- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #38899 üzenetére
Szerintem a jövöállóságra gondolt, ahogy korábban a 2, majd a 4, úgy hamarosan a 8 se lesz "elég."
-
-
Hencso
Ármester
válasz blue eyes #38888 üzenetére
covid alatt is meg drágult minden hála a bányászoknak...
most majd az energia válság szépen egekbe viszi az árakat.
1070 és 108 asok már tulajdon képen elavultak FHD ra tökéletesek de többre nem...
én a helyedben gyűjtögetnék azt meg céloznám a 3060 as tól felelfelé lévő szériákat...
és újat vennék semmféle képen sem használtan vagy ha használt a cél meg kell győződni róla hogy ténylegesen nem bányásztak vele...Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38857 üzenetére
Nem lett stabil a 0.85V 1810 Mhz, bár sokáig annak tűnt. Division 2 alatt előfordult fagyás ami azért nem szokatlan mert másnál is anomáliák vannak. 0.93V-on már stabil.
-
Bjørgersson
félisten
-
-
blue eyes
tag
Szerintetek maradt az hogy 70 ezer forintért lehet venni 1070 videókártyát decemberig?
-
Spizzi
tag
Hat éve használok egy Gigabyte 1070 G1 Gaming verziót, eddig nem éreztem szükségét az OC-nak de mondom kipróbálom mert kezd már Full HD-n is kompromisszumos lenni a maximális (ésszerű keretek között) grafikai beállítások mellett az új címeknél.
Ezekre a beállításokra jutottam, memória órajelét nem merem magasabbra húzni mert nincs dióda benne.
Furmark-ban és Heaven-ben teszteltem.
[ Szerkesztve ]
7900XTX / 7800X3D / 32GB 6000MHz
-
Aprósólyom
addikt
válasz Aprósólyom #38885 üzenetére
Plusz fejlemény: MSI afterburnerrel beállítottam egy egyedi frekvenciagörbét, aminél 1607MHz a max. (tehát a gyári 1620MHz base clock alatt).
Így, downclockolva is gyorsan lecsökken a GPU órajel 240Hz-en is mindenféle artifact és képi hiba nélkül is, ahogy csinálja ezt 85Hz-re állított képfrissítésnél.Úgyhogy ez tuti valami bug a rendszerben. De hogy tudom megszüntetni, ha a DDU és driver reinstall se oldotta meg?
Szerk.: Korai volt az öröm, itt is előfordul, hogy beragad, csak ritkábban.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Van valakinek 240 HZ monitorja? Nem szokott-e neki is beragadni hosszabb időre (10-30másodperc) a GPU órajel base clockra annak ellenére, hogy pl egy windows ablakot nyit meg. Böngészőnél is elég lustán veszi vissza az órajelet, annak ellenére, hogy se mozgókép, gif, video nem pörög.
Pl, ha megnyitom a képernyő beállításokat idle órajeleken, akár felugrik base clockra (1620MHz) és akár fél percig is ott pörgeti magát a "semmire):
Jah és 1620MHz-re ugrik fel ilyenkor mindig, akkor is, ha teszek rá +85Hz OC-t a GPu-ra. Fura...
85Hz-en sokkal hamarabb visszaáll a GPU idle órajelekre , de ne már... Az szimplán bug, ha semmi nem terheli de fél percig is 28Wattot kajál az üresjáratra...
G-sync kompatibilis mód kikapcsolásával is próbálkoztam már. Csak 1 kijelző van, nincs multi display.Igaz, hogy 1060 a kártya, de az a topik olyan csendes, hogy csak na...
Korábban használtam nVidia Inspectort. Viszont nem használom már. Lehetséges, hogy az bekavart a menedzsmentbe?
A windows energiamenedzsment pedig mindig kiegyensúlyozott. Nem szoktam elállítani.Jevons paradox
-
Joker88
őstag
-
Aprósólyom
addikt
válasz Bjørgersson #38882 üzenetére
Úgy-úgy, Sajna MSI afterburnerben én nem találtam a Gainward kártyámhoz opciót. Mmarad a saját progijuk, az expertool.
Jevons paradox
-
Bjørgersson
félisten
válasz Joker88 #38881 üzenetére
Ha jól tudom, a Gainwardnak van hozzá valami saját progija, amivel tudod szabályozni, ki-bekapcsolni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Joker88
őstag
van egy használtan vásárolt Gainward Geforce GTX 1080-am.. a kérdésem az hogy netezés közben néha elkezd vibrálni a VGA-ból zöld/kék szín ( üveglapos az oldalfal a házon,ezért tudom )
Kérdés,hogy mi ez a fene? hol lehet beállítani/kikapcsolni? Marha szép,csak néha bosszant[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Ramoskaa
senior tag
válasz Bile Demon #38878 üzenetére
bocs vaklárma volt! Volt egy elmentett keresésem és keres volt bejelölve nem pedig a kínál valamiért..
Éves Alza+ 20% kedvezményhez kód : JLHbmJQjz2mL
-
Ramoskaa
senior tag
Nem követtem mostanába a híreket. De mit történt a használt videókártyákkal ?
Éves Alza+ 20% kedvezményhez kód : JLHbmJQjz2mL
-
bobalazs
nagyúr
Nekem többek között ez is fura:
Horizon Zero Dawn PC port is having performance issues with some very specific GPU models -
bobalazs
nagyúr
válasz vargalex #38871 üzenetére
Bal felső sarokban van az információ kijelzés a hardverről és a teljesítményről
Felső sor az FPS ami minél több annál jobb.
Az also sorban az a vonal, ami folyamatosan frissül a játék reszponzívitását jelzi, illetve laggokat.
Amikor sima a vonal akkor a játék is simább, nincsenek ugrálások a képben folyamatos a játék.
Ha ilyen cikkcakkokat látsz, mint a felső képen akkor bizony ugrál a kép, egymás után gyorsul és lassul a játék egymást váltakozva.Aprósólyom
Latency mode in the NVIDIA graphics driver. This setting also reduces the render queue, but does so from the driver instead of the game.
a játék bugja lehet, de szerencsére a driver megerőszakolja és saját maga csökkenti a render sort.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38870 üzenetére
Szerintem ennek a jelenségnek valami bugnak, rossz implementációnak kell lennie. A prerendred frame max 1 azt jelenti, hogy frame buffer 1 lesz.
A folyamatosságot, mikro lag mentességet pont a nagyobb puffer hivatott segíteni.
Ha jól tudom általában ez 2 frame szokott lenni.
Sok játéknál be lehet állítani a triple buffert, aminek az lenne az értelme, hogy segíti a framrate stabilitás és folyamatosságot. Viszont nő az input lag. Párszor kipróbáltam már és tényleg sokkal fluentebb a frametime triple buffer esetén.
Úgyhogy pont nem így kellene viselkedjen a rendszer, ahogy nálad, de a lényeg a gyakorlat, úgyhogy ebben az esetben sajna mindegy az elmélet.Jevons paradox
-
vargalex
félisten
válasz bobalazs #38870 üzenetére
Én nem vagyok otthon ezekben (a fiam játszik PC-n, neki van 1070-es kártyája), de itt mit kellene figyelni a két kép között? Egyik esetben csak 37%-ban terheli a GPU-t, így természetes, hogy jóval kisebb a framerate, mint 97%-on terhelve... Vagy nem jól értem?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38869 üzenetére
Nope maximum performance az nem jó, most kipróbáltam.
Low Latency Mode Ultra beállítással
Nem csak hogy az input lagot csökkenti hanem úgy tudom a pre-rendered framet is maximalizálja 1nél. Lehet hogy az más de én úgy tudom.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Low Latency Mode az Nvidia Control Panelben Ultra beállítással egyből megszűnt a lag, fps ugrálás 140ről 40re a Ryse: Son of Rome játáknál!
Bosszant hogy nekem kellett megoldást keresnem, de örültem hogy szerencsém volt és megtaláltam azt a steam bejegyzést amelyik ezt javasolta.
Azóta a főbeállításban is ultrára raktam a késleltetést, lehet képzelődés de mintha a többi játék is javult volna. -
Bjørgersson
félisten
válasz Istyu74 #38866 üzenetére
A referenciákon mindig megy. Szerintem bele is olvadna a gépbe, ha nem így lenne.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok, referencia hűtéses, 1070, 1080, fan stoppos?
Vagy ezeknél mindig megy a ventilátor?[ Szerkesztve ]
Üdv, István.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38862 üzenetére
Az miért van hogy
516.59-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql
driver van fönn a gépemen, rákerestem, és ez a kártya támogatott rajta,
viszont nvidia driver letöltése keresője 472.12 ajánl. -
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38861 üzenetére
Az a progi pont a gyanú tárgyát képezi, hogy bekavarhatott a registrybe vagy az nvidia driverbe, mert észrevettem, hogy volt, hogy defaultra állítottam az OC után, mégsem változott semmi.
De ez csak gyanú. Egyre inkább hajlok arra, hogy windows reinstall lesz, mikor rászánok fél napot.Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38860 üzenetére
Nvidia Profile Inspectorra is nézz rá hátha találsz benne értelmes beállítást a játékaidhoz.
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38859 üzenetére
Nem látok ebben ilyen összefüggést. Mikor beállítok egy szintet, az jellemzően tesztelem is. Bírnia kell.
Valószínű a feszültség állítás függ a szoftvertől, BIOS-tól és nem kezeli hibátlanul. Az afterburner beállításai között választható, hogy refernecia kártyád, MSI vagy 3rd party kártyát vezérlünk-e. Viszont nem tesztelgettem annyit, hogy tényleg jelentős hatása lenne-e. 3rd party-ra állítva is jelentkezik alkalmanként ez az elcsúszás jelenség.Végülis letojom. 1 hete már tényleg azt csinálom, hogy a TDP keretet 50%-ra állítom az undervoltmellett. Mivel kompetetive video beállításokat (texture high, minden más low max medium) szoktam használni, ilyenkor úgy is csak 30-40% körül szokott csak terhelődni a GPU.
Ugyis FPS limitem van, mert azt használok mindig. Ha a játékban nincs ilyen beállítás, akkor nVidia driverből állítom. Az egész PC nem fogyaszt 90W-130W-nál többet így konnektorból.
Szívem szerint vennék egy kisebb 300W Gold tápot az 500W helyett, amin van 1db 8PIn PCIe tápcsati, hogy javuljon az általános hatékonyság, de kb. 1-2 darab ilyen van a piacon irreálisan magas áron: 31K egy ilyen: be quiet! TFX Power 3 300W Gold
Aki tudna nagyker áron ÁFA nélkül szerezni nekem, egy kis jutalékért cserébe, kérem szóljon!
Esetleg ha beszámol Be Quiet! Straight Power 10 500W CM-et az jó lenne. Első tulajtól dobozzal, minden aprólékkal, tökéletes állapotban. 50%-nál jobban sose terheltem. Ajánlatokat privátban várom, köszi.
Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
Talán azért nem csúszik feljebb nálam , 1860ra van állítva, és 1835-t tud csak, arra áll rá mert magasabbat nem tud hozni azon a feszen.
-
bobalazs
nagyúr
Reggel alulfeszt teszteltem, ott a Furmark még ment, a Firestrike meg nem. Rá se jöttem akkor hogy miért failed.
Vajon miért csúsztatta el neked is az órajelet?
Most nekem nem csinálja ezzel.3,9% mínusz nem zavar az semmi. Ramra vigyázok, nem oczem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38855 üzenetére
Én anno a 1070-emet 1822-1811MHz körül használtam 850mV-on. (Attól függ hova csúsztatta el a nyomi MSI after a beállításomat...) Beton stabil volt.
Egyébként az én tapasztalatom szerint (1070 esetében) a 900mV körüli fesz, még erősen a gyári TDP körül járatja a kártyát. Én ezért mentem lentebb. 850mV vagy alatta lehet igazán szép teljesítmény/fogyasztási arányt elérni. A gyári deafult base és boost órajelek sem véletlenül 1500MHz és 1700MHz között alakulnak. E körül van a gyártástecnológia és az architectúra optimális üzeme. E felett OC. Valahol az nVidia is leírja. A fogyasztás és a hőmérséklet limiteket betartott boost.Zavar a 3,9% mínusz?
Egyébként VRAM-t is túlhajtod? Csak mert, az is tisztességesen kajál, ha játékokban, stresz tesztben elkezd dolgozni a VRAM. Simán jelenthet további 7-15 wattot egy kis tuning 8GB GDDR5 esetén.
A jelenlegi GTX 1060-amnál 7600MHz-en járatom a 8GHz helyett, ami a 6Gb esetén kb. mínusz 6-8 wattot jelent a teljes kártyára vonatkoztatva, úgyhogy ennyivel több mozgásteret adhatok a GPU-nak. (Mondjuk én könnyen beszélek, mert jellemzően kompetetív játékokkal játszok low beállításokon, úgyhogy kicsi a VRAM terhelés. Másnál, AAA esetén, high beállításoknál lehet ez nem előnyös, nem tudom, nem játszok ilyenekkel.)Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz PAtr0n #38854 üzenetére
Akkor nem csak az én rendszerem bugos a szoftverrel egyetemben.
Nagyon felcseszte az agyam, mikor észrevettem. Nem azért undervoltolom, hogy az MSI afterburner felülbíráljon. Jó lenne erre megoldást találni, mert zavaró. Így folyton ellenőrizgetnem kell...Jevons paradox
-
PAtr0n
addikt
válasz Aprósólyom #38838 üzenetére
Nem, nem szándékos
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38852 üzenetére
[link]
Erre rá kellene érdeklődnöm mert nagyon érdekes.
Eltérés lehet ugye ramokkal, más nem tudom nagyon mi, ha neki jó a pcbjéhez akkor gondolom nekem is.
ez a min 37.5% azé nem gyenge. És hogy ugye msi ab-val se lehet lejjebb venni, se nem lehet szabályozni. -
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38850 üzenetére
Ritkán én is észrevettem a beragadást. Sűrűbben viszont azt vettem észre, hogy lustán veszi vissza az órajelet vagy akár böngészőben is 1620MHz-en jár sokáig, miközben visszavett 300MHz órajelen is fluid szokott lenni a böngészés...
Az biztos, hogy hogy a magas monitor képfrissítés miatt pl. magasabb órajeleken jár ha esemény van a képernyőn, vagy lassabban veszi vissza magát, úgyhogy én a 240Hz kijelzőmet 120Hz használom és csak játék alatt tolom fel.
De gyanakszom driverre vagy windows-ra. Sajna a winfos az updatekkel sokmindent el szokott rontani. Lehet ez is egy ilyen bug.
Egy darabig a microsoft Edge böngészőjük is trotty volt. Framedropposak voltak a youtube videók hónapokig (míg egy másik böngészőnél sem jelentkezett ilyen hiba). Megelégeltem írtam nekik és biztos sokan mások is, mire végre kijavították.
De az is lehet, hogy driver amire nem fordítanak nagy figyelmet lévén 5-6 éves arhitektúra.
Vagy MSI Afterburner-t is updatelni kéne a fejlesztőnek a win updatekkel...
Még keresem én is az okot. Ki fogom próbálni MSI afterburner uninstallal is.Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38398 üzenetére
Én is mértem, falból, ghost recon breakpoint futása közben. Statikus képpel.
199w ghost recon breakpoint alatt alulfeszelt gpuval
199w gpu 1835 mhz 0.875v
228w 1962 mhz 1.0v
207w 1911 mhz 0.912v ugyanez ~257 w furmark
kicsit extrém teszt:
intelburntest 233w max
intelburntest + furmark kombó 377 wattNem értem miért beragad játék után max órajelen a gpu.
Nem tudom mi és miért használja, hisz mindent bezártam, feladatkezelőbe látszott hogy vramot használ. Böngészőt bezárva is maradt a max órajel.
Tegnap megfigyeltem, ugyanezt tapasztaltam, egy hosszabb idő elteltével lement idle órajelre de hogy mitől, miért, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Ha nincs g-sync opció a driverben, akkor nem tudnám valahogy a monitorom variable refreshjét aktiválni?
Monitoron be van kapcsolva de nem hiszem hogy megy a freesync, valahogy nem tűnik annyira finomnak a kép mint radeonnal.
[link] Erről van szó. -
rup1u5
nagyúr
válasz bobalazs #38844 üzenetére
Látnod kellett volna hogy nézett ki! kb 45 fokban fel kellett görbítenem a hátsó részt hogy rá tudjam próbálni a GPU-ra meg a ramokra. Csak azután álltam neki bajlódni vele mikor meggyőződtem arról hogy GPU-VRAM-ra rendesen passzol. A hátsó részen volt egy réz lap ami a 770 vrm-jeit hűtötte. Ezt le kellett róla feszegetni, szerencse hogy csak ragasztva volt a lamellákra. Aztán vissza le kellett hajlítani a hátsó részt úgy hogy kicsit magasabban legyen és ne érjen semmihez hozzá. Paráztam hogy túlságosan megtörnek a heatpipeok de az első tesztnél kiderült hogy rendesen teszik a dolgukat.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
bobalazs
nagyúr
Igen! És értetlen vagyok miatta, miért és hova Boostol fel? Állítsam be azt?
-
CJ4567
nagyúr
Nálam is szokása, 2000MHz @ 1V-ra van belőve a kártyám, és amilyen kedve van, 1974 és 2037MHz közé állítja be gép indításkor, de a feszültséghez szerencsére nem nyúl.
No Sana No Life
-
rup1u5
nagyúr
Nem hagyott nyugodni ez a léghűtés dolog. Előszedtem a döglött GTX 770-et és lekaptam róla a bordát és az lett ráfabrikálva.
Csupasz 1070: [kép]
VRM részre tettem bordákat: [kép]
Kis görbítgetéssel ráment a borda. GPUra, ramokra pont passzolt: [kép]
Teszt: [kép] screenshot: [kép]
Végeredmény: [kép] [kép]
0.975 vagy 1 Voltra lehúzva megy majd tesóm gépébe.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz PAtr0n #38830 üzenetére
1050mV környékén gondolom nem szándékos az a pár MHz emelés, mert tök felesleges.
Viszont akkor a krédésem, hogy nektek is elállítja az értékeket az MSI? Így szokott elcsúszni nekem is. Aztán, ha valamiért felboostol, akkor a 900mV helyett pörgeti 1050mV-on...
Most én inkább a TDP kerettel játszok. Lefolytom 50%-ra.Jevons paradox
-
Bjørgersson
félisten
válasz bobalazs #38834 üzenetére
Nem értem a kérdést, ~100% a GPU kihasználtsága, hol lenne CPU limit?
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #38832 üzenetére
ja hogy az, elsiklottam felette.
A gaming gondolom hogy anak a hűtése jobb mint armoré:
Egyébként egy régi kommentemet kerestem ki, az alapján lőttem be ezek full stabil értékek voltak a 1070en, úgy látom a Ti-n is azok.
De csak 1 V-tól próbáltam ki, ma jött a használt kártya nem akartam túl sokat vacakolni vele.
37.5% a min fan speed és nincs fan stop ezen a kártyán, csak szólok mert gondolom nincs megosztva ez az infó a fórumon. Zotac 1070 Ti Mini
[görbe.link][ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz bobalazs #38829 üzenetére
Érdekes a 1070ti, ugye az majdnem 1080 szint, az én MSI 1080 Armor-omat ezek szerint nagyon jól be lehetett lőni:
Szórakoztam egy darabig vele, Witcher3-al teszteltem just in time, ez lett végül a stabil.
Mondjuk a cél tényleg az volt, hogy hűvösebb legyen a kártya, mert ingame 80-82 fok újrapasztázva/újrapadozva kicsit zavart.
Most megállunk átlag 68-70 fokban. Jelenleg a kánicsulában kicsit talán magasabb, de határozottan jobb."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38798 üzenetére
Köszi a tippet, ám a 1070ti-hez a 0.875 meg 0.850 nagyon kevés.
Itt a norma olyan 1V körüli.
Zotac Minin néztem a legmagasabb órajelet a voltage/frequency curve ön és 1 V ra állítottam.
Innen lehetne lejjebb menni még elvileg odáig ahol már crasheli a drivert, majd onnan 50 mhz-et csökkentve elvileg az az alja. -
Lion81
tag
válasz Biga123 #38818 üzenetére
Én pont ilyen modot akarok csak egy Zotac Mini 1070Ti-re!Arctic F9Pro Pwm Pst 9.2cm ventiből akarok kettőt felrakni.Feszt.honnan adtál neki?Az alaplapról vagy a kártyáról?Én vettem hozzá egy átalakítót mert abba reménykedem hogy majd a kártya szabályozza a ventiket!Ha igaz a hőfok akkor nagyon jól működik ez a mod úgyhogy lehet érdemes lesz belevágnom!Nekem amúgy terhelten gyári beállításnál 83 fok volt,de takarítás újrapasztázás és padolás(Thermal Grizzlyvel mindkettő) után 78fok lett.Alulfeszelve használom de szeretném a maxi erőt biztonsággal és halkan,hűvösen kihasználni ha lehet ezért akarok én is valami ilyesmit csinálni! Gratula a modhoz
[ Szerkesztve ]
TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
Biga123
addikt
válasz Bjørgersson #38821 üzenetére
A ventiknek van az a 3 felfogató csavarhely mint a gyári megoldásokon.
Ott van a borda közé behajtva a csavar.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Bjørgersson
félisten
válasz Biga123 #38820 üzenetére
Ilyen vastag hőcsövekkel mondjuk lehet még venti sem kellene.
Hogy vannak rögzítve? Azt pont nem látom a képen.
-
Biga123
addikt
válasz Bjørgersson #38819 üzenetére
Az volt olcsó
De amúgy meg nem hangos és hűti a bordát. Lehet 2 nagyobb ventivel jobb lenne.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Bjørgersson
félisten
-
Biga123
addikt
válasz Bjørgersson #38817 üzenetére
Zotac 1080 TI AMP borda.
Belenyúltam kicsit a FAN curve be , most 58°C nál megáll.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Bjørgersson
félisten
válasz Biga123 #38807 üzenetére
Milyen hűtés van rajta? Hogy alakulnak játék közben a hőmérsékletek?
-
Biga123
addikt
válasz CJ4567 #38808 üzenetére
Stabilnak tűnt tegnap este, viszont egy érdekességet vettem észre.
Indulás után felboostol 2025 re és szépen csökken 2000 ig és ott megtartja .
Pályabetöltésekkor ha visszahül, akkor utána pár percig ismét felmegy 2012 re , szal ez a része furi.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
ThodEE
őstag
válasz Bjørgersson #38811 üzenetére
Kívülről kompresszorral, lehet ezért is szorult jobban pár cica a nyár és a borda közé :)
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Bjørgersson
félisten
válasz ThodEE #38809 üzenetére
Azt a betyár mindenit, legutoljára szerintem a GTX 560 Ti-mben láttam ennyi port. Most volt először kitakarítva amióta ki lett bontva?
Nagyon szuper vagy, köszönöm szépen!
-
ThodEE
őstag
válasz ThodEE #38809 üzenetére
Takarítás előtt: GPU hőmérséklet játék alatt maximum 82fok GPU legmelegebb pontja játék alatt 94fok
Takarítás után: GPU hőmérséklet játék alatt maximum 68fok GPU legmelegebb pontja játék alatt 79fok
Ventillátor 81% helyett 42% on ment a takarítás utáni hőmérséklet tartásához[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
válasz Bjørgersson #38803 üzenetére
Még sértetlen volt rajta a garimatrica, a paszta csere igényes volt és a szürke pad a VRMen a kékek még egész jók voltak
# MSI GTX 1070 GAMING X 8Ghttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
CJ4567
nagyúr
-
ThodEE
őstag
válasz Bjørgersson #38803 üzenetére
Kedden hozza a foxpost a padokat, kedden vagy szerdán küldöm az infót
-
Bjørgersson
félisten
válasz ThodEE #38802 üzenetére
Szerintem egyedül az EVGA-nak van olyan típusa, amin van mindenféle hőmérő, egyébként nem jellemző a Pascalokra. A hotspot "szenzor" is csak dísznek van inkább, minden kártyán minden esetben 11°C-kal mutat többet a GPU-hoz képest.
-
ThodEE
őstag
válasz Bjørgersson #38800 üzenetére
-
válasz Aprósólyom #38798 üzenetére
Köszi, keresgélek...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html