőt....
Itt van tőlem egy FSE eredmény 24/7-es órajeleken (vga 2000/12000 MHz-en)
A combined itt is szar, de ez csak egy gyorsan futtatott kezdeti teszt volt....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #3936 üzenetére
Nyilvan? Nem mindegy hol hasznalod ezeket a sok magos procikat.
Nem 3DMarkra fehlesztették őket.Visszatérve a kombinált teszt azért nem mérvadó, mert nálam sajnos valamelyik HWINFO-ban szereplő monitorizáló hardver szívat.
A lényege az, letöröltem a hwinfot, 32 fps em lett a kombinált teszt, vissza raktam tiltottam pár visszajelzőt a G19-re, már 43 FPS -em lett.
Most ilyenkor mi van?
Vagy az AX860i Digital szoftvere szívat szerintem, vagy valamelyik alaplaphoz kitalált szenzor.
Annak idején mikor feltelepítettem a számítógépemet, a hwinfo írta is hogy valami nem kerek, és két eszkőzt tiltsak le, de nem foglalkoztam vele. -
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #3933 üzenetére
Lehetne vele játszani, minden energia takarékos üzemmódot kilőhetnék a BIOS-ból az nvidia drivert is teljesítmény centrikusra állíthatnám, sőt ha kell még az órajelekkel is tudnék trükközni.
A kérdés hogy minek?!
Nyilván ezt a tesztet azért csináltam, hogy jelen állásban így fut a 3DMark...
De amúgy én minden energia menedzsment alkalmazást használok a gépen, jelenleg is fút.
Nem azért vásároltam ezt a procit hogy rekordokat döntsek.(#3932) Laraxior Nyilván ne hasonlítsunk már össze egy vízzel hűtőt GTX1080Ti, ami szarrá van húzva, mert az se érdekel ha fél évig megy, egy lightos levegő rendszerrel ami mindenféle trükközés nélkül így fút.
Amúgy itt PH találsz megfelelő ellenfelet, tuning bajnokságokra.(#3935) Laraxior Nem sértődtem meg, de láttál itt játék tesztet, tudomásom szerint a 3DMARK(13) -al nem szoktak annyira játszani...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #3930 üzenetére
Valószínű hogy valami szoftveres probléma lesz.
Most nézem 1,45V kell az 5,0 GHz-hez, hát az nagyon tré...
Amúgy az is baj lehet, hogy az én rendszeremnek ez a 3DMark picikét már elavult, majd az új AVX512-es amit írt a Futuremark, megpróbáljuk megint.
De ott szerintem én fogok nevetni.Meg amúgy nem ártana egy rev, 3DMARKot futtatni, egyik S64 másik sima 64...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #3920 üzenetére
Melyik RAID-re gondolsz? M2 Raid?
Az intel vezérlő támogatja a RAID funkciót bármikor beállítom, de az M2 lehet tényleg nem tud RAID funkciót.(#3919) brumi1024 Én nem érzem lassabbnak sehol már említettem, cserébe egy kiegyensúlyozottabb rendszer kaptam mint a volt LGA1151-esem volt.
(#3922) hackeeeee Erről nem hallottam de akkor ez megmagyarázza a kulcsot az alaplapon.
(#3923) brumi1024 Nyilván két 960EVO M2 SSD nél okvetlenül szükség van a RAID0-ra.
Az se volt normális aki kitalálta!
Potenciális veszély a számítógépbe a RAID.
Én azóta nem fűzőm össze mióta egy csomag fontos adatom eltűnt róla, mondom annyit nem ér a tempó.
Amúgy ez tényleg elég nagy baromság az Intel-től, hogy meg kell vennem egy kulcsot az M2 RAID-hoz, attól függ mibe használom, olyan kulcsot.
Kicsit hülyén hangzik. -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3852 üzenetére
Remélem nem csak az az egy radi van a rendszeren...
Fel nem forr hiszen mozgásban van a víz. De nem biztos, hogy azzal a radival, hogy hűvösebb lesz mintha léggel lenne hűtve.
Jól néz ki, de ez max bányászásra való, oda meg sok a rendszer teljesítménye. Mivel talán max 4GPU-t támogat az SLi. Mondjuk itt egy sincsen összekötve... -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3845 üzenetére
A legnagyobb hátrány amit érzékelek, az az, hogy a PCI-E slotok közel vannak egymáshoz, 2 slotos kártyára van tervezve, nem 3-ra. De ezen felül se akadás, se minimum FPS csökkenés, se semmi.
Jó, meg mondjuk a villanyóra sem biztos, hogy ugyanúgy pörög.
Majd ha mozdulnak érdemben a gyártók, akkor majd hajlandó leszek költeni rá, de amíg toporognak egy helyben, addig tök felesleges. -
-
VTom
veterán
válasz
hackeeeee #3807 üzenetére
Az MPL csak itthon viszi, külföldön a DHL a partnerük, ők szállítják ki a csomagjaikat. Nekem az MPL-lel csak pozitív tapasztalatom van, pedig sokat postáztam már velük.
De ez tényleg egyéni preferencia kérdése, én pl. jobban megbízom a gyártóban, mint bármelyik magyar kiskerben, arról nem is beszélve, hogy egy hét alatt megérkezik a cserekártya, míg a kiskerben ez jóval tovább tart, ha egyáltalán cserélik, mert az első három hét azzal megy el, hogy okot találjanak, amiért el lehet utasítani a garancia érvényesítési kérelmet.
-
Raymond
titán
válasz
hackeeeee #3728 üzenetére
Igy MPix-ben jobban latni, mert siman a felbontas szamokbol nem jon le annyira:
1920 x 1080 = 2.1 MPix
2560 x 1440 = 3.7 MPix (+ 76%) (1.76x)
3840 x 2160 = 8.3 Mpix (+125%) (2.25x)Kerekitett szamok, egyebkent a valosagban az UHD pont 4x annyi mint az FHD. Zarojelben az van hogy mennyi +pixel az elozohoz kepest).
-
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3670 üzenetére
Hidd el eleg az!
Tudom tok rosszul esik az embernek amikor nem megy, pedig sokaknak megy jobban mint a Te kartyad.(vagy akar az enyem)
Nekem az elso Aorus az eleg kaki volt, gyari OC-n fagyott ezert ment vissza.
A mostani mar jobb valamivel, de ezt is csak custom voltage curve-el tudom hasznalni ha tobbet akarok mint a gyari 2025mhz-es boost.
Par napja "jatszottam" vele, 2063-ra boostol, majd ment le par lepcsot, de sikerult nagyjabol stabilizalnom.
Ment rajta a Heaven jopar kort, majd jott a 3DMark, es szinte az elso kepkockanal fagyott...ott hagytam abba
A mostani orajelen olyan jol megy, nem is melegszik, a TDP-vel sem szarakodik sokat, de mihelyt megpiszkalom rogton elszall minden, TDP, fogyasztas, feszultseg igeny..
Raadasul beszelunk itt ugye nehany % orajelemelkedesrol, es a vele jaro szivasrol, mert beleolsz millio orat a tesztekbe stb.
Szimplan csak nem eri meg szerintem a szivas, ha ram hallgatszIlyenkor csak arra gondolj, akarhova birizgalod az orajelet, akkor is jobb mint egy RX Vega
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3578 üzenetére
En a regi Aorus-al azert kaptam ban-t Overwatchbol...
Nem ertettem miert fagy ki, es probalkoztam vgy 3-4x.
Most meg vmi 3 kort kellene jatszak ahhoz, hogy ne legyen -75% pontom...Nalam ott gyari OC orajelen hajitott ki az Overwatch, es azert is kuldtem vissza a kartyat vegul RMA-zni mert nem volt stabil csak full full alaporajeleken.
-
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3564 üzenetére
Én tettem fel a VGA-t. Ahogy látszik a képek is akoska07-é.
Már csak az a kérdés, hogy hogyan kerül ide.
Direkt nem tettem ide fel az apróba, csak oda az adok-veszekbe kicsit trollkodni
Ott mindig olyan sok okos hozzászólást olvasok..(#3566) hackeeeee: Ó, hát attól még megmaradhat.
De az egyiknek mennie kell. Vagy az MSI, vagy a fehér.
De az 1151 is megy cakkpakk -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3543 üzenetére
Oh, akkor felreertettem az elozo hsz-ed.
Azert a 2GHz sem olyan rossz, az a teljesitmeny mar elegendo ameddig nem akarsz 4K-t.
4K-ra meg kb a 3GHz-re huzott 1080 Ti lenne eleg, egy ideig
Sokat tud kompenzalni a memoria tuning is ezeken a kartyakon, lojj be mindent 24/7 max kitesztelt ertekekre, aztan inkabb Te is elvezd a teljesitmenyt amit a kartya nyujt -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3528 üzenetére
Nalam azon az orajelen altalaban 1.04-1.05 korul mocorok a vcore.
Viszont szintetikus tesztek rogton feltoljak 1.062 re.
Nem biztos, hogy annyira antintuning az, csinalj hozza egy manualis voltage curve-ot es ugy teszteld.
Amig nem lesz tartosan magas a homerseklet, addig szerintem adhatod neki.
Majd kiprobalom en is valamelyik nap, hogy hogy megy a kartyam.
Had menjen csak, elobb utobb kinyirom, aztan mehet gariba -
-Solt-
veterán
válasz
hackeeeee #3528 üzenetére
Én tettem délután egy próbát, V-Sync nélkül tényleg van képtörés... ezt próbálom majd ki holnap,
Nvidia Control Panel Settings:
Set up G-SYNC > Enable G-SYNC > Enable G-SYNC for full screen mode.
Manage 3D settings > Vertical sync > On.In-game Settings:
Use “Fullscreen” or “Exclusive Fullscreen” mode (some games do not offer this option, or label borderless windowed as fullscreen).
Disable all available “Vertical Sync,” “V-SYNC” and “Triple Buffering” options.If an in-game or config file FPS limiter is available, and framerate exceeds refresh rate:
Set 3 FPS limit below display’s maximum refresh rate (57 FPS @60Hz, 97 FPS @100Hz, 117 FPS @120Hz, 141 FPS @144Hz, etc).Ez a legújabb cikkük: [link]
-
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3515 üzenetére
Nalam V Sync On beallitas mellett van egy kis lag az egermozgas es a monitoron latott kep kozott.
En kikapcsolt V Sync-el tolom, anno en is olvastam errol, de valahogy nekem nem vallt be a tanacs asztalin.
Viszont a laptopon amin csak 75Hz-es a kijelzo, ott meg a vsync on jobb, es nincs lag, es folyamatosabbnak is tunik a kep. -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3509 üzenetére
Nalam 12000-nel a ramok mar hibaznak, Unigine Superposition teszt vegen a kepen mar voltak felvillano dolgok, amik eltuntek, ahogy levettem a ramokat 11750-re.
Viszont 12000-en menntek a ramok nalam mar jo ideje, semmilyen jatekban nem tapasztaltam kephibat, microlagot vagy barmi ramhibahoz hasnonlo dolgot eddig a tesztig.
Mindenesetre miota ezekkel tesztelek legalabb tudom, hogy kb mennyi az annyi amit a kartya 100%-osan bir.
Nalam az ugy nez ki, hogy gyari OC, boost 2025-ig, 11750 ram, es a TDP 140%
Termeszetesen a TDP-t nem akarom annyin hagyni amig nem muszaj. -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3493 üzenetére
Az enyem is ott fexik el, 2037.5Mhz es kesz.
A felett nem stabil sehogy sem.
Es a vicc, hogy haiaba adok neki akar pluszban 100mV-ot, a max VCore nem igen ugrik 1.062V fole.
Olyan mintha nem is igen reagalna a +Vcore-ra.
Pontosan ugyan ezt csinalta a sima Aorus is, gondolom vmi korlatozas a biosban van, hiaba a csalogato 375W max TDP.
Sott inkabb hamarabb fagy ahogy novelem a VCore-t...Masik oldalrol nezve, szintetikus tesztek meg kepesek kihasznalni a 150% TDP-t sima alap fesz mellett.
Megy kisebb TDP limittel is, de dobalja az orajelet mint az allat.
Az az igazsag, hogy ezek a kartyak teljesen lotto szintuek, es meg a stabilnak hitt orajeleket is siman meglehet cafolni egy egy teszttel, legyen az 3DMark Stressz, vagy Overwatch...
Csak erdekessekkeppen a Wildlands eldocog nalam 2037.5/2050-es GPU orajel mellett is...mig az Overwatch-ot osszesen 2037.5 mellett sikerult stabilzalnom, de oda mar vodorrel hordtam az extra aramot a VGA-nak -
blue01song
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #3334 üzenetére
És ami gáz, hogy innentől FPS cap sincs. Játékban beállítható adott frissítésre a vsync, de sokkal nem vagyok előrébb, mert 165 után 82 van.. Köszi.. Remélem tesznek majd bele külön fps cap-et, vagy valami, mert innentől, hogy nem lehet külső appal monitorozni, ez így elég kaki lesz.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #3332 üzenetére
Nem lehet, hogy régit használsz? nálam most a MSIA4.4beta12-ben lévő 7.0beta26 van fent.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #3328 üzenetére
Hát izé...nálam ehhez képest elég jól működik alatta
-
brumi1024
veterán
válasz
hackeeeee #3249 üzenetére
Lutri volt. Boltja is válogatta, mert a működést nem befolyásolta a cicergés, ezért sokkal egyszerűbb volt élni a 14 napos elállással. Ezért a "küldd vissza, kicserélik" tanácsok nagyon félrevezetőek, főleg, hogy egy ilyen RMA ügyintézés nem két hét.
Egy mailt persze megér, remélem szerencséd lesz.
-
brumi1024
veterán
válasz
hackeeeee #3239 üzenetére
6-7 970-em volt szumma, nekem egyiknél sem fogadták el, hogy ez garis probléma.
Ettől függetlenül a 970-ek óta az összes(20+) kártyám ciripel (nyilván itt nem a 500+ fps-re gondolok), változó mértékben. Teljesen mindegy, hogy az éppen egy Lightning, vagy egy egyszerűbb modell. A legkevésbé talán a mostani Asus teszi.
-
Resike
tag
válasz
hackeeeee #3236 üzenetére
Én kicsit feljebb írtam hogy a Giga csak 500 fps magasságában produkálja a cicergést nekem. És az Asus meg az MSI a régebbi kártyákkal is cicergősebb volt, 980Ti, 780Ti, csak akkor nehezebb volt még magasabb fpseket kipréselni a kártyákból.
Nekem az Overwatch közel fps limiten fut 250-300 és semmi hangja nincsen.
-
-
Raymond
titán
válasz
hackeeeee #3192 üzenetére
"Én nem tudtam párhuzamot vonni, hogy mikor kezd el droppolni."
Terhelestol is fugg. Marmint nem attol hogy milyen jo a grafika egy jatekban hanem a hardware kihasznaltsagatol. Ezert megy mas-mas orajelen egyes jatekokban. Az egyszerubb de nem teljesen primitiv shader-ek peldaul le tudjak terhelni rendesen, ezert melegit a Firestrike Stress Test is. Nagyobb texturak, bonyolult scene es magas AF viszont csokkenti a terhelest mert sok a memoria olvasas. Olyan ez mint CPU-nal a P95-ben a Small FFT-s es a Blend beallitasok - az elso sokkal jobban leterheli az FPU-t mert nem kell varnia adatokra igy nincs ideje "pihenni". Ezert van hogy hiaba nez ki sokkal jobban a BF1 peldaul, ott magasabb frekvenciakat tud a GPU tartani hosszabb ideig mint mondjuk egy Firestrike-nal vagy egy Heaven/Valley eseteben. Az erdekes motorok egyebkent az Ubi jatekoknal vannak. A The Division se kutya, de kulonosen a Wildlands az nagyon meg tudja rikatni a kartyakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest