- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
válasz
karesz501 #4309 üzenetére
Van a alaptopvideo2go.com -on egy friss, mod-olt driver, este ezt fogom kipróbálni. Van vkinek ötlete vagy tapasztalata? Ehhez gondolom nem kell moddolt .inf, ugye?
Szerk.: nem kell hozzá az .inf, mert "Supports all desktop and mobile cards from 6-GT200 series and quadro equivalent"
-
karesz501
senior tag
De most pontosan melyiket is??? Ha sikerült akkor írsz pár sort róla? Én még nem próbáltam ezeket a drivereket Quadro alatt, de igazából nem használok mostanság az otthoni gépemen semmi olyat ami megkövetelné, cserébe viszont CoD-ozok éjjelente, szóval nem lenne rossz egy használható driver.
-
karesz501
senior tag
válasz
bencesoldier #4294 üzenetére
CoD4 ragyogóan fut egy 8600GT -n is. 1280x800 -ban nem lesz gondod vele, még MP-ben sem!!! UFF
-
karesz501
senior tag
válasz
MrZsolt18 #4275 üzenetére
A kártya cserélése a garancia automatikus elvesztésével jár, amit egy alapból is nagyon melegedő notebooknál két okból sem ajánlanék:
1.: valószínűleg hamarosan szükséged lesz rá a melegedés miatt (HDD, alaplap megadhatja ilyenkor magát)
2.: még melegebb lesz a gép és az már végképp tönkreteszi vagy lerövidíti az élettertalmátMegpróbálhatsz egy notebook hűtőt, pl erről nagyon jókat írnak. Itt 5,4k.
Szerk.: nem érdemes egy ilyen kártyát cserélni, inkább add el a gépet és vegyél egy olyat amilyen megfelel az igényeidnek. Egy kicsit olvasgass a Milyen notebookot vegyek? topikban, sokat segít majd.
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
Sokkal több minden fér ki a képernyőre, és EZ nagyon fontos. Nem azt mondtam, hogy részletgazdagabb és nem is azt, hogy nem apró, de számomra tökéletesen használható és olvasható. Mit nem lehet ezen érteni? Én használtam WXGA -t 17'-en, SXGA -t 14-en, WXGA+ -t 14.1 -en, WXGA -t 15,4 -en és most WSXGA -t 15.4 -en. Mindannyit tartósan, az utóbbi kettőt felváltva otthon és a munkahelyemen jelenleg. Van viszonyítási alapom, hidd el
Mellesleg Vista alatt nagyon jól működik a DPI változtatása, jól lehet skálázni ha nem szereted vagy tudod használni a WSXGA-t. Nekem egyelőre nincsen rá szükségem, de ez változhat.
Ki kell próbálni és meg kell nézni a különbségeket élőben is, mert ez nagyon szubjektív dolog. De itt minőságre is vannak/lehetnek különbségek a méret függvényében, és gondolom sejted, hogy egy komoly munkaállomásba szánt WSXGA képernyő más kategória mint egy 15.4-es "tucat" WXGA. -
karesz501
senior tag
Én 15.4-en használom a WSXGA-t (1680x1050) és nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem csak CAD alkalmazásoknál jön jól hanem általánosságban elmondható, hogy sokkal szebb mint a korábbi WXGA, vagy WXGA+ kijelzővel szerelt gépeim
Mellesle mozgóképnél (játékok) koránt sem zavaró, hogy nem a natív felbontásban használod, de nálam a NWN2 nagyon hasít HD-ben
Szóval nem olyan nyilvánvalóan jobb a kisebb felbontás, csak ha kizárólag játszol. De akkor meg ne notit vegyél...
-
karesz501
senior tag
válasz
Farcryboy #4169 üzenetére
Renew és asis kategóriák, részletesen.
Renew 100% vállalható, asis-ból csak komoly üzletit vennék!!!
-
karesz501
senior tag
Én ezeket most olvastam a linkelt oldalakon, eddig én sem tudtam
De azért szívesenMellesleg szerintem a HP/Lenovo/DELL továbbra is magának fogja frissíten az aktuális Quadro driverkészleteket. Ezek tesztelt és az üzleti gépek megbízhatóságára kihegyezett meghajtók. Szerintem érdemesebb ezeket használni, nincsenek textúrahibák, fagyások egy inkompatibilis meghajtócsomag miatt. Szeritnem.
De persze kipróbálnék vmi f@sza überbrutál agyonmoddolt drivert a Quadro-val én is
-
karesz501
senior tag
Ezeket támogatja az általad linkelt BETA driver:
Quadro NVS 320M
Quadro NVS 310M
Quadro NVS 160M
Quadro NVS 150M
Quadro NVS 140M
Quadro NVS 135M
Quadro NVS 130MDELL Latitude és Lenovo Thinkpad támogatás nincs!!!, ezekhez továbbra is a gyártó adja ki a meghajtókat!
zerge861: elviekben nem, gyakorlatilag fel lehet vhogy tenni a "sima" drivert is Quadro alá. Sztem nemsokára lesz Lenovo update-elt Quadro meghajtó is. Asszem
-
karesz501
senior tag
A Lenovo saját driverét
Mellesleg nekem 570M-van szintén, csak egy HP8510w -ben. Szintén vadászgatok vmi más driver-t mint a HP, de eddig nem sikerült. Inkább bütyköltem a kártya névleges teljesítményén. A hűtés bírja, a játékok pedig meghálálják.
Ha találsz valamit akkor szólj, engem is érdekelne vmi tuningolt meghajtó
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Egy Quadro FX570m órajeleit melyik programmal lehet változtatni?
Előre is köszönöm,
Kareszui1.: rivatuner v2.20-al nem sikerült menteni a módosított órajeleket.
ui2.: 8600M GT drivert miként lehet rátölteni? -
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
Abban igazad van, hogy nem ezek a legnagyobb hőleadással rendekező egységek a piacon, de azért fűtenek keményen. És ami ennél sokkal fontosabb, hogy milyen a noti hőelvezetőképessége és a tervezett hűtése.
Ha az öledben fűt akkor mindenképpen érdemes egy 5k-s hűtőre beruházni, hidd el. Vmiért mostanság a legtöbb gépen alul szívja a levegőt a hűtő (nem pedig hátul), és az öledben ez a nyilás pont nem funkcionál. -
karesz501
senior tag
Necc, KVic, peter_27: amennyire én eddig tapasztaltam, a notik sokkal lasabb memóriaidőzítéseket használnak mint az asztali gépek a kompatibilitás miatt. Nekem korábban egy 2+1Gb -os modullal is ment a dual channel, szóval ez nem téma szerintem (megjegyzem nem érzékelhető a hiánya...).
Egy ilyen noti alá javaslok egy hűtőt, nagyban meghosszabbíthatja az alkatrészek élettartamát. Szerintem
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Kis segítség kellene S.O.S-ben (mint mindig, pesrze): mit lehet tudni egy Ati Fire v3200GL 256 MB kártyáról? Én ezeket szinte egyáltalán nem is ismerem... Egy notit vennék amiben ez van (IBM t43), és nagyon érdekelne, hogy mire is képes valójában. Fogyasztás, teljesítmény, a mai kártyákhoz képest pl.
Előre is köszönöm,
karesz -
karesz501
senior tag
válasz
fairnando #2093 üzenetére
Ha jól tévedek akkor a go6100 egy integrált megoldás, a Packard support oldaláról a legfrissebb chipset drivert kell leszedned. A go6100-hoz egyébként gondolom még az Nvidia is ad ki meghatót, de én a www.nvidia.com -on nem találtam, szóval jó lenne ha vki segítene
Egyébként jobban átgondolva a dolgot, mégis csak lehet hogy kevés a memória neki. Méghozzá azért mert az 1Gb-ból foglal magának az XP, a videókártya (mivel alaplapi integrált) és maga a játék is, méghozzá nagy térkép esetében kifejezetten sokat. Próbáld a grafikai beállításokat minimumra venni (textúraméretek sokat számítanak) és ha így megy akkor szépen lassan emeld a graf. megjelenítés minőségét. Aztán majd meglátjuk -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #2072 üzenetére
Dehogy game over!!! A 9400-ast a fiamnak teszem félre, remélem azt a 3-5 évet kihúzza ha vigyázok rá
És már alig várom, hogy lenyomjon FIFA-ban
Egyébként nekem sincsen sok időm, helyem a gépre és ez egyre kevesebb lesz, de a 9400-as tökéletes megoldás számomra. Még az asszony is megtűri, pláne mióta használja néha-néha a ''gugli''-t
Szerk.: amol: nem szeretitek a 16:9-et? Na, remélem ebből most parázs vita leszPedig csak jó TV kérdése és sokkal élvezhetőbb a dolog. Egyébkét nekem sem plazmám van, hanem egy 16:9-es CRT-s SONY. Olyan igazi TV. Imádom
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Akkor is tudsz C&C 3-t nyomatni, ha az asszony tévézik a nappaliban a plazmán
Ha újra megrögzött agglegény lennék, egyértelműen az XBOX+noti lenne a nyerő, de akkor nyilván futná csúcs notira is
Amióta nős vagyok és apuka, eladtam minden kütyüt és gépet (PC, PS2 +tartozék hegyek) és egyedül az 'Insipron 9400' -am van meg. És ez így bőven elég. Nekem.
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #2011 üzenetére
Szerintem felejtsd el... Mégis mire kéne? Mivel ad többet mint egy ''megbízhatóan'' konfigurált XP? Szerintem egyelőre nem éri meg, pláne ha játszol is, és szerintem Te játszol is
-
karesz501
senior tag
Agyonszemetelt oprendszer (vmi kémprogi, esetleg viróza...), driver ütközés-keveredés, kevés fizikailag rendelkezésre álló memória. Külön topik van a 3dMark-ok ''gyorsítására''/optimalizálására, szerintem ott többet tudnak segíteni.
Nvidia control panelben is sokat lehet buzerálni ami befolyásolja a Mark eredményeket, de ez engem különösképpen soha nem vonzott... -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1950 üzenetére
De neki nem annyira van 350k -ja notebookra... Én pedig írtam, hogy belépőszint, a Tied már nem az.
Bár az nem jó jel, hogy kopik -
-
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1929 üzenetére
Szerintem meg nézd meg a Clevo M40AE Pro topickját és azt a gépet kerüld el, sajnos... Mert egyébként nagyon jó vétel lenne, csak hihetetlenül melegszik valami tervezési baki miatt
-
karesz501
senior tag
Rossi, Zanik: offkóz píííísz
Aki hülye az haljon meg, de azért mindenkinek adjunk szerintem minimum egy esélyt. Szerintem.
-
karesz501
senior tag
Rossz válasz. Hordozható gép kell neki. És miért ne érdekelhetne valakit a ''grafika'' is?!?!? Engem is érdekel és annyira kell ''csak'' a hordozható gép, hogy el tudjam vinni magammal és bárhol dolgozom/pihenek tudjam használni. Az esetek 99%-ban hálózatról, mégis létkérdés volt a notebook...
Szóval szerintem ha vki notebookot akar vásárolni, nem azt kéne itt mondjátok neki, hogy vegyen egy asztali gépet.
Van számtalan olyan megoldás amivel már mindezt el tudja érni, inkább ebben kéne segíteni. Szerintem.
LCO: szerintem érdemes elgondolkoznod a Toshibán és a DELL-en is, bár szerintem az általad említett játékoknak bőven elég a minőségi megjelenítésükhöz egy x700-al szerelt notebook. Viszont az x1600 és a go7600 (szerintem azt akartál írni...) egy szinten vannak teljesítményben, nincs szignifikáns eltérés közöttük.
Rossi, Zanik: no offense, de tényleg azt látom/láttam, hogy alapból ez jön fel ha vki ilyet kérdez. Vannak már olyan megoldások amik mindezt profi szinten tudják, csak nagyon drágák. De majd ezt eldönti a kedves érdeklődő, hogy akar-e áldozni erre ennyit. Sokan akarnak és tudnak is elnézve néhány márka topikját itt a Ph!-n. Szerintem.
Szerk.: az én DELL-em is fűtene, csakhát jól működik a hűtés, viszont akkor egy kicsit hangos (mondjuk az én érzékszerveimnek nem vészes...), de közel sem zavaró a dolog és mindezt csak 3D játékok alatt. Szóval egy ''megtervezett'' gépben nem annyira para az x1600 - go7600.
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Komolyan ez itt a mániátok... Hogy egy noti BC és nem játékra való. Zsigerből
Még jó, hogy pl. a DELL gondol ránk elfuserált júzerekre is
LCO: a 6400-as egy nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkező gép, kiváló teljesítménnyel, ha van rá pénzed és valóban szeretnél sokat játszani (is), akkor vedd meg bátran.
Az XP már hogyne használná a 2 processzormagotCsak futtass egymás mellett pl. két alkalmazást és mindjárt meglátod... Szerintem a '64bit'-re gondoltál. Azt majd a Vista, ha egyszer beérik
Szerk.: a go7600 játékok alatt sokkal jobb mint az x1400, a Toshibáról majd Amol kollega elfogulatlan véleményt mond
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1867 üzenetére
A beszerelésre szakosodott szervezeti egységet 100%, hogy találsz itt a Ph!-n, csak dobj fel egy hírdetést, meglepően sokan fognak jelentkezni és szívesen elvégzik a munkát. Garancia tuti ugrik...
SW játokokat nagyon kedveltem régen, mikor korlátlan szabadidőm volt játszani... Legelső X-Wing -el hónapokat játszottunk, még egérrel (akkor az volt a tuti...) és életem legmeghatározóbb játékélményét is talán akkortájt éltem át. -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir_Fel #1838 üzenetére
Hát igen, ez esetleg hátrány lehet
Az SW dolgot valóban jól érzem, mert fiatalabb koromban (és amíg nem született meg a kisfiam) olvastam a fellelhető (számomra) összes angol/magyar könyvet. Fel báró nekem is bejött, bár nem volt elég őrült az én ízlésemnek
De ez aztán tényleg már megint nagggyon OFF
-
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1823 üzenetére
Nem is kell MO-n vásárolnod, e-bay -en, nemzetközi disztribútornál hozzáférhető már szinte minden...
A nick-ed olyan ismerős. Csak nem a SW-ból? Nem ''Ő'' volt az a hiper-szuper lázadó/birodalmi pilóta aki Antillesnek is a sógora és az elit vadászpilótákat vezeti???
Hú ez nagggyon OFF-ra sikerült... -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1823 üzenetére
Van. Csak külső monitoron lesz használható
-
-
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1805 üzenetére
Megírtam priviben a részleteket, ne offoljuk szét ezt a totyikot...
-
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1800 üzenetére
Én 'használtan' (1 hónapos) vettem itt a Ph!-n, brasil kollegától. Szerintem mindketten jól jártunk
-
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel #1795 üzenetére
Szerencsére közel sem 500k-ért vettem
-
karesz501
senior tag
És készült frissiben egy 3DMark05 teszt is, eredménye: 9068
[link]
-
karesz501
senior tag
válasz
karesz501 #1792 üzenetére
Feltettem a patch-et is a 3DMark03-hoz, így már felismeri a Core2-t. Az eredmény tulajdonképpen nem változott: 20709 [link]
Más. Van valakinek ötlete róla, hogy hogyan indíthatnám el a 3DMark2001SE-t? Folyamatosan 8.1-es DirectX-ért kiabál. Mondanom se kell természetesen 9.0 van fennt... Ötlet? Csak ezért nem tennék vissza egy régebbi verziót, csak galibát okozna. -
karesz501
senior tag
Mértem egyet a 3DMark03 -al. A gépem :
Dell Inspiron 9400
T7200 (2.0Ghz), 7900GSX (575/800), 120Gb SATA 5400rpm, 2*1Gb 667Mhz DDR2
3DMark2003 20712[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 4
- Bluetooth hangszórók
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest