- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11764 üzenetére
Bár ha jól tudom a mostani négy magos az egyenként 1,73 ghz pörög és amikor 2,93 ghz akkor csak egy mag hozza ezt a teljesítményt. 4 magon 1,73 ghz meg nem tűnik soknak és bár ( túlhúzásról nincs sok fogalmam) lehet, hogy lehetne emelni az alap ghz valamennyivel ami még nem termelne sokkal több plusz hőt.
200 alatt használt Lenovo y50-70 vagy y510p futnak ahogy nézegettem a hadveraprón. Bár ha később asztalira váltok akkor nem érdemes új laptopot venni csak a mostanira egy kicsit költeni.
Kérdeztem az eladót, kíváncsi vagyok, hogy mit ajánl,
Nézegettem az ebayen is, ott pl a 7970m az úgy 70-80 ezer körül mozog. De jobb lesz ha megvárom a hadveraprós hirdetőt hátha ha mostanit meg átvenné.Amúgy én is azt néztem, hogy ezen kívül a gépnek nincs sok baja, persze egy "kicsit" öreg, de fullhd képernyője nekem megfelel, viszonylag nagy háza van amiben azért jól szellőzik, az ssd hdd kombo is teljesen jó nem beszélve a hangzásról,
-
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11762 üzenetére
Beáraztattam itt a prohadveren, 100-110-et mondtak rá, de ugye kérdés, hogy egyáltalán megvenné-e valaki.
Ha eltudnám adni 100 körül akkor még egy 100-ast adnék hozzá legfeljebb és egy használ de még legalább egy éves garis laptopot vennék.
Azért nem költenék rá többet mert később úgy is asztalira szernék majd váltani, de sztem az még nem idén lesz.
És ugye az igazi dilema itt van, hogy az új (használt) gép felszereltségben és teljesítményben verné-e ezt vérátömlesztésre ítélt laptopomat.
Gondolom akkor a 640-est is felejtsem el, teljesítmény árértékben a mostanin nem igazából tudnék javítani semmilyennel...
-
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11758 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél.
Még egy kérdés, egy ilyen proci csere + vga már majdnem 60-80 ezer ft vagy akár több, ha még egy százas hozzá dobok veszek egy ujjat.
Nem tudom, hogy egy ilyen upgrad-del még mennyi ideig ( nem is ultran ) de up to day-t tudnék maradni gamek téren, szerinted? -
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11756 üzenetére
Értem.
A 840-es az 45w-os nem 55, szóval az nem probléma.
Ez most full laikus kérdés, de teszem azt game szempontjából nem a magasabb GHz fontosabb? Mert van egy 640M-es ami Socket G1-es és alapból 2.8Ghz bár csak két magos, de sok játék még nem használja ki nagyon a 4 magot amit 840-esnél van.
És teszem azt a fentebb említett procik mellé melyik lenne az a videó kártya amelyiket még ki is tud hajtani valameilyik cpu? -
browing
csendes tag
Üdv mindenkinek.
A hozzáértők segítségét szeretném kikérni.
Van nekem egy MSI GX660-656HU típusú laptopom.
Mostani felszereltsége ez lenne:Processzor: Intel Core i7 740qm
RAM: 12GB DDR3 (3x4GB)
SSD: 128 gb OCZ Agility 3
HDD: 750GB Western Digital Scorpion Black
VGA: ATI Radeon Hd 5870 /1gb DDR5
kijelző 15,6" FullHD LED GlareAzon gondolkodtam mostanában, hogy lehetséges lenne-e a teljesítményen javítani egy cpu és egy vga cserével?
Ahogy nézegettem e külföldi forumokat meg egyéb oldalakat a proci csere az akár működhet is egy i7 840qm-re vagy akár egy i7-60m-re is, ahogy néztem mindegyik PGA988-as foglalatú.
Ezen kívül az új proci mellé gondoltam egy másik videókártyát is.
Igazából nem tudom, hogy ha "jelentősebb" teljesítmény növekedést szeretnék akkor ez így járható út? Illetve milyen költségekkel bírna ez a kis misszió.
Ahogy néztem a procik úgy 30-40ezer forint az ebayen de magam nem cserélném ki hanem szakival csináltatnám. -
browing
csendes tag
na most már tisztább a kép, csak az zavart be, hogy úgy lettem informálva, hogy g1-es foglalatba jók az újabb procik is, na mindegy is,
bocs, hogy kicsit értetlenkedtem de az élőszóbeszéd + mimika kicsit meggyőzőbb volt az írásnál
de hála nektek mert tisztán látok
köszi az infót -
browing
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7087 üzenetére
ja igen, azt elfelejtettem, hogy vissza felé nem megy a dolog...
és ha szerzek neki helyette egy i3-ast ami belepasszol, végülis ehhez elég az is (GT 525M)
amúgy lenne jelentős teljesítmény javulás az esetemben? -
browing
csendes tag
heló
van egy msi gx660-as laptopom hd 5870-es vga-val illetve egy i7-740qm-es processzorral
a tesómnak meg van egy laptopja ami egy i7-2670QM-mel van szerelve de gyengébb vga-val van mint az enyém
szóval a kérdés megéri kicserélni a két procit egymásra? elsősorban engem érdekelne a dolog, hogy lenne-e jelentős teljesítmény javulás a gépezetben vagy nem, és amúgy is túl sok vele a munka...
amúgy a jól olvastam a wikin akkor ezek elvileg cserélhetők/ nem? vagy elcsúsztam tán egy sorral olvasás közben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest