- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #13436 üzenetére
Igen ldave-vel már beszéltük ezt hogy ez új Nintendo élmény lehet
-
Polllen
félisten
válasz
hombre[EU] #13410 üzenetére
Viccet félretéve van olyan ismerősöm, aki az RDR2-t sokszor azért indította el, mert jól nézett ki és sétálgatott az erdőben. Én meg ültem ott és nem értettem. Ha szép természetet akarok látni, akkor először a youtube-n keresnék valamit, de még inkább kimennék a természetbe. Még akkor is, ha egyébként nem jutok el soha arra a tájra, amiről mintázták a játékot.
Persze ráhagytam, ahogy illik.
-
ldave
félisten
válasz
hombre[EU] #13410 üzenetére
Ó, a Highland Song, Switchen játszottam, nekem top10 tavalyról
-
Polllen
félisten
válasz
hombre[EU] #13405 üzenetére
Itt jön be az ízlés. Nekem sem a A Higland Song, sem Cocoon játékmenete nem tetszik, ha nem lesz mivel játszani, sem fogok leülni eléjük.
-
Farkassacred
őstag
válasz
hombre[EU] #13396 üzenetére
Ezt én is így látom. 2023-ban ilyen címek mellett mint a Baldurs Gate 3, Zelda tokt, Alan Wake 2, de ide sorolnám még a Pókit és az új Mario játékot is, eltörpül és elveszik a ködben. Szimpla időpazarlás lenne részemről őt elővenni azok helyett, főleg 2023-ban.. eszméletlenül elavult játék lett.
-
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #13387 üzenetére
És ahhoz képest mi nem az?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #13387 üzenetére
A kettő között a hasonlóság annyi, hogy RPG. De nagyon más filozófia mentén halad mindkettő.
@T.Peter: Szerintem van köze, mert valamin nézni kell a játékot. Miért lenne jó ugrás? Mitől lenne látványosabb?
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #13292 üzenetére
Ez hülyeség. Én már a 360-ra is digitálisan vettem mindent, mert kényelmesebb. Azóta is ez van. 3 generációnyi konzolra összesen 1db használt játékot vettem és talán 10-12 lemezes játékom van....
-
NyMRooD
őstag
válasz
hombre[EU] #13259 üzenetére
A soundtrack mellett ebben benne van még egy sor másik dolog, szinkronszinészek, minden kis zaj, nesz, ezek keverése meg, etc...
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #13234 üzenetére
Spidey a Sony-é. Marvel fizet nekik...
Marketing az nyilván végtelen lehet, de ez egy bejáratott franchise, már úgy nem csak a játék hanem magát a nevet nem nagyon kell felfuttatni, mint egy Last of US-t, hogy itt egy mély dráma zombikkal. Ebből semmit nem kell mutatni, magyarázni, hypeolni. A névnek elkéne adni a játékot, annyi, hogy tudják az emberek mikor jelenik meg.Mindegy, szerintem ebben van valami susmus.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #13200 üzenetére
Ez azért fals kicsit, mert azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi játék van a vásárlók előtt. A 300 millió potenciális vásárlónak a figyelme nagyságrendekkel több játékra oszlik szét, mint a Nintendo játékosoké.
-
pzstm
titán
válasz
hombre[EU] #13195 üzenetére
Legkisebb???
amugz most vannak nagz learazasok epp. 5-6 eves gamek 60 helyett 40 eur-ert akar -
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #13195 üzenetére
Legkisebb?
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #13192 üzenetére
Ez mièrt olyan meglepő?
-
válasz
hombre[EU] #13192 üzenetére
Nagyon jó az új Zelda. 2 napja kezdtem, egy 12 órám benne van már, egyenlőre ugy gondolom jobb mint a BotW. Alig birom letenni, asszony folyton veszekszik velem hogy csinaljam a dolgom inkabb itt karácsony előtt
(jogos, de hetek ota a kari szunetet vartam hogy vegre belekezdhessek)
-
pzstm
titán
válasz
hombre[EU] #13168 üzenetére
rengeteg a bundle is gondolom....
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #12991 üzenetére
Saját munkájának kritikájára az ember akkor is èrzèkenyen reagálhat, ha mások szemètnek tartják.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #12569 üzenetére
Nem erre gondoltam... kb. az leegyszerűsítve az egész, hogy pl. mi az év játéka? És ha az akkor miért nem ez... vagy miért nem amaz, amikor az is egy zseniális játék. És vajon, hogy attól az lett, attól a többi játék rossz? Persze, hogy nem, de jelenkorunkban ha valami nem az első helyen végez, annak az az ok, hogy nem olyan jó....
és igen, nincs velem semmi baj, ezt a hangok is folyamatosan mondják nekem... igaz klingon nyelven. -
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #12566 üzenetére
De nem is erre éretettem a hatalmas elvárásokat, mert venni fogják, az biztos. Hiszen pl. bármenyi netes fikát kap a GTAO meg az V, hogy pénzlehúzás, attól még 3 havonta most is elmegy belőle 5 millió példány. Ahogy szinte mindig fika kíséri az aktuális CoD/
FIFAEAFC/NBA2K/NFL és társait, attól még ezekből folyamatosan brutálisan sokat adnak el.
Itt tényleg az van nagyon leegyszerűsítve, hogy ha nem 90-95+-os lesz a játék, akkor brutális sz*rcunamit fog kapni nyakába a cég, és végső soron az a szerencsétlen fejlesztő. Csak mert a magát YouTube sztárnak tartó 22 éves Billy számára nem ugrotta meg a lécet... és ezzel együtt Billy 800 millió követője és ezen a véleményen lesz. De azért Billy és a 800 millió követője azért meg fogja venni a játékot és játszani fog vele. De azért mindenhova kiírják, majd, hogy mennyire terhességtelen fejlesztőkből áll ez a Rockstar Games... majd eztután nagyrészük felál a géptől és megy dolgozni, hiszen valakinek ki kell szolgálnia téged a McDonald's-ban is... -
pzstm
titán
válasz
hombre[EU] #12342 üzenetére
Ha te mondod biztos igy lesz
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #12248 üzenetére
Szerinted az xbox tulajok mekkora része játszik kormánnyal? Ez megint csak egy mondva csinált kötekedés. Ilyen alapon miért nem bill+egérre optimalizálnak minden fps-t? Szerintem sokkal fontosabb, hogy kontrollerel, amivel a tömeg játszik, jól irányítható a FM...
-
.LnB
titán
válasz
hombre[EU] #12111 üzenetére
ilyenek: [link]
-
homerhamm
addikt
válasz
hombre[EU] #12111 üzenetére
Hát ja.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #11954 üzenetére
Nem hát hisz kevesebb bevètelből azonos, vagy több a profitjuk mint a Sonynak.
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11954 üzenetére
HA megnézed feljebb a számokat, igaza is van...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #11889 üzenetére
Még hozzá is szóltál a Series topikban.
-
opr
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11755 üzenetére
Már hogyne lehetett volna? Bő fél évvel a megjelenése után már szinte mindig elérhető volt másnapi szállításra az xsx amazonon, legalábbis az angolon biztos. De ha jól emlékszem, a németen is, bár ott jóval ritkábban néztem.
-
l.skywalker
titán
válasz
Már régóta lehet rendesen kapni
-
consono
nagyúr
válasz
Hát a németeknél szerintem lehetett. Ha nem lehetett volna mihez mérik az 1000%-ot?
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11753 üzenetére
Nem
Az Amazonon leadott keresések/rendelések száma ugrott meg ennyivel. Annak semmi köze a gyártáshoz, ezt tényleg a Starfield csinálta.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11735 üzenetére
Akkor most tényleg kapunk egy kb ps5/xsx hordozható, tv kompatibilis Nintendo konzolt?
Ha igen, akkor lesz még egy konzolom. -
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #11746 üzenetére
Persze, ez az álom.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Steam Deckben akkor már egy 5 éves hardver lesz. Az a minimum, mármint szó szerint a legalapabb, megkérdőjelezhetetlen minimum elvárás, hogy annál erősebb legyen. Kínaiak addig kihoznak még egy generációt, ami pariban lesz ezzel, aztán a rá következő fél évben még egyet válaszként, azzal nem fog tudni a Nintendo versenyezni.
-
consono
nagyúr
válasz
Én a visszafelé kompatibilitásra leszek kíváncsi, mert olyant nem szokott a Nintendo csinálni, most meg már mindenki elvárja... Persze úgy nehezebb ,minden generációban ugyan azt a játékot eladni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #11726 üzenetére
Persze, tudom. Csak ne legyen puffanás, ha véletlen valaki elhiszi az ilyen bohózatokat.
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11500 üzenetére
De hát az Zelda
Kis túlzással az egyetlen új Nintendo 1st party játék az elmúlt 6 évben, csináljak is meg rendesen!
Meg amúgy is csak egy DLC -
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #11493 üzenetére
De azért az kicsit más kiszervezni a playtest-et ahol pár ezer direkt erre felvett ember tesztelgeti a játékot (általában annak különböző részét), és más kiadni early access-be a játék fő részét, amit aztán évekig tudnak nyüstölni a több százezer, milliós valódi játékosközösség (aminek valószínűleg csak egy csekély része add majd valós aktív visszajelzést).
Amúgy érdekes lesz majd az eladásokat nézni (nem mintha nem lenne majd sikeres), mert itt ugye azért egy jelentős része a vásárlóknak már a megjelenés elött megvette a játékot. Mert jelenleg a SteamDB-s adatok alapján olyan 2.10-9.97 milliós eladást írnak. Hogy ezek mennyire valós adatok azt nem tudni, de pl. az Elder Ring esetén ez a szám 8.55-36.93 milliót mutat (miközben hivatalosan márciusig 20.5 milliót adtak el... minden platformra). Ugye ez elvileg csak PC.
Amúgy ez az én szegénységi bizonyítványom, de eddig nem néztem Gameplay-t se a játékből, így kicsit meglepett, hogy ez a játék nem tps RPG, hanem külsőnézetes Diablo szerű.
Illetve eseteben szeretném szeretni a Fanatasy középkori beállítottságú RPG-ket, de eddig mindegyikről lepattantam. Látom bennük, hogy mitől jók, de valahogy se a Dragon Age: Inquisition, se a Skyrim, se a Witcher sorozat, de még a Fable sem tudott pár óránál többre lekötni engem (és ezért tartok a Zelda-tól is). Viszont a Sci-Fi, modern/jövő kori (akár posztapokaliptikus) RPG-ket meg imádom. Érdekes lesz majd ezügyben a Clockwork Revolution ami ugye steampunk szerű lesz (Bioshock Infinite az egyik kedven FPS-em, ahogy az első két rész is). -
ρσгτσ
addikt
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #11453 üzenetére
Én most viccen kívül ezzel a Gibbon játékkal szórakozok legjobban már nagyon régóta, PS Stars ajánlotta, hogy vegyem meg és igaza volt.
Full chill az egész, egy-két óra pár ezresért.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #11453 üzenetére
Ott a Hi-Fi. Olcsó, rövid, innovatív.
-
Dan-szan
senior tag
válasz
hombre[EU] #11441 üzenetére
Köszönöm
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11434 üzenetére
Azért mostanra egész jól kipofozták, lassan neki is állok
-
pzstm
titán
válasz
hombre[EU] #11429 üzenetére
ezek egészen elképesztően döbbenetes számok
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #11429 üzenetére
Következő Nintendo konzol biztos hogy azután fog jönni, amint a Switch megelőzi a PS2-t.
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11369 üzenetére
Jah, volt bennem némi zavar, mikor megláttam. És még vitatkoztam is egy sort, mert PC-s ismerősöm szerint ez túl magas gépigény...
-
válasz
hombre[EU] #11289 üzenetére
Ez kritikan aluli. Tudod, az a baj, hogy hardvert frissitunk az csak olaj a tűzre. Nincsenek rakenyszeritve a fejlesztők az optimalizaciora, hiszen ugyis jön az erősebb hardver...
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11350 üzenetére
Hát, én ezért nem vettem még 4K-s TV-t sem
4 méterről a 49"-es TV-n úgy is mindegy lenne a szemeimmel
Jó, 55"-ig fel lehetne menni talán méretben, annyi még elférne, de nem lenne lényeges változás...
-
T.Peter
őstag
válasz
hombre[EU] #11350 üzenetére
Nem kell a Remnant 2-bol kiindulni, azt ebben a formaban ki sem kellett volna adni. Ettol meg masok kepesek lesznek 1080p-rol vagy 1440p-rol felskalazni 2160p-re. Ha az Epic-nek megy a Fortnite-tal akkor illene masnak is megugrania mert ott a pelda hogy lehetseges.
-
T.Peter
őstag
válasz
hombre[EU] #11347 üzenetére
Pl nekem. Baltaval faragott modellek, butitott texturak. A megvilagitas vagy teljesen statikus vagy valami elnagyolt probe rendszer-t hasznal. Arnyekok csak a letfontossagu targyaknal vannak es nem valami pontosak.
Fejlesztoi szemszogbol meg plane oriasi kulonbseg van, de csak UE5-rol tudok nyilatkozni. Nem tudom hogy a tobbiek hol tartanak, de tekintve hogy mennyien dobtak a sajat motort az UE5-ert es hogy hogy neznek ki a mar bejelentett jatekok tobbnyire sehol, pedig jo lenne latni hasonlo megoldasokat. Elmondhato, hogy generacios ugras minden szempontbol, plane a fejlesztest nezve, mivel minden realtime, semmire nem kell varni.
Az mas kerdes, hogy eddig ebbol nem sokat lattunk. -
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #11347 üzenetére
Nem lehetett, mert nem volt hozzá elég a cpu. Ott volt a a 2018-as GOW-ban is a perf mód. Néha meg is volt vele a 50fps, de inkább alatta. Most van VÁLASZTÁS. Én most csak az látom, hogy már ez sem jó. Ne legyen választás, legyen egyszerűen minden 4K@60fps, és akkor nem kell választás sem.
Mkay. Van ilyen. Írjam az árát? Ugye nem kell.../És nem, a PS5 proval sem lesz meg a 4K@60. Ott is inkább 1440p@60 lesz meg. Most el is lehet kezdeni a ragefesztet!
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #11315 üzenetére
Igen, sőt a megvett konzolokat is vissza kell postázni.
-
l.skywalker
titán
válasz
Az hagyján, de a konzol-PC crossplayt sem sikerült belerakni így 2023-ban
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #11305 üzenetére
Starfield esetébe már többen írták, hogy ott főleg a CPU szűk keresztmetszet, illetve az, hogy nem szeretnének a "látványból" butítani... részben erre írtam aztán GTA IV-es példát, hogy vannak olyan játékok ahol ha nem megfelelő a CPU, akkor te a grafikát lebutíthatod PS2 szintre is, mégsem fog annyira jobban futni. Kb. a Survivor esetében is ez volt a gond (legalábbis PC-n, ha sokmagos CPU-t tettél alá, akkor jobban futott, mintha csak egy RTX 4090-et).
Lies of Pi esetében simán ott lehet az mint a Remnant 2 esetében, hogy azok igazból egy kisebb indie csapat, akik azért valószínűleg nem annyira profik a UE5 kezelésében. A nyers UE5 tudását meg pl. a Matrix demo is megmutatta már. Az Armored Core meg egy FromSoftware játék lesz akik nem arról híresek, hogy olyan jól néz ki és jól futnak a játékaik konzolon... legalábbis konzolon. Pluszban még ott van az is, hogy ha a legtöbb esetben, az avatatlan szem nem lát különbséget a natív 4K/1440p és az FSR, vagy a saját "AI" alapú felskálázással létrehozott 4K/1440p között.
És, hogy visszatérjünk még kicsit a PS5 Pro-ra, ami esetében még mindig nem az van, hogy nincs rá igény, csak nincs rá most igazából érdemesebb érv. Mármint persze, azoknak jó akiknek kevés a mostani felbontás, alacsony framerate. De egy Pro konzol is csak ideiglenes megoldás lesz ezeknek az embereknek. Ugyanis ha (és itt nem a fejlesztők ellen írom majd ezt) most sem tudnak normálisan skálázni, optimalizálni a fejlesztők, akkor egy Pro konzol esetén se fogják ezt megtenni annyira arányaiban.
De ez még mindig egy magánvélemény. Főleg úgy, hogy egyik jelen generációs konzolom sincs még, és ha esetleg jönne egy Pro/X++ konzol akkor inkább én is azt venném.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #11297 üzenetére
Szerintem tisztában vagy te is, hogy ez így ebben a formában nem igaz. Az, hogy X fejlesztő C játéka csak így működik, ennyit képes kihozni a gépből, az nem jelenti azt, hogy pl. Y fejlesztő későbbi B, játéka is még ennyit se tud. Ez, a gépek kezdenek kifogyni a szuflából duma már konzolgenerációk óta folyamatosan előjön. Aztán nézd meg, hogy valahogy mégis jöttek olyan címek amik ezekre a dolgokra rácáfoltak (most third party dolgokról beszélünk ugye?).
Wesder: ez az a a DF-es videó ahol egy 10 éves PS4-ből kiszedted HDD-n próbáltak ki a játékot?
-
opr
nagyúr
válasz
Kevesebb, mint 800p mellett lesz csak meg a 60fps? Jezus... Ilyenkor van az, hogy neha nem tudom eldonteni, hogy vajon tenyleg ennyi minden van ebben a jatekban, ami ilyen teljesitmenyigenyes, vagy csak tenyleg ennyire szep lesz, vagy csak nem volt idejuk rendberakni, aztan kiadjak ugy, hogy jo ez igy...
Csak azert, mert UE5, meg nem kell, hogy szarul fusson. En csinaltam pici (tenyleg nagyon egyszeru) demot UE5-ben, ahol egy sivatagban rohangalsz es random felugro celokra lodozol, mert kivancsi voltam ra, hogy megy egy egyszeru valami, ha azert UE5.
Ha nem volt global illumination, siman futott FHD-ben egy ASUS zenbook OLED-en, intel integralt VGA-val. Persze, ismetlem, ez egy nagyon faek egyszeru valami volt, de azert boven nem pixelart, minden szep volt, szel fujt, stb.Szoval... Hat, meglatjuk, kivancsi leszek ra, mi van ebben, aminek ennyire kell a kraft.
Fortnite is UE5, van nanite is meg lumen is, aztan megis 60fps minden konzolon (XSS-t nem tudom). -
Wesder
titán
válasz
Èrteni èrtettük csak szerintem továbbra is felesleges, de akinek kell, vegye majd meg.
-
homerhamm
addikt
válasz
hombre[EU] #11267 üzenetére
Ez melyik játék?
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #11272 üzenetére
De az kamu volt, ez meg (sajnos) lètezik.
-
opr
nagyúr
válasz
Hát, ha ez ilyen, akkor én se értem, mit szenvednek. Nem látom a képen a szükségességét még sima streamingnek sem, nemhogy még sávszél probléma is legyen.
De, ismét, nem ismerjük a kódot meg a felépítést, nem tudjuk, mi merre hány méter, így lehet bármi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Ez a játék valószínű bukta lesz, és ha nem lenne körülötte ez az Xbox SSD téma, akkor nem sokan tudnának róla, hogy létezik. Így viszont foglalkoznak vele, nagyobbat tud esni.
Bár fene se tudja. Lehet az esetlennek tűnő játékban egy remek játékmenet lesz, tele izgalmakkal.
-
Moby
veterán
válasz
Naja. A videót elnézve szerintem egyik platformot sem fog veszteség érni, ahova majd technikai limitációk miatt nem sikerül nekik megoldani
-
Wesder
titán
válasz
Szerencsère egy kèpkockát sem láttam eddig belőle, de ha ez az, akkor az gáz.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #11253 üzenetére
Igény mindere van, de nem biztos, hogy szükség is van rá. Mármint anno One-os topic-ban is eljött nem egyszer, hogy igazából évente, de legalább két évente jöhetne egy teljesítmény alapú hardver upgrade a konzolokhoz, amikben az aktuális csúcs teljesítmény kerülne bele mindig. Hasonlóan a telefonpiachoz. És hát erre biztos lenne igény, hiszen az $1000+-os iPhone/Samsung készülékeket is egy-két évre veszik. Vagyis lenne rá igény.
Úgyhogy igazad van, mert igény biztosan lenne rá, ahogy arra is, hogy Forza/Halo/Gears legyen PS-re is, meg arra is, hogy kerti rezsó funkciója is legyen az Xbox-nak.
Vagyis arra, hogy mikre lenne igény az nagyon sok. Igen, tudom, hogy a magas fps számra sokkal nagyobb lenne mint a fent említett poénos dolgokra, de az is biztos, hogy a vásárlók 80-90%-nak nincs rá igénye. Nekik megfelelne az is, hogy ha a következő GTA 15-20fps-el menne...
De még egyszer leírom, hogy nem vagyok ellene, szerintem is jó ötlet kiszolgálni ha van rá bármekkora igény, csak én úgy látom, hogy ebben a generációban nem látom, hogy annyira lenne értelme egy Pro konzolnak mint az előzőben volt. Ahogy a régi mondás tarja: a jó játék 30fps-en is jó, míg a sz*r 120fps-en is sz*r marad.
opr: De én is azt mondom, hogy ők tudják, meg minden. Cask mellette a személyes kommunikációjuk alapján nagyon durván azokra a tweeteres személyekre emlékeztetnek akik szerint minden amit a Sony csinál az maga a megtestesült tökéletesség, míg amit más (főleg az MS) az egy nagy kupac gőzölgő trágya szintjén van. És ez az amit engem és mást is kicsit elbizonytalanít a kijelentésük valódiságáról.
Azért ne feledjük, hogy az FFXVI kapcsán is az volt először a hivatalos álláspont (miután hibának titulálták azt az infót, hogy jön PC-re is), hogy ezt a játéknak már a tervezésekor tudták, hogy nem lehet megvalósítani csak a PS5 hardverén! Majd utána elismerték, hogy jön PC-re, és azt is, hogy igazából gondolkoztak a PS4-es kiadáson is, de annak elkészítésére kellett volna még egy plusz éve. Vagyis itt is megvan az ellentmondás, hogy ha eleve és kizárólag a PS5 hardverére álmodták és tervezték meg a játékot, akkor hogy jöhetett szóba az, hogy egy plusz éve ráfordítással megcsinálható PS4-re is.
Vagyis én a kommunikációt kritizálom főleg, nem a játékban lévő technológia valódiságát. -
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #11240 üzenetére
A Zelda (és kb. a Nintendo játékok többségében) mennyire zavaró a 30fps? A Starfield-nél meg igazából nem GPU limit van, hanem CPU.
Hogy ez mennyire valós ebben az esetben, azt nem tudom, de azt igen, hogy anno amikor még PC-n voltam a GTA IV nekem is sz*rul futott, viszont az volt az érdekes, hogy hiába vettem le a felbontást, a grafikai részletességet, nem futott szinte semmivel se jobban, cserébe bűnronda lett. Aztán abban a gépben lévő i3 (2fizikai mag 4 szál), le lett cserélve egy valós 4 magos CPU-ra, és ugyan a VGA-val máris sokkal jobban futott. Igaz az a dolog megmaradt, hogy nem volt nagy különbség a minimum felbontás, részletesség, és a max felbontás (1080p) grafikai dologok között.
Viszont attól, hogy lesz lehetőség 60fps-re azoknak akik majd megveszik a Pro-t, attól még azt a játékot ugyan-úgy el kell készíteni az alap PS5-re is. Vagyis akkor meg az lesz a probléma, ami az előző generációban is, hogy szép-szép a Pro/One X konzol tudása, dehát így a generáció vége felé, lehet el kéne engedni a régit, mert csak visszafogja ezeket a konzolokat.
És még ott van az is, hogy mind akkor is, mind most is a Series S esetében megy a hiszti (igazából csak az), hogy több eszközre kell fejleszteni megint.
De ahogy mások is írták, egy olyan piacon ahol láthatóan van kereslet olyan forradalmi Sony-s hardverekre, mint a nem éppen olcsó PSVR2-re, a DualSense Edge-re, vagy a Project Q-re, ott elfér majd akár a PS5 Pro is. Sőt! Ugye anno az csak ilyen riogatás volt, hogy a One X az majd egy $1000-os konzol lesz, de van egy olyan érzésem, hogy a Sony simán megléphet egy ilyet a PS5 Pro-val.
-
opr
nagyúr
válasz
hombre[EU] #11154 üzenetére
Hat, latod, errol beszelek, hogy szar a sony kommunikacioja.
Mert ez marad meg.En meg arra emlekszem, hogy Angliaban egy honappal az elott, hogy a kormany elrendelte, hogy maradj otthon, a PS-nel egy nap alatt allt at a ceg work from home-ra, es kozoltek, hogy a hivatalos allaspont az, hogy gebasz van, a ceg azt tanacsolja, hogy maradj otthon (de ha be akarsz menni, bemehetsz).
- Par nappal kesobb jott az e-mail, hogy tudjak, hogy nem feltetlen konnyu megoldani az otthonrol dolgozast, ugyhogy mindenki soron kivul kap £500-at, hogy ezt megkonnyitsuk neki. Ezt barmire lehet kolteni, nem lesz ellenorizve, de az ajanlat az, hogy kenyelmesebb otthoni munkakorulmenyekre koltsek a nepek, mert ez valszeg sokaig fog tartani.
- Ilyen e-mail a covid alatt meg jott par.
- Par hettel kesobb jott mail, hogy ne aggodjunk, mindenkinek meg lesz tartva a munkaja, fizetese, beleertve a kulsos takaritokat is, de bejarniuk ertelemszeruen nem kell nekik sem.
- Jott olyan mail is, hogy ertik es tudjak, hogy nehezebb igy dolgozni, az emberek felnek/feltik a rokonokat, aggodnak, stb, szoval no para, amig covid van, nem lesz olyan szigoru az elvaras, a deadline-ok ki lesznek tolva (az mas kerdes, hogy erre vegul nem volt szukseg, nagyon jol teljesitett a cegnek az a resze, ahol akkor en voltam).
- Covid utan, amikor meg minden ceg megigerte a wfh-t, aztan berangatta az embereket az elso adando alkalommal? A PS nem. Van, amikor be kell menni kotelezoen, de nagyon ritka. Marmint tenyleg, nagyon ritka. Evente van ilyenbol vagy 4. Es minden ilyen felul van vizsgalva, hogy tenyleg csak akkor legyen ilyen nap, ha tenyleg fontos.Es ugy altalanos jelleggel teljesen emberseges meg jofej volt az egesz ceg. Aztan covid meg rekordprofit utan az osszes nagy kirugott egy valag embert, a sony-nal ugyanakkor csak arrol jott ertesites, hogy bocsanatot kernek, a karacsonyi ajandek par honapot el fog csuszni gyartasi problemak miatt...
Tudom, hogy tud gusztustalan es anticonsumer lenni a sony is (hajajj de tud), de a dolgozoival nagyon embersegesen banik. A bezart studioknal is az van, hogy azok, akiknek a felelossege volt az elbaszas, ami miatt be lettek zarva, azok ki lettek rakva, de mindenki masnak ajanlottak minimum azonos szintu munkat cegen belul.
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #11158 üzenetére
Őt szerintem szexuálisan zaklatták. Főleg a Sony szerintem nagyon csúnya dolgot művelt vele.
-
Moby
veterán
válasz
Ha a fejed a seggedben tartod, és mindig az a kedvenced, akinek éppen frissiben beszerezted a gépét pár hónapja, de amúgy nem követted odáig, akkor igen, ez történik.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Könnyedén megismerheted a Nintendo ezen oldalát, kezdj el nintendo játékot streamelni és mondjuk közben még jeleníts meg 1-2 reklámot (bár pár száz nézőre lehet szükséged lesz), pár héten belül jönne is a megkeresés
u.i. de van ezen kívül is még pár olyan megoldás amivel felhívhatod magadra a Nintedo figyelmét
-
homerhamm
addikt
válasz
hombre[EU] #11025 üzenetére
Ez a kép büntető.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #11025 üzenetére
Ja a kép később jelent meg. Igen ez találó 😆
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #11020 üzenetére
Vajon akkor más régiókban is megszűnik?
Már véget ért mindenhol szinte. Már csak 3:2-ben váltják a Gold-ot is. De várható volt. Van itt olyan (me!), aki már majd 5 éve élősködik az MS csecsén.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #10971 üzenetére
Live service alapú játékok esetén én úgy látom, hogy nekik nem fogja megérni meglépni ezt. Főleg úgy, hogy a Sony is komolyan ráfekszik. Természetesen, hogy ha a PS-es live services játékok kiszorítják a CoD-ot, és már senki se fogja venni, akkor persze nem erőltetik tovább (főleg azért mert velük nincs megkötve a 10 éves szerződés).
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #10969 üzenetére
Gyakoroltál, hogy ilyen pontosan tudd elküldeni a válaszod?
Igen elköltöttek közel 80 milliárdot a készpénz (vagy van a Cash on Hand-re jobb magyar üzleti kifejezés?) tartalékokból. Ezt ha csak Xbox-ra jönne minden címük hétfőtől, kb. sose hozná vissza (de igazából nem is kell). Úgyis lassan fogja majd, hogy ha marad minden a régiben.
De még mindig ott van az, hogy az MS hajlandó olyanra költeni temérdek pénzt, ami az önjelölt netes szakértők szerint veszteséges és halott üzlet számukra (Xbox üzletág).
Másrészt meg nem csak a logika, de minden más is arra mutat, hogy csak saját magukkal b*sznak ki, hogy ha elveszik a legtöbb bevételt termelő játékaikat PS-ről. Arról nem is beszélve, hogy ezzel konkrétan hazudtak a versenyhatoságoknak mindenhol!
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #10959 üzenetére
Új Bethesda/AB címek (már ha itt új IP-t értünk), valószínűleg nem jönnek PS-re, és szerintem a valamikor régen a PS-en is elérhető címek se (pl. a Hexen hiába volt PS1-re nem hinném, hogy egy új iterációja kijönne majd PS-re). Egy TES/Fallout esetében már más a helyezett, de azok nagy valószínűséggel csak PS6-ra jönnének ki már. Úgyhogy igazából ott is az előző részek már-már retro kategóriába fognak akkor már esni.
CoD esetén meg nem volt ilyen kijelentés "csak 3 évig lesz elérhető" dolog. Legalábbis ezt csak Jim Ryan állította, miközben a hivatalos levelezésekben, ami a bejelentés után ment a Sony-MS között arról volt szó, hogy a maradnak a PS-en a meglévő AB címek.
Az MS-nek, rohadtul nem éri meg az, hogy ha elveszíti a PS-es bevételek... még úgyse, hogy igazából zsebpénzből veszi meg az MS a céget.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #10905 üzenetére
Szerintem a legrosszabb forgatókönyv a dolgozóknak, ha Kotic marad. A szakmai vezetés a múltban nem az MS-t igazolja, de alapvetően az sem rossz, hogy kicsit felkavarodik az állóvíz
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #10890 üzenetére
Sony -nál említi a Bungie felvásárlást. Bár nem tudom milyen kondícióban, ütemezéssel történt a felvásárlás, de valószínű terheli ezt az időszakot. 2022 nyár közepén zárult le teljesen.
Persze a Nintendo még így is kiemelkedő, de hát ezen nincs mit csodálkozni.
Pl. rajta kívül más nem nagyon teheti meg, hogy évekkel megjelenés után is teljes áron értékesítsen fizikai játékokat. Digitálisan is alig ad kedvezményt a saját címekre.
Microsoft -ra én is kíváncsi lennék.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #10880 üzenetére
Home esetén ugye se a Gold-os kedvezmények, se a Perk-ek, se a PC-s Game Pass*, és a Cloud Gaming nem osztódik.
*bár olvastam régebbe valami megoldást a PC-s Game Pass-ra is, de nem tudom, hogy működik-e még.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #10858 üzenetére
Vagy:
-
opr
nagyúr
válasz
hombre[EU] #10844 üzenetére
Aztakurva. Hat ez most rendesen meglepett.
1) Arra szamitottam, hogy mobilon van a legtobb jatekos, de hogy ennyire?!
2) PC-n tobb jatekos van, mint PS-en meg XBOX-on EGYUTT?!Azt hittem, hogy a lista valahogy ugy nezne ki, hogy mobil-PS-PC-XBOX, ugy, hogy mondjuk max 40% a mobil.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #10836 üzenetére
Egyèbkènt az Activision ezeket az MS-nek is beajánlotta, persze cssk akkor ha hajlandó rálicitálni a Sonyra.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #10818 üzenetére
Ráadásul, ott van az is, hogy jelen esetben az FTC (ahogy a mondás tarja) tátott szájjal rohant a f*sz erdőbe, mert ugye ezt az egész mostani tárgyalást ők akarták, azért, hogy az MS ne vehesse meg az Activison-t addig amíg az augusztus 2-án kezdődő valódi per véget nem ér majd valamikor jövőre. Ha most ezt elbukja az FTC, akkor igazából az a tárgyalás részben el is dőlt már most.
És bár biztosnak tűnik az MS győzelem most, azért a szakértők 50%-50% esélyt adnak még ebben az állapotban is. Illetve nem szabad elfelejteni, hogy a CMA esetén is a szakértőket részben meglepte a döntés.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #10818 üzenetére
2 napja hasonló véleménnyel voltam én is erről a az egészről...aztán ez később sem változott meg.
Követtem én is.
Ráadásul a legnagyobb baj nem is azzal volt, hogy milyen érvekkel vagy tényekkel szerették volna vétózni a felvásárlást. Hanem az, hogy teleljesen felkészületlenek voltak, néha pedig hülyét is csináltak magukból a bíróság előtt.
Nagyon kíváncsi leszek a bírói döntésre. Annak ellenére is, hogy nagyon a Microsoft felé billen a mérleg.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #10703 üzenetére
Squarenek rohadtúl bejött hogy már 2-3 ève bent van az Outriders.
A PCF a mai napig nem látott belőle pènzt, a Microsoft meg a SE-nek fizetett. -
NyMRooD
őstag
válasz
hombre[EU] #10693 üzenetére
A GPU hivatalos ára 4200ft/hó ami hamarosan 4700ft/hó lesz, az, hogy betudtad húzni olcsóbban tök jó, de a többség nem vacakol vele, mert ha így lenne az MS változtatna, valószínűleg fog is, a 300 ft-os próbahónapot már le is lőtte (tippre ABK beolvasztás után legkésőbb ez is változni fog).
-
Farkassacred
őstag
válasz
hombre[EU] #10678 üzenetére
Ingyen
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #10678 üzenetére
Sony régen is így árazott. Más műszaki cuccban is. De azért szerintem túlzás lenne azt állítani, hogy a PS a konzolok Apple -je.
Mellesleg azért annak oka van, hogy a Sony nem követi le a Microsoft példáját az értékesítési, szolgáltatási modellben. Nem mondom, hogy mindent jól csinál, mert a Prémium kialakításában is egyetértek veled. Csak hát a Sony szerintem nem tehetné meg azt, amit a Microsoft csinál.
Szerk.:
Amúgy szerintem a PS3 időszak ékes példája volt annak, hogy a Sony -nál is lehetnek gondok. Nem mindegy, hogy mit csinálnak és rá tud ülni a konkurencia. De ahhoz egyedül is elegek, hogy ne úgy sikerüljön a generáció, ahogy kellene. -
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #10674 üzenetére
Azért a Sony szerintem nem Apple. Sem kommunikációban, sem semmiben.
Apple a szart is eladja jól csomagolva. Amivel nem azt mondom, hogy szarok a cuccai...mielőtt ebbe valaki beleállna.
Nem vagyok oda a cuccaiért, de hülye lennék azt mondani, hogy nem csinálják kva jól. Bár ehhez anno Jobs nagyon sokat hozzáadott, hogy most itt tarthatnak. Szerintem...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #10672 üzenetére
Azt én látom, hogy leírta, de azt nem látom, hogy ez hol jelenik meg. Mindenről ír adatokat, csak erről nem.
Összesített kiegészítőkről szóló adatok vannak az USA -ból, összehasonlítva az előző év azonos időszakához képest.
Kiegészítőkről semmi konkrétumot nem ír.
Egyébként fehér a DS Edge, nem fekete. De ez már nézőpont kérdése, lehet azt is mondani, hogy fekete.
Szerk.:
Szerintem a DS Edge sokkal eladhatóbb még ezen az áron is, mert kellett már PS -re is egy "Elite". Ahogy ezt feljebb is írtam.A "kijelzős DS" -sel szemben szerintem erős a konkurencia. Vagyis simán megoldható másképp is. Nem pótolja semminek a hiányát. Ott nagyon fontos, hogy jól árazzon.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #10658 üzenetére
Lehetne a PSVR2 is, de azt már senkire nem lehet rálőcsölni. Még ezt a másik felesleges szart is jobban viszik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Én bárhogy nézem a Piscsatella posztot, számomra ez nem igazán derül ki. Egyébként én is követem őt.
Az addig stimmel, hogy az USA -ban 1 százalékkal nőtt a kiegészítőkből származó bevétel az előző év azonos időszakához képest, de ebből hogy hámozták ki, hogy az Edge a legkelendőbb kiegészítő volt? Vagy hol van erre adat?
Mert elolvastam nála az összes Twitter posztot, ami ezekről a statisztikákról szól.
Bár én a pont nem az Edge -ről írtam feljebb a szar vonatkozásában. Mivel nem igazán van konkurenciája és szerintem időszerű volt már, hogy PS -en is legyen egy Elite kontroller.
Ettől függetlenül azért egy hardcore játékosnak szerintem elég gyenge az akkumulátor mérete. Bár ahogy elnézem a belsejét nincs túl sok mozgástér. Meg aztán kicsit túltolták az árat, de ezt még ők is képesek eladni.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Szerencsére az Elite kontroller is ugyanolyan vacak az áráért.
Javíthatatlan gombok, amik nagyon hamar tönkremennek és szerencsére még kattognak is.. szuper. -
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #10628 üzenetére
Most már legalább te is tudod milyen érzés, amikor végre nem mondasz ökörségeket
Többet azért ne igyál -
Bogyi007
veterán
válasz
hombre[EU] #10621 üzenetére
-
zozika84
őstag
válasz
Hogy milyen 1%
Igyunk valamit??? -
Wesder
titán
válasz
Kevèsnek gondolom azt a 270 milliót.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #10594 üzenetére
A kiadók a másik felesleges banda.
-
coolio90
csendes tag
válasz
hombre[EU] #10575 üzenetére
Jogos.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #10575 üzenetére
Te amúgy most ebhben a generációban lettél xboxos? Nagyjából foglamad sincs a múltjáról. Az már meghalt régesrég, meg egyszer született meg kicsit, a 3-al. Se előtte, se után semmi. Most próbáőltak belőle valamit csinálni, de ez is halálra volt ítélve.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #10570 üzenetére
Kinyírni? A HALO-t?
LOL
Volt kb egy marék redneck rajongótábora a legjobb pillanatában. Nincs földön mégegy ilyen senkit nem érdeklő széria, amibe ennyi energiát fektettek volna, mint ennek az újrakiadásába, a mindenre portolásába, meg az egészbe. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #10570 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy Halo is dad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- PSN ( Playstation Network) ajándékkártya
- Nintendo Switch 1 OLED eredeti dobozzal, +Tok, +kontroller, +Animal Crossing, +256 Gb kártya
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest