- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
patesz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12225 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Én is sokat keresgéltem már és én sem találtam semmi értékelhető információt.
És pont ez is bajom. Nincs semmi biztos infó, így először mielőtt beruházok, kellene találnom egy ilyen procit vagy valami megoldást hogy megpróbálhassam.Viszont amit leírtál az hasznos!
Köszönöm! -
viharhozo
addikt
válasz
Thunderzolee #12219 üzenetére
Kösz!
A 800-asokbol mind fog menni (ha mar veszek, 45 nm-est vennek)? Talaltam tobb forrast, akik szerint ez mehet, de van koztuk olyan proci, ami a gephez utoljara kiadott BIOS utan kerult piacra.
-
debrecenikri
tag
válasz
Thunderzolee #12211 üzenetére
SiS 672. De olyan furcsa, hogy magát ennek kommunikálja. Direkt néztem, de nem akart P lenni
-
debrecenikri
tag
válasz
Thunderzolee #12209 üzenetére
Lehet, cpu-z Socket M-et ír, az FSB 553 mhz fsb (ha ez számít).
-
pinkcc
tag
válasz
Thunderzolee #12200 üzenetére
Igen, ez pl nagyon jó árnak látszik.
[link]Nézegetem, és pl ez is bele menne akkor, de ez már tényleg drága, de ahogy nézem 4 mag 8 szálon.
De fogyasztásra gondolom figyelni kell, nem?
Mármint a fent linkelt processzor 55W szerepel, míg a i5-560m processzornál 35W van írva, mint a p6000 procinál, ami most a laptopba van.
Videóvágásra leginkább használva a laptop, mint most, így majd ramot is bővítenék, mert jelenleg 3gb van benne, amit már nagyon kevés.
Az SSD az beleférne, mármint nem tudom, azt hol kell a notebookba rakni, de szívesen beruházok ilyenre is, mert gondolom a videóvágásnál az is segíthet. -
pinkcc
tag
válasz
Thunderzolee #12196 üzenetére
Ahogy néztem a listát egész jó processzorok is belemennek.
pl egy Core i7-640M is, ez 2.8 GHz. Ezt nézni kell, mármint hogy milyen GHZ-s legyen? Ami jelenleg benne van, az 1.86 GHz.
Mivel a téma leírásánál a (processzor, RAM, HDD) van, így lehet ezt nem itt kellene megérdeklődnöm, de videókártya csere is lehetséges benne?
A processzora rá kerestem, de boltot eddig nem találok. Az ilyen netbook processzorok kaphatók a boltokban?
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12188 üzenetére
Az,i7 sokat dobna,csak az egy kicsit drága,az i5- ből min 2540- et vadásznék.
-
Blackhill
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12170 üzenetére
Igazad van én is hasonló képen látom! Azóta tovább olvasgattam és az i7 mellett a magasabb órajelen kívül még a Turbo-Boost technológia is szól mivel ez az i3 ban nincs! De sajnos 15 és 20 ezer körül mennek itthon is meg az ebayen is de azért nyitott szemmel járok
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12172 üzenetére
Tehát,az i5 procit beraktam,àm a cpu-z ,meg a laptop 1 magot látott,de turbo boost se volt,csak a 2.5 ghz...
Aztán az energiagazdálkodást max- ra húztam,de semmi eredmény,majd amikor a spec. rendszerindításnál 1 maggal akartam indítsni,hazavágta az op. rendszert,próbáltam win7 újratelepítéssel,minden formában,uefiben stb... Semmi! Csak az esc billentyűt nyomva tartva,a windows without loading- al volt csak hajlandó elindúlni,innen tudtam hogy ,a kibaszott jogtisztaság miatt baszakszik... Elvittem szervízbe,kínlódjanak vele... Aztán uau. hazahoztam. Itthon kapott tört win10- et..és minden flottúl megy. -
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12170 üzenetére
Nekem egyértelműen megérte,a b960- al nem lehetett játszani a metro l.l-al,most meg frankón.... 2.2 ghz vs 3.2 ghz+ win 10
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12159 üzenetére
A P8700 benne van már, nem érzem annyira a különbséget!
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12153 üzenetére
Szia!
Kettő laptop van, az egyiken a wot fut, csak arra használom a 5738ZG-ét,
ebbe le cseréltem p8700 procira.
A másikon az Ubuntu, torrent és böngészés megy 5635Z-én.
Köszönöm a segítséget. -
Gheldin
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12138 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ !
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12130 üzenetére
Hi
Tegnap beapplikáltam az i5- öt,persze kicsit szét kellett szednem a notit.Miután újra indítottam,lefrisítette magát a videovezérlő,hd- 3000- re. Mivwl tudom megnézni,hogy tudja a turbó funkciót? Az aida extrem csak annyit ír ki,hogy 2.5 Ghz- es. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Thunderzolee #12132 üzenetére
Köszönöm a választ, már csak találnom kell egy példányt
Sajnos aktív hirdetést nem találok.
-
Zen7
tag
válasz
Thunderzolee #12127 üzenetére
Köszönöm a részletes infot!
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12124 üzenetére
ja az ssd szerdán lesz,mert a hdd megdöglött.
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12122 üzenetére
Hi
Kösz.
Kb 3.5-4 éves gépekről van szó,az egyik netezős,a másik játszós..
Mivel az újabb játékok nem futottak el,kénytelen voltam pc-t építeni.
Amúgy mennyit dobhat a b960 helyett az i5?
Üdv :V -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12115 üzenetére
Szia!
Ha esetleg sikerül kicserélni P8600-ra, újra kell telepiteni az op.rendszert? -
dugo_
veterán
válasz
Thunderzolee #12113 üzenetére
A fogyasztásbeli különbség megvan, inkább csak a kétszeres árkülönbség miatt (ebayen körbenézve, itthon gondolom pláne) említettem a T9600-at a P9700-zal szemben.
Nálam Inventor, Solidedge, Solidworks, CS:GO pörög a régi T500-asomon, nem tudom ezek L2 intenzív folyamatok-e. Vakteszten nem biztos, hogy megmondanám melyik procival fut.
A gépben 1.0-1.1V környékére van/volt alulfeszelve mindkettő, a hűtést az ATI chip terheli főleg így a CPU hőfokokkal nem szoktam foglalkozni. -
icp1970
senior tag
válasz
Thunderzolee #12106 üzenetére
Köszönöm szépen.No akkor most lenne egy újabb kérdésem.Haverom adott nekem választási lehetőséget.2db 2x4gb 1600MHZ cl 11 L teljesen azonos modulokat.Az egyik pár Samsung,a másik Hynix.be is raktam őket a notimba gond nélkül üzemelne dualban.csináltam aida memória sebesség mérést,és nem tudom értékelni az eredményt.Melyik pár megy jobban a notimba? Samsung
vagy a hynix
-
dehecked
tag
válasz
Thunderzolee #12095 üzenetére
Ismet koszonom a valaszt
Valoszinuleg beszerzek egy ketmagos es egy negymagos i7-est is, aztan meglatom mi lesz a kesobbiekben (modding projekt alapja a gep, nem hetkoznapi hasznalatra szanom).
Ebayen talaltam viszonylag jo aron processzort, szoval gond letudva.Meg egy utolso kerdesem lenne
Ez a TV Tuner mire valo? Azt tudom hogy a helye megvan a gepemben, maga a kartya nincs, es fogalmam sincs kell-e nekem ilyen
-
Aleee
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12096 üzenetére
Köszi
Megkockáztattam azt a 99%-ot, és vettem egyet. Igen, működik együtt a két RAM
-
eWastePC
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12085 üzenetére
Ok, csak a fórum címe volt megtévesztő számomra.
-
dehecked
tag
válasz
Thunderzolee #12090 üzenetére
Na, most vettem csak eszre hogy erkezett valasz, koszonom szepen
SSD, RAM, HDD rendben.
VGA: sajnos nincs Express Card foglalat, szoval bukott a mutatvany.
CPU: igy ebben a felallasban mi az amire meg erdemes lehet boviteni, hogy szepen kihajtsa a VGA-t, de ne legyen feleslegesen eros? nVidia Geforce GT555M 2GB GDDR5 van benne, 96 szamoloegyseges/128 bites tipus. Hutessel (TDPvel) nem kell foglalkozni, nem lesz laptopkent hasznalva mar, mas terveim vannak vele. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12088 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12085 üzenetére
Erről esetleg véleményt mondanál?
-
shelbygt
tag
válasz
Thunderzolee #12078 üzenetére
Na megtaláltam ezt írta a cpu-z
Chipset
Northbridge Intel PM45 rev. 07
Southbridge Intel 82801IM (ICH9-M) rev. 03
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 4 GBytes
Channels Dual, (Symmetric)
Memory Frequency 399.0 MHz (1:2)
CAS# latency (CL) 6.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 6
RAS# Precharge (tRP) 6
Cycle Time (tRAS) 18
Host Bridge 0x2A40 -
shelbygt
tag
válasz
Thunderzolee #12078 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
shelbygt
tag
válasz
Thunderzolee #12074 üzenetére
cpu-z írta ki PM45 chipset és mint reggel írtam 2 x 2 GB 800 Mhz ram társaságában.és vettem egy adata 920 128Gb ssd.De még nincs másik proci csak érdeklődöm.Még keresek valamit. te mit javasolsz.? És 1066 Mhz procihoz nem kell gyorsabb ram?
-
shelbygt
tag
válasz
Thunderzolee #12071 üzenetére
köszönöm
De pl.Core 2 Duo P8700 2,5 GHz 3MB L2 cache 1066 MHz FSB 45nm. Nem baj, hogy 1066 Mhz es ? -
Ricsxx
tag
válasz
Thunderzolee #12060 üzenetére
Viszont a 4GB-os magában nem megy.Arra esetleg ötlet?Úgy is vennék hozzá még egy 4GB-osat.
-
nandow
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12061 üzenetére
P6200 processzor van benne.
Igazából tényleg csak netezésre, filmezésre van használva, de akkor még meggondolom, hogy mekkorát vegyek bele.
Köszi szépen a segítséget!
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12038 üzenetére
a gépre legfeljebb usb 3.0 án lehet kötni vga-t ami nem tud akkora sebességet, h értelme legyen
legalábbis teljesítmény szempontból nem
Persze ha + kijelzőt akar, akkor nem szóltam -
debrecenikri
tag
válasz
Thunderzolee #12035 üzenetére
Kár
Azért köszi!Akkor marad a külső.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Thunderzolee #12025 üzenetére
Okés. Meg is rendeltem. Szerintem jó lesz. WD-kel szimpatizálok.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Thunderzolee #12021 üzenetére
-
Ricsxx
tag
válasz
Thunderzolee #12004 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #12002 üzenetére
Amúgy mihez kellenek akkor az ehhez a chipkészlethez tartozó 64bites mobil processzorok?
Kb. itt jelentek meg Intel-vonalon a 64 bites mobil CPU-k (Merom mag), ennyi jelentősége van csak szerintem. Amúgy oké, hogy 64 bites Windowsnak kicsit kevés az a ~ 3,2 GB RAM, de 64 bites Linux pl. bőven elvan vele.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11999 üzenetére
Ha 32 bites processzort teszel bele, akkor csak 3gigát fog látni.
(A listában jelölve vannak.)Ezt már beszéltük korábban is, nem ezen múlik, 64 bites procival is ennyit fog látni, mert a 945-ös chipset kb. ennyi RAM-ot tud összesen megcímezni.
-
persil
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11993 üzenetére
Hali!
Odaig meg nem jutottam el, de kosz az erdeklodest, ha kicserelem megirom mi lett
-
persil
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11990 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszodat!
"Ebben a topicban sajnos többet nem tudok javasolni"
Ugyan, pont eleget segítettél! -
chester91
senior tag
válasz
Thunderzolee #11981 üzenetére
SSD már van benne, akkor jött ki, hogy a proci a gyenge pont
kapott anyu egy fury 120-as ssd-t. Köszönöm a segítséget, örök hálám!
-
chester91
senior tag
válasz
Thunderzolee #11978 üzenetére
-
chester91
senior tag
válasz
Thunderzolee #11978 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Gyárilag 3 gb van benne (gondolkodtam rajta, hogy 4-re felbővítem). CPU-Z kép csak később lesz, mert ez édesanyám laptopja, és nem lakom már vele együtt, de várhatóan a mai nap folyamán lesz kép is.
-
HF77
őstag
válasz
Thunderzolee #11975 üzenetére
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Thunderzolee #11972 üzenetére
Pontosan ez az
Húha, én ezt el is felejtettem megnézni vásárláskor. Jól elbénáztam...
Na sebaj, mostmár tudni fogom, hogy 4-essel kezdődő i5-ös kell majd nekem. -
yuyizi
tag
válasz
Thunderzolee #11968 üzenetére
Legújabb verziós, szóval én sem értem mi lehet a gond...
-
slajos2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11967 üzenetére
Köszönöm, nem tűnik nehéznek szétszedni, megnézem.
-
yuyizi
tag
válasz
Thunderzolee #11961 üzenetére
Termeszetesen. Cpu-zvel monitoroztam, plusz feladatkezeloben 2.6ghz a max orajele turboban pedig 3.3 (asszem) viszont 2.6rol nem ment feljebb.
-
persil
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11957 üzenetére
Ezer hala a kimerito valaszert, koszonom!
-
llaciiii
újonc
válasz
Thunderzolee #11949 üzenetére
a plusz 4gb ram és ssd se segítene ?
-
llaciiii
újonc
válasz
Thunderzolee #11947 üzenetére
Hát a játékok terén akarom fejleszteni egy kicsit. Ramot szeretnék még bele venni. Nekem most integrált a videó kártyám, ezen lehet változtatni ?
-
llaciiii
újonc
válasz
Thunderzolee #11945 üzenetére
Most egy intel core i5 2540m 2,60Ghz -s van benne, a cpu-z szerint a max TDP 35w. Szóval így tudnád pontosítani hogy milyennek kell lennie hogy jobb legyen ?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11936 üzenetére
Igen szerelték ezt a típust Full HD-vel és HD+ -szal, a kábelt ki kell cserélni és viszi rendesen.
A kamerával meg nem tudom mi lehet, néztem a kábelt amire cseréltem, nem pont ugyanolyan az a része, vannak pl. Olyan szálak benne, amik duplán vannak sodorva, nem úgy néz ki mint az eredeti amin csak egyenként futnak a szálak. A Windows egyébként detektál egy ismeretlen eszközt, de a driver nem megy fel. Azt írja a telepítő nincs webkamera a gépben. De mindegy, igazából a laptopon évek óta nem használtam a kamerát, meg van itthon usb-s.
Ha egyébként valaki tervez ilyet cserélni, szívesen asszisztálok, nem nehéz szétszedni a gépet, van pár mozzanat, aminek ha tudja az ember a titkát megy mint a karikacsapás. Na meg persze a csavarokra oda kell figyelni.
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Thunderzolee #11935 üzenetére
A T8300-as mennyire jó? Van zsír új 5500-ért... Nagyon melegszik az is?
Vagy árban nem ér annyival többet, mint egy T7700? Azt láttam valahol 3500-4000-ért... -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11939 üzenetére
Nem, ez a második gép (az első a saját Lenovo Miix 300 tabletem, de a tavasz folyamán meglépem a többi saját vagy családon belüli gépen is legalább az ingyenes Win 10-aktiválást).
Itt szempont volt, hogy ez a noti Vistával jött, kapjon újabb, támogatottabb Windowst. A gazdája (barátnőm apja) panaszkodott a sebességére is, így lett most egy hardveres és szoftveres upgrade is. Vista alatt egyébként valamilyen fura oknál fogva voltak nyűgjei; nem ment a wifi például, sem az SD-kártyaolvasó - Win 10 alatt mindkettő működik, bár az SD-olvasónak szerintem van valami érintkezési problémája, mert itt sem minden alkalommal érzi a gép, hogy bele lett dugva egy memóriakártya.
Hardveresen T3000 -> T8300, 2 GB -> 4 GB RAM, 160 GB HDD -> 120 GB SSD lett.
Egyelőre minden működik, nincs vele gond, ha mégis lesz probléma, akkor megy rá Win 7 (ugyanis Win 7 Pro licenszet vettünk a notihoz, de elsőre 10-et telepítettem a kulccsal). Gyakorlatilag csak böngészés (semmi komoly, flash-heavy vagy YouTube), némi Facebook és Skype, amire használva van.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11935 üzenetére
Amiket én felsoroltam, azokkal szerelték amúgy a T61-eket gyárilag, tehát azok 100%, hogy jók (legfeljebb ha nagyon régi a gyári BIOS, frissíteni kell).
Lehet próbálkozni más 800 MHz-es FSB-s procikkal, de pl. nem vagyok abban egészen biztos, hogy a Lenovo BIOS támogat pl. egy T6600 CPU-t. (Celeron dual-core T3000-rel láttam már az aprón T61-et, de hogy az nem gyárilag volt benne, az biztos.)
*
Más: én is megerősítem, hogy a GL40 chipset nemhivatalosan, de teljesen jól kezeli a nagyobb 800 MHz FSB-s Penryn magos procikat - egy Fujitsu Amilo Li3710-et upgradeltem Celeron T3000-ről T8300-ra most délután, úgy néz ki, hogy működik minden: speedstep, maximális órajelet is jól kezeli, nem tekeri a ventit stb. (Egyben kapott a noti 4 GB RAM-ot, egy SSD-t és egy W10 telepítést is.) -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Thunderzolee #11926 üzenetére
Igen, HM86-os déli híd.
-
king.mp
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11922 üzenetére
Munkára nem, átlag usernak hurcolni jó.
-
jolti05
őstag
válasz
Thunderzolee #11922 üzenetére
Egyelőre nem találtam olyan laptopot, ami 13,3-14"-os, i7-es procival (8 szál) és 16 giga rammal (vagy 8 giga és bővíthető) szerelt. Ráadásul a keret valahol 400e körül lesz.
Számomra fontos a méret és a súly, mert mindenhova viszem. -
jolti05
őstag
válasz
Thunderzolee #11917 üzenetére
Neked is köszönöm. Sajnos nincs módom a tesztelésre. Úgy néz ki, nem ez a laptop lesz a választottam a közeljövőben.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11904 üzenetére
Intel P szériából amúgy PM45-be melyik processzort érdemes venni? 8 vagy 9 ezres? Most néztem, hogy a 8 ezres nem sokba van, lehet azzal még tennék egy próbát.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11904 üzenetére
Nade rá van írva az alkatrészre, hogy GL40
a multhéten néztem mikor szétszedtem
minden esetre a CPUID Z a T4500-ra is 797 FSB-t ír. Lehet csak névlegesen GL40 akkor.
Sajnos az svchost.exe nem fut. Valami más terheli ennyire a processzort. Ahogy betölt a Windows és megnyitok bármilyen alkalmazást már ugrik is 100%-ra a cpu használat.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11902 üzenetére
Lehet azt nem annyival viszi, nem emlékszem pontosan, de a Chipset biztos GL40, megnéztem a felíratot rajta mikor pasztáztam.
Egyébként visszaraktam a T4500-at. Csendesebb. De ez is maxon pörög, szóval úgy tűnik valami az oprendszerrel nem oké, mert ha nem nyitok meg semmilyen alkalmazást, akkor is 100%-os a processzorhasználat. Tehát egyszerűen annyi van, hogy ez a probléma csak most tűnt fel, mert 100%-on hangosabban pörög a venti T9500-nál.
Na mindegy, ettől független a gépem hűtésének ez nagy falat, nem rakom már vissza bele. De egyébként azért vettem ezt, mert ez volt a legerősebb, amiről úgy tippeltem bele megy, kiváncsi voltam sikerül-e meg mennyit dob a teljesítményen. Azt nem gondoltam hogy a hűtés nem bírja majd ha 35W-os ez is.
-
Chris78
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11889 üzenetére
Nagy köszi a válaszokat és a segítséget. Azt hiszem ,hogy inkább akkor gépet cserélek és az egyszerűbb lesz. -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11888 üzenetére
Pedig 35w-osak.
-
Chris78
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11881 üzenetére
Zadia:
KubanitoS:
Thunderzolee:
Nagy köszi az infókat. Teát ha jól értelmezem akkor az én HM70 foglalatú g500s-ben lehet cserélni procit de csak Pentium és Celeron procik mennek bele mivel ,hogy nem HM76. Így viszont nem sok értelme nincs a proci cserének mert a jelenlegi M2020 procit csak Corei-re lenne értelme cserélni!?
A foglalat tipusát(HM70/76) hogy tudom biztosan megnézni ,mert a netről levet cpu-z progit törölnöm kellett mert megszórta a gépet böngészővírussal. -
Zadia
senior tag
válasz
Thunderzolee #11881 üzenetére
Köszönöm a kijavítást
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11864 üzenetére
Egyébként a chipset speciális funkcióinak és a CPU ugyanezen funkcióinak van köze egymáshoz? Azt írja az útmutató, hogy a GL40 chipset nem támogat Virtualizációt, de a T9500 CPU igen, és a BIOS-ban is engedi bekapcsolni. Most akkor megy nekem ez a funkció ha bekapcsolom vagy nem? Független a két alkatrész egymástól-e tekintetben, vagy ha a chipset nem tudja, akkor a processzornak nem lehet kihasználni ezen tulajdonságát?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11864 üzenetére
797.95 MHz az FSB
A Core Speed 800-2600 MHz között ugrál, de főleg 2600 körül van, néha lemegy 800-ra, aztán 1200 - 2000. Vele arányosan váltakozik a Multiplier: 800-4x, 1200-6x, 2000-10x, 2600-13x, Ilyen értékek vannak, persze kicsit kerekítve.
A Benchmark: 363/762. Nekem ez nem tűnik soknak mert a CPUBenchmark oldalról valami 1800-ra emlékszek. Bár a két eredménynek lehet köze nincs egymáshoz.
-
pepe_g
tag
válasz
Thunderzolee #11850 üzenetére
Pferi, Thunderzolee köszi a kielégítő válaszokat!
Bár nem vásárlok bizonytalan kimenetelű dolgot! Ennyire nem vagyok eleresztve! -
YM
senior tag
válasz
Thunderzolee #11856 üzenetére
De fent van a Realtek cucc és fel is jön az ablak. Headphone-t választom ki mint mindig.
Régebben szoot
Lehet megsérült az aljzat, amikor egyszer kirántottam a dugót belőle -
pepe_g
tag
válasz
Thunderzolee #11845 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Még annyit, hogy ha nem sikerül i5 3xxxM-et venni, akkor a 2xxxM is tökéletes bele gondolom...? -
margithid
veterán
válasz
Thunderzolee #11834 üzenetére
SSD-t most raktam bele, de B800 proci nagyon gyenge jószág már...
Szeritnem akkor maradok az i5-nél, 9-10k-ért már kapható.
Átlag felhasználásra lenne amúgy, netezés főleg, win10 alatt. -
Tails111
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11823 üzenetére
Igazad van GM45 PM45 viszi az 1066FSB-t. Én kérek elnézést!!!!!
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Thunderzolee #11796 üzenetére
Közben bepattintottam, és megy gyönyörűen, úgy hogy nem is melegszik. Lehet érezni a különbséget.
Köszönöm! -
radgyulaba
tag
válasz
Thunderzolee #11793 üzenetére
Kőszi szépen,ez elég is nekem.
-
Drake01
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11780 üzenetére
Northbridge Intel Sandy Bridge rev. 09
Southbridge Intel HM77 rev. 04
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x8
PCI-E Max Link Width x8
Memory Type DDR3
Memory Size 6 GBytes
Channels Dual
Memory Frequency 665.3 MHz (1:5)
CAS# latency (CL) 9.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 9
RAS# Precharge (tRP) 9
Cycle Time (tRAS) 24
Command Rate (CR) 1T
MCHBAR I/O Base address 0x0FED10000
MCHBAR I/O Size 19456
MCHBAR registersKöszi a választ ez cpu-z programból a report egy réssze
-
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11764 üzenetére
Bár ha jól tudom a mostani négy magos az egyenként 1,73 ghz pörög és amikor 2,93 ghz akkor csak egy mag hozza ezt a teljesítményt. 4 magon 1,73 ghz meg nem tűnik soknak és bár ( túlhúzásról nincs sok fogalmam) lehet, hogy lehetne emelni az alap ghz valamennyivel ami még nem termelne sokkal több plusz hőt.
200 alatt használt Lenovo y50-70 vagy y510p futnak ahogy nézegettem a hadveraprón. Bár ha később asztalira váltok akkor nem érdemes új laptopot venni csak a mostanira egy kicsit költeni.
Kérdeztem az eladót, kíváncsi vagyok, hogy mit ajánl,
Nézegettem az ebayen is, ott pl a 7970m az úgy 70-80 ezer körül mozog. De jobb lesz ha megvárom a hadveraprós hirdetőt hátha ha mostanit meg átvenné.Amúgy én is azt néztem, hogy ezen kívül a gépnek nincs sok baja, persze egy "kicsit" öreg, de fullhd képernyője nekem megfelel, viszonylag nagy háza van amiben azért jól szellőzik, az ssd hdd kombo is teljesen jó nem beszélve a hangzásról,
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11760 üzenetére
Most a szétszedést a gépház szétszedésére értettem az alaplap körül. A kijelzőt nem nehéz ebben szétszedni. Mikor a házat szétpattintod, az könnyen széttörhet, vagy nem rizikós művelet annyira?
-
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11762 üzenetére
Beáraztattam itt a prohadveren, 100-110-et mondtak rá, de ugye kérdés, hogy egyáltalán megvenné-e valaki.
Ha eltudnám adni 100 körül akkor még egy 100-ast adnék hozzá legfeljebb és egy használ de még legalább egy éves garis laptopot vennék.
Azért nem költenék rá többet mert később úgy is asztalira szernék majd váltani, de sztem az még nem idén lesz.
És ugye az igazi dilema itt van, hogy az új (használt) gép felszereltségben és teljesítményben verné-e ezt vérátömlesztésre ítélt laptopomat.
Gondolom akkor a 640-est is felejtsem el, teljesítmény árértékben a mostanin nem igazából tudnék javítani semmilyennel...
-
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11758 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél.
Még egy kérdés, egy ilyen proci csere + vga már majdnem 60-80 ezer ft vagy akár több, ha még egy százas hozzá dobok veszek egy ujjat.
Nem tudom, hogy egy ilyen upgrad-del még mennyi ideig ( nem is ultran ) de up to day-t tudnék maradni gamek téren, szerinted? -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11751 üzenetére
Na, kis keresgélés után kiderült, hogy a Probook 6570b-t teljesen szét kellene szednem ha upgradelni akarom az LCD-t, mert másik szalagkábel kell hozzá. Az egyik LCD cserés videóban ettől óvva intenek, és valóban, az a rész mikor kicsavartam minden csavart és szét kell feszegetni a házat engem is kicsit megijeszt. Viszont annak idején MacBook-ban is cseréltem már optikai meghajtót meg iPod-ban aksit. Ilyen háttérrel meg bírnék a feladattal bírkózni? Az biztos, hogy annyi pattintós rész meg hozzáférhetetlen csatlakozóhely nincs, mint a MacBook-ban volt. Ha csak arról van szó türelmem volna megcsinálni.
-
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11756 üzenetére
Értem.
A 840-es az 45w-os nem 55, szóval az nem probléma.
Ez most full laikus kérdés, de teszem azt game szempontjából nem a magasabb GHz fontosabb? Mert van egy 640M-es ami Socket G1-es és alapból 2.8Ghz bár csak két magos, de sok játék még nem használja ki nagyon a 4 magot amit 840-esnél van.
És teszem azt a fentebb említett procik mellé melyik lenne az a videó kártya amelyiket még ki is tud hajtani valameilyik cpu? -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11751 üzenetére
Nem, még nem. Majd megkérdezem. Még csak most kezdtem ezen gondolkodni.
-
tahepa
senior tag
válasz
Thunderzolee #11749 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11740 üzenetére
Te milyet javasolnád bele egész pontosan?
Hogy lehet egyébként megállapítani melyik kompatibilis a gépemmel?
-
perszeee
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11739 üzenetére
Vortex, de egyénileg lett gyártó által összeszereltetve. Izmos gép volt mikor vettem 2 éve, most már lesz olyan játék ami megizzasztja.
Írok akkor a másik topikba, nem igazán találtam eddig, köszi. -
jancsikaa
újonc
válasz
Thunderzolee #11733 üzenetére
Köszönöm a választ, belevágok, remélem minden frankón fog menni.
-
jancsikaa
újonc
válasz
Thunderzolee #11731 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Csere előtt érdemes BIOS frissités?
-
rabbit87
tag
válasz
Thunderzolee #11723 üzenetére
Rendben, ellenőrzöm, köszi a választ!
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11727 üzenetére
Hát, mostmár ez a T szériás processzor marad, de a lehető leggyorsabbat akartam a gépbe rakni amit támogat, és az ez volt.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11724 üzenetére
Te honnan emlékszel erre, hallod-e? Volt már ennek nem is tudom hány éve.
Nem rakatam bele azt a processzort, mert a haverom megvette. Most magamnak vettem egy T9500-at, az menne majd bele.
Amúgy most T3500-as van benne.
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #11722 üzenetére
Hálás köszönet, szinte az összes a honlapon felsorol típust végigkerestem hardveraprón, írtam is 8 kollégának sajnos egytől jött vissza pozitív visszajelzés 11k-s áron.
De sajnos több sebből is vérzik a noti mert 2 usb-t is forrasztani kellene, továbbá töltője sincs de azt meg tudom oldani 2k-ból.
max 10-ből jó volna kihozni és akkor még használható állapotban van, amit akár ölben is lehetne használni.Addig míg nem találok billentyűzetet a másik 2 alkatrésszel/tartozékkal nem is foglalkozok.
Neked van esetleg még ötleted?
-
dragonfx
veterán
válasz
Thunderzolee #11714 üzenetére
Te jo eg ez komoly??i3?i5?egyik se cserelheto.gondolom ilyen 5-6kilosokba csak.
Ez undorito gusztustalan.ha eleeg dobhatod ki?nuku upgrade vegyel ujjat....szijjanak le.
Tenyleg nem tul gyors.
Elotte egy t5500as 2gb ramos altalan osszerskott hp.t hasznalt a parom es kb semmit nem vesz eszre csak annyit uj vekony jo az akksi..denkb ennyi. 😢😥😐 -
proof88
addikt
válasz
Thunderzolee #11701 üzenetére
Rájöttem hogy elég általánosan fogalmaztam ezzel a típusmegnevezéssel.
Szóval konkrétan erről van szó. Ebben 2 fizikai magos, HT-s, kisfogyasztású I3 van. Itt a HD Graphics 5500 már tuti jó 1.6-ra.Na de viccet félretéve, nem nekem lesz a cucc, és próbáltam lebeszélni a leendő vásárlót az Nxxxx sorozatról, szóval az I3-as verzió lesz. Ebben van optikai meghajtó is. Ha jól emlékszem, HDD Caddy-k 12.7 és 9 mm magasak vannak, lehet hogy ebbe a vékonykába még a 9mm is sok? Vagy ennél azért nincs laposabb? Megkérdeztem másik topikban is egyébként.
-
amperallat
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11696 üzenetére
Köszönöm!
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Thunderzolee #11693 üzenetére
Köszi akkor megpróbálkozom vele talán
Annyira nem sürgős egyébként.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Thunderzolee #11678 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged