Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
snecy20
üzenetére
+1
Nagyon nem mindegy hogy milyen a cpu FC5 alatt!! (plusz szerintem még a ram freki/timing is beleszólhat)Strix GTX1080OC default:
Strix GTX1080OC@OC :
A méréseket azért ne nagyon hasonlítsátok a 8700K/7700K- hoz mivel ez azokhoz képest egy low budget proci egymagos teljesítményben és árban.
"szóval kőkeményen számít a processzor." - Ott a pont

(#32080) TTomax
Frappáns a billiárd golyós hasonlat!

Én amúgy úgy csináltam hogy 1V-ra behúztam egy vonalba 2088-ra és onnan vesz vissza magának ahogy jól esik. Stress tesztekben pl Superpositon4k & 1080max vagy TimeSpy 20-30loop alatt ahogy eléri azt a tartományt amit tud tartani hőmérsékletbe az adott venti profillal beáll 1V-ra 2063-on ezt akár 20-30 percig is képes tartani mivel max57-58 fokon tetőzik,attól függ épp milyen meleg van a szobába. Gondolom a következő lépcső frekivisszavétel valahol 60 után lehet valahol.
Nagyon tetszik a GPU Boost működése mivel ha játékok alatt amikor nem 100%-on teker folyamat a gpu akkor visszavesz egy kis minimális kraftot ott ahol alacsonyabb kihasználtság ez ilyenkor 0,977V /2025 re csökken ,de ahogy elkezd terhelődni vga akkor ráadja a plusz feszt és utána a frekit.
1.025V/2025 -> 1.025V/2063 -> 1,000V/2063
Tegnap toltam egy laza 6 órás AC Origins-t akkor vettem észre. (vsync off,Ultra)
-
cibus
senior tag
Hello.
Van egy msi 1070 gaming x-em, 144hz gsync Acer predator z271 monitorral.
Olyan tüneteim vannak, h mikor egy játék töltőképernyője van, akkor ilyen halványan el kezd villogni a kép. Nem kikapcsol, elmegy, hanem mint mikor kb a fényerőt próbálná belőni. Elég gyorsan. Ahogy a töltőképernyőnek vége, rendesen megy. Gsyncet kikapcsolom, tökéletes. Pubg viszont annyira optimalizálatlan ugye, h ott folyamat, nem csak töltés. Ott csak gsync nélkül tudok játszani.
Olvastam már régebben róla, h ez gsync gond, amikor hirtelen nagyot esik be az FPS ilyen 30-40 alá (ugye töltőképernyőm pl), akkor ilyen tapasztalható. De nem minden játéknál van. Pubg meg gsynccel vállalhatatlan..

Nincs erre valami fix, vagy valami megoldás?
Köszönöm
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Érdemes egy alap Gainward Phoenix GTX 1070-et állítgatni azon felül, hogy megkapta a GLH-s biost?
-
törölt tag
válasz
snecy20
üzenetére
GTX 1070 Ti videókártyámat 100Hz-en használom. 144Hz-re felemelhetném a képernyő frissitést, de a driverben az Adaptive Sync mellé nálam ez volt a legjobb a játékokra. Low Input Lag és az alacsony elérési idő a magasabb képfrissitésnek köszönhetően a 60Hz-es képminőségnél nagyobb élményt jelent. Még a filmeket is jobb igy nézni, de játékokban már előnyt jelent ez az előrelépés. Majd egyszer a 4K kijelző egy PS5 Pro konzolra fejlesztéssel meglesz nálam, ezért PC-re a FullHD képminőségből hoztam ki a szemlátomást legjobbat.

-
törölt tag
A GPU Boost megjelenése után az órajelek és feszültségek manuális beállitása csak finomhangolásra jó. Nálam már az R9 270X videókártya jelezte felém, hogy az általam kivánt órajeleken nem hajlandó menni, csak a saját Boost órajeleit használta. Akkor ezt a kártya architektúra sajátosságának tartottam, meg az energiagazdálkodásra fogtam. HD7850 volt még az a kártya, ahol az AB tuning beállitásait használtam. Utána következőleg kizárólag csak a hőmérséklet szabályozás lett a fő elfoglaltságom. GTX 1070 Ti videókártyának kellő légmozgást és jó feltételeket biztositottam, hogy magasan tudja tartani a Boost órajeket. Venti profil az AB-ben és talán egy kis mértékű Power Limit állitással kisérletezgettem még, majd mivel nem sok érezhető előnyt hozott játékokban, ezért inkább egy szellőssebb házat néztem a kártyának. Ezt viszont a GTX 1070 Ti meghálálta felém, mert kevesebb lépcsőt esik vissza mint az előző GTX 1070-em.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Én 1080p@75Hz-cel vagyok ugyanígy, a szememet nem bántja, és az 1070Ti lazán elvisz rajta mindent ultrán, pár játékban még a 140-160%-os supersampling / superresolution is belefér hogy dolgozzon a kártya.

Egyszer ezt a sztorit már eljátszottam 4 éve amikor beleugrottam egy 3440x1440-es monitor vételbe, aztán csak pislogtam hogy a GTX 970-et milyen szinten letérdelteti az a felbontás, de még a GTX1080-am sem mindenhol érezte magát otthonosan, sőt...
Majd ha egyszer már az adott jövőbeli új gen-es VGA-k elbírják a 4K, vagy 21:9 5K@100Hz / 120 / 144Hz-et, akkor majd napirendre kerül nálam is a monitortéma.

-
s.bala31
őstag
-
TTomax
félisten
Nagyon terhelés függő,hogy milyen órajelek stabilak adott feszen. Amíg egyikőtök 4k superpositionnal tesztel addig a másikotok FHD 60Hz vsyncel játszik.Nem véletlen hogy már nagyon régóta hangoztatom,hogy az figyeljétek mennyit fogyaszt a kártya.A GPU boost 3.0 elég jól be van löve,nem sok teljesítményt hagy a kártyákban,stabilitásra törekszik,ezért mindig egy picit tulfeszel,ez azért van,hogy a gyengébb gpuk se bukjanak el.Általában a 2000MHz,szokott menni 1Vgpuval,0,950Val elöbb-utobb elhasal.Ugy látszik hogy stabil,de lesz olyan játék ahol egyszer csak low3Dbe fogja magát vágni a kártya.Az,hogy te MSI ABben 1Vra behuzod a gpu órajelet,az nem azt jelenti hogy ott fog menni mindig.Ha a kártya ugy érzi nem satbil akkor alá fogja vágni az órajelet,ha pedig úgy érzi mind a hömérséklet és a tdp limit engedi akkor tol rajta felfelé egy-két lépcsőt . Amit ott beállítasz inkább egy irány amit a kártya megpróbál tartani,ezért is kell kell figyelgetni hogyan viselkedik a te játékos szokásaidhoz mérten és finomhangolni rajta.Tapasztalataim szerint 1V alatt már nem igazán nyersz sokat,se hőmérsékletben sem tdpben,nem érdemes alá menni.Ha ugy látod nincs meg a célzott órajel akkor érdemes elmenni 1,012V-1,025Vig ha kell ha ekkor sincs meg akkor el kell fogadni picit rosszabb a gpu és inkább 50MHzet viszább kell venni,ugy se fogod észrevenni az fpseken.A GPU boost 3,0 valami olyasmi mintha három billiárd golyót egymásra raknál és azon egyensúlyoznál a három golyó neve,hőmérséklet,tdp limit,órajel/Vcore.A boost ezekkel játszik és próbálja célozni a legmagasabb elérhető értékeket.Amig a maxwellben volt egy laza +30% OC addig a pascalban nem igazán van 10%nál több normál használat mellett.
-
RazoR
veterán
Na az van, hogy mivel FTW3-am van aminek az idióta asszinkron venti vezérlését csak a Precision XOC-val lehet normálisan vezérelni, így az csak arra használom, de fut mindig az AB-vel együtt, viszont bekavar a curve-nek! Ilyenkor mi van?
Az XOC-ban is van curve de azt még nem sikerült megfejtenem, hogy hogyan kéne állítani, hogy azt csinálja amit szeretnék...
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy minden egyes indításnál elfelejti az Nvidia control panel a beállításokat? Fényerő, kontraszt.... És ha rákattintok az alkalmazra rögtön be is áll arra amire be szoktam állítani. Köszönöm a helpet!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Nekem azzal nem volt bajom, akkor bonyolódott kicsit mikor a ramot feltettem 11000MHz-re . Akkor a Ctrl+F 2012-re volt állítva ekkor lement 3D alatt 1987-re, ez nem tetszett. Ekkor tettem fel arra amit a képen is látsz. Nekem a görbe nem mászik sehova sem, én azzal szenvedtem,hogy ha újra indítottam a gépet nem állítja be az elmentett profilomat pedig mindig csak egy profilt csinálok.
ui: úgy nézted hogy a Power Limitet és a Temp Limitet is felhúzod? A power limit viszi a másikat is , elvileg. Jó a skined, átraktam én is arra .

-
Archttila
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Érdekes, mert amikor elmentem a profilt akkor minden rendben (már ami a görbét illeti) de amikor visszatöltöm akkor látszólag picit elmászik a felső feszültségtartományban, viszont mivel ezt a feszt nem éri el így bench alatt szépen 2000MHz 1000mv mutat.
Lehet ezen javítani/állítani még valamit vagy törődjek bele? (nem lőném vele feleslegesen az időt ha nem muszáj) -
snecy20
nagyúr
válasz
s.bala31
üzenetére
Szia!
Én azt gyanítom, hogy nagyon nem mindegy hogy milyen proci van a Far Cry 5 alatt, lényegében ha adott egy 8700K 6 magosod, az a pontszámban is meglátszódik. cyber86 küldte még át nekem a GTX1080-as bench eredményét, ő 4/8 i7 3770k mellett min. 69, avg 94, max. 116, 5552 eredményt kapott, szóval kőkeményen számít a processzor. -
s.bala31
őstag
-
Archttila
veterán
válasz
BullKoxa
üzenetére
Na akkor már én is megcsinálom
innen indulok. Először megnézem limit nélkül mire megyek.1070 FE egyedi léghűtéssel. (60 környékén tudom tartani halk működés mellett)
zserk.:
AB 1999MHz-et ír de az OSD-n 2000 van:
-
BullKoxa
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Úgy nem is néztem ,mert Keldor papa mondta így csináljam és én így is tettem. Pirosaknál nem kellet csutkára tolnom , ennél pedig ha jó így akkor mért ne legyen így. Frankó hogy 1v-l megy 2GHz-n a Gpu és a ventik is hangtalanok még 55%-s ventilátor fordulatnál is . Azt vettem észre ahogy melegszik a Gpu 2025-ről indul és 2012-2000 MHZ az alja és ekkor megy a venti 53-55% fordulaton.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Köszi szépen mindenkinek aki segített kicsi OC-t (Gpu: 2000MHz 1v, Mem : 11000MHz ) varázsolni a kártyámra! Azt hiszem ez lesz az igazi itt már 1 órája ment a BF1 és még utána 2 órát. Elégedett vagyok ezzel az Aorus-l.
Tegnap azt hittem a memória OC miatt akad a BF1 ,de naná hogy nem az volt a baja. Amit észre vettem ha megy a HWinfo akkor talán jobban akadna,de lehet ez csak beképzelem ( csináltam egy olyat hogy a HWinfo csak a Jelenlegi és a Maximum értékeket mutatta akkor nem volt akadás,) képen nincs Hwinfo indítva, de akkor nagyon sima volt a játék igaz akkor nem is voltak emberek 200-300-s pingekkel) . -
Pro!Petya
addikt
válasz
BullKoxa
üzenetére
Hali!
Ha több profilod van mentve akkor minden indításnál ki kell választani a kívánt profilt. (hotkey vagy a programon belül) Sajnos nem jegyzi meg az utoljára használtat, ezért kell mindig kiválasztani.
Settings / profiler fül alatt beállítható hogy melyik profilt használja automatikusan 2D ill., 3D alatt. -
Pro!Petya
addikt
Hát akkor passz

Azért kíváncsiságból megnéztem a Superpos 4K-t hátha ott változik valami, de semmi, ott is tartja a beállított feszt. 2 napja nyüstölöm csak az Afterburnert majd valami öregmotoros biztos talál a tiédre megoldást.
(#32041) Keldor papa
1,093V a max amit kimonitoroztam eddig. (Strix) -
Yany
addikt
-
snecy20
nagyúr
Megnéztem a Far Cry 5 beépített benchmarkot, default (1911Mhz GPU, 8Ghz RAM)vs OC (2050Mhz GPU, effektív 9Ghz RAM) között szinte pontosan +10% teljesítménykülönbség van.
Aki GTX 1070Ti-vel, vagy 1080-nal rendelkezik, ugyanezen beállítások mellett ami a képen van tudna csinálni egy gyors mérést? 1070Ti-nél az OC-s eredmény lenne érdekes, míg 1080-nál az alapórajeles.
-
-Haseo-
csendes tag
Hali.
Szeretném megtudni hogy mi a különbség, egy ZOTAC GTX1070 8GB GDDR5 DUAL VIDEOKÁRTYA és egy
Gigabyte GTX1070 8GB DDR5 között? - Mind a kettő a legolcsóbb 1070 amit lehet kapni, 145k körül van, viszont az egyik körülbelül fele akkora mint a másik. Miért? Van valami hátránya? Egyébként meg miért van az hogy egyik kártya ugyanabból a típusból 145k, a másik meg 190k? Ennyit számít a hűtés? -
Pro!Petya
addikt
Mivel teszteled?
Az fontos h mindenképp 100-99% -os kihasználtságon fusson a vga.
Ha ezalatt van akkor feljebb megy a fesz és addig tartani (vagy ugrálni fog minimálisan) is fogja míg a temp miatt nem kell visszavennie.
PL. ez ugy néz ki nálam ha stress tesztelem akkor kb fél perc alatt beáll a kívánt értékre és azt tartja mint a cövek , de pl játékok alatt ha csak 70-80-90% -os a gpu usage akkor addig felnyomja a feszt míg a temp miatt nem "balance"-ol. (Szerintem) Legalább is ez a tapasztalatom eddig.(#32049) BullKoxa
Mikor fixáltam feszt a frekihez akkor nekem egyértelműnek tűnt hogy pipáljam be ezt az opciót.
Lehet hogy amúgy nincs rá hatással, vagy csak 2D/3D módtól és VGA-tól függ.
Viszont nálam 20 perc stressz teszt alatt is tartja a beállított feszt maximális gpu kihasználtság mellett.
-
Pro!Petya
addikt
Kicsit bugos , ezért párszor ujra kell indítani a progit.
Nálam is szinte mindig másképp nézett ki a curve akárhányszor előhoztam.
Restart , curve állítás, pipa , mentés , restart . Így jegyzi meg nálam, más esetben random állítja magának.
Jah és a power és temp limitet is előtte állítsd be aztán a curve-t mert akkor is elmászhat.
Beállításokban a Force constant voltage be van pipálva? -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezném a memóriát hogyan kell húzni? + feszt kell adni neki a 11000MHz-hez?
mondjuk 11000MHz jó lenne , ha jól számolom akkor a GpuZ-ben 1375MHz-t ( GpuZ képen ez most 1325-n van ) kellene látnom, hogy tényleg 11k-n menjen a memória. Az AfterBurnerben a memória ClocK-t +500-ra kellene tennem a 11000MHz-re?
-
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor a két éves kiskeren felüle plusz egy? Avagy a két éves kisker az nem teljesen oké?
-
Az EVGA kártyákra csak két év gari jár? Gyártói is annyi?
-
keIdor
titán
Igen, 42 foknál dobja az első -13MHz lépcsőt. Ezért kell 2000MHz-hez 2025-öt állítani, hogy a 60-70°C tartományban 2000MHz maradjon. Az normális, a feszültséget nem tudom miért dobja feljebb. Van ám, hogy megkavarodik és érdemes egy default beállítást nyomni mindennek és nulláról kezdeni. 1x azt próbáld meg, hogy beállítasz mit tudom én 1950MHz 1V-ot. Ha ott tartja a feszt, akkor nézz magasabb frekvenciát.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Persze, este megy az is, csak még le kell szedni.

-
snecy20
nagyúr
Megvolt a Palit Jetstream 1070Ti premier, nagyjából várakozásoknak megfelelően. Érdekes, hogy egy az egyben hozza a kártya a Gainward GS 1060-am hőmérsékleteit, pedig hát egy kicsit más az energiaigény.

Tuningképességei limitáltak, 2025Mhz tájékán vége a GPU-nak, de mivel elég jók a hőfokok, így nagyon nem skáláz le, 2Ghz-en meg is áll. Micron RAM-os, ennek ellenére meglepődve tapasztaltam hogy +550Mhz OC leledzik azért ott is. Ami az eredményt illeti, papírforma, OC-val GTX 1080 szint.Firestrike default: [link]
Firestrike OC: [link]
-
darkflamy
csendes tag
-
keIdor
titán
válasz
TTomax
üzenetére
Amúgy én még mindig 391.35-ös driveren vagyok, mert lusta voltam frissíteni március óta, meg szükség se volt rá, mert nem jönnek a jó játékok sajnos (PC-re) ha frissítek újra be kell nekem is állítani a curve-ot? Mert én már nem emlékszem, ha igen, akkor erre most is lusta vagyok és frissítés elnapolva továbbra is.

-
Lidl
senior tag
Én azt tapasztaltam, hogy ha beállítod a curve-ön a cuccokat, akkor ugye a GPU órajelnél átváltozik a felirat "custom"-re (ha jól emlékszem)
Ha utána egy kicsit is megpiszkáltam a csúszkát, visszaváltott ez a felirat egy konkrét értékre, és onnantól kezdve a curve már nem élt.
Nem lehet, hogy beállítás után megváltoztattál valamit az egyik kinti csúszkán?Csak egy ötlet, pontos választ nem tudok

Ha nem piszkáltam semmit, akkor nekem jól működik a curve, marad 1 V-on a max fesz.Köszi
Lidl -
Pro!Petya
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Majd a hűtési megoldásod érdekelne a backplate-re mert nekem is ez a bajom hogy a vízcsövek telibe kapják a forró levegőt a vga-ról.
Én arra gondoltam hogy magasabb légnyomással bíró ventire cserélem az elsőket.
Most 2db TY147A van elől de épp hogy csak maxon tudja átfújni a házat. (Corsair 780T) -
keIdor
titán
válasz
BullKoxa
üzenetére
Jó lesz, annyi, hogy én "koppig" (maxra) tolnám a TDP limitet kifele, amíg engedi.
A temp limit úgyis szinkronban mozog a TDP-vel, utóbbit állítsd. Hasonló venti profilt ajánlok egyébként.[link]
Mivel az egy sima GTX-1080, nem kell ennyire agresszív, kb. -100W-al kevesebbet fogyaszt a kártyád. -
keIdor
titán
válasz
BullKoxa
üzenetére
A pirossal bejelöltet ha beállítod, akkor az utána lévők is beállnak és maximum 1V-on fog menni.
Ezt a menüt Afterburnerben ctrl+F-el hozod elő.
120W-ra (vagy ha több, akkor maximumra) a TDP keretet is beállíthatod és a monitorozást is ajánlom bekapcsolni, hogy tudd ellenőrizni minden rendben van-e. Valamint manuál ventiprofilt is csinálj. Nálam pl. 66-67°C-nál megáll a Ti, gyárilag sokkal tovább engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elképzelhető, hogy a power venti lassabban forog, mint a gpu venti?