- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vebber
tag
Saját magad cáfolod. Leírod, hogyan látod a U korábbi kínálatát, majd a szviccs startját beállítod mint valami sikertörténet indulása, holott ugyanaz a saját címek tekintetében, de ennél még nagy nevek sem lesznek. Később sem igazán.
A most megjelent Zelda egy Wii U játék, amit lebutíottak szándékosan, plusz a kiadását eltolták legalább egy évvel, de még ha a gamepad funkcióit el is vették, megjelenik ugyanaz a U-ra.
A Mario Kart 8 nem fél éves, hanem több éves játék, újrakiadva, az újdonság benne annyi, amit Woros is írt, pár dolláros 3. DLC. Splatoon sem hoz semmi újdonságot, de azt sem most, hanem majd jóval később.Ezekért lenne rosszabb alternatíva a Wii U?
Továbbá, mi van azokkal akik nem akarnak Zeldázni, vagy csak egyszerűen végigtolják PC-n 4k-ban, olyan minőségben amilyen szviccsen sose lesz? Nekik is mi az alternatíva?
Néhány hónapig papír nehezék, utána esetleg talál 1db játékot ami tetszik neki, vagy majd jön az exxxxklúzíív Steam World Dig? -
woros
őstag
Nem érted. 1. Nekem van Wii U-m. 2. Az a Mario Kart 8 ami kijön a Switchre nem csak a 2 DLC-ből áll, hanem egyéb tartalmak is kerültek bele, amit a Wii U verzió nem kap meg és nem azért, mert gyenge a hardvere.
Mister_X: Itt komolyan senki nem érti meg, hogy a játéknak ugyanaz a neve, de más a tartalma??????? Amit kap a switches verzió az kb. egy harmadik DLC lenne az U-s verzióra pár dollárért. Nem számít hány éves a játék.
-
woros
őstag
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Az egész kulcsa, hogy be tud-e vonzani több embert, mint az U. MK8-at, Splatoon-t eddig is csak a Wii U tulajok vették, akiket érdekelt. Vajon mekkora lesz azon emberek halmaza, akik nem U tulajok, de vesznek Switch-et és még érdekelni is fogja őket? A nyugati 3rd party támogatás lesz a kulcs, mert - mint írtad - Wii U mellé kihagyható, 3DS-nek nem kimondottan alternatívája, az erős és támogatott konzolok vételétől meg nagyon sok kell, hogy eltántorítsa az embert. Én részemről kivárok, egy jó darabig még biztosan a Wii U mellett maradok.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Rosszul értelmezed a múltat, a Wii U indulása sikeresnek volt mondható. Az év végére, ami alig volt több mint egy hónap, 3 millió konzol került eladásra. Ott a nyitókínálat volt magasabb, az összetétele volt inkább vitatható. A szoftverek voltak azok, amik onnantól fogva már igencsak akadozva jöttek. Az inkább már a menedzsment felfokozott várakozása miatt volt, hogy a saját előrejelzéseiket folyamatosan vissza-visszanyesték. Itt fordított helyzetet látok, kevés saját nyitócím, év közben érkezgető játékokkal. Melyik lesz a nyerőbb, úgyis kiderül.
Nem húztam fel magam, csak hideg fejjel leszögeztem néhány - számomra nem tetsző - dolgot. Továbbra is tartom, hogy a Zelda elsietett (a sok év várakozás ellenére is), kiherélt pedig attól lesz, hogy kevesebbet tud, mint amennyit valójában tudhatna. A switch-es verzió már nem lesz az, mert az egyébként sem nyújt dual-screen élményt.
Még azt megjegyzem - mert más kapcsán is fel szokott jönni -, hogy egy vállalat vezetői elsősorban nem jövőbelátókból állnak. Helyette pénzügyesekből, marketingesekből, fejlesztőkből, miegyebekből. Többnyire tudják, mit miért tesznek, de sokkal több dolog van, amit nem tesznek (pedig kellene). Főleg egy ennyire konzervatív vezetésű cégnél, csak egy maréknyi ember van döntéshozó, vagy azt befolyásoló pozícióban, és máig nem engedik ki a gyeplőt a kezükből. Ami érdemi változás, hogy Kimishima, egy pénzügyes lett a megbízott ügyvezető, nyilván elsősorban pénzügyes szemszögből fog tevékenykedni. Hogy jól vagy rosszul, majd elválik. A Switch még sokkal inkább Iwata gyermeke, Kimishima már az utolsó fázisokban csatlakozott be. De a stratégiai döntéseket már ők hozzák, és az alapján amit eddig látok, nekem egy hideg technokrata képe jelenik meg, a mosolygós Iwata helyett. De írtam is, hogy ez nem feltétlen akadálya az üzleti sikernek, viszont családbarátabb már biztosan nem lesznek a termékeik, mint eddig voltak.
-
woros
őstag
Szerintem itt arról van szó, hogy pl. Feri megvette az U-t premierkor a Zelda miatt (nemtudom) és a ninty jól kib*szott vele, mert 5 évvel később jelenteti meg rá a Zeldát, amit már 2? éve ki kellett volna adjon és amikor végre kijön, pusztán üzleti okokból nem tud annyit a játék funkciókban mint amit tudhatott volna. Ez engem is felháborítana.
A 2D Mario miatt nekem azonnali vétel lett volna 2012-ben az U, ne szóld le!
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Ezt te sem gondolod komolyan, remélem. Eleve U-ra írták meg, Switch-re csak konvertálták. Nyilván egy konverziót nem lehet anélkül megcsinálni, hogy ne legyen már meg az eredeti anyag hozzá. De ez technikai kérdés, nem is erről van szó lényegében, hanem hogy a N fogyóeszközként kezeli a korábbi játékos bázisát.
Értem jól minden lépésüket, csak egyet érteni nem tudok velük. Lényegében a Wii U kukázása adja a hátterét az egésznek, illetve sokkal inkább a mögötte húzódó új szemlélet. Arról most csak annyit, hogy nem kivezették a konzolt, hanem egyik napról a másikra a kukába hajították, a még futó projektekkel egyetemben. A Zeldánál maradva, minimum négy, de inkább már 5+ éve fejleszthetik valamilyen szinten, innét nézve egy ilyen komplexitású játéknál ez érthető is. Mivel U-ra készült (és azért nem egy-két ember vett emiatt gépet), alapelvárás volt, hogy használják ki rendesen a gép adottságait. Ezt láthatóan nem teljesítették, ahogy az XCX és a másik két Zelda remake esetében tették. Van egy kickstarter-es játék, az Armikrog, ahol az U verzióval ígértek gamepad támogatást, abból sem lett semmi, ott a pénzhiány és az alapjáték elnyújtott fejlesztése miatt. Itt nem lett volna gond a pénzzel, gyakorlatilag a fejlesztés határidejét csapták le a Switch verzió miatt, magát a Switch-et pedig üzleti okokból erőltetik ki a piacra most március elején.
Így két légy helyett egyet sem csapnak le, lesz egy kiherélt Zelda U-ra és egy új konzol, amit szinte tartalom nélkül dobnak piacra. Nem egy win-win szituáció, de mutatja az új irányt, miszerint már itt sem lesznek tabu témák. Leginkább ebben csapódik le az, hogy gamer helyett most már egy bankár vezeti a vállalatot. Még mielőtt valaki felhozná: nem a TP szituációja áll fenn - bár anno sokan az ellen is szót emeltek -, mivel ott nem szenvedett érezhető csorbát a tartalom, itt viszont már igen. Mondhatja valaki azt is, hogy ő úgyis pro kontrollerrel játszaná (tegye), de a választás lehetőségét is elvették. Lényegében ez egy vezéráldozat volt, hogy erőltetve ugyan, de megjelenhessen az új - egyáltalán nem olcsóbb - konzolon a játék. Lehet ehhez bólogatni, akár még tapsolni is, nekem nem szimpatikus ez az új irány, márpedig ez lesz a jövőben az alaphang a cégnél. Paradox módon egyébként lehet, hogy üzletileg sikeresebbek lesznek attól, hogy hozzásimulnak a tömegigényekhez, de a régi szamurájok támogatását nem biztos, hogy sokáig a hátuk mögött tudhatják így.
-
Sirandrish
legenda
Tök lényegtelen hogy milyen címek, abból a szempontból hogy manapság a géphez adott digitális tartalomért a vásárlók nem hajlandóak fizetni, vagy legalábbis nevetségesen alacsony árat adnak pluszba. A digitális tartalom inkább csak jobban eladja a gépet, de többet sajnos nem ér tőle. Mármint annyival többet, amennyiért érdemes lenne odaadni.
koncsik Nekem rettentő kemény gyűjteményem van
Zelda TP HD (bontatlan)
Zelda - Ocarina (VC)
Mario Party 10
Super SmashEzeken kívül a 3 géphez kapott játék a
Super Mario & Luigi (bontatlan)
Nintendoland
WiiU PartyAmiibo
Wolf Link, Ganondorf, MarioKb ennyi
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
A pendrive eredeti bontatlan, direkt nem egy noname kínai szutykot vettem. A Pro Controller-rel viszont megy a cigánykodás a vámon, ma hozott a postás levélben egy vámkezelési megbízást, amit most küldtem vissza a posta címére. A pendrive miatt nem cirkuszoltak, ez olyan 5 euróval drágább volt, egyből lestoppolták.
-
mirci18
addikt
Ezért kell bevizsgált megbízható eladótól venni aki csak eredeti terméket árul garanciásan.
sincerity trading -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Nyilván nem így van, ha felfut a kereslet a termék iránt, hülye volna a gyártója lelőni azt. Minden terméknek van egy aránylag gyorsan felfutó, majd hosszasan elnyúló életgörbéje. A Wii U most lehet a csúcson, a 3DS már egy ideje elhagyta azt. A görbe utolsó szakaszára a lassú lecsorgás jellemző, amit a 3DS tesz az utóbbi egy-másfél évben. Jellemzően így szokott véget érni minden műszaki cikk pályafutása, hacsak a gyártó nem talál módot rá, hogy újrapozícionálja azt, időben/térben kitolva ezt a haldokló szakaszt.
-
Goldwin
aktív tag
"Most a videójátékok korszakát éljük, de ahogy ez változni fog, a cégek is változni fognak."
Egyre több időt töltünk a valóságtól elszeparálva egy virtuális térben és feltehetőleg ez az idő a jövőben csak nőni fog. Nem hinném, hogy valaha is eljön az az idő, amikor is a videojátékok már nem fogják a mindennapjaink szerves részét képezni.
"Kapásból, mert nem videójáték cégként alapították, hanem kártyajátékkészítőkként kezdték. Sőt, foglalkoztak Taxi-üzemeltetéssel, órákra kiadható szerelemhoteleket üzemeltetett."
Igen, tudom.
-
adalbert1
veterán
Jogos.
Szerintem a játékosok nagy része azért már elkönyvelte magában, hogy Wii U-t max. az exluzívokért éri meg tartani, ha multiplatform címekkel is játszani akar, akkor muszáj egy PS4 vagy Xbox One mellé (és azért a konkurenciánál is vannak bőven remastered játékok - persze ez nem feltétlen gond, anno sok PS3 játék kimaradt nekem, így örülök is neki).
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Nyilván technikailag ezért kell letölteni, de lényegében ugyanazt a célt szolgálja, mint a telepítés: egy gyorsabb elérésű médiumra pakolják a gyakran használt adatfájlokat, hogy simább legyen a program futása. Ez már egy új szemlélet a Nintendónál, hiszen alapjáratban csak olvassák az adatokat a lemezről, nem másolják. A tervezőasztalon nyilván nem is számoltak mással, hiszen a Basic gépekre rá sem lehet így tenni semmit a helyhiány miatt. Ez a generáció most arról szól, hogyan álljanak át a korszerű eljárásokra, így egyre inkább olyan megoldásaik lesznek, mint amit az MS/Sony is használ. Ezek alapján az új NX platform már elképzelhető, hogy hagyományos értelemben telepíteni fog. A másik megoldás az lenne, ha chipkártyákra állnának át (amit pletykáltak), plusz megraknák memóriával a konzolt, így elvileg telepítés nélkül is gyorsan kiolvashatnák az adatokat. Jelenleg azonban a memória jóval drágább, mint a háttértárak, úgyhogy szerintem utóbbit fogják inkább megnövelni és telepíteni fognak.
-
Világos
én sajnos a fogyasztói társadalom mintapéldánya vagyok, a Gl....r kuponnapokon versenyt tolom a bevásárlókocsit a ráérőkkel a kihagyhatatlan szarokért
jesszumpepi honaptól J.y kuponnapok
(most nagyon tudatosan nem szereztem be kuponokat, kíváncsi vagyok ellen tudunk-e állni... 3 gyereknél számít a 20% kedvezmény a 2-3 hónap alatt kinőtt ruhákban) Pénteken Black Friday, nagyon keményen törlöm a vonatkozó e-maileket (na, jó, amazon.co.uk maradt)
-
-
adalbert1
veterán
Nem túl nehéz egy ilyen szabályt betartani? Én is gondolkoztam már, hogy kicsit leépítsem az otthoni hardware és szoftver populációt, de elég nehezen szánnám rá magam (másrészt az Xbox360 és PS3 játékok nagyon alacsony áron mennek, így túl sok bevétel se lenne belőlük - igaz nagy részét én is nagyon olcsón vettem, de kb. a Wii U és 3DS játékok, amiknek normális használt áruk van, és pont azokat adnám el a legnehezebben).
-
mirci18
addikt
Azért az elég szomorú amit a kommentek között olvastam hogy támogatták az emberek a wii u-s megjelenést pénzzel.
S azok most a kiadott lóvéért nem kapnak semmit.
Nagyon nevetséges egy banda a hozzáállás tekintetében.
De ahogy olvasom még a két nagy konzolon se volt jó a játék. -
Dinasti
senior tag
Én most adom el a PS4 em is,de mivel már a kíváncsiság megragadt bennem így kipróbálom a másik oldalt is (xOne). Eddig tényleg eléggé halott volt a játékkínálat,de nem csak boxon hanem ps-en is. Viszont ha megnézed pl a Konzolvilágban az előrendeléseket lehet látni hogy mozgalmas 4. negyedév elé nézünk. Sok rosszat én nem tudok mondani a PS4 re bár X360 után nekem a box menüje kezelőfelülete jobban bejön. És ne felejtsük el hogy a Microsoft 2 év háztól házig garit ad minden gépre. Azért az nem semmi. A teljesítmény meg kb ua. Mondjuk nálam a World of Tanks és a Halo 5 is írányítja döntésem a box felé.
-
Nem mondtam, hogy mindegyik játék jó, hiszen még ki sincs próbálva jó részük.
Nagyon nem is lesznek mostanában, két hete Balatonon vagyunk, a két DSi XL itt van ugyan, de egyszer lettek elővéve (ill. 2x, de a második alkalommal én marioztam titokban)
Igazából annak örülök, ha nem jelenik meg semmi, főleg nem amiibo.(3 múlt heti várja, hogy átvegyem, zavvi-ról is folyamatban van vagy meg is érkeztek már, amit rendeltem
)
Otthon meg össze kell szednem magam valami kültéri mozgásra, szerencsére a gyerekek is élvezik ezt, illetve sajnos a komolyabb mountain bike csak ritkán jön össze, vettem action cam-et, azt is kipróbálnám...
Ha időt lehetne venni, nagy felárat fizetnék...
Sajnos a PS4-re jön a SW játék, ami nagyon durva csábítás... -
ldave
félisten
Mitghy No. 9 és Rodea érdekel, mindkét stílusból elég rég volt már játék.
A Mario Maker biztos nagyon jó lesz a közösségnek köszönhetően, szinte 100%, hogy lesznek akik megcsinálják majd benne az összes klasszikus Mario pályát, de én annyira nem vagyok oda a 2D-s Mario játékokért.
-
mirci18
addikt
Lehet.
Khron78:
Nem tudom neked mennyire érdeklődési köröd a versenyszimulátor játékok.
De ahogy látom a hozzászólásodból eggyáltalán nem érdekelnek.
Én a grafikát úgy értettem hogy WiiU-hoz mérten profi szintű nagyon jó a sebessége a játéknak.
Lehet fikázni hogy középszerű de mivel WiiU exkluzív igenis helye lett volna az E3-on.
Ha már a külsős játékokat nem akarják normálisan pénzelni és reklámozni akkor a sajátjukat tegyék már meg. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Hol napozzon szerencsétlen, melyik monitor előtt?
Sokat nem láttam a játékból, viszont a trailer-ből is kiszúrtam úgy-amennyire ezt az arénaharc-jelleget. Most nem derült ki nekem, hogy csak azt a részt játszották-e ki, amit már az előzetesbe is bevágtak, vagy végig ilyen jellegű-e az egész. Kissé...hmmm...furcsa.
-
ldave
félisten
Azért szerintem nem ilyen drasztikus a helyzet, ritka manapság az ilyen fajta lövöldözős játék, nem mondok le róla csak mert nem úgy néz ki ahogy kéne. Arra tippelnék, hogy mindenképp ki akarják adni idén és ennek lett áldozata a látványvilág, a 720p 60fps-ből nem akarnak engedni, az pedig ennyi munkával csak így megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ!
(Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Ps 5 Slim digital megkímélt 1 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged