- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
odorgg #20314 üzenetére
Ha visszaveszi automatikusan az órajelet akkor a fesz-t is csökkenti vele. Ha mindig emelt órajelen megy csak te húzkodod le az órajelet azzal meg nem csinálsz semmi fogyasztás csökkentést ezek szerint. Azt mondjuk nem néztem, hogy ez hőfok szempontjából számít e valamit, de gondolom akkor azt sem.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
odorgg #20301 üzenetére
Látom még mindíg nem érted.
Henknél volt 25w különbség IDLE feszültség és LOAD között. IDLE-ben egy GTX 1.05 vagy 1.06 v-ot kap. LOAD-ban általában 1.12-t, tuning példányok 1.18-at is. De pl az én EVGA-m LOAD alatt csak 1.06v-ot kap. Nála ebből a feszültségkülönbségből következik a 25w nyereség. És ő az egész rendszer fogyasztását mérte ami egy négymagos vagy húzott kétmagosnál elég erősen közbeszól.
Ebből azt levonni következtetésképpen, hogy akkor nálad 30w a nyereség egy hibás elgondolás. Méghozzá azért mert nálad eleve IDLE állapotról van szó mindkét esetben és a különbség csupán annyi, hogy 300/600/100 helyett 150/300/100 az órajel. A feszültség változatlan!Ha valóban spórolni akarsz akkor süsd be a kártya biosába idle orajelekhez ezt a csökkentett értékedet és adj neki 2D üzemmódra 0.8-0.9v-ot. Úgy már lenne értelme.
-
Henk
veterán
-
rup1u5
nagyúr
válasz
odorgg #20295 üzenetére
53w/óra szerintem a büdös életben soha. Everestben meg nem érdemes szerintem megbízni ebben a tekintetben. Rendesen, pontosan, videókártyán és konnektor felől kimért fogyasztási értékek nélkül ez csak egy feltételezés.
"...jelen esetben, a bevitt áramerö csökkentésével szeretnénk, fogyasztás csökkenést okozni."
És hogyan csökkentesz "áramerőt" a GPU-nál?Henk mérése már reálisabb és megbízható. Ott powerplay miatt van 25w nyereség a te esetedben meg mégcsak a feszültség sem változik......és 53w ?? Na ne má!
Még jó hogy nem energiát állít elő a gép.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
odorgg #20279 üzenetére
Hiába veszed vissza az órajeleket 150/300/100-ra ha mellé nem tudod csökkenteni az idle feszültséget is. Ugyan annyit fog fogyasztani és semmivel sem fogsz többet megtakarítani mintha hagynád hogy magától csinálja az órajelkapuzást. Sőt még talán többet is fog fogyasztani az által, hogy bekavarsz a kártyának és ezért felkapcsol akkor is amikor nem kéne.
Nálam most idle-ben 300/600/100-on megy és érdekes módon nem ugrik fel az órajel ha elindítok valamit. Kicsit túl van lihegve ez az energiatakarékosság. Azzal hogy 300/600/100 helyett 150/300/100-on hajtod, kb egy év folyamatos használat mellett spórolnál meg annyi energiát ami egy 40W-os égő 2-3 perces bekapcsolására elég.
Nagyobb a füstje mint a lángja. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20238 üzenetére
Nem csak azért, hanem mert a ventit sem vezérli. (link)
Am én is találkoztam az új driverrel textúra hibákkal, meg némi lassulással az egyik játékban.
Gari miatt meg ne aggódj egy percet sem, van itt olyan ember aki legaroztatja neked ha esetleg meghalna. Szóval jó vétel volt.
mod:
G4ula84 Az szép!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- CNC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest