- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@bi90MR
aktív tag
Köszönöm!
Írtam az ASUS-nak, várom válaszukat. CPU-ból marad a 770-es, kb ua, mint a 780, viszont sokkal olcsóbb.
Mindent szigorúan használt alkatrészekből akarok cserélni, ramokból sikerült találni ddr333-asokat jó árban.
Vinyóra is rágugliztam, a 160-as tökéletesen megteszi.
Hordozhatóság nem számít, szigorúan asztaliként funkciónál már régóta.
Oprendszerből azt favorizálom majd, amelyik gyorsabban fut. Bízom a Win7-ben, Aero szintén nem gond ha nem fut. -
Jim-Y
veterán
-
sagvary
aktív tag
Nem tudom, hogy bele van-e forrasztva. Ha nem akkor vagy a T2450, vagy esetleg a T2390-nek lenne értelme, de egyenlőre elfogadható az amit most hoz. Úgy tűnik a 2 GB a max ami rammal elmegy, akkor az is marad. Nem egy fejleszthető gép, de 2 kg, csendes és csak 14 eFT volt bele egy új akku. Találtam egy jó céget ahol ilyen olcsón adták a 4400-es akkut.
-
4C
csendes tag
Köszönöm a felvilágosítást!
Azt hittem, hogy a laptopban is hasonlóan gyenge a Celeron proci, mint a régi asztali gépemben volt. De így már elég elgondolkodtató, hogy rohangáljak-e másik proci után.
Na mindegy, most már legalább tudom, hogy mit lehetne beletenni, úgyhogy már ennek is örülök.
Köszi még egyszer.
-
mikkokawa
tag
Igen, igazad van a 800-as modulok olcsóbbak...
Amúgy most újra raktam rá az xpét ( 2005 óta nem volt újra rakva) és egészen gyors...
Szóval már aztse tudom, hogy költsek e rá még pénzt..
Miben fogom észrevenni ha 512 helyett 1,5 vagy 2 giga ram lenne benne???
Mert explorert gyorsan megnyitja, netezni simán jó, filmek nem szaggatnak stb...Szemmel láthatóan gyorsabb lesz valami?
Ugyanolyan gyors ha nem gyorsabb mint ez a másik notebook:CPU típusa Mobile Intel Celeron 550, 2000 MHz (15 x 133)
Alaplap neve Dell Inspiron 1525
Alaplapi lapkakészlet Intel Crestline-GM GM965
Rendszermemória 1013 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Hynix HYMP564S64CP6-Y5 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: ProMos/Mosel Vitelic V916764B24QCFW-F5 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (256 MB)
Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (256 MB)
3D gyorsító Intel GMA X3100 -
stratova
veterán
Pozitív élményekben gazdag HTPC építést! Tervezgetem én is de sajnos odébb van, most még nem engedhetem meg magamnak, de majd a kiforrott Brazossal
Érdekes a service manual TM2410-hez ír Pentium M 770 CPU-t na most már kíváncsi vagyokDe legközelebb két hét múlva jutok a közelébe.
-
mikkokawa
tag
Sata-s
Lemezes eszköz fizikai információk
Gyártó Seagate
Merevlemez neve Momentus 5400.2 120GB 8823
Fizikai formátum 2.5"
Formázott kapacitás 80 GB
Forgási sebesség 5400 RPM
Max. belső adatsebesség 336 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 12.5 ms
Csatoló SATA
Pufferelt adatsebesség 150 MB/mp
Puffer mérete 8 MB
Értem, de akkor fölösleges nekem DDR 800-as modulokat vennem ha az 533as olcsóbb,nem? Gyorsabb nem lesz tőle..
CPU cserét hanyagolom akkor..amúgyis az lett volna az utolsó megoldás, meg gondolom csak jobban melegedne..
SSD-t majd megnézem de tavaly amikor asztali gépet raktam össze akkor még horror árban volt.. -
atesss
addikt
Tényleg, az SSD egy jó ötlet !
És ez alapján: [link] Sata vinyója van.
De szerintem egy mai, modern noti-vinyó is dobhat azért a sebességen (jó, persze az SSD-hez képest más kategóriában versenyeznek...), és az tárhelyet is biztosít - ha kell.Egyébként nagyon jól felszereltnek tűnik, Express Card (915 chipsetes laptopokban úgy tudom ritka volt), DVI + S-Video, távirányító, stb.
Csak kár hogy FuSi... -
atesss
addikt
Itt nem arról lehet szó, hogy mi a chipset álltal alapból támogatott, hanem hogy hogyan nyírták meg a funkciókat, hogyan butították le a 945GM tudását.
"hogy a doksi elkészültekor még nem volt a piacon 2 GB-os so-dimm DDR2 modul."
Már csak az a kérdés, így hogy tudják letesztelni az Intelnél...
Vagy mivel hivatalosan csak 2GB-ot írnak, ha valamiért nem működne a 4GB, akkor jön az Intel részéről az "It's your problem" szöveg ? -
atesss
addikt
Ha nem tudja a 2GB-ot, akkor asszem inkább csak az lesz, hogy a mostani 512MB mellé veszünk egy 1GB-osat, össz. 1,5GB.
Ezen az egymagoson nem javítana úgyse a Dual Channel. Bár egyébként az Intel doksi szerint nem is támogatott a DC a 940GML-ben. Az Aida szerint meg igen...Az Intel doksi - [link], 1.6, 29.oldal - szerint is max. 2GB támogatott, és max. 1GB-os modulméret.
De most már "csak azért is" érdekel a dolog, kíváncsiságból, próbáljuk ki !
Privi ment. -
atesss
addikt
Nagyon köszönöm a lehetőséget.
Lehetséges hogy élnék vele, de egyenlőre még azért utánanézek a támogatásnak hivatalosan, meg megnézem a jelenlegi árakat, hogy mennyi is az 1GB-os és a 2GB-os modulok ára (elsősorban használtan).
Meg megkérdezem anyámat is róla pénzügyi szempontból (eddig az 1GB-ot mondtam neki, egy saccimetriás 4e-s árral), de nem hinném hogy azzal gond lenne. -
Zanik
addikt
Igen, igazad van, elnézést kérek, félreérthetően fogalmaztam, így visszaolvasva tényleg általánosításnak hangzik, de én csak a Macbook Air-re céloztam, abból is az első generációra. Amúgy ha jól tudom az iMac-eknél is voltak olyan Core 2 procik, amik kifejezetten az Apple-nek készültek: E8135, E8235, E8335 és E8435.
-
Zanik
addikt
A speckó procit pl. innen vettem, idézem: "The laptop is powered by an Intel Core 2 Duo chip running at 1.6GHz, with 1.8GHz available as an option. Jobs noted that Intel was willing to engineer a new version of the Core 2 Duo specifically to Apple's specifications -- it's 60 percent smaller than others"
A fixen beágyazott memóriákat meg egyenesen a ph-s cikkből: "Akárcsak a 2 gigabájt memória, a CPU is fixen a nyomtatott áramkörre van forrasztva."
-
syl5
őstag
Köszi a választ!
Egyébként én is úgy tudom, hogy a 3470 jóval jobb, de néztem a notebookcheck oldalt, és ott épp hogy fordítva van:
A 7600-os jóval előrébb van a listájukon, mint a 3470, és jobb értékeket is írnak róla, mind benchmark-nál, mind játékoknál...
ati 3470
nv 7600
igazából nem értem...
akkor szted megéri leváltani a 7600-ost, egy ati 3470-re?
valamint kompatibilitási gondok nem adódhatnak, mxm típust figyelmen kívül hagyva? -
-
woland
csendes tag
Köszönöm szépen az ötletet, a wincsit végül is sikerült kb. 5 perc alatt kicserélni. (Jellemző néhány számteches cégre, hogy a cseréért 1 órát akartak felszámítani 10k-15k+ÁFA áron.)
Vettem egy wincsit és egy notis külső racket, és abba behelyezve új partíciókat hoztam létre, és az egyikre rátettem az image fájlt és ... működikMost már csak mentegetni kell az anyagot a régi wincsiről (már ami még lejön).
Köszönöm a segítséget.
-
-
PuMbA
titán
"A Celeron M 530 egy Dothan magon alapuló Celeron M proci, mondhatni, a Dothan-os Pentium M processzorok butított verziója."
Ezt benézted,mert a Celeronok az 5xx sorozattól már Merom magosok(Core 2) és 64bitesek.
Laptomomban alapból M410 volt 1,46Ghz-es és a mostani M530 pedig 1,73Ghz ,de vagy 2x gyorsabb.
Itt megnézheted : [link]
"The Celeron M 520 (1.6 GHz), 530 (1.73 GHz), 540 (1.86 GHz), 550 (2.0 GHz), and 560 (2.13 GHz) are single-core 65 nm CPUs based on the Merom Core 2 architecture." -
ABE
őstag
Volt Celeronos notim, és soha többé nem akarok olyat. Pont a lényegét veszíti el a notebook vele. Celeronnal adni egy notit pont olyan vétség, mint 2000mAh-s akkut rakni bele. Mondjuk ha valaki asztali gépként használja, akkor nem gond, de részemről nem hiányolom az állandó ventilátor pörgést és a melegedést.
Az Intel meg igazán megtehetné, hogy végre létrehoz egy átlátható kompatibilitási táblázatot.
-
-
ABE
őstag
Én úgy tudtam, hogy a Dothan magos procik foglalata Socket 479, a Celeron M530 pedig Socket P foglalatú Merom magos, és ezek nem kompatibilisek. De lehet, hogy tévedtem valahol.
Utánanézek, aztán pótolom a hiányosságot.
Abban meg teljesen igazad van, hogy Celeron-ra "fejleszteni" felesleges a Speedstep hiánya miatt, és az FSB is kizáró tényező.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged