- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
4264adam #5628 üzenetére
egyébként ezt most szerintem kb nem lehet megmondani melyik a jó döntés, mert lehet 1-2 évig nem is jön olyan game ahol olyan hú de nagyon profitálna a 4GB-ból. Aztán mikor már profitálna oda meg gyenge lenne a GPU.
Mondjuk én most vennék valamit, akkor GTX 950 2GB-ot, utóbbi 47eFt (2ventis giga ), vagy ~50eFt-ért egy hőcsöves és megrángatva hozza az alap 960-at ami minimum 10eFt-al drágább, annyival nem ér többet, a 960 4GB meg további +7eFt és alapon semmivel sem gyorsabb, mint a 2GB-os... -
-
fauv
őstag
válasz
4264adam #5616 üzenetére
Én tisztába vagyok, ezzel, mert már kicsit régebben kiveséztük a 2 GB és a 4 Gb kártya közti különbözetet, azt is megállapítottuk, hogy erőben semmi különbség a 2 között, FPS-ben is teljesen egyformák, csak és kizárólagosan a plussz ram-nak köszönhető micro laggok miatt jobb a 4 GB.
Ha picit most vissza olvasol, a srác kérdésére úgy jön le a válaszaitokból, mintha a 2 Gb-s kártya nem lenne jó, mert csak a 4 GB kártyával lehet játszani.
Ez fars információ.
Van a 2 kártya között , mint ahogy a srác is írta, 5-10 ezer forint különbség, hagy döntse már el ő, hogy megéri e neki az a plussz pénz kiadása, de a tényleges különbség miatt.
-
-
synthattik
aktív tag
válasz
4264adam #5581 üzenetére
Az x8-as pci-e is bőségesen elég,főleg ha 3.0-ás,az olyan mint,a 2.0-ból az x16,tehát 2 ilyen kártyát nem hiszem ,hogy visszafogna.
Ha meg van legalább 1 normális 600w-os táp,az bőségesen elég,hogy kiszolgálja a konfigot.
volt nekem többet fogyaztó cf-em atom húzott i5-el,és simán bírta,az adatlapomon lévő táp.
Viszont a sli-vel egyet értek,ha nem jön vmi játékhoz,mondjuk 2 hónapig profil,akkor fölös rá a 2 kártya.#5582) NÉMÓ510.az x8 szinte nincs is teljesítménycsökkenés,én használtam abban 680-at mindegy volt,hogy x16,vagy x8,viszont az x4-nél már igencsak észrevehető lenne.
-
-
kristof123
őstag
válasz
4264adam #5577 üzenetére
Én a Ti-t is megvenném!
90-100k-nál van az a határ amit még rászánnék, ennél többet nem adok egy vga-ért. Ebbe az összes 960-as belefér és a 970-esek alját karcolgatom. Az a baj nincs köztes kártya, akkor egyértelmű lenne.(#5578) pendre54:
Witcher 3: 770-el nekem maxon ment. Szóval valami hasonló szintet szeretnék megtartani, amit elvileg a 960 megad, de vacillálok... : D -
ViSAS
senior tag
válasz
4264adam #5538 üzenetére
Biztos lesznek/vannak más honlapok, ahonnan le lehet tölteni a régebbi driver verziókat is, illetve a frisseket is. Megvételnél akár a kártya gyártó is mellékelheti egy optikai lemezen az éppen legfrissebb verziót...hacsak nem tesz erre kikötést feléjük az nvidia.
Aki eddig is a zöld oldalon állt, az - szerintem - nem fog csak emiatt a pirosra átállni. Ha meg igen, hát hajrá, mindenkinek szíve joga dönteni, hogy mit fogad el és mit nem. -
kisza25
félisten
válasz
4264adam #5498 üzenetére
Nem a tápcsere 0Ft volt, mert az xfx 450-et 15+postáért elvitték(én 15eFt-ért vettem, de most majdnem 19eFt) és a virág 15eFt volt postával. Az i5-ről i7-re váltás volt 13eFt és az MSI B85I Gaming+ i5-4460-ra váltás volt 17eFT így jön ki a 30eFt. Volt idén garanciás tápcserém is, az sem került pénzbe és egy hamburg 530-at akciósan vettem a csere idejére, az is annyiért elment, mint amiért vettem. Ventinél volt egy vásárlástól való elállásom, 3db noiseblocker silent pro 15eFt-ért nem hűtött semmit ezért visszaküldtem.
a750ti Blacket 41eFtért vettem és mikor eladtam 48eFtért lehetett kapni, így az is árában elment...
Szóval cserélgetek, de lehet akkor úgy, hogy ne kerüljön semmibe
Dark KillerX: ja elég jól fut a játék, magától high-ra rakott mindent és hagytam is úgy, mert jónak tűnik -
Grafirka
őstag
válasz
4264adam #5470 üzenetére
Kosz 4264adam !
Hmmm1 Itt az eredmeny. 1-2 fps kulonbseg es az is annak tudhato be hogy az i5 az 200 mhz alacsonyabban jart. Ha azonos orajelen tesztelnenk, szerintem teljesen egy szinten vegeznenek..
De nyilvan , ha az i5 valami okbol nem szimpatikus neked, abba nem szolhat bele senki. -
kisza25
félisten
válasz
4264adam #5430 üzenetére
azóta csréltem tápot (xfx ts 450 (seasonic beles)-ről Super flower fx 450-re) és cicereg most is, szóval én pont cicergős darabot fogtam ki Gigabyte 2GB/4GB-ból is, bár a 2GB amit eladtam állítólag új tulajnál nem cicereg
Most új táp/proci/lap van és most is cicereg én nem tudom lehet a konnektor sz@r amibe dugom
Hmmm1: a display portnak nincs jogdíja a HDMI-nek van, azért erőltetik, mert olcsóbb -
mcs
veterán
válasz
4264adam #5435 üzenetére
Igen, körülbelül arányos a húzás mértékével. Mondjuk anno a 750re nagyobb hatással volt, de ott többet is lehetett pluszba rápakolni a gpura és azt a ram alig befolyásolta.
Amúgy érdekes, hogy Win7 alatt az átlag fps volt több 1-2 fpsel, most 8.1el viszont a minimum több ugyanennyivel.szerk.: Gyárin használom, mert ez a 10% nem sokat oszt meg szoroz. Csak a ventiket hajtom magasabb fordulaton, hogy ne igazán karcolja a gpu a 65 fok környékét.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
4264adam #5433 üzenetére
Értem. Rendben: ) Btw te is szereted váltogatni a kártyákat úgylátom akkor
Azthittem amd-s vagy egyebkent, a másik topik miatt is, több ajánlást is kaptam arra tőletek ott, de ezt most hagyjuk is (nem volt gond a segítség persze, meg örülök).
Amúgy mi a francért erőltetik már ezen a kártyán is ezt a display portozást, egyáltalán mennyire elterjedtek az olyan kijelzők? mert szerintem kurvára nem. Errefel van rajta három is, két hdmi helyett mondjuk. Ez is a három monitoron játék is egy elfajzott, akármicsoda szerintem. Biztos jó, de elvetemültség 2-3 monitort venni csak ilyenért szerintem. -
-
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #5412 üzenetére
Téged tényleg nem zavar hogy folytatod a suttyóságot?
A MSI 960 kínálatban a gamer nem az ezüst változatot jelöli. Szerinted az msi hány db, 60 fokig? Ami 60 fokot is később ér el mert akkora a borda a vga-n ami már szerintem is túlzás.
"Az MSI esetében 62 Celsius-foknál állapítottuk meg az indulási pontot, majd az 50 °C-ot átlépve pörgött vissza nullára." Még ph teszt is van nem kellett volna messzire menni.
"a fehér színű gyengített hőcsöves MSI gaming ugrik be" ilyen termék nincs. Remélem most már leesett hogy totál más, nem létező terméket hasonlítottál össze egy másik termékkel, ezzel a kérdezőt totálisan "félrevezetve" ami nem gond mert evga is jó, csak éppen nem tudom miért kell megnyilatkozni olyan dolgokban amit nem ismersz. Kénytelen vagyok használni a lekezelő szót, mert egyszerűen nem érdekel hogy tévedtél, de másra azonnal ugrottál.
-
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #5409 üzenetére
Én úgy gondolom mindkét vga teljesen jó, de ha valamibe akkor az MSI hűtésébe belekötni hatalmas baklövés, mivel a 970-es hűtését rakták rá egy az egyben, amit szintén dicsérnek a 970-esek között...de hát ha nem nézel utána akkor ugye ezt nem tudod. Bocs de ez kijárt.
Ahogy azt sem hogy a 4 vs 6 fázis semmit nem számít, nálam is fel lehet húzni a gpu-t minden minden netes tesztben is sikerült felhúzni az msi kártyákat annyira mint az összes többit. Persze a 6 az több mint a 4, ez tény, matematikai. Gyakorlatban semmi jele hogy kell ennek 6 fázis.
Azonos árban én az EVGA-t venném mert az MSI gaming széria túl van árazva, egyébként mindkettő jó kártya. Ez a normális válasz nem a lekezelés a tudatlanságról, aminek meglétét te is bizonyítod magadról.
-
válasz
4264adam #5372 üzenetére
nem próbáltam a battlefrontot.
Project Cars, Assetto Corsa, Iracing, Dirt Rally, Raceroom. Én ezeket tolom.
Ha kikapcsolom a HT-t, semmit sem veszek észre. Nem droppol jobban, s nem is fut jobban. R9 390 van az i7-3820 mellett, mely 4500-on fut. 25 autónál sem... Többen nem szoktunk menni
-
csaba17
senior tag
válasz
4264adam #5334 üzenetére
amd-t nem veszek, kétszer ennyit eszik mint pl ez ill a 4gigásat sem.
a 960 előtt a 270x-et néztem de maradok az nv-nál.
ez az 58ezer is pont sok egy kártyáért de ennyit még belefér, többet nem szándékozok kiadni érte.
ill a procim is egy fx 4130 szóval azt is újítani kellene.
a vram-ra visszatérve: van ssd-m szóval vmennyivel jobb a helyzet mintha egy hdd-ről kellene másolgatnia az adott fájlokat.(#5335) mcs válasza csaba17 (#5332) üzenetére
asztalon van a gépházha eddig megvoltam 1gb vram-mal akkor 2-vel is megleszek
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #5247 üzenetére
Olvastam már olyat, hogy valakinek az Asrock Fatal1ty lapján kellett frissíteni a biost, hogy normálisan működjön ugyanezzel a kártyával, mert neki a korábbival szemetelt. Nálam a B85M Pro4re kb 1-2 hónapja adtak ki, amit viszont már régóta felraktam. Amúgy a legutóbbi házventillátor szereléskor már megfordult a fejemben, hogy cserélnem kellene a lapot normál atx méretűre, mert kész röhej, hogyan vannak elrendezve a csatlakozói.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
4264adam #5199 üzenetére
Figyelj a játék által beállított Ultra High volt szó nem az általad állítgatott customizált beállításról.Mert tudod ha beszélünk beállításról akkor ha van a játék által beállított értékeket szoktuk használni méréskor nem amit jóska pista összeállít magának és akkor azt ultra highnak elnevezi.
-
Steve1207
veterán
-
arcsi84
aktív tag
válasz
4264adam #5030 üzenetére
Ez persze egy elég kisarkított példa, de minden esetre elég tanulságos.
Ettől függetlenül lecserélem az i5 2320-at egy i7 3770-re.Ahhoz már nyugodtan tudok majd vga-t párosítani, és akkor egy pár évre letudtam a cpu fejlesztést.
Hacsak nem fordul fel a rendszer az alapjaitól. -
kisza25
félisten
válasz
4264adam #5024 üzenetére
i7-2600K
arcsi84: i5-3470@3,8Ghz-en használtam, most i7-2600K@4Ghz-en megy, nem minden játék szereti a HT-t, de BF4 pont igen, én meg szinte csak azt játszom, de valamelyik játék nem szereti HT-t akkor off és 4,5Ghz-re húzom, azt csókolom, eredetileg i5-2500K-t akartam, de nem találtam jó áron/megbízható eladó kombinációt, i5-3570K meg annyi, mint i7-2600k, így utóbbinál maradtam -
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #4908 üzenetére
A stílus mellőzendő. Ugyanakkor az hogy csakis 4gb az ajánlott vétel minden csak nem szakmai. A gpunak is vannak korlátai, tehetnek rá 16 gb-ot is, akkor is 960 marad. A 4gb előnyét min fps-ekben lehet kimutatni, de beszámolók alapján leginkább grafikonos mérésekkel. Aki használta is mind a két fajtát itt a topikban is, saját bevallása szerint nem nagy a különbség, vásárlás előtt utánaolvasva ugyanerre jutottam én is. Elvétve akad 1-2 program ahol van egy kis előnye, de az az előny nem akkora amitől az egyiken játszhatatlan a másikon meg tökéletes lesz valami. Inkább komfortosabb.
Ebből leszűrhető hogy aki nagyon érzékeny az fps ugrálásra és megéri számára azt a pluszt, vagy megelégszik a giga mini minőségével, akkor ajánlott a 4gb mindenképpen. De plusz tizenezreket nagyon nem éri meg. Aki tv-re kötve használja a gépét, vagy nem egy sasszem annak édesmindegy ez a kérdés, mert különbséget nem fog látni.
A jövő játékaira vonatkozóan meg nálad és nálam szakmailag sokkal felkészültebb és naprakészebb ember már adott jóslatokat a ph! gárdából, gyakorlatilag egy jóslata sem igazán jött be. Tehát az hogy mi lesz az szerintem teljesen mellékes egy mai vga vásárlásakor, pláne egy 960asnál ami pláne nem a jövő. Ez a kényelmes jelen.
A 2gb vs 4gb-ban szerintem egyetlen kérdés van: jó-e a giga mini 4gb az igen gyakori akciós(kit érdekel hogy) áron, mert tényleg megéri, vagy ha az nem szimpatikus akkor milyen 2gb-osat vegyen valaki. Szerintem ez a reális gondolkodás, más márkáknál túl nagy az árdiffi.
-
superecneB
őstag
válasz
4264adam #4899 üzenetére
Szia,
Ha van 5 perced tudnál egy ugyan ilyen tesztet csinálni nekem 1680x1050-es felbontásban / találok ilyet valahol?
A legtöbb tesztben fullHD felbontáson nézik a dolgokat, de nekem ez alapvetően nem mérvadó, hisz a natív felbontásom 1680x1050 és nem tervezem hogy új monitort veszek. -
fauv
őstag
válasz
4264adam #4899 üzenetére
Nézd nagyképű barátom / gondolom a hálószobába is 2 szárnyú ajtó van, hogy az arcod beférjen / , ez egy fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, lehet vitatkozni, tapasztalatokat megosztani másokkal, stb.
A szakmai vitákban a tudás és a tapasztalat dominál, amivel meg lehet győzni a másikat, nem pedig a bírálat ami sajnos a te szintedet mutatja.
-
fauv
őstag
válasz
4264adam #4886 üzenetére
Nézd biztos jó érzés, hogy 4Gb-s kártya van egy gépbe, mint ha csak 2 GB lenne, de ha megnézed ezt a tesztet, ami teljesen kivesézi a Gigabyte GTX 960 gaming 2GB vs 4GB kártyákat, akkor szerintem / ismétlem szerintem / teljesen felesleges a 4GB-s kártyát megvenni, mert nem ad annyi plusszt.
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_960_g1_gaming_4gb_review,15.html
Sőt, kifejezetten kicsi a különbség a két kártya között a full HD-s játékokban.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
4264adam #4886 üzenetére
Azért durva, hogy a Unity mennyivel jobban megy a 960-on ( még alapon is), mint 7950-en,amit ráadásul 1150/1600 pörgettem a játék kedvéért.
De ugyanez igaz a GTA5-re,ott is kb 20% a 960 javára,depl a F1 2015-is,kb 6-7FPS több a minimum,és itt hangsúlyozom,1150MHz-es 7950-ről beszélünk
-
phoenix1989
őstag
válasz
4264adam #4886 üzenetére
aha. másolgatást nem vágom mire érted de jolvan.
meg am nem szoktam extrákat beállítani csak az automata cuccnál esetleg a maxot és ennyi. de nagyon nem játszom sok féle játékkal csak WOT és Smite ezeket 1920x1200 ban. igazábol ez az igány ez menyen maxon. mással nem játszom.
-
phoenix1989
őstag
válasz
4264adam #4882 üzenetére
jolvan meg győztél igazábol utána jártam másoknál is és jó vásárnak bizonyul. és mégis csak 4GB nem kettő bár nemtudom ez mennyire fontos tényező. kaptam ajánlatot most gtx760 ra hasznákltan 20ho gari de az csak 2 gb a bit magasabb de azt meg már egyszer megbeszéltk hogy nem lényeges szempont
-
phoenix1989
őstag
válasz
4264adam #4867 üzenetére
és márka?? pl ez??
passzolna a gépem szinéhez
msi-gtx960-4gb-ddr5-armor-2x-gtx960-4gd5t-oc] -
superecneB
őstag
válasz
4264adam #4795 üzenetére
Megnézve néhány EVGA CCA-t azért van egy két beültetési pontatlanság, az Asusokról készült képeken szembeötlő "hibával" nem találkoztam. Ez persze működésben nem jelent semmit, csak hát tudod az alap feltevést, nem a márka a lényeg, hanem hogy ki a bérgyártó
Az hogy más PCB-re rakják ugyan azt az alkatrészt vajon miért megoldás?
A tekercs rezeg működéséből adódóan nem?
Tudsz egy konkrét példát írni? Csak kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest