- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.LnB
titán
[link]
Azért ez elég durva mértékű süketelés amit leírsz.Persze értem én, hogy engem állítasz be ezzel egybites hülyének, de ez a kijelentés amit tettem, baromira nem kívánta meg ezt. Úgy gondolom, hogy másra nem is jó ez, mint elkerüld azt, hogy egyetérts velem.
Nem, hogy nem megy félre a gondolatmeneted, hanem az már konkrétan egy teljesen másik vágány. A valódi téma meg elment már rég melletted.
-
KKaresz45
senior tag
Köszi, ez egy érthető magyarázat.
Szerintem itt megy félre a dolog: "megfelelő szakértelemmel és megfelelő pénzzel, időráfordítással, gondossággal LEHET olyan platform, ami nem problémásabb". Na pont a pénz, az idő meg a gondosság a probléma maga. Tehát ha ezeket ráfordítod, akkor már nem lehet azt mondani hogy nem problémás.
Persze ha máshogy definiálod a "problémást" akkor lehet ezzel vitatkozni. De szerintem a legtöbb ember életében ezek a szűk keresztmetszetek (idő, pénz, szakértelem).
-
.LnB
titán
Persze.
Kivéve amikor ilyen tökéleteset "teremtettél", milliókból. Aztán a játék meg nincs rendesen optimalizálva. És akkor Oopsz.Pont reálisabb az én állításom, hogy általánosságban sokkal problémásabb a PC gaming. Mint a te álomvilágod. Ahol egy adott mikrokörnyezetben, pont minden, flottul működik.
-
.LnB
titán
Általánosságban.
Bármilyen olyan játék esetében, ami multiplatform, és esetleg nincs külön topikja. Csak a PC-s sírásokról van szó nagy számban. Ez az általános jelenség. A konzolos meg leül, aztán játszik. Nincs kérdés, hogy elindul e, kifagy e, vagy, hogy hány fps-sel fut. Nem kell driverekkel vesződni. Ezek nekem mind gond=nyűg.
És az a szép, hogy ez lehet 2-3milliós PC is. Az se ment meg ezektől a dolgoktól.
Például ez is egy gond= [link] És mennyi ilyen volt már a múltban?!Minden olyan jelenség gond, ami akadályozza, vagy befolyásolja a játékélményt.
-
Bad Pritt
félisten
-
ρσгτσ
addikt
Azóta vannak őszinte(?) pillanatok, mióta a Sony, a CMA, és az újságírók hergelik a játékos közösséget, illetve mindenki mást.
A Microsoft -on kívül az ég világon senki nincs tisztában azzal, hogy mi történik náluk. Pusztán a számok ismerete erre kevés. Fotelben, a sötétben ülve dobálózik mindenki a számokkal, meg az információ töredékekkel.
Oké, a Microsoft csinált már pár hülyeséget a fennállása alatt, de ha tized annyira lennék sikeres mint ők, már annak is örülnék...és itt nem szimplán a vindózról van szó. Ott sem hülyék ülnek, és szándékosan ömlesztenek ennyi pénzt ebbe az egészbe.
-
"A konzol a konzolságától nem fogja megjavítani a szar szoftvert, bár a platform kötöttségei csillapítják"
Ezzel szerintem nincs gond. Van akinek a kényelem a legfontosabb és nem akar lemezzel bajlódni. Az minek fizesse ki a meghajtó árát? Szerintem nagyobb gond, amikor 2 különböző erősségű gépet adnak ki (khm xss xsx). Ebből sokkal több probléma adódik, visszafoghatja az egész generációt...
-
.LnB
titán
De. Ez pont platformtól szar. Mert konzolra megcsinálják, és működik. PC-n meg amennyi konfig, annyi gond. Ez tény. Mindig is ez volt, és ez is lesz.
Évekig voltam PC Master Race első soros tagja. Én se most ez alapján a két hét alapján írom amit írok. Csak most megint elkapott az "érzés": [link] És annyira nem hiányzott. -
opr
nagyúr
+1.
En is inkabb a konzolos jatekot valasztom (ha nem fps), mert kenyelmesebb, tudom a csaladdal egyutt jatszani, jar a kontroller kezrol kezre, stb... Az is igaz, hogy kevesebb a problema, amit meg kell oldani, nincs stressz. Viszont teljesen igazad van, a moslek az konzolon is moslek. -
opr
nagyúr
Kivancsisagbol: Milyen vason fut ez igy?
(Aztan befejezem az offot PC gamingrol mielott szetrugjak a tobbiek a sejhajom - jogosan)Nameg, vajon ehhez kepest milyen szintet tudnak a nextgen konzolok... Basszus, ritkan csinalok ilyet, de annyira erdekel, hogy mostmar ebbol DF video lesz.
ui.: Ugy latom, ebbol nem lesz DF. Rakerestem, minden talalt csak az volt, hogy a csavo zsigerbol utalja az openworld jatekokat, meg a HP univerzumot IS, szoval ha meg is csinalja, nem szivesen... Azt nem ertem, akkor mi a picsaert nem adja ki valamelyik masik DF-es arcnak es kesz? -
opr
nagyúr
Jezus fasza! 12GB VRAM es 17.5GB RAM?! Ok, hogy 4k ultra, de akkor is! Most nem akarok geci lenni, de annyira azert nem szep, hogy ezeket a szamokat meg lehessen magyarazni. Es ez a ram hasznalat meg RT nelkul van. AztaQrva. Akkor FSR nelkul, full RT-vel mennyi kene neki, 36GB? 48? Abszolut nem normalis.
-
Wesder
titán
Írhattam volna bármi mást. 21 év végén volt egy Halo meg egy Forza. 22 év végen meg kb semmi.
És akkor most hüledezünk hogy visszaesés van.Ha nincs 1stparty kontent, akkor eladás sincs. Esetleg az ex content csak a PS-t meg Nintendo-t adja el? Az Xboxot már az se? Akkor tényleg ideje ledózerolni meg sóval behinteni az egészet.
-
hombre[EU]
veterán
hardware eladások alapján tavaly volt a màsodik legerōsebb évük és idén is több switchet fognak eladni,mint az elsō és második évében. még mindig 20millió környékén megy és idén gyàrtást növelnek.
mondom, nincs hardware...ami lenne azt gondolom az nvidia aranyáron adja. a switch még 2évig biztosan nem megy sehova -
ρσгτσ
addikt
Csomó ebből csak szimpla töltelék játék a store -ban. Főleg a cloud verziók, amiből némelyik annyira ocsmány, hogy mellette még 15 éves Mario is szebb. Plusz az legalább nem esik be 10 FPS -re.
Nem igazán hiszem, hogy ezekből normális eladásokat csinálnak.
Ott van a Fifa is, amiből nagyjából minden évben ugyanazt adják ki. Aki megvette a korábbi szezont, az 50% -os áron megkapja az újat. Megjelenés napjától.
Nyilván lassul az eladás, de az mégis tény, hogy 6 év alatt nem sok konzolból adtak el ~120 milliót. Ehhez pedig nem kellett CoD, GTA5, RDR2....stb...stb. Én erre gondoltam. Mert nyilvánvaló, hogy nem elég, ha csak saját címek vannak.
"Normálisan működő netes szolgáltatásokra, trofi rendszerre, satöbbire meg már nagy számban lenne igény, és nem biztos, hogy erre fel van készülve a ninty. Hardvert kapnak a piacon, ezzel a részével sosem volt gond."
Na, nekem ezzel van a legnagyobb problémám.
-
ρσгτσ
addikt
Egy szóval sem írtam olyat, hogy nem fontos a multiplatform játékok megjelenése. Viszont láthatóan nem igazán fontos nekik, hogy minden szar jöjjön, és feljebb kifejezetten azokra az AAA címekre gondoltam, ami messziről elkerülte azt a platformot.
Nem csak az újaknál, mert nincs például egy GTA5 sem.
Azon sem erőlködtek egy percig sem, hogy legyen analóg ravasz az autós játékok miatt. Így például e tekintetben is nullához konvergál a kínálat.
Ráadásul láthatóan az is bőven elég nekik, ha valamiből csak a mobilos verzió kerül be. Pl. WoT Blitz.
Nyilván hülyeség lenne azt mondani, hogy minden AAA azért nem jelenik meg, mert a Nintendo nem akarja. Viszont iszonyat nagy lendület van náluk az eladásokat tekintve még így is.
-
Moby
veterán
Meg pakoljuk még ide, hogy ennek a felsőpolcos kollekciónak még csak nem is minden darabja nintendo játék, és hogy rosszabb helyzetben lenne a nintendo a platinum nélkül, de ezek valójában csak fogjok lettek a platformon, és a nintendo zsebén kívül senkinek nem jó ez a helyzet. Ok, belátom ha már emlegetve volt, ugyanezt ugyanígy el tudom mondani a Hi-Fi Rushról is, meg erről az egész bethesda izélgatásról.
-
kecsu10
aktív tag
Nem vagyok fanboy, sőt, legtöbb időt pc-n töltöm. De a Nintendo exkluzívok azért a legtöbb esetben a felső polcon vannak, ezt vitatni nehéz lenne. Nincs gamepass-om, így ezeket nem próbáltam, valahogy nem is érzek rá késztetést. A Herripottert nem veszem meg, mert nem az én stílusom. De PS plusom van, és kezembe akadt a life is strange, szerintem nincs full hd és 30 fps sem, vagy nagyon max annyi az első rész, de az például nagyon tetszik. Tervezem is, hogy végig fogom tolni az összes részt. Nagyon szubjektív ez, nehéz győzködni egymást, mert mindenkinek más tetszik. Valakinek még a Last of us sem tetszik, ez ilyen.
-
Moby
veterán
Én nem tudom te milyen portokat kapsz, de pl. itt van a hogwarts, ami olyan szinten kimunkált pc-n, hogy már csak ezért érdemes elindítani. Tudom. Ez meg szar játék
Itt van gamepassban a High on Life. Rohadtjó játék, és jól fut pc-n is. Ahogy a Hi-Fi Rush is. És ez csak pár cím.
Szal igen. Ha gyakorlatilag mindent elérhető más dolgot ignorálunk, akkor végeredményben ki fogj jönni, hogy csak a nintendo játékok léteznek. A többi vagy nincs vagy szar, vagy van de szarul fut. Jó, hát switchen is, de ott nem baj -
kecsu10
aktív tag
De ami jön, az konkrétan a szakma csúcsa, ezt nehéz lenne tőlük elvenni. Azt a színvonalat csak a Naughty Dog tudja még, és nagyjából ennyi. Félre ne értsd, nekem is tetszik a Dead Space, végig is fogom tolni, de szubjektíven, számomra a Resi 2 egy polccal legalább magasabban van. (Persze ez nem a remake minőségét illeti leginkább, hanem az alapjáték olyan, ami nagyon ritkán születik csak meg, mármint a Resi 2). Tényleg, a Silent Hill 2 mikorra várható vajon?
-
hombre[EU]
veterán
mivel a switch2-rōl (vagy super switch,vagy super nintendo switch
) beszélünk ezért nagyon fontos lenne a bc.
egy erōsebb switch-csel még 6 évet simán kihúznak a jelenlegi bázisukkal.
persze,ha egy teljesen más koncepcióval jönnek ki akkor nem fontos...de most ez egy akkora ötlet,amit meg kell fejni. egy saját piacot teremtettek,ahol egyeduralkodók lehetnek. majd ha jön a konkurencia és a nyakukra lép akkor lehet dobbantani -
F-ECT$
titán
Tudom, de akkor is furcsa.
2022-ben 240 órát tudtam játszani, ezalatt 11 játékkal végeztem (Kena, It Takes Two, Guardians of the Galaxy, Stray, Returnal, Deliver us the Moon, Superhot, Medium, Pedro, Chicken Police, Bus Spencer & Terence Hill), és még jó párba bele is kezdtem, de nem vittem végig őket. Azt gondolom, hogy a 240 óra iszonyat kevés (és nem csak a nolifer egyetemistákhoz képest), de ha ettől eltekintünk, akkor is 11 játék / év. Figyelembe véve, hogy egy konzol 7-8 évet kihúz, akkor ~100 körüli játékot végig lehet rajta játszani, ehhez képest mi ez a 8 darab?!
-
hombre[EU]
veterán
átestek a ló túloldára, de majd az élet kibalanszolja,mint mindig. minél több megaprodukció bukik meg annál gyorsabb lesz a visszalépés. pl. ott a projektred,ami valószínū már a büdös életben nem fog 6-7évet felrakni egy játékra, inkább futtatnak 2-3 kisebb projektet...de akiknek bejött, azoknak nincs okuk változtatni.
és egyébként én ezt a jelenlegi helyzetet azért nem varrnám teljesen a vásárlók nyakába. a nagyszerū játékoknak mindig volt és lesz közönsége. az,hogy a remakek/remasterek ekkorát mennek az inkább a fejlesztōcsapatokat minōsíti. ha most egy horrorral szeretnék játszani akkor valószínū én is a deadspace-resi4 -bōl választanék...miért? mert nem tudtak jobbat csinálni. -
hombre[EU]
veterán
a hifi rush friss...jó kis have fun cucc.
én nem bosszankodomlesz 3-4-5 aaa,amiknek bizalnat szavazok aztán marad a steam/switch indie vonal. ez egy nagyipar lett,nagy befektetésekkel...kevesen engedhetik meg és még kevesebben mernek kockáztatni. a hifi rushnál is az a csoda,hogy erre a tanács rábólintott...a micro tōgye nélkül valószínū soha nem lett volna belōle vertical slice-on kívül semmi
te is tudod hogyan mūködik a gépezet...ha nem veszik meg a dedszpécc remake-et akkor nem lesz új horror játék az ea-nél. szépen mehetnek a melósok fifát gyártani -
hombre[EU]
veterán
pontosan ezért jön a family sub is,mert látják,hogy milyen pénzektōl esnek el. ezzel is fognak trükközni (a la netflix), de sokkal nehezebb 4-5fōs társáságot összeszedni,mint jelenleg egyedül 50€-ból éves gpu-t csinálni
netflixhez: az sem véletlen,hogy majdnem minden amerikai standuposnak van egy account share-es poénja
pedig,ha valakik akkor ōk (usa társadalom) nem szorulnak rá...de mégis,mert az ember nem b*szik ki saját magával
-
negyven2
veterán
Source: Trust Me Bro® Inc.
De viccet félretéve, valóban nincs kézzel fogható, tényszerű információ erről, és valóban pusztán spekuláció. Viszont itt igazából arra akartam reagálni, hogy ha a 25 milliós előfizetői számból legalább 10 millió konvertál, akkor annak nagyobb lenyomata lenne internetszerte. És itt főleg a mainstream felületeket értem, mert pl. itt a ph!-n azok akik így használják a rendszert (beleértve az olcsó argentín/brazil vásárlásokat, vagy PS oldalon a különböző régiós profilok), azért azok eléggé felül vannak reprezentálva.
De már egy Xbox-os subreddit-ben is azért ez nem egy általános dolognak számít.
És bár ez egy saját statisztika, de pár éve amikor még aktívan játszottunk GTAO-ban és közel 100 aktívabb ismerősöm is volt, akkor is aránylag nagy részüknek újdonság volt az, hogy lehet olcsóbb Gold-ot is venni mint a sima előfizetés, vagy a kártyás feltöltés. Most meg akik maradtak (olyan 20) azok közül talán 3-an használják így a GPU-t. A legtöbbjük havonta fizetik (sőt vannak olyanok akik csak Gold-ot használnak).
-
KKaresz45
senior tag
Én a MM-el is day one játszottam, nem találkoztam game breaking buggal és innen sem rémlik hogy sokan panaszkodtak volna erre. A Returnalnál design döntés volt a mentés hiánya, szerintem technikailag korábban is meg tudták volna csinálni, de végül beadták a derekukat a rinyálásnak. A Days Gone-nál megvolt a bünti, mehettek vissza a fejlesztők a balettbe ugrálni.
A GT valóban unszimpatikus volt, de nem feltétlenül a félkészség miatt hanem a pénzéhes hozzáállás miatt.
Összességében egyetértek azzal, hogy a Sony is lejjebb adott a minőségből. De még félkészen is elég jók a szarjaik ebben a mezőnyben.
-
opr
nagyúr
Huh?
Megjelenés napjától játszunk a HFW-vel, volt két darab zavaró bug, konkrétan az egyik hdr hiba volt, kikapcs megoldotta, pár hét múlva jött rá a patch, a másik meg egy olyan bug volt, hogy xy településre ha úgy akartál odamenni, hogy előtte nem csináltál meg egy kis mellékszál egy részét, beakadt a karakter es mehetett a load game.
Mi ennyit találtunk úgy, hogy nincs a térképen olyan rész, ami ne lenne felfedezve, megvan a platina, minden létező hegyre felmásztunk, minden komolyabb cuccot maxra upgrade-eltünk, minden sidequest kész.Néha nem tolod túl kicsit szerinted a dolgot?
-
-
Wesder
titán
Hogy várhatod el tőle hogy akkorát menjen mint egy Sony játék?
Nem mellesleg az előző generáció miatt az Xbox exkluzivitás inkább negatívan hat egy játék megitélésére, míg ha a Sony adja a logóját valamihez, az még egy olyam trágyát is elad, mint a Forspoken. Tegyük hozzá hogy Sony ezért a reputációért keményen megdolgozott. -
Bad Pritt
félisten
A lényeg ott lenne, amit hombre ír hárommal feljebb, hogy változik-e a szemléletmód a Microsoftnál és nő-e az állandó munkavállalók száma a határozott idejű szerződésesekkel szemben, mert jelenleg ez a legnagyobb rákja az egész cégnek. Emiatt rengeteg a redundáns feladatkör náluk, ezért nem haladtak semerre nemcsak az Infinite-tel, de az MCC-vel sem előtte és égetik a pénzt ész nélkül.
Arról ne is beszéljünk, hogy óriásira hizlalták a csapatot, az utolsó hivatalos infó alapján a Halo 5 óta majdnem a duplájára, 750 főre nőtt a 343 teljes egészében. Tök mindegy, hogy 50, 100, 200 embert küldenek el most, ha továbbra is időszakos conctractorokkal töltik fel az állományt, akiket aztán másfél év után mindig elküldenek.A nyári leakek óta nyilvánvaló amúgy, hogy egy szarul működő cég ez a 343, de mikor azt írtam, hogy összeszedték magukat akkor azt úgy kell érteni, hogy ősz óta végre jön az állandó content a játékba, a Winter Update is jól sikerült. Vannak hülye ötleteik, a local coop hiánya baromi gáz, de látszik egy irány, amerre vinni akarják a játékot.
-
.LnB
titán
Én nem is tudom, hogy miért nem merek szabadulni a PS5-től. A fiam ha játszhat, akkor a PC elé ül le. Az Xbox a 25-ig kifizetett GPU miatt marad. Valahol szerintem várom, hogy jönnek majd a frankó PS exek, és nem akarok kimaradni belőlük. Mint a Death Stranding 2. Ugyanakkor se a Ragnarök, se a Forbidden West, GT7, egyik sem érdekelt. Így ez meg ellentmondás, mert itt vannak az exek, csak nem érdekelnek.
És ami a Sony terveit illeti, a jövőre nézve, a live service multiplayer játékokra való átállás.. Hát húzom a számat arra is rendesen. -
Bad Pritt
félisten
Ez a 30 perc pont elég volt ahhoz, hogy leszűrjem, ennyire még semmi nem hasonlított egy AC-ra. Sztoriban lehet több, de a UI, a nyílt világ, a feladatok, harcrendszer, ez a térkép, minden ismerős lehet a Valhallából.
Persze, pálcával hadonászol balta helyett, szobát dekorálsz falunapozás helyett, de semmi olyat nem mutattak ebből a játékból, ami érdemben megkülönböztetné egy Ubisoft játéktól. Ha lenne benne bármi egyedi (a HP skineken túl), gondolom azzal próbálnák reklámozni, lásd Shadow of Mordor meg a Nemesis rendszer, Mad Max meg a vehicle combat, Ghost of Tsushima meg a harcrendszere. De nincs. -
.LnB
titán
Hú viszont az a Witcher 3 mennyire rosszul öregszik! Kipróbáltam decemberben a felújított kiadást, és fájt. Az egyik örök kedvencem, és még is, én kicsit rosszul voltam tőle.
Persze erre lehet rájátszott, hogy kicsit gamer letargiás is vagyok, de az RDR2-t ugyan úgy élveztem, mint elsőre. Persze az fiatalabb játék. -
Wesder
titán
A rég nem látott barát igazából gonosz közhely. Lehet hogy ott abban helyzetben jött le nekem így, aztán a végére megint puszipajtások lesznek, ami szintén csak közhely.
Persze én voltam a szemét mikor azt montam hogy az SM2-től sem kell vármi semmi egetrengetőt hisz nem ez a történetírás csúcsa.
-
_drk
addikt
Nem akarok bele menni a gaming újságírás problémáiban.
Engem nem érdekelnek ezek az összesített pont táblázatok. De ott van is van ami jobban, valami rosszabbul értékelt.
Nagyjából úgy működnek, hogy az egyértelmű rosszat (70 alá) és az egyértelmű jót(90 felé) kiszűrik, viszont semmi skálázódás nincs.
A Battlefield 2042 65-ön áll, a Cyberpunk 82, ezekhez képest a Valhalla 90, a legnagyobbak pl Hades, Ragnarök 99-en vannak. Days Gone meg egyik kedvencem ami 70 körül állt, szépen le lett húzva pedig jó game.
Ennek semmi értelme, Nincs 50 alatt semmi csak a játszhatatlan kategória, ami el se indulDe alapból a legnagyobb probléma jelenleg a tájékozódás! Nem csak itt hanem minden minden témában. Ehhez szerintem mindenkinek meg van a saját platformja, ügyesebbeknek több is van, hogy nagyobb átlátható képet kapj.
Tök jó, hogy te nézel ilyen oldalt és ez alapján tudsz tájékozódni.
De én még tovább megyek: nem egy játékot szívtam be, amiből néztem sok gameplay streamet és tök jónak nézett ki, majd játszva 5-10 óra után, amiből a második fele már kínlódás volt, a végére inkább törlés lett. -
_drk
addikt
Nem haterkedek! Egyedül a far cry 6-ot szidtam, de az hulladék is, vállalom is hogy az a franchise ugyan az évek óta. Bárki bármi ujjításról regél én nem látok benne semmit, pénzt meg időt én meg nem költök rá.
A Valhallat elismerem, hogy az sok embernek tetszik, abból még ki is lehetne hozni valamit de én nem bízol benne.Bad Pritt
Erről beszéltem. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.De pont erről beszéltem hogy még én se vagyok hater, csak nem látok sok pozitívumot, erre jöttök ti ubisoft rajongók!
Jaaa és a Ghost Reconok is gyengék voltak!
-
opr
nagyúr
De akkor miert adod meg hozza a renderidot?
A ping az az oda-vissza ido. Tehat ha van egy 50-es pinged, az azt jelenti, hogy annyi ido az adatnak odaernie es erre a valasznak megerkeznie. Ehhez kell hozzaadni azokat az idoket, hogy:
- kliens oldali package generalas es kodolas (szerializalas)
- ha a csomag nagy meretu es/vagy tobb csomagban kell az adatot kuldeni, a ping nem szorzodik, de eltolodik, szoval a kuldes idejet
- server oldali dekodolas (es validalas)
- server oldali valasz generalas es kodolas
- server oldali kuldesMert maga a ping ertek az az adat utja oda-vissza.
Amugy igen, pont ezek miatt a cloud gaming fasza meg minden, de csak akkor, ha olyat jatszol, ahol nem igazan szamit ez. Heroes III-ra biztos fasza, Quake-et a budos eletben nem lennek rajta hajlando jatszani.
-
F-ECT$
titán
A Hellblade nekem anno tetszett, de tényleg nem volt erős gameplayben, így jó, hogy időben véget ért. A 2-ben ezt iszonyatosan ki kell ezt reszelni, ha tényleg 30-40 órás storyt akarnak bele. De mondjuk úgyis mindegy, mert xboxra jön majd
Mondjuk ha jól tudom, akkor még mindig nincs megjelenési dátuma...
-
Jazz^
tag
Pedig szerintem abszolút érezni hangulatában és a helyenkénti mind-bending részek vizualitásában is a Tango kézjegyeit. De épp teljesen mindegy, hogy EW lett volna, vagy bármi más. Arra értettem, hogy a Ghostwire-ön nagyon lehet érezni, hogy olyan, mintha a fejlesztés felénél úgy döntöttek volna, hogy akkor most 180 fokos fordulat. De hogy ne menjen az összes munkaidő kárba, beépítették az új ip-be, amit csak lehet. És itt nagyon kijön, hogy sokminden(?) van benne, csak semmi sincs a játékhoz finomhangolva, érdemlegesen kidolgozva. Olyan tessék-lássék, ez is van benne, az is, csak hát ebben a formában minek.
-
Jazz^
tag
Hát így.
A játék rendezője is megerősítette ezt.
“Yes, [Ghostwire: Tokyo] did start as a sequel to Psychobreak, the Japanese title for The Evil Within. I think the next in the series, at least. And through a long and winding road, it has evolved into this different idea to create a fun game that’s based in a city in Japan. At the time, there weren’t that many games that were using a city in Japan as a base. And so we thought there was a big opportunity there to make something really fun and cool.”
Csak aztán történt ez-az fejlesztés közben, a(z evil within) kreatív igazgatója is otthagyta a projektet a felénél és ez lett belőle.
-
Jazz^
tag
Dehát a Ghostwire egyelő a "trú generic shittel" kb
Egyedül az esőáztatta, neonfényes, üres Tokió látványa, illetve a japán folklórból kiemelt ellenségek tudták felhúzni középszer szintjére az egészet.
A történet egy c kategóriás, minden fordulatot mellőző dorama, faékegyszerű karakterekkel, közepes voice actinggal (még a japán is, nemhogy az angol), egybites mellékküldetések, teljesen felesleges openworlddel, amiben alig van bármiféle tennivaló (az is kimerül a leggagyibb gyűjtögetni valóval) és az is a játék felétől nyílik ki, de olyan rövid az a 6 chapter, hogy mire lehetőséged lenne "elmélyülni" benne, már vége is van.:D A combat is kimerül a 3 varázslat rotálásában, ami pár óráig fun, de aztán átcsap monotonitásba az egész, a szerepjátékos elemek meg leginkább szóra sem érdemesek .Mondom ez úgy, hogy szeretem a japán játékokat, ezzel is bőven elvoltam, de egyedül a fantasztikus hangulata vitte a hátán az egészet. Annyira látszik rajta, hogy Evil Within folytatásnak készült (bevallottan), csak félúton történt valami és ez lett belőle.
Tényleg érdekelne, hogy mely aspektusa volt annyira kiemelkedő számodra, hogy pont ez volt az év egyik gyöngyszeme? -
_drk
addikt
Nem értem a csalódásodat, mert a tavalyi évben pont a 2 legnagyobb folytatás jött ki. Amik nem is x+1 folytatás, hogy már uncsi legyen, hanem csak 2. részek.
2. résznél meg azért még elvárás, hogy az elsőre hajazzon. Ráadásul se igény se igéret nem volt nagy változtatásokról.
De én tovább is megyek: a Ragnarök az kb 1 játék a 18-as GoW-val.GT7-be belelehet rúgni, mert ott nulla újítás lett.
Viszont tavaly előtt meg jött egy Returnal ami nagyon réteg és nagyon más játék mint jelenleg bármi is a piacon ilyen megvalósítással. De ebbe a kategóriába az R&C is belefér szerintem.
A 10 éves filmekkel egyetértek. De ezt a játékipar nem fogja bírni. Fújják a lufit aztán majd jól kipukkan és rengeteg elkaszált projekt lesz és development hell be torkollik a másik fele, majd jönnek a Duke Nukem Forever-ök.
De ennek látszódnak a jelei is. A Micro nem hiába akarja annyira az AB-t. 18 óta felvárásolt rengeteg stúdiót és mondjuk, hogy a 9 milliárodos Bethesda is a Starfield-en kívül mit csinál, ki tudja?
A Sony is nem hiába vétózza és mozdul el a liveservice felé.Én nem tudom mi lesz, egyedül abban bízok, hogy egyre több kisebb és közepes stúdió tud valami értékelhetőt letenni az asztalra.
-
opr
nagyúr
Kinek mi, en pont hogy a sztori alapu jatekokat szeretem.
Amugy igen, gameplay kb ugyanaz, de... Nem igazan van jobb. Legalabbis nekem eddig nem sikerult talalni sztori alapu, jol megirt, erdekes, szep, single player jatekot, aminek jobb/nagyon mas lenne a gameplay. Mass Effect is a nagy szerelmem, de az is kb ugyanaz gameplay-ben. Engem nem zavar, ha ilyen teren nincs nagy buhera, szamomra a hangulat, kornyezet, tortenet, karakterek, zene, stb sokkal fontosabb.Vagy, ha az nem lehet, akkor legyen skill alapu kompetitiv jatek, de ujabban szvsz abbol se tudnak [szamomra] ertelmeset csinalni.
-
hombre[EU]
veterán
visszatekintve én sem érzem azt,hogy lett volna valami kihagyhatatlan élmény a tavalyi évben...csak a Mario Kart idén (is). abba beleraktunk fiammal megint olyan 200órát
vacsora elōtt egykét verseny, hétvégéken reggelente, ha szar az idō...talán csak ez az egy hiányozna, ha megszūnne egy csettintésre a gaming
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series kontrollerek eladóak
- Hibátlan Xbox Series X 1TB eladó / Media Markt garancia 2025.08.25-ig/beszámítás van/Ingyen Foxpost
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- PS VR V2 + 2 db PlayStation Move motion controller + PS VR Aim controller + ajándék dockoló
- PSN ( Playstation Network) ajándékkártya
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest