- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ery
tag
Hy!
Pavilion 1160 vásárlása előtt álok és érdekelne h akkor te a 9600GT DDR2-vel a 3650 szintjére rangsorolnád a notebookchecken pl.?
DDR3al 9600GT FEAR átlag 40fps és akkor ddr2vel csak a 20-25 körüli értéket érné el?
A Pavilionokrol bármi infot szivesen fogadok föleg proci bővithetőség érdekelneTHX
-
EQ
tag
Egy kicsit hülyén írtam le. A videó kártya pont a vastag matrica alatt van, azért gondoltam, hogy ez esetleg a segíti a VGA hűtését.
A mellette (képen alatta) lévő nyílás szolgál a szerviz szerint a mélynyomóra.
A cikk 2 ventit említ, amit azért furcsállok, mert nekem az egész kialakításból az derül ki, hogy ezt a gépet 1 ventivel tervezték. Olyan létezhet, hogy a hőelvezető cső mind a 2 oldalán van venti? Ha lehet akkor tartom egyedül értelmesnek a 2 ventit.
A vicces az nekem, hogy az én procim nem megy 50fok fölé bármilyen terhelés mellett. -
Necc
addikt
Na a billentyűzetnek külön örülök, a gyorsgépelésem megmarad
A dual channel hiányát a külföldi tesztekkel és a szintetikus programokkal lehetne valahogy kimutatni. Engem az is érdekelne, hogy a gyári 667-es (asszem ilyet raknak bele) memóriák 800-asra cserélése lendít-e a teljesítményen (ez nálam a multimédiás képességeknél fontos lehet).Oblivionban én is a városban értem el a legdurvább "szaggatást", 27fps-t mértem minimumként, de akkor eléggé sok nép járkált a képen. Mindenesetre ettől nagy kő esett le a szívemről, majd egy kis VGA tuninggal ellensúlyozom a drasztikus FPS esést
.
Az antialiasing azért nem működik, mert régebben a Geforce 6 -os időkben amikor a játékot kiadták, akkor még nem tudták azt megoldani, hogy a HDR bekapcsolása esetén működjön az élsimítás. Asszem ezt csak a Geforce 7-es kártyáknál tudták megcsinálni, és utólag portolták át a 6-os szériára is. Más idők voltak azok, a lényeg hogy a fejlesztők biztonsági okokból rakták bele ezt a funkciót, ma már persze megoldható a driverből kierőszakolni az élsimítást, de egyrészt 15.4"-on ekkora felbontáson minek élsimítás? Másrészt meg tapasztalataim szerint ilyenkor a játék amúgy sem túl híres stabilitása is mégjobban imbolyog (sokkal több programfagyást tapasztaltam kényszerítetten bekapcsolt élsimításnál, szinte 100% hogy (fél)óránként kifagy a program) illetve már 2x élsimítás kikényszerítésekor is a játék érezhetően, sokkal jobban szaggat, még kisebb felbontáson is.
-
peter_27
aktív tag
Köszönöm az értékelést. Nem olvastam ezt a tesztet, jó h. belikelted (köszi), nem is láttam a bill.-t és így már tényleg elgondolkodtató. Ha ez lesz lehet még normális bill.-t is kell hozzá venni, nem csak egeret, most már a melegedési probléma miatt is gondolkozhatok rajta, de lehet beálldozom a 17" is és az acer lessz belőle.
-
Necc
addikt
Én is ugyanilyet tervezek magamnak karácsonyra (a szüleim finanszírozása alatt
de 180K felett már önrésszel
) úgyhogy részemről jöhet minden, ami engem speciel nagyon régóta érdekel és szúrja az oldalamat, hogy az Oblivion hogy fut rajta. Mivel az asztali gépemen megszoktam, hogy 1680x1050-ben maximum grafikával (ultra high profil, HDR, kikapcsolt vsync-el) fut 16xAF mellett, ezért a notitól is ilyesmi elvárásom lenne (1280x800-on max grafikán). Ha nem bírja a maximum grafikát (~30fps) akkor tuninggal rásegíthető-e? (Az asztali 8800GTS/320 kártyámon is tuninggal stabilizáltam a gyakran 25 alá ugró FPS-t).
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy gyárilag 1GB + 2GB memóriamodult raknak bele, ezek ugyebár nem dual-channelben üzemelnek, van-e hatása ennek a gép teljesítményére?
Harmadik kérdésem a billentyűzetre tér ki. Külföldi teszteken csak angol billentyűzetet mutogatnak, és ott nagyon szép és jó, mert tökéletesen elfér az összes gomb egymás mellet, nem faragtak le a shiftekből és az enter is kétsoros. Nade amikor már német tesztet néztem, akkor már más volt a szitu, az enter összezsugorodott 1sorosra, és belenyírtak a jobb shiftbe is (ami nálam gáz, ha a balba az nem, mert amióta billentyűzetet nyomkodok, ezt megszoktam, és a gyors gépelésem miatt ez fontos szempont lenne). Magyar billentyűzet is lett olyan jó, mint az angol?
Legvégül az aksi üzemideje. A tesztek üresjáratban 3-3.5 óra üzemidőt említenek, de filmnézegetésnél már csak alig több, mint 1.5 órát, és teljes terhelésnél is durván ugyanennyit, ez a dolog nálam így sántít, hogy filmnézés ennyire lehúzná. Gyakorlatilag mennyi az üzemidő?
Kösz az infókat
Ja és a különböző típusokból akadó félreértések miatt én ezt a típust néztem ki magamnak.
-
Clueso
csendes tag
Köszi az infót. Igen ezt én is olvastam egy külföldi fórumon, ahol az Acer Aspire 5930G-vel hasonlították össze. Csak az egy (már nálunk nemigen kapható) HP Pavilion dv5-1060 volt és abban Core2Duo P8400-es proci volt a DDR2-es 9600M-GT mellé. Ezért is merült fel bennem a kérdés, hogy vajon elég-e hozzá a T3400.
-
Necc
addikt
Ugyanez az infó fellelhető a hivatalos oldalon is, de engem inkább a bővebb információk érdekelnének, kezdhetném a "véletlen sérülés" kifejtésével
-
Necc
addikt
Egyrészt nincs mobilokba 9600GT, csak 9600M-GT vagy 9600M-GS. Fontos megkülönböztetni az asztalit a mobil változattól, mert nem ugyanaz. A 9600M-GT lesöpri a mobil HD3650-et, de ugyanakkor a HD3850 meg lesöpri a 9600M-GT -t
Kapni hazánkban bőven 9600M-GT DDR3 -as kártyával szerelt notit bőségesen, csak meg kell találni a játékra a legmegfelelőbbet. Mobil HD3850 -el szerelt notit jelenleg sokkal drágábban, 310-320K környékén kapni, és egyelőre csak az MSI kínál ilyet, asszem GX730 típusnéven.
Természetesen nem csak játékoknál, hanem fogyasztásnál is számít, hogy DDR2 vagy DDR3 van rákapcsolva, a DDR3 nemcsak nagyobb teljesítményű, de még kevesebbet is fogyaszt (elméletben) mint a DDR2.
Elvileg a 9600M-GT nagyobb teljesítményű, mint a 7950GT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest