Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
válasz
sanchomuzax #39199 üzenetére
Miért lenne az?
Pci e 2.0 x16 van benne, nem 3.0
Talán ennyi miatt lehetne azt mondani, hogy a lap korlátoz valamennyit a kártyán, de egyébként mehet bele bármikor. Akár egy rtx 4090 is mehetne a lapba, szimplán csak annyi lesz, hogy azon a sebességen fog menni, mint amennyit a lap elbír. Illetve am3+ lap, tehát maximum fx 9590-es procit tudsz tenni bele, ami pedig még mindig gyenge lesz egy gtx 1070ti-nak is.
De tekintve, hogy ezekben a lapokban fx 6xxx vagy 8xxx szériás procik szoktak lenni, így még annyira sem lesz elég a proci annak a kártyának.1070ti mellé legalább egy am4-es platform fog kelleni neked, alaphangon egy B350-es alaplap, mellé pedig egy Ryzen 5 2600 processzor. Ez már DDR4-es ramokat igényel, tehát abban is fejlesztened kellene.
-
sanchomuzax
aktív tag
Mennyire ágyúval verébre egy MSI 970a alaplapba egy Asus Geforce GTX 1070 Ti 8GB videokártya?
Segítségeteket köszi!
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #39195 üzenetére
Szerk:
0.95v 2010mhz-re elég forza 5 kimaxolt beállítás alatt, ha kiengedem egészen 165hz-ig a képfrissítést.
Érdekes, tesztek alatt ment 2025mhz-en is stabilan. -
CJ4567
nagyúr
válasz
DravenMoral #39180 üzenetére
Én sose vettem meg a programot, és bármit tudok benne állítani.
-
DravenMoral
senior tag
Fölösleges magasabb %-on járatnod a ventiket, ha elég visszább venni a "volt-ot".
0.95v 2025mhz-re beállítod, picivel erősebb lesz a gyárinál + nyersz vele jó pár fokot.
Nem tudod elrontani a kártyát azzal, hogy undervoltolod.
Ha mégsem lenne jó, túl kevésre állítod be, akkor csak újraindítod a gépet, és próbálhatod újra, egy picit magasabb voltra állítva. -
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39192 üzenetére
Na, hát én is így állnék neki. Így elsőre egyetértek, hogy a hőfokot kell megfognom és kész is vagyunk, hacsak ezáltal nem esik a teljesítmény. Egy venti optimalizálás nem lehetne elég nekem? Lehet, hogy túl óvatos vagyok.
Ja, valahol olvastam, hogy tulajdonképpen a magas hőmérséklet-ingadozás nyírja ki a kártyákat, és ebből következtették le, hogy a bányarémek nem rossz vételek, hiszen sosem voltak kikapcsolva
-
DravenMoral
senior tag
Nekem forza 5 alatt a 0.9v 1911mhz - 0.95v 2025mhz között átlag 4fps szokott lenni különbségként, és 2-3 fokkal melegebb a kártya.
Szóval nem egy uccu neki, nyomjuk fel maxra, amit csak tud, mert megéri élmény ez.
Inkább járatom stabil 0.9v 1911mhz-en a kártyát, ott bármit játszok, bármilyen stressz tesztet nyomok rá, 60fok alatt marad a kártya. 26fokos szobahőmérsékletnél szokott 61-re felmenni..
És tudom, hogy ezek az értékek mellett még évek múltával is stabil kártya fog maradni, mert nincs túlhajtva.Egyébként ha nagyon nem akarsz belenyúlni az undervoltba, el tudom magyarázni neked privátban, hogy mit és hogy csinálj.
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39190 üzenetére
Ez az újabb eredményed és az én piszkálatlan beállításokkal elért eredményem közti különbség hogyan vetülne rá mondjuk egy warzone 2-re? FPS és hőfok például.
-
DravenMoral
senior tag
Igen, az avg fps jelenti azt itt, hogy ha pl. Játszottál volna ezzel a programmal, azaz te irányítottad volna a mozdulatokat benne, annyi fps-ed lett volna. Neked egy nagyon picivel több, mint nekem. Ugye 60fps alatt játszhatatlan egy játék, szóval talán így érted.
Most futtattam le a második msi after profilommal a tesztet, itt 0.95v a max, hozzá pedig 2025mhz.
Itt max 61fokon állt meg a kártya, szintén 30%-os ventipörgéssel, és 4125 pont.
Számomra itt állt meg az overclock, tovább nem viszem.
De azt is nézzétek, hogy ez egy Asus Rog Strix 1080, Thermal Grizzly Kryonaut-al kenve. (Igaz már 1éve lett újrakenve) -
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39188 üzenetére
variálhatod te is asszem , csak hajrá
de ezt csak othon tudnám , megnézni , de asszem van rá lehetőség , van olyan hogy custom preset ? és akkor te álítasz neki amit akarsz .
-
NFree
addikt
Akkor használd újra , nagyon jó progi nem sok erőforrást emészt fel és kiír mindent , sőt akár játékok alatt is tudod vele monitorozni a cpu-t,vga-t,memóriát. amit akrasz.
39183DravenMoral
ott van fentebb a link szedd le telepísd menni fog , nem kell megvenni . -
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39185 üzenetére
Köszi, így van mihez viszonyítanom. Az 59 fok az nagyon barátságosnak tűnik. A teszt közbeni FPS értéke releváns nekünk?
-
-
DravenMoral
senior tag
Le tudnám szedni ncore-ról azonnal a pro verziót, de minek..
Én eddig csak a heaven, Cinebench R23 és Gpu-z-vel teszteltem, nincs szükségem másra.
Játékok alatt pedig eléggé megdolgoztatja a kártyát a Forza Horizon 5 Extreme beállítás, mindent kimaxolva azon belül is. (1440p-n)
A 8GB vram is majdhogynem kevés.
De szépen hozza az 50fölötti fps-t. -
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39180 üzenetére
Csak a 1080-as VGA-m a használt szerzemény, nem vettem meg. Benchmark fülön Performance, a Preset választómenüben 1080p extreme, Graphics API választómenüben DirektX. Aztán RUN.
-
NFree
addikt
Nos gpu z és afterburner , nézd meg az értékeket . leolvasható , az afterburner írja pirossal a maxot is itt a kártya 2150mhz re boostolt . pl tessék használni ezeket a progikat , később meg úgy belőni a kártyát , hogy 65 fok fölé ne nagyon menjen , érdemes valami erőteljesebb tesztprogit használni superposition jó erre a célra , csak a 2 említett progi menjen a háttérben , hogy tudd monitorozni mi történik . keress rájuk , hogy miként kell használni nem nagy dolog. [link]
39179DravenMoral
hagyjad már a chinét , azt nem erre találták ki . Uniengine haven , superposition mind letölthető ingyenes progi , a 3dm 11 is leszedhető termék kulcsot is adnak hozzá a fire strike is elérhető demó módban , annyi van mint a szemét , -
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39176 üzenetére
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39173 üzenetére
Én egy vasat nem fizettem pedig, hidd el. Letöltöttem, pipálgattam, futtattam, befotóztam, feltöltöttem.
-
Hedon
tag
Aprósólyom, DravenMoral: próbálok figyelni és fordítani kínairól, és mindent kész vagyok megcselekedni, amit leírtok. Jelenleg ott tartok, hogy az undervolt vga-nál kb ugyanaz, mint az alulfeszkózás a cpu-nál. Ezekután kiderítem majd, mi az a Mhz és a Hz, milyen összefüggésben vannak az FPS-sel, és melyik értékekkel érdemes nekem foglalkoznom.
A cél: Éljen sokáig ez a 1080-as. A jelenlegi teljesítményekkel elégedett vagyok, de nyilván örülnék egy érezhetőbb FPS növekedésnek (persze nem ez a prioritás).
Nagyon köszi minden segítséget! -
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39170 üzenetére
nem is kell letölthető
39169Hedon
Msi vagy gpu z kiírja a boost órajel az az amit a kártya magától állít be hőmérséklet fogyasztás függvényében . pl gpu z ben irja a gyári órajelet 1500, boost órajel 1650, és a kártya ha monitorozod terhelés alatt 1750mghz en megy . és ez változhat lefele fölfele terheléstől , hőmérséklettől függően -
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39170 üzenetére
Ez a superposition ingyenes, vagy nem erre gondoltál?
-
Hedon
tag
Ezt sikerült csinálni. Normálisak az értékeim? -
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #39165 üzenetére
Na szép, elfelejtettem belinkelni a videót..
[link]
Szóval eszerint a videó szerint csinálhatod,
Hedon. -
Aprósólyom
addikt
Az UV-hoz a gyári freki/fesz görbe szerintem elég szépen reprezentálja, hogy miként alakul a hatékonyság a fesz és freki függvényében. Érdemes rárajzolni pár egyenest, hogy látványosan, könnyeben leolvasható legyen és annak függvényében eldönteni, hogy mi legyen a cél. (A frekivel nagyjából arányosan változik a 3D teljesítmény.)
Valahogy így: (ez példának egy GTX 1060 GPU +96MHz)
- Ha erős 3D perf./hatékonyságra + hőmérsékletre mennél, akkor érdemes 900mV alá menni.
- Fogyasztás - 3D teljesítmény egyensúly valahol ~ 875mV - 931mV között
- 3D teljesítmény prioritás 925mV felett
Van átfedés a számaimban, mert azért minden legyártott szilícium lapka más és más. -
DravenMoral
senior tag
Pontosan eszerint a videó szerint csinálhatod nyugodtan.
Csak mondjuk ha 2-3%-al nagyobb teljesítményt akarsz, akkor mehet 0.95v-ra, 2000mhz-en. Biztosan stabil lesz.
Nekem 0.9v 1911mhz-en megy stabilan, és 1-2fps-el van kevesebb játékokban, mint a 0.95v 2010mhz-en. Viszont 3fokkal hűvösebb a kártya hot spot-ja.
A memóriákat én speciel 5200mhz-en járatom, mert az viszont hozott 4-5fps-t pluszban, viszont nem számottevően lettek melegebbek.
Az az érték még a belefér kategória.
Valaki 5500mhz-en járatja őket már évek óta, és azt is bírja, de annyin azért már én sem merném járatni, a melegedés miatt.
Ha kapnának esetleg Gelid GP-extreme padokat a memóriák, akkor talán felnyomnám annyira. -
NFree
addikt
Szia teljesen jó , minden , annyi hogy esetleg megpróbálhatod msi ab vel az undervoltot ,mondjuk ilyen 0,975v legyen a plafon , mennyire boostol a kártya ? és esetleg egy veti profilt csinálni , hogy ne menjen 65 fok fölé. nekem az evga-k 0.93v al 2000mhz et tudtak .
[link] -
Hedon
tag
Sziasztok!
Vettem egy használt MSI 1080-ast, (8GB), nagyon örülök neki. Játéktól függően általában 65-75 fokos szokott lenni. Jó ez így, vagy állítgassak valamit MSI AB-ben? Egy superposition extreme 1080p teszten a 4000-es pontot alulról nyaldosta.
Milyen értékekre figyeljek? (max hőfok, stb)
(Nemtom érdekes-e, de egy 7700K-val és 16GB rammal laknak egy házban.)
Köszi előre is -
DravenMoral
senior tag
válasz
Bile Demon #39160 üzenetére
Biztosan olcsóbban meg tudod csinálni, és drágábban eladni.
Nem adnám el alkatrészként csak úgy. Csak egy 1080ti, még mindig 80rugó.
Igen igen, kérdezz rá! -
Bile Demon
őstag
válasz
Aprósólyom #39159 üzenetére
#39158 DravenMoral
Nem tudom, megéri e javíttatni. Inkább továbblépnék. Ajánlatot azért kérek rá.Megpróbálom másik gépben, aztán lehet inkább hibásként eladom. Bontatlan kártya, dobozos. Hátha valakinek kell egy jó hűtő.
Aprósólyom:
Áramtalanítás nekem is eszembe jutott, próbáltam is.
PCIe GEN2-re korlátozást is.2D-ben se tökéletes. Itt pl lila.
Videok alatt is zöld pöttyek vannak a sötét részeken. Illetve világos részeken lila pöttyök.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Bile Demon #39157 üzenetére
A 2D Desktopon jól látom, hogy nincsenek random zöld pixelek?
Én kipróbálnám, hogy áramtalanítanom a PC-t egy jó 10-15 percre. Lehet hülye ötlet, de sok energiába nem kerül ez a próba.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Bile Demon #39157 üzenetére
Dr. Vga youtubon meg tudja oldani valszeg, ha felkeresed őt.
Ilyen hiba nála vagy a memóriákkal, vagy a bga-val szokott lenni. -
Bile Demon
őstag
Tegnap kipróbáltam a 101-es BCLK-t (csak 2D progik futottak). Ma első dolgom lett volna visszatenni Auto/100MHz-re.
Ez fogadott, amikor beléptem a BIOS-ba:
Windows alatt:Minden fut "rendesen" nem crashel, de a random zöld pixelek villódzanak.
Próbáltam órajlet csökkenteni, de semmi hatása nincsen, nem változik a zöld pixelek száma. Hidegre/melegre se.
Ennek a kártyának vége? -
Aprósólyom
addikt
válasz
DravenMoral #39155 üzenetére
Úgy hogy egy chip felépítése nem egy homogén feldolgozóegység, hanem különböző részelemei vannak, amit különböző alkalmazások különbözőképp terhelnek?
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39153 üzenetére
Okés
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39149 üzenetére
nem monitorozol ab vel ? nekem mindig fut s szépen kiírja merre hány méter játékok bench-ek közben. Szeretem , ha nagyon zavar kikapcsolom . [link]
-
Baryka007
addikt
válasz
DravenMoral #39147 üzenetére
Játékok alatt ehet kevesebbet. A Furmark nagyon megdolgozza a GPU-t. -
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #39149 üzenetére
Szerk: Játékok alatt 100%-on 1911mhz-el valamiért csak 140-160w-al dolgozik a kártya. Fps-ben még így is többet hoz, mint a yt-ről nézett teszteken, hasonló procival alatta, 180w-os tdp-vel.
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39147 üzenetére
gpu_z , és az msi ab . ezeket mindig használd
aida jó de nem vga-ra .
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Baryka007 #39145 üzenetére
Na uram, tekintve, hogy tévedtem, becsapott a fránya aida64, így most leírom, hogy valóban mennyit eszik a 1080-am. Furmark alatt a tápcsatiból kap 140w-ot, és a pcie slotból még további 50-60w-ot.. Szóval 190-200w-ot eszik a kártya az egyéni beállításommal. Viszont 1.15v-ról csak 0.9v-on teszi a dolgát, 1911mhz-en. Szóval én kérek elnézést, w-ból tényleg 180 fölött eszik a legnagyobb terheléseken. (heaven bench, forza horizon 5, stb...)
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Baryka007 #39145 üzenetére
Nem monitoroztam le a w-ot, de ma le fogom neked.
A 1080-am ezt a teljesitményt nagyon max 160w-ból oldja meg, de játékok alatt 140w.
Azt már leírtam a legelején, hogy a 1080ti már rég nem az én tulajdonomat képviseli.
És az eredeti cím is az volt, hogy undervolt után 10fokot is hűlt a kártya, és hozott kb. 10% előrelépést. -
Baryka007
addikt
válasz
DravenMoral #39141 üzenetére
Én voltam, ott 1080ti ról volt szó. Aztán írtad, hogy azon nincs meg ez a teszt csak a sima 1080 on.
De a lényeg az volt, hogy 180w on kihoztál +15% teljesítményt, a gyárihoz képest... Ugye még mindig a 1080ti ról volt szó, aminek 250w a TDP je.
Most ezt átszámoltam 1080 ba, aminek 180w a TDP-je...
111,6% TDP-t ír a furmark a Curve alatt, ebből kiindulva
defaulton pedig 98,5% tdp-t ír furmark alatt....
az adatok a következők:
GTX 1080 TDP = 180w
CB 3878 - 4101 +5,75% --> javulás
FUR 74 - 82 +10,8% --> javulás
98,5 - 111,6% TDP
177,3w - 200,88w fogyasztás
Ez itt 23,58w 5-10% fps javulásért
És szeretném kiemelni, visszalehet keresni hogy a végén írtad csak hogy nem is 1080ti ról van szó, mert végig azon vitáztunk hogy te 1080 ti al 180w tdp vel érsz el +15% fps-t aminek ugye a gyári tdp je 250w...
De 1080 nál is csak ez a helyzet van: 23,58w 5-10% fps javulás -
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39143 üzenetére
Persze természetes , nekem ez a 2000/0,933v amit ugy gondoltam , hogy simán ment a kártyának . persze mindkettő csak teszt erejéig használtam (szinte ) na jó az elsővel witcher-eztem egy keveset . Anno . csak mivel van egy (ROSZ) ASUS-om 1080 ti , pasztázás után nagyon jó hőfokok lettek ezért mondtam , hogy szerintem simán elviszi a neked is és 70 fok alatt marad . és szebb látni ha monitorozod esetleg bármi közben a dolgokat a 2000 et .
-
DravenMoral
senior tag
Ahogy néztem, az a +100mhz kb. 2-3fps előny, de inkább 2. Inkább meghagyom a kis 0.9v 1911mhz-es beállításomat, az teljesen stabil. Eddig nyomattam vele heaven tesztet extreme beállításon, és minden létező dolgot rákapcsoltam, hogy a lehető legkevesebb fps legyen meg, viszont terhelje a kártyát annyira, amennyire csak tudja.
Szerk: Kipróbáltam az msi after által elvégzett oc tesztet, feltuningolta magának 1.05v 2100mhz-re a kártyát, de tekintve, hogy itt már 64fok fölé ért a kártya, kb 3fps-el volt több, mint az én beállításommal..
Levettem fix 1v-ra, még ott is ment 2100mhz-en, de inkább nem kísérletezgetek, az az 1911mhz untig elég, és bármi alatt nem megy fel a kártya 64fok fölé. -
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39141 üzenetére
Van 2db 1080 am az egyik szinte új kb 1 hónapot ment a másikat használtan vettem megette az élet , de volt még nállam egy 1080 ftw , a lényeg szinte mind tudta undervoltal a 2000mhz et . asus nak jó a hűtése ,0 .933v körül próbáld meg belőni a 2000 mhz et . s csinálj superpositionnal tesztet , de ha igazán meg akarod tekerni a kártyát 3dm 11 alatt veszi fel a legtöbb áramot első 2 tesztben próbáld meg
esetleg ha megvan még. és még havennel is szoktam terhelni . furmarkot felejsd el geci kis dög .
-
DravenMoral
senior tag
Kérdezte valaki tőlem, hogy mik az erdmények alap, illetve egyéni beállítással.
Asus Rog Strix 1080Az első három kép az automatikus, a második három pedig az egyéni beállítás.
A másodiknál 1fokkal melegebb volt a kártya (a 65fokot azonnal eldobta), viszont +8fps furmak alatt, illetve +223pont cinebench R24 alatt.
Az jól látható viszont, hogy cinebench alatt +5fok volt végig az automatikus beállítással, illetve +1.5v-ot kapott fölöslegesen, és még kisebb mhz-el is ment a kártya.. Itt Coil whine-t is tapasztaltam, még viszont az egyéni beállításommal nem hallok coil whine-t sem ennél, sem egy ismerős gépében, egy 2080ti-nál sem.
Nagyok lettek a képek, szóval linkelem őket.
És ja, a hardmaik képek túl nagyok lettek, szóval azokat már google drive-ba kellett mentenem..Játékok alatt sokkal hűvösebb a kártya, ott a 10fok minuszban alapvető dolog.
Nyilván több fps-em is van játékok alatt, de itt a hőfok a lényeg, nem az a +bármennyi fps.NFree:
"Én a helyedben nem bántanám nem mai gyerekek ezek , még a végén megdöglik"Benne van a pakliban, szóval mindent megtettem annak érdekében, hogy jobb legyen a ramoknak. Szóval levettem 5200mhz-re.
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39139 üzenetére
hát , most erre azt tudom ,mondani, , hogy igen 1080-1080ti elég sokat profitál a ram sebeségből , de kérdem én az a 3-7 fps megéri? természetes én elég sokat bencmarkolok s szeretem kitolni a szart is a vga-k ból ha lehet ,de 24/7 re nem szoktam nyírni a gépet inkább undervolt stb minnél halkabb és hűvösebb legyen . És igen a 1080ti- men pont szarok a ramok , a gyári értéket már nem tudják , max 5100 on tudom járatni , és nem azért mert elmelegszik , hanem mert fos micront kapott , gondolom a 1080 on is az van . én a helyedben nem bántanám nem mai gyerekek ezek , még a végén megdöglik . de természetesen a pad cserét azt ajánlom . visszatérve 1080classi tuningnál amikor nem a gyári hűtést használtam , sem a vrm sem a memória résznél nem éreztem melegedést . De rakd bele a padokat mert ártani nem árt
és próbáld le ahogy mondtam . (szerintem)
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39137 üzenetére
Én a minap szedtem szét egy 1080ti-t - és csak a gpu kapott új pasztát. az javult is majdnem 20 fokot . vrm,és memón rajta hagytam a gyárit még nem volt kiszáradva ,. de szedd szét rakd rá amit irtál és csinálj egy próba összerakást . aztán megint szét megnézed a padokat ha megvannak nyomódva akkor biztos érintkeztek + hogy a paszta elterült e . nem nagy ügy nyugodtan nekivághatsz szerintem .
-
DravenMoral
senior tag
-
NFree
addikt
És akkor vendégeskedik nálam egy gtx 1070ti ftw2 , azt kell mondjam az evga ezeket a karikat borzalmasra csinálta a classifiedhez képest (nagyon melegszenek)
direkt kimaxoltam a tdp/fogyasztást mindkét tesztnél, szerintem nincs olyan egetverő külömbség a kettő közt , így mindkét teszt alkalmas szerintem a mai napig ezekhez a kártyákhoz (stabilitás tesztre egyebek)
undervoltal szépen megy a kártya majdnem stabil 2000mhz en(nem veszi vissza az órajelet) 1.030v al , a fogyasztás kb hasonló. nem rossz csak a hűtést kivitelezhették volna jobbra valahogy , nem is értem mert a classikon sincs olyan egetverő hűtés , de lehet , hogy maga az alkatrészek amiből csinálják nem termelnek ennyi hőt , no mind1 . -
NFree
addikt
válasz
Lathronos #39132 üzenetére
Szerintem aki nem hard Core játékos . Bőven megteszi egy ilyen GPU is nekem van 2db sli be borzalmasan erős kar hogy szarnak a fejünkre a fejlesztők meg a szar portok. Ettől független van 3080 is meg lesz 2080ti is a rengeteg kari mellett néha jó elővenni S babralni vele 3d miegyebek
-
NFree
addikt
Sziasztok elég kihalt a topik , miért van az , hogy ha a gyári hűtő rajta van a karin , akkor tudok neki adni egy nagyon kicsi feszt , ami a fogyasztáson látszik is 280w , de ha hűtő nélkül van és vízblokk van rajta akkor nem akar adni +feszt a karinak , 5-15 mhz ről lenne szó , olyan 2140 körül van , hogy lemegy a teszt de van hogy nem vízzel menne, mert akkor tudok spórolni kb 5-10w ot a fogyasztással, de eggyszerüen elveszi a feszt . 1080 gpu
-
NFree
addikt
-
FLATRONW
őstag
válasz
Nemo1001 #39119 üzenetére
Mi a baj az eredményeddel, mert én nem látom, hogy problémás lenne az.
Heaven típusú programokban viszonylag jól skálázódik az SLI (nála is +75 százalékot hozott a 2. kártya).
A 2070 S pedig kb. 1080 Ti szintjén van, ami kb 30-35 százalékkal gyorsabb, mint az 1080. Tehát természetes, hogy az 1080 SLI jobban teljesít, mint a 2070 S.
-
Nemo1001
aktív tag
A baj az hogy minden játéknál teljesimény beli problémám van,mikor meg láttam a te teszt eredményedet leestem a székemből utána meg az állam.Teljessen tanácstalan vagyok mi lehet nálam a baj.(980TI volt nekem utána 1070TI de a 980TI minden karimnál volt a legjobb) ez a 2070S
-
NFree
addikt
válasz
Nemo1001 #39119 üzenetére
Az a baj mostanába volt vagy 3-4 év kihagyásom így nem nagyon vagyok tisztába már hardverekkel. , de szerintem nálad sokat jelenthet az amd proci ami miatt kevesebb. A másik dolog ez csak egy teszprogi , ami nem mindig tükrözi a valóságot ezzel csak azt akarom mondani való életben játékok alatt jobb lehet ahol nem skálázódik az sli, ráadásul 2x annyit eszik. Jeleneg nekem nincs is szükségem erre a teljesítményre , úgyhogy ment a kari a szekrénybe a többi közé visszatettem a jó öreg 780ti-t . wotozni bőven jó .
.
-
NFree
addikt
Sziasztok ,vettem egy evga 1080 ftw vga-t és nem megy rajta a led . normális vagy hibás lehet ? egyébként ugy néz ki a kari remekül üzemel . volt egy sli tesztem is a 1080 classi val . witcher3 at néztem még csalódás kb 30fps-t kaptam +ba . viszont havennel jó 75% os növkedeést hozott sajnos mással nem tudtam nézni , nincs a gépen semmi .
-
KisApám
addikt
válasz
Aprósólyom #39114 üzenetére
Nem változtattam semmit. Ráadásul a játék alatt, Twitch stream nézés alatt a hang is elkezdett kissé zörejes lenni.
-
KisApám
addikt
Mitől van az, hogy gondol egyet az 3080asom, és kb. 14000 3DMark pontról lemegy 4000re úgy, hogy nem nyulkaltam hozzá.
Nvidia frissítés miatt lehet? -
Baryka007
addikt
Steamen a 3D Mark 8,5 EUR ba kerül 70% os akción van!
Aki szeretné olcsón behúzni, és eredeti szoftverrel méricskélni az most tegye meg! -
cibus
aktív tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami jó árú ( olcsó) VGA táp kábelt (toldót), ami rögtön 90 fokban megy lefelé? Az új tápomnak olyan kemény a vezetéke, hogy nem szívesen törném meg, így meg pont nem tudom felrakni a ház oldalát... Szóval elég lenne egy egyszerű toldó, hogy 90 fokban rá tudjam dugni a 1070re. Amúgy egy 6 és egy 8 pines kellene. Köszi, ha valakinek van valami tuti ötlete...
-
Walkmanfon
aktív tag
válasz
Meglivorn #39106 üzenetére
Üdv!
A saját kártyámnál valószínűleg ram volt a gond, mert egy cpu ki-be illet időzítések és frekvencia babrálása után megszűnt a probléma.
Valószínűleg a processzorom memória kontrollere nem bírta a gyűrődést ryzen 5000 es széria 3200 re van ígérve benne fclk 1600mhz addig 1800 on használtam 3600mhz es ram mellett. Adtam a ramnak +0,02mv ot is hogy esetleg a stabilitást növeljem, de ezen kívül tényleg semmi más nem segített, pedig mindent is próbáltam.
-
NightGT
senior tag
válasz
Meglivorn #39106 üzenetére
Esetleg egy bios flasht meg lehet próbálni, hátha az korruptálódott - de nem hinném. Topicban/neten le van írva a folyamata, és ha van integrált grafika a prociban , akkor vissza lehet hozni a vga-t akkor is, ha esetleg nem kompatibilis amit feltettél
A kártyán lévőt le lehet menteni, és a gyártó oldalán kéne lennie bios-nak is (rev. és egyéb típus/sorozatszámok is egyezzenek)
Ha ez sem megoldás, akkor részemről nincs több ötlet -
Meglivorn
aktív tag
válasz
Walkmanfon #39102 üzenetére
Nekem sajnos rendszeres. Infók alapján driver hiba, de teljes clean install se segített, se újabb driver. Lehet hogy egy régit kellene visszatenni (anno a GTX560-asom is így járt) de egy több éves driverrek meg más bajok lennének.
Szerencsére nem kibirhatatlanul gyakori, havonta pár alkalom.
Ha valaki talál megoldást ne tartsa magában, érdekelne -
Walkmanfon
aktív tag
válasz
NightGT #39103 üzenetére
Próbálkoztam nvcleaninstall-al, studio driverekkel, ezért gondoltam arra hogy hardveres lehet a gond, először csak a 6 meg 8 pin tápcsatit cseréltem le rajta, majd az egész tápot is kicseréltem egy másikra, de így is produkálta, ha megint előjön még az ssd-m kicserélem de égnek áll tőle a hajam, hogy mindig előjön ez a probléma , ramrol, processzorrol a oc-t, pbo-t ha leszedtem akkor is, memtest86 (9órát stresszeltem) , windiag memtest bővített hibátlanul lefut ram oc +pbo val és anélkül is.
-
Walkmanfon
aktív tag
válasz
NightGT #39103 üzenetére
Köszönöm a választ !
Természetesen ez volt az első, mivel nem segített így újratelepítettem azóta próbáltam eredeti win10-et , atlast, revit, mindegyiknél előjött eddig , most a win 11 pro-nál tartok (itt még nem volt ) , közben kb minden alkatrészt cseréltem kivéve a videókártya és a háttértár , a háttértár sentinel szerint rendben van , így a videókártyán maradt a gyanú.
-
NightGT
senior tag
válasz
Walkmanfon #39102 üzenetére
Kis google keresés után, a Microsoft dokumentációs honlapján a hibára ezt írják: "The VIDEO_TDR_FAILURE bug check has a value of 0x00000116. This bug check indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout has failed."
Szóval driver gondnak néz ki...ha a memóriával van baj, az inkább artifactok formájában jelentkezne
DDU-val safe mode-ban nvidia driver uninstall, majd újratelepít, én ezzel kezdeném a hibajavítást
-
Walkmanfon
aktív tag
Üdvözlet!
Olyan kérdéssel fordulnék a kedves fórumtársakhoz, hogy az utóbbi időben találkoztak-e Video_TDR_Failure bsod-al , nvlddmkm.sys re hivatkozva ? Ugyanis én az utóbbi időben belefutottam sajnos , de egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi lehet a gond , minden szintetikus teszt lefut ( occt[itt stresszeltem is egy gyenge 3és fél órát], heaven [közel két óra] , superposition 3dmark timespy) , nem tudom reprodukálni két játék alatt jön elő , az egyik a Warframe nevezetű csoda, a másik a League of legends. Ha esetleg valakinek van tapasztalata a témában kérem ossza meg velem .
Köszönöm !
Ui.: Ha valaki esetleg tudja mi annak a gpu memtestnek a neve , amit biosból lehet végezni , azt is nagyon megköszönném elfelejtettem a nevét és nem találom , a teszt alatt színes téglalapokat villogtat a kijelzőnIlletve kártya típusa lemaradt : Inno3D iChill x3 GTX 1080 8Gb GDDR5X
-
válasz
Gergello #39100 üzenetére
Úgy elég hamar felmegy 85 fok fölé és throthlingol terhelés alatt. De átlag netezésre elég a passzív hűtésre is. (leszedett fedlappal persze)
Túl kicsi a felület, bár elég nagy hőt el tud nyelni mert van belső és hátsó plate is de az kevés. Talán nagyobb bordával lehetne passzív is de ahhoz tényleg nagyobb borda kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Motoros topic
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG Velvet 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest