- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
Mert abban a notiban van elég CPU erő a 720p lejátszásához, és bár nem épp a legaktuálisabb a VGA, de legalább van benne annyi erő, hogy a film minőségén javítani tudjon. Ha viszont egy 1magos, 1szálas mobil celeronra uszítassz rá 720p-t, az garantáltan összecsinálja magát a feladat alatt, vagy ugyanez érvényes, ha egy Core Duo alapú géphez raksz pl. egy totál semmit sem érő sis VGA kártyát ahol jóformán még a kép megjelenítéséért is a CPU felel
-
Darth_Revan
veterán
90 fok környékén már notebook VGA-nak is azért sok. Legalábbis a Geforceoknak. Személy szerint én max (és tényleg nagyon max) 85fokig tartom még éppen elfogadhatónak, e fölött már szerintem sok.
A te VGA-dnak max 70fok körül "kellene" lennie alap órajelen. Bár lehet az Acer kispórolta a hűtőpasztát. (minimális az esélye, de előfordulhat)
Ha pedig a nem optimálisan megtervezett hűtés miatt ilyen magas, hát az elég gáz, mert ilyen magas hőfokon nem fogja évekig bírni -
GMC-SZABEE
csendes tag
Nem akksiól akarok játszani, csak a "puszta" tényekre lennék kiváncsi.
30perc 1óra? hm... nem semmi. Mondjuk érthető mert azért a vga is termel rendesen.nos, akkor már csak az utsó kérdésem h. akkor a 7600 go vga-s laptoppal - amit leirtam -, lehet akkor játszani? mert megnézegettem a notebookchecken, és van benne erő.
ott is irták hogy jó-jó csak van ugyebár 8600gs és az erősebb. Én ezt el is hisszem csak nem fér bele a keretbe egy ilyen vga-val felszerelt laptop. A legelérhetőbb meg akkor a 7600 go.Köszönöm segítséged, ill segítségeteket.
-
GMC-SZABEE
csendes tag
kedves xedos! nézegettem a topikokat (msi,acer,asus) de mindenki mást mond a megbizhatóságról. én meg biztosra akarok menni, mert 1 hónapon belül tervezek notebookot vásárolni, a max keret 250.000 Ft. Amit belinkeltél én elhiszem hogy tökjó csak nem fér bele a keretbe.
Tudom h. olcsón jót nem fogok kapni megalkuvás nélkül!
Az első noti amit kérdeztem h. jó e az 160.000 ft volt mert akkor annyi volt a keret.
most picit több lett de ennél többet nem akarok notira szánni.
nekem nem az kell hogy a mostani játékok 1900*1200 ban fussanak 52x es élsimítással,csak az h. elinduljon és min 800x600-at vigye szaggatásmentesen. nekem a crysis + az nfs prostreetre kellene a vas. ezekkel tolnám.Remélem nem sértettelek meg, én notebook témában most kezdtem, ugyhogy nem vagyok benne otthon azért kérdezek ennyit.
+ 1 kérdés: amiket néztem notikat 4400mAH akksival adják. Na most ha ugy adódik hogy nagyobbra kicserélném akkor nőne-e ill. mennyivel az üzemidő?
köszönöm az eddigi segítséget.
-
ityam
őstag
Nagyon vegulis en sem lepodtem meg, en is kb ekkora sebessegkulombsegre szamitottam csak a core duo javara.
Amugy mint emlitetted tenyleg nem hasznaljak ki ezek a tesztek a tobbmagos procit de ugyebar a legtobb jatek sem hasznalja ki.esetleg par legujjabb jatek igen de oda meg mar az x1600 as vga is valszeg keves. szal nem latom ertelmet megvenni jatekra egy jobb procit. pedig a notebookos boltok mindegyiketol azt hallottam akit felhivtam tanacskeres szempontjabol hogy jatekhoz a celeronm et felejtsem es legalabb egy core duot de inkabb core2 duot vegyek. Szal jo kis parasztvakitas ez a 2 magos dolog. nagyon keves dolog hasznalja ki foleg azok kozul amit notin szokas futtatni. Sok esetben meg csak a rossz cpu szervezes(windows vagy chipszet miatt) miatt meg soxor meg lassabb is lehet egy 2 magos mint egy egymagos.
mindenesetre a kovetkezo notim az biztos egy celeronm es konfig lesz x1600 al. jo lesz az a xpress 1100 helyett. Bar erosen elgondolkodtato egy amds rendzsert nezni sempron procival mert az legalabb energiatakarekos is.es nem biztos hogy sokkal lassabb az sem. -
Palika71
őstag
Csak VOLTAM. Mármint, játékos.
Hónapok óta nem játszottam, ezért eladtam. Egy kicsit fura ez a Celeron-X200m noti, de nem bántam meg, és imádom a notik világát. Ha majd megint játszani akarok, tuti, hogy valami konzolos-jtékost veszek. (Lehet, hogy feltelepítem erre is Carbon-t, és megnézem hogy mit tud. -
DNS_65
senior tag
Hát az biztos, h van különbség a single és multiplayer mod között,
(single modban simán belefér a 2x élsimitás, mig multiban muszáj kikapcsolni -
Turion 2 GHz, 1 Gb ram, X1600 256Mb)
meg aztán ott van még a ping is ami nagyon fontos a Battlefield 2-nél.
Ha neten játszol akkor mintha megnőne a teljesítményigény, de h miért az nemtom -
MaTT
aktív tag
elsősorban most játékokra gondoltam, de akár photoshop v. 3d tervező programnak is jol jöhet a plusz memória gondolom.
vagy arra gondolsz hogy önmagában nem elég ha van egy 128megás vga, mert mondjuk a gpu lassu? de nem vágom, hogy müködnek az integrált vezérlők, szal lehet nagy hüleséget mondtam -
watcher
tag
Aszondod?
Csak game idejére gondoltam, hogy feljebb viszem a VGA frekiket (nem sűrűn játszom), de megfőzni azért nem szeretném. Bár ha egyszer megfőtt, ember legyen a talpán aki megmondja, hogy mitől füstölt elEgyébként olyat láttam már, hogy lefagyott a gép, de olyat, hogy teljesen gallyra ment egy kis diszkrét tuningtól.. ? Csak van ezekben mindenféle védelem (többek között hővédelem) ami nem engedi az ilyesmit. Vagy tévedek?
-
DNS_65
senior tag
Szia xedos!
Végre egy MSI fanÉs mióta van meg a gép, tapasztalatok, elégedett vagy vele?
Kicsit tartok a melegedés témától, ráadásul ha jol emléxem a jobb oldalán távozik
a meleg (forró??) levegő, és lehet h pont rányomja az egerező kézre?!
És milyen a kijelzője? 15,4-es? Filmnézés? Betekintési szögek? Szinek?
És mennyire hangos terhelés (pl game) alatt?
Nyugtass meg pls hogy ilyen felbontás mellett elég bele ilyen VGA.....
Azért a 2 év gari megnyugtató, akármi baja van ugyis kijön ez idő alatt....gondolom...
3dmark03-alatt kb mennyit érhet el egy szóbanforgó 1032-es?? -
pzske
aktív tag
Ja ugy látszik , hogy ennyit ,de megmondom őszintén nem vagyok elesve ettől a x700 -tol
Van 1 német notebook oldal ott is mt 32 el tesztelték és ott is kb 5500 lett a 3d mark 03.
Csak érdekelne , hogy a mt30 as proci hol van a pm730 hoz képest , mert a tesztek szerint jobb az mt30 as , de nem vagyok elhűlve ettől sem annyira lehet , hogy jobb döntés lett volna a m645 / intel + geforce 6600 /
itt a link :http://www.notebookcheck.com/Test_Review_MSI_Megabook_635.239.0.html?&no_cache=1&sword_list[]=m635
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
OliApa
aktív tag
Hát ezaz . . . Gőzöm sincs. Asztaliban mindent látni, piszkálható, ebben meg minden el van dugva. Már meg szerettem volna kérdezni, van-e vmi RivaTuner féle a mobilokhoz?
Az Everest ezt látja:
Videokártya tulajdonságai:
Eszköz leírása ATI MOBILITY RADEON X700
Adapter leírás ATI MOBILITY RADEON X700
BIOS leírás BR12701/rel9.10.1.0/CL184074 Per
Lapka típusa ATI MOBILITY RADEON X700 (0x5653)
DAC típusa Internal DAC(400MHz)
Telepített illesztőprogramok ati2dvag (6.14.10.6575)
Memória mérete 128 MB -
cudar07
senior tag
köszönöm
még egy kérdés, olvastam valami, olyat, hogy
128mb a vga de csak 64 a saját és 64-et elvesz a rendszerből. (hybrid)
mennyivel lasabb az igazi 128mb-tól szerintetek?
(bár ekkora teljesitménynél nagyon nagyot nem lehet zuhanni)
meg az X300 és az SE mennyiben különbözik?? -
Dr. Akula
félisten
Nekem az ins + del gombok eldugása a 3.14csában nem teccik, sokat használom a shift + del, ctrl + ins, shift + ins kombókat, és itt nem érem el 1 kézzel (illetve arrébb kell pakolni a kezem hozzá, nem áll kézre). A Gericomon mind2 a kurzor mellett volt, bírtam is nagyon. A numlock is 2 gombos itt (Fn + F11), a régin 1 gomb volt. Mortal Kombatos fatality kombóhasználók előnyben.
A többi gombot még nem volt idő lecsekkelni, de így első nekifutásra ennyi a negatívum. A notibillentyűzet amúgy is inkább csak vésztartalék hordozásra, otthon inkább rádugok egy usb-s billentyűt, azon van numpad is, a számokat kényelmesebb és gyorsabb azon írni. Touchpadot meg nem használok ha nem muszáj, de szeretem ha van, szintén vésztartaléknak. Jó ha mindig ''van máááásik...''
-
Dr. Akula
félisten
Ja, ez valami nagyon új modell lehet az usanotinál, amikor az enyém vettem, ilyen még nem volt. Ugyanakkora kijelzőméretnél (15'') ha több képpontból áll, akkor a fogyasztása is nő? Aksi miatt nem mindegy ugye. Meg a másik (lehet hülye kérdés): ha 800*600-ban futtatom a játékot, akkor tökmindegy hogy 1024*768 vagy 1400*1050 a natív felbontás? Nem vesz el több erőforrást a nagyobb felbontásra ráhúzni a 800*600-at?
-
Ben Cseng
tag
Nagy marhaság ez a SuperPI.
Semmi mást nem mért mint a proci teljesítményét, legfeljebb minimális RAM bejátszik.
VIszont egy gépnél - főleg egy notebooknál - kezdve a chipsettől egészen a winyókig minden bejátszik. Ezért lenne érdemes kiterjeszteni a tesztet ZIP-re és MPEG/DIVX-re. Ezek mind olyan tesztek, amelyek irányadóak a HDD-RAM-CPU konfig tekintetében, ami ugye notik esetében nem igazán cserélhetők (legfeljebb ha hibás). -
x.geo
aktív tag
Tegnap csereberéltem egy duál xeon (3.2, 2GB RAM...) gépre.
Első nekifutásra szivtam a fogam( nagyon szar eredményeket produkált, kb 10 perc müködés után a teljesitmény leesett 60-70%-kal), de ma szétszedtem, volt belül (teljesen középen) egy nagy venti, ami be volt álva (a pici mennyiségü portól)letisztit, videjókaresz kicsit átalakit (a hütő nem illeszkedett rendesen, kellett egy rézlapot szerválni, polir, spec ragacs...), a proci és a hüti között nuku paszta(és ez egy 3,4es prescottnál)...
Arra a következtetésre jutottam, hogy valaki próbálta szerelgetni (kevés sikerrel), nekem 3-4 óra az életemből...
De most isten a masina
Az eddigi legbrutálisabb hütőrendszer van benne, amit valaha láttam notiban.
a hejesirásihibákért bocs, csak nincs hosszú i-m, és ü-m.
-
parandroid
félisten
Meg a 2001-et is nyomasd le légy szíves! Szintén default-on...
Ha van türelmed diafilmet nézni, akkor a 05 is jöhet...
Re (#485) Barnamed: Nem érdemes tuningolni. Egy noti eléggé kisakkozva van összerakva ahhoz, hogy pont terhelten elbírjon még valami komolyabb tuningot. Pár megahertzért pedig nem érdemes leégetni az egészet.
p
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest