Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz dehecked #12092 üzenetére

https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform

Linkeltem már, a mobil Sandy Bridges processzorok között a legmagasabb órajelűek amiket Te keresel. 2magosok közül az i7 2620M, 2640M
    4magosok közül meg a táblázat felső mezője. 26××QM, 27××QM, 28××QM.
    Ahogy látod, van amiben az L3 gyorsítótár még több.
    Szerintem az 55W-os TDP-jű Extreme szériát nem vinné, a BIOS mikrokódok között sincs bent valószínűleg.

Kérdés, h ezeket az i7-eseket hol lehet beszerezni.

Ár/érték arányban azt javaslom, i5-öst keress hozzá, azokat 10ezer alatt is szoktam látni az aprón, de i7-esek 20-25ezerről indulnak. Nem hiszem, h megéri. Úgy fogalmaznék, h ha van pénz lóvéra, még akkor se vennék bele 25ezerért i7-est, mert akkor se éri meg.
    Mondjuk ha olyan programokat akarsz majd futtatni vele, amik igénylik a 4 magot, akkor jól jönnek a natív 4 magos i7-es QM-re végződő processzorok, de ár/érték arányban nagyon értelmetlen beruházás. :(

Ja és igen, a gépet szerelték ugye gyárilag i7-es 4magossal is, de nem 100%, h az összes ilyen processzort el is fogadja, keresgettem fórumokban, h mivel mehet, de nagyon nem találtam semmi használhatót, gyárilag amikkel szerelték, azzal biztos megy, és nagy eséllyel a többi QM-est is viszi.
    Hogy gyárilag mik voltak benne, azt meg a manualja nem írja. :/
    A legjobb, ha bele is tudod próbálni, mielőtt kifizeted.

Vannak gépek amiket ismerünk, vannak leírásai, egyértelmű, h visz mindent, de ezt a gépet nem ismerem, és a leírásai se egyértelműek, csak Googleval lehet róla összeszedni információkat, ezért nem tudok 100%-os bizonyossággal ajánlani hozzá cuccot.

Új hozzászólás Aktív témák