- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KVic
csendes tag
"Üresjáratban 50 fok körül mozgott a processzor hőmérséklete, amelyet még a hétvégi nagy melegben mértünk, így többnyire elfogadható értéknek minősül. Terhelésre a ventilátor sokkal feljebb kapcsolt, ha valami 3D-s alkalmazást is betettünk mellé, akkor még a VGA légkavarója is beindult, fokozva az élményt. A netezés alatt mindössze 56 fokos videokártya simán felment 80 fokra, mire letoltuk a Gears Of War első pályáját, a processzor pedig 83 fokon állt meg, ami nem túl bíztató a 85 fokos maglassulási küszöbre nézve, de legalább nem melegedett túl olyan könnyen, mint az előd."
([link])
Itt azt írják, hogy vidkari ventillátora is... akkor nem 2 ventinek kéne lennie? Középen meg baloldalt felül a linkelt képeden? Amúgy a középső venti elég sötét, nincs ott valami ami eltakarja a szellőzést, vagy ott csak beszívja a levegőt? -
KVic
csendes tag
Ömlesztve pár dolog, előre is bocs mindenkitől
ACER 5930G: A melegedésről annyit, hogy GTA IV alatt véletlenül kiegyensúlyozotton hagytam a akksi profilt teljesítménycentrikus helyett és így teljesen felforrósodott a vidkari. Gondolom anélkül is fog... A többi játék alatt ilyet nem tapasztaltam, még Crysisnál sem, eddig...
MSI laptopja volt kolléganőmnek, párhónaposan meghalt a hűtőventije, kicserélték és azóta semmi gondja vele, de ezek szerint a ventik hajlamosak megadni magukat.
Nem tudom, hogy van a többi laptopnál, az 5930G-ben a legtöbb lyuk alul van és a lábai magasabbra emelik mint a HPmat, bár ott nem voltak alul lyukak. Nekem is van ventis talpam, csak az a gondom, hogy nem a legstabilabb rajta az Acer, HP atomstabil, a formája miatt.
A Virtual Sorround parasztvakítás, semmi értelme, én csak megutáltam, olyan visszhangot generált filmnézés közben. Viszont a fülhallgató kimenet profi minőségű hangot generál, komolyan mondom, legszívesebben egész nap ezt hallgatnám.
Jobb oldalon a médialejátszó érintőgombok az őrületbe kezdenek kergetni, egy-egy közelebb eső gomb nyomása közben sokszor hozzájuk érek...
HD3650 DDR2-vel tudtommal 8600GT szintjén van, nem olyan rossz kari, én azzal is szemeztem...
Az 5930G Vista élményindexe 5.2, és ami a legjobb: a proci a leggyengébb állítólag...
Még annyit, hogy Acernek Magyarországon nincs szervize, ha baj van vele, Szlovákiába küldik, ha minden igaz. A DELLnek és a HPnak talán az egyik (és másik) legjobb a szervízhálózata nálunk. -
KVic
csendes tag
Ha küldesz programcímet, hogy milyen szintetikus tesztre gondoltál, lefuttatom rajta
Baromira idegesít, hogy regisztrálni akartam az Acer honlapján a laptopot és az email cím megerősítése mezőbe nem lehet @ karaktert írni és a CTRL+V-t sem fogadja el.Megnéztem az oldal forrását és bele van kódolva, hogy ezeket tiltsa le. Namost vagy parasztok vagy parasztok, mást nem tudok elképzelni. Írtam nekik levelet, az első durva hangvételű verzió törlése után kicsit visszafogtam magam, hátha mégsem az ő hibájuk, bár nem tudom, akkor kié...
-
-
KVic
csendes tag
A billentyűzete okés, hosszú jobbshift és kétsoros enter, nekem is magyar a bill. és uaz. a típus, amit belinkeltél.
Szerintem a dual channel hiánya nem számít sokat, nem tudok mihez viszonyítani.
Az üzemidőről: 3 profil van, energiatakarékos, kiegyensúlyozott és teljesítménycentrikus. Az LCD fényerejét, a grafikus vezérlőt és a proci sebességét szabályozzák.
Még nem próbáltam rajta filmet nézni, de majd kipróbálom és leírom a tapasztaltakat.
Oblivion nyílt terepen max grafikán nemigen ment 35 fps alá, 40 körül volt, de amint a városba beértem, bizony leesett 25-re, ha sok figurát kellett megjeleníteni, akkor 20 alá is, de tartósan nem maradt ott. Amúgy antialiasinget nem tudtam HDR mellé bekapcsolni, beszólt, hogy a kettő együtt nem megy. -
KVic
csendes tag
válasz
(Darkwood) #4035 üzenetére
Az MSIben DDR3-as dolgozik:
[link]
NVIDIA Geforce 9600M GT (Built-in DDR3 512MB VRAM) -
KVic
csendes tag
válasz
peter_27 #4033 üzenetére
Én is vívódtam az 1. és a 3. között. Az MSInek a felbontása is nagyobb, azért is tetszett, viszont kinézetre visszafogottabb. Ami nálam az egyik döntő tényező volt, az az, hogy az MSIken a billentyűk nem egyformák. A kurzor billentyűk baromira idegesítenének, ha mindig mellé nyomnék. Ha tetszik a laptop, sztem ne aggódj a proci miatt, mert elég erős az is, nem hiszem, hogy észrevennéd a különbséget játékok alatt. Ezt olvastad már?
[link]
Agyon vadásztam a netet, de csak ezt az egy tesztet találtam róla anno. A GX630X meg nekem túl lakkozott. -
KVic
csendes tag
Végre megvan az Acer Aspire 5930G-m, ha kíváncsiak vagytok valamire vele kapcsolatban, szívesen válaszolok.
-
KVic
csendes tag
Nem tudom segít-e: nekem egy 1.6GHz-es Pentium M-en ATi Mobility Radeon 9600Pro-n a sima CoD4 asszem 30fps-sel ment 640x480-ban low-on, néhány cuccot fentebb lehetett még venni (úgy sem volt csúnya). Nem tudom, a két kártya egymással milyen viszonyban van, notebookcheck.com szerint 3dmark2003-ban kb. azonos a teljesítményük, de a 8400 újabb és a proci is erősebb, meg magosabb
-
KVic
csendes tag
válasz
insyde01 #3999 üzenetére
A HP dv5-ös sorozatban úgy tudom DDR2 memória van. Ez egy cikk szerint 20%-kkal gyengébb a DDR3-nál, persze játékokban nem tudom, de amúgy én is szemeztem a dv5-ösökkel, mert mégiscsak HP-k
Itt van egy cikk a sorozat egy másik tagjáról:
[link]
A cikk szerint nagyjából az ASUS G1S-sel van egy szinten 3D-ben, amiben 8600M GT van DDR3 memóval. Biztosan nem nyúlsz mellé ha HPt veszel, nekem is az van most.
(Én végül úgy döntöttem, hogy inkább Acerre újítok (5930G) és veszek hozzá +2 év garancia kiterjesztést.) -
KVic
csendes tag
Kösz a választ!
9600GT-ből tudom hogy sok a DDR3-as, de HD3650-ből nemigen láttam még, a tesztekben csak DDR2-es 3650-et láttam és azt tudom, hogy lesöpri a 9600M GT, csak kíváncsi lennék, mit tud DDR3-mal, esetleg DDR4-gyel egy HD 3650.
Az MSI GT735-ösében van HD3850, de az nekem túl feltűnő(meg túl drága is)
A kettő közül amúgy vajon melyik melegszik jobban, a HD3650 vagy a 9600M GT? Szintetikus tesztekben tudom, hogy jobbak a 9600M GT-k, de játékban is ez a helyzet? Meg az van, hogy játékra ritkán kellene nekem, de amikor kell, akkor nem árt, ha a legújabbakkal is megküzd valamilyen szinten. Amikor nem játszom, akkor az lenne a fontos, hogy tovább bírja az akksi és ne melegedjen (ez szinoním azzal, hogy halk legyen). -
KVic
csendes tag
Sziasztok!
Pár kérdés:
1.Játékokban vajon mi jobb, egy GDDR3-as HD3650 vagy egy 9600GT? Egyáltalán kapható kis hazánkban DDR3-as HD3650? Tesztet se nagyon láttam róla, nemhogy GDDR4-esről...
2. 2600XT-vel lehet nálunk 15" v. 17"-os laptopot kapni?
3. Olvastam tesztet hybrid VGA-s notikról, de 9600GT-sből csak Lenovot találtam, ami elég drága. Annál 83 perccel húzta tovább az alaplapi integráltról mint a 9600GT-ről. Tudtok még valami dizájnosabb laptopot hasonló hybrid megoldással (meg olcsóbb áron)?
4. Szerintetek játékoknál számottevő a különbség egy DDR2-es és egy DDR3-as 9600GT között?
5. Asztali 7950GThez vagyok szokva, annál jobb a mobil HD3650 vagy 9600GT játékokban?Válaszokat előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged