Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Apple iPhone 17 - alap
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát ha valaki kíváncsi, hogy pontosan merre is az előre a gémingben, akkor mostmár lehet erről képe első kézből, az legszakavatottabbaktól. A legmélyebb igazi fingreszelés a szakma mestereitől. Van még kérdés? Ne legyen. Most hangzanak e a válaszok. Dö fjúcsör of géming:
-
Moby
veterán
A feka csaj? Hát ő nagyon érzi a gémerlelkeket
Még műkörme sem szok lenni, gondolom azé, hogy bármikor kontrollert tudjon ragadni ha ideje engedi! A legjobb helyre került a brand irányítása./Phil azóta van ekkora kussban, amióta átadta a stafétát ennek a csajnak, vagy mi. Majd az insiderek elmesélik mi hangzott el a zárt ajtók mögött köztük!
-
.LnB
titán
Ez aljas rágalom kérem! Az a nőci megmondta, hogy az Xbox konzol mennyire fontos a Microsoftnak! És mi hiszünk neki! Mert ők sosem hazudnak! Úgy van!
Amúgy mostanában Phil miért van kussban? Ezer éve nem hallani felőle semmit, mintha háttérbe tolták volna elég erősen. Vagy leváltották már évek óta, csak én nem tudok róla?!
-
Jó ég... most néztem meg.
Alig olcsóbb, mint egy PS5 slim újonnan. Ok, akkor visszavontam, ez röhejesen szar ajánlat ennyiért. Tudtam, hogy emeltek az árán, de álmomban nem gondoltam volna, hogy PS5 slim szintre tolták az XSS árát. Ebben az esetben visszavontam mindent, amit mondtam. Bár a legolcsóbb beszálló így is egy használt XSS meg egy trükközött GPU, de az a bajom, hogy se az XSS-t nem tartom egy tartós választásnak, se azt nem garantálja semmi, hogy ez az olcsó GPU még sokáig elérhető lesz.
Szóval ha új konzol, akkor PS5 slim. Ha meg kéne a lemez, akkor vagy PS5 fat használtan, vagy PS5+disc drive. Kivéve ha annyit játszik és annyi féle játékkal megjelenés napon a kérdező, hogy még teljes áron is megéri a GPU.
-
Moby
veterán
Szerintem ennek semmilyen módon nincs már jövője baráti körben sem. Körülöttem van egy ilyen 360 óta együttlévő hardkór xboxos mag, náluk sem ment soha a lemezezés, de ők is elkezdtek tendálni pc irányba, meg veszegetik már a ps-eket az xbox mellé. Ez pár éve tőlük elképzelhetetlen volt. Én azt sem értem ezek miért adnak még ki egyáltalán bármit is (mármint gépet), miközben tudatosan invalidálták már az xbox mint önálló konzol létét még rajongói körben is.
-
Ryoo
senior tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Hát elég érdekes a felhozatal, ezek közül egyik se jön be, talán a Donkey Kong az egyetlen, ami le tud egy időre kötni. De a Clair Obscur körüli hype-ot egyáltalán nem értem, hogy lehet egy ilyen réteg játék, (a körökre osztottsága miatt igenis rétegjáték), ennyire túlhypeolva, ugyanúgy nem értettem tavaly előtt a Bardur's Gate-t.
Arc Raiders után sírást meg pláne nem értem, semmi reform dolog nincs benne, egy szebb grafikával ellátott Tarkov + drónok. És év játéka nehogy olyan legyen, aminél várnod kell, hogy betöltse a loot-ot...
-
NyMRooD
addikt
XSS + GPU (amíg van 4-5k/hó áron) nagyon jó kombó, én ps5 mellé vettem. Tény, hogy a mostani 150k-s xss már annyira nem meg érős (én 75-ért vettem), illetve nekem a GPU-ért is a mostani trükközős ár a lélektani határ, legalább is addig amíg nem jönnek nagyobb third-party címek day1.
-
F-ECT$
titán
válasz
tboy93
üzenetére
Teljes áron kérdéses az GPU (bár van akinek úgy is megéri), de HA-ról beszerezve évi 60k-ért bőven meg tudja érni, ha valaki nem csak 1-2 játékot pörget egész évben. A PS Plus rohadt gyenge a friss játékok terén, és még a saját címekkel is mostohán bánik. Szóval olcsóbb, de rosszabb is sok téren.
-
Úgy értettem, hogy haverok egymás között. Megveszik együtt, aztán körbemegy a lemez a baráti körben vagy valami. De ez se hangzik túl reálisnak igazából.
De amúgy nagyon durva, amit írtok. Azt tudtam, hogy kevésbé pörög a dolog xbox oldalon (nyilván, kevesebb user plusz GPU = sokkal kevesebb lemezes játék), de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire halott az egész.
-
Ja, ezek valid esetek, igen.
A hasznalt lemez piac viszont elegge pang box téren, eleg csak egy fb marketplacet megnezni, alig van elado xbox jatek (ps-hez viszonyitva). Igy szerintem a baratok kozotti csere-bere sem altalanos, de gondolom valami home-olasi rendszer ott is van, amivel meg lehet osztani a haverral a digit jatekokat.
-
Moby
veterán
Nem, pörögnek egymás közt a lemezek, xboxon nem vesznek az emberek lemezt. A boltok évek óta nem is igazán tartanak az új játokokból xbora lemezt, mert nem veszi senki. Én vettem párat, gyakorlaital eladhatatlan. Volt olyan day1 játék, amit 8 hónapig árultam. Felmegy az ember a jatekaim.-hu-ra, havonta 1-1 lemez kerül fel xboxra, ps-re meg naponta 20. Ilyen lemezes elképzeléssel senki ne vegyen xboxot, mert zsákutca.
-
válasz
tboy93
üzenetére
Ironikus módon az XSS.
Ha a létező legolcsóbb módon akarsz a mostani generáció játékaival játszani, és nem fáj a minőség annyira, nameg nem fognak hiányozni a PS címek, az XSS magasan a legolcsóbb belépési küszöböt adja.Ha viszont nem kizárólag a pénz számít, akkor max akkor van értelme boxot (XSX) venni, ha tényleg minden haverodnak az van, pörögnek egymás között a lemezek és nem is érdekelnek a PS címek. Esetleg ha olyan rohadt sokat játszol első nap AAA címekkel, hogy még így is megéri a GPU.
Minden más esetben szerintem is a PS a jó választás most.
-
Én amúgy egyáltalán nem voltam / vagyok box ellenes, meg playstation szemvédős, sőt, egy jó pár évig erősen gondolkodtam azon, hogy a PS mellé vegyek egy boxot is, de a jelenlegi állás szerint én playstation-t vennék.
Egyrészt a PS használt játék piac erősebb, nagyobb a választék. A GPU volt az egyértelmű előnye a boxnak, de az most drágult duplájára, amennyiért már szerintem drága. Aztán ott van az is, hogy igazándiból az MS elkezdte kiadni a fontosabb xbox címeket playstation-re is, bumm, még egy fokkal kevesebb az xbox-ra.
Nem is tudom mi maradt ami az xbox mellett szól.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ugyanez, a téli szabadságra van félretéve (rohadt nagy kamu, első nap megvettem, fogalmam sincs miért nem kerítettem rá sort máig). KDC2 ugyanez, csak azt már két platfomra is megvettem. És ha az egész nem lenne rohadt nagy kamu, automatikusan azzá fog válni, mert teljesen esélytelen, hogy ünnepek alatt ilyenre ennyi időm legyen. De minden évben így futok neki! KDC2-re legalább van az igazságot kicsit karcoló felmentésem: fosok már ekkora játékokba belekezdeni.
-
Moby
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Huh, jó, hogy említed! A "fingreszelés" wikioldalára javaslom felvenni a wannabe insiderkedést is!
-
Döglött Róka
veterán
Csak egy aprócska kiegészítés, ez az egész topic fingreszelés mert valós célja nincs. Az hogy szerinted minek kell kapnia az év játéka címet ugyanúgy nem számottevő, minthogy ki szerint melyik cég stratégiája jön be és hogyan csapódik le negyedévente. (Mondjuk ez engem részvényesként pont érdekel.)
-
Moby
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Nincs csapatom. Nem tudom az életvitelem, vagy a játszóidőmet máshoz igazítani, és hajlandó sem vagyok már erre.
-
Moby
veterán
"apro faszsagokon, amik semmit nem szamitanak? "
Igen, ezek a negyedéves jelentések, meg a számokon lovagolás pont ez. Mindezt úgy, hogy már legyártottátok magatoknak a alátámasztó/ignoráló válaszokat is, csak a megfelelőt kell kiválasztani a válaszadáshoz: "ennyi játékos nem tévedhet" vs "ennyi légy nem tévedhet"

-
Fingreszeles nem akkor van, ha valamit el szeretnel erni, de csak baszakodsz helyette apro faszsagokon, amik semmit nem szamitanak?

Ez nem ilyen. Senki nem akar elerni semmit, csak van valami, amit szemely szerint erdekesnek talalsz, es arrol tajekozodsz/beszelgetsz. Ez szabadido-elbaszas/hobbi kategoria, nem fingreszeles szerintem.

-
Moby
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Én biztos nem kérek multiszarokat az évjatéka szavazásokra. Reformekedjenek máshol, van nekik elég tér biztosítva, nem kell, hogy igazi játékok között emlegessék őket

-
frankdelgado
őstag
válasz
boxmaci
üzenetére
Ízlések és pofonok. A raidelő arcok egy jó iparosmunka, de a tesztek alapján a reformertől messze van. A jol bevált összetevőket ollózta össze jól. Ettől függetlenül kell. Kíváncsi vagyok meddig tudják életben tartani. Az E33 ezzel a művészies, franciázós témájával, meg a mélabús dallamaival, a harcrendszerével az elején nem nagyon fogott meg, de azért adok neki egy esélyt , most éppen az pörög. Kojima agymenése első körben is jó volt, a másodikra is kíváncsi lennék, úgyhogy most ha beüt a ps5 akció, nagyon fog remegni a kezem.....
-
.LnB
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Elég jó lista ez azért. Voltak ennél kutyább évek is mostanában.
Clair Obscur-rel játszottam közülük, de engem kikészített a ritmusjáték része. Nem fejeztem be. Amit nagyon bánok, mert a sztori érdekelne. Szerintem meg is fogja kapni a díjat. Vagy ő vagy a mester (haver) Kojima.
-
boxmaci
aktív tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
KCD2 túl steril, Silksong csak 2D (bocs), Kodzsima gyerekcsókolgatós agymenését bottal se, Donkey Kong 10000-edik rész így nem, Hades 2 biztos jó de nem ismerem annyira, marad a Expedition 33.
De ez egy divat lista egy divat shownak, az Arc Raiders az igazi reformer és nagybetűs minőség egyben! Aki nem hiszi olvasson több ezer hszes véleményeket.
-
Az összes többi itt az üzleti stratégiákról meg negyedéves jelentésekről csak fingreszelés, és sehova nem fog vinni senkit :D
Ez most lehet meg fog lepni, de lehet dolgokról beszélgetni a nélkül is, hogy az lenne a dolog célja, hogy előre vigyen valakit az életben. Ilyen alantas perverz módon, pusztán érdeklődés, kíváncsiság alapon.

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Exp33, csont nélkül.
Arc Raiders távolmaradása miatt amúgy is megy a sírás. Szegény shroud
-
Zó
aktív tag
Jó, de az állítás konkrétan a fikakultúrára vonatkozott, így érthetően azt firtattam

Egyébiránt annak idején nem olvastam Zedet, de most kíváncsiságból felütöttem négy számot, és szinte minden általam annak idején játszott és kedvelt játékot dicsérnek, jellemzően a másodvélemény is, csak úgy röpködnek a 90 fölötti pontszámok is. A teljes archívumra nicns időm, de eddig nem jöttem rá, miért is fikalap.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU]
üzenetére
nem is mertem belekezdeni, pedig jó árban megy.
Marad a DS2. -
hombre[EU]
nagyúr

nekem ebből a silksong, de tuti,hogy nem kapja meg, elég hardcore lett
-
F-ECT$
titán
A '90-es években az volt a jó, hogy rajonghattunk olyan játékokért, filmekért, amire ömlött a fika, de mi nem olvastuk azokat, csak egyszerűen élveztük őket. Aztán lehetett később csodálkozni, hogy hogy nem szeretheti valaki azt, ami a haveri körben a legnagyobb királyságnak számított

De ja, az újságokban már akkor ment (gondolom a külföldi újságokból átvéve) a hype és fika cunami.
A Zed és hasonló újságok meg egy idő után pont arra mentek rá, hogy "botrányosak" legyenek, hátha akkor több fogy belőlük, megpróbáltak mások lenni, mint az olyan újságok, ahol szerették a játékokat.
-
Zó
aktív tag
Viszont az is kérdés, ki mit ért fikázás alatt. Mert néhol azt tapasztalom, hogy ha valakinek nem tetszik valami, ami másnak igen, akkor már fikagéppé lehet válni. És most is azt érzem, hogy bizonyos fórumok és topikok annyira pozitívak, hogy érdemi kritika híján nem informatívak az úgyis dicsért játékokat illetően.
-
Mike
veterán
virágbolti verzióról is volt vélemény. Apa, én kurva öreg vagyok, 90-es években nem jártam már suliba, sőt pc-s újságíró voltam 95-96-ban, de mindegy, akkor legyen 2000-es évek, akkor már volt net, de akkor is az újságírók fikáztak meg a 90-es években is. PC Zed és társai, már a nevükre sem emlékszem, de mondok külföldit is: PC Gamer
-
pzstm
titán
Xbox president Sarah Bond says hardware is "absolutely core to everything that we do at Xbox." Bond says the next-gen Xbox will be a "powerful experience... that also enables people to take their library with them" across PC and cloud
-
Moby
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
A haverjaid (érdeklődése, akámilye) alapján választod majd meg a sűrűn olvasott fórumokat/topikokat, nem pedig fordítva. És úgy gondolom, hogy ez a helyes. Itt is amúgy lehetne véleményeket ütköztetni, csak már nem szokás a véleményformálás, vagyis vélemény az van, csak kényszeresen bele van csomagolva valami álténybe, vagy valami annak tűnő izéba. Ezért lettek ilyen iszonyú fontosak a számok. A számok tények, tehát az én véleményem az nem vélemény, hanem a világ ténye számokban. Tessék, itt van leírva, nnneh

-
F-ECT$
titán
szokás azt a hibát elkövetni, hogy amit a környezetében lát, azt tekinti validnak. Hát van egy rossz hírem, kb mindenkinek ennyi a személyes világa
Pont azért szoktam fórumot (is) olvasni, hogy ne csak a saját kis világom burkában létezzek, hanem olvassak más véleményeket is. Erre persze lehet azt mondani, hogy a fórum se fed le minden véleményt (ami persze igaz is), de talán mégiscsak több, mintha csak a haverokkal beszélgetnék nagy egyetértésben. (Btw a legjobb haverokkal sem értek mindig mindenben egyet.) -
Moby
veterán
E tekintenben ez a topik a lagnagyobb bűnöknek kikiáltott jelenségek melegágya, és ennek a látszólag legnagyobb ellenzői is aktív tagok ebben. Ha valaki le meri írni a személyes véleményét vagy megtapasztalását, akkor instant ráborul a szokásos group validálni/invalidálni a közösségi megítélésével, vagy pedig az üzelti eredményeivel. Valaki itt le is írta, hogy szokás azt a hibát elkövetni, hogy amit a környezetében lát, azt tekinti validnak. Hát van egy rossz hírem, kb mindenkinek ennyi a személyes világa. Az összes többi itt az üzleti stratégiákról meg negyedéves jelentésekről csak fingreszelés, és sehova nem fog vinni senkit
-
Moby
veterán
Igen, a barátoktól meg suliból átjött a lokális közhangulat, de ha voltis egyetértés ettől nagyobb körben, arról nem tudtunk, mert nem volt hol és hogyan ezeket megosztani. Mondom ezt úgy, hogy én rendszeres látogatója volt a csokinak abban az időben, de hát ezeken a helyeken (meg a pecsa, bme) nem ez volt a téma, hanem az, hogy kinek milye van, és azt mire lehet elcserélni. Annak a pármaroknyi emberneknek nem az volt a témája, hogy mi szar, meg mi nem, hanem az, hogy a nincsből hogy lehet csinálni valamit.
Ezek a véleményközösségek az internet korában nem szólnak másról, csak az egyének rendkívül labilis önértékeléséről, ahol valami már csak akkor lesz valid, ha sokan leokézzák. Ezért állandó téma ezek a pénzügyi eredmények, mert azok tükrözik vissza a választás, vagy az értékrend, az érzelmek helyes irányba állását (amitől nagyobb baromságot aligha lehetne már legyártani).
Akkoriban ezt a luxust nem engedhette meg magának senki. Akkoriban nem a választás volt a téma, hanem a szűkös lehetőségek kereteinek kitágítása. -
boxmaci
aktív tag
A közhangulat érzete nagyon is ott volt internet nélkül is. Az újságok hasábjain is visszaköszönt, és voltak házi játéktermek, üzletek, ahol sok ember és így eszmecsere megfordult. Abszolút átjött már akkor is szinte minden nevesebb játékról vagy játék platformról a különböző körökben kialakult kép.
-
_drk
addikt
Mondjuk én pozitívnak szántam, hogy kilehet próbálni játékokat.
Legutóbb a Dead island 2-ért biztos nem adtam volna pénzt, de nagyon jól szórakoztam vele.
De én a JRPG-ket ott kezdtem el. Azok sokszor lutrik. Viszont amik jók meg nagyon jók és lehet sose rá se néztem volna a műfajra. -
Zó
aktív tag
Biztos rossz közegben mozogtam és rossz játékújságokat olvastam, de nekem nem így jött le a 90-es években. Sőt nosztalgiából elő szoktam venni régi lapszámokat, és elég sok bennük a kimondottan lelkes cikk. Martin meg kimondottan hurráoptimista rajongóként csinálta, bár valamiért a Jedi Knightot nagyon lehúzta. És talán Ender volt az, aki minden FPS-re fújt, ami nem Quake, így belekötött a Build engine-es játékokba, de nem is feltétlen ő írta az ismertetőket.
Ezen kívül a kalandjátékok - tényszerűen jelentkező - visszaesése miatti aggodalom vagy a korai 3D-s grafika és játékmenet problémái rémlenek, de ezt bővenn ellensúlyozta a jobb 3D-s játékok körüli ováció. Esetleg pár játék azért kapott, hogy miért nem nem lett 3D-s, de végül így bizonyulta időtállóbbnak.
-
Zó
aktív tag
Igen, ez egy nagy előny, sőt számomra ez volt a legjobb része pár exkluzív retró mellett addig a pár évig, amíg volt előfizetésem. Az érem másik odlala viszont az, hogy ezek más játékoktól vették el tőlem az időt, mert lett volna helyettük mivel játszanom. Nyilván azoknál fájt jobban, melyek egyébként is kevésbé jöttek be.
Illetve ott van az, ami a mostani témaszövés soránr nem hangzott el: a third-party játékok bizony kikerülnek, így egy hosszú távon játszott (multis, újrajátszós, 100+ órás) játéknál lehet, hogy így is, úgy is marad a vásárlás a végére (jó esetben addigra persze olcsóbb lehet). Jó pár játéknál magam is jártam így, mert nem tudtam velük időben végezni, az élet felülre írta a terveimet. Ebben egyébként a PS rosszabb is, hiszen nemcsak nem kerülnek be semmilyek tierbe day1 a saját játékaik, de az MS-sel szemben ki is vehetik azokat is idővel. (Az MS is kiveszi a korábbi Forzákat, de joglejárat miatt, és előtte kedvező konstrukcióban meg lehet őket venni.)
-
negyven2
nagyúr
Arról nem tehet se a Sony, se az MS, ha a játék készítője nem foglalkozik ezzel. Vagy már nem lehet megoldani. Ugyanis pl. a cross-play opcionális dolog, ahogy pl. Xbox esetében a Play Anywhere is!
A GPU meg igazából még beszerezhető még mindig olcsóban is (50-60 000/év/~14-15 hónap környékén). Vagyis akarja, de zavarja a hivatalos ára az meg tudja oldani "okosba" is. Én is leváltottam alap csomagra, mert nem igazán érdekel a GPU/Premium csomag tartalmának a nagy része. De van akit igen. -
Zó
aktív tag
válasz
negyven2
üzenetére
De itt nem sima kereszteshadjáratról van szó, hanem tényszerűen létező drágulásról. Mindenesetre bevételben fölösleges visszaesést várni, a drágulás ezt tudja ellensúlyozni, és valószínűleg nem is mondja le mindenki, hanem lejjebb vált, de így még mindig fizethet eleget.
Nyilván érdekes lesz az előfizetők száma, de a bővülés már úgyis befagyott korábban. Ha valamiben visszaesés elképzelhető lenne, az az Ultimate-előfizetések száma, de arról meg aligha lesznek összehasonlítható adataink.
-
F-ECT$
titán
Igen, én is egy csomó játékot kipróbálok így, amit nem vennék meg, mert nem biztos, hogy tetszene. Az így kipróbált játékok 70-80%-át nem is játszom végig, de mindig akad 1-2 gyöngyszem, ami amúgy kimaradt volna.
@Mike: a store-ból vett játékok sem biztos, hogy örök életre a tieid lesznek, de tény hogy tovább tartanak, mint az előfizu. A 130k meg tényleg sok, de a 60k-s árat már többeknek megérheti. (Még akkor is ha ez eddig 30-40k volt, és sokaknál kiverte a biztosítékot az emelés mértéke.)
-
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
De még mindig ott tartunk-e, hogy akkor most ezek a netes kereszteshadjáratok sikeresek-e, vagy csak nagy a hangjuk. A CoD/FIFA-nál (EA FC) írtam, hogy nagyon régóta megy az, hogy az éppen aktuális rész sz*r, és csak azt hallani net szerte, hogy ez akkor bukás lesz, minden (főleg eladás) szempontból, hogy a franchise-nak végleg annyi! Aztán meg általában mindig ott vannak az éves eladási listák élén! Persze ilyenkor jönnek azok a hírek (valójában pletykák), hogy a BO6 300 milliót veszített azon, hogy GP-be került! Ami aztán így járja be a netet... miközben még az eredeti pletyka is csak arról szólt, hogy kb. ha mindenki megvette volna azok közül is, akik GP-ben játszották, akkor ennyivel több bevétel lett volna! De ettől még így is többet hozott bevételben összeségében, mint a korábbi részek!
De ott van az is amikor egy játék ellen netes hadjárat indul (pl. a Hogwarts Legacy) aminek 0 hatása lesz... persze ha (nem igazán akarok politikai vitába belemenni), a "másik oldal támadja, akkor meg sikeres ez a bojkott... vagy legalábbis az az oka, hogy nem lett annyira sikeres eladásban mint az a játék előző része (pl. The Last of US Part 2).
De az igazságság talán az, hogy az ilyen hisztiknek az esetek döntő többségében a hangjuk, meg a körítésük nagy, de az eredményük elhanyagolható! -
Mike
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
igazából irreleváns, mert biztos több bevételt hoz a dupla díj miatt, a fele meg nem mondta le. ami engem illett az évi 2-4 játék amivel játszom, biztos nem fizetnék ki 130k-t vagy ha igen, akkor már inkább a licencért, mert azért a előfizetéses katalógusban sem örökké vannak a játékok
-
F-ECT$
titán
válasz
negyven2
üzenetére
Persze, akik megveszik az aktuális Fifát és CoD-ot, és nekik ez elég egy évre, azoknak elég lenne az alap előfizetés is. De van egy olyan réteg is, akiket írsz is: akiknek a nyugalom, hogy a maxos csomagjuk van többet ér, minthogy számolgassák, hogy melyik csomag éri meg nekik, és lehet hogy ki se használják. De vannak a sprektrum másik oldalán is emberek, akik meg lemondják, ha valami szerintük túl drága.
-
F-ECT$
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen, pont erre gondoltam én is: előfizet az ember 2-3 hónapra, aztán megnézi, hogy amikkel játszott, azt mennyi lett volna megvenni vs az előfizetés díja.
@_drk: ezt nem teljesen értem.
@Mike: meg kell várni a következő negyedévet, abból fog kiderülni. Biztos sokan mondták le, csak kérdés, hogy a megemelt havidíj nem hoz-e még így is többet.
-
Mike
veterán
-
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
Egy hónap se, mert október elején volt az emelés, és a negyedév szeptember végén zárult le! De ha még legrosszabb esetben is ha kb. 20% mondta le az ultimate-et, akkor is pluszban lesznek a bevétel szempontjából... de szerintem még 20%is nagyon nagy túlzás!
F-ECT$: Nem havi új játékra gondoltam,, hanem kb. arra, ami jó pár ismerősömnél is látok (ok azok akik az átlag játkosnak is hívhatnánk), hogy Ultimate-et fizetnek, de pl. csak 2-3 játékkal játszanak... amiket megvettek... még régen (pl. GTA/Forza). A kérdésre meg az a válaszuk, hogy nekik igazából majdnem mindegy, hogy havi 5 500, vagy majd 11 000 (vagy $/€20 helyett $/€30), mert ha esetleg jön valami, akkor jó, hogy a max csomagok van!
De tudom ez lehet nem átlag dolog, de pl. az emelés után több helyen láttam olyat, hogy azért mondta le, mert neki arra a havi 5-10 óra max. játékidőre már sok a $30...
De én meg azt gondolom, hogy akinek csak havi 5-10 órája van játékra annak a $20-as Ultimate is sok!
Mike: és itt jön be az ismerősi, környezeti torzító effektus, hogy abból vonunk le teljesen általonos globális következtetéseket, amiket mi látunk, vagy a random netes egyén kitesz a netre... és ennek az alapja az, hogy ilyen hírek is születnek. Mert pl. én a múlt héten váltottam be egy 12 hónapos Essentials kódot, de nekem pl csak másodjára sikerült, mert szerver error-t kaptam a beváltás oldalon! Nem hinném, hogy pont akkor tömegek indultak volna beváltani valamit az MS oldalán. -
Mike
veterán
válasz
negyven2
üzenetére
Boxos ismerőseim (vannak páran) mind lemondták az Ultimate előfizetést és mentek vissza Premiumra, plusz nekem sem kell már, mert van stream az alap csomaggal is.
többiek: persze hogy van crossplay, valahogy mégsem játszik a ps-esek többsége az xboxosokkal
pl 42-vel egyszer sem rdr2-ztem
-
Mike
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
tömegesen mondták le az emberek, a Microsoft szerverei fejreálltak
csak a CoD miatt lett ennyi, egyáltaln nem kell ma már az Ultimate, a legtöbben kisebb csomagra váltottak
-
Döglött Róka
veterán
-
F-ECT$
titán
válasz
negyven2
üzenetére
mert hiába van 5-800 játék egy előfizetésben, ha úgyis csak pár darabbal fognak játszani!
Ha nem teljes áron veszed, akkor bőven megéri úgy is, ha csak pár darab játékkal játszol belőle. Ki kell számolni, vagy ki kell próbálni 2-3 hónapra és abból már lehet következtetni, hogy melyik a jobb: játékok vétele vagy előfizetés. (Azt nem elfelejtve, hogy minimális előfizetés kellhet a multihoz akkor is, ha nem akarsz a katalógusért fizetni.) -
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Mondjuk az hozzátartozik, hogy abban az eredményben még nincs benne még az emelés, és az utána való netes forradalom hatása, mert ugye az a negyedév a július 1 - szeptember 30 közötti időről szólt... viszont az is igaz, hogy az ilyen netes lázadásoknak általában nagyobb a füstje, mint a lángja... elég megnézni pl., hogy mi a helyzet a CoD-al! Mert ugye azt minden évben temetik, hogy ezt már ne veszi meg majd senki, aztán kiderülnek olyan apróságok, hogy pl. az USA-ban a PS5 megjelenése óta a legtöbbet eladott játék az a tavalyi BO6! A harmadik a 22-es MWII, az 5. pedig a 2023-as MWIII (második a Spider-Man 2, 5. a College Football 25)!
Call of Duty: Black Ops 6 is the Best-Selling PS5 Game in the US
ps.: amúgy meg a kérdezőnek... minden előfizetési model ott éri meg, hogy neked megéri-e annyi játék... mert hiába van 5-800 játék egy előfizetésben, ha úgyis csak pár darabbal fognak játszani! Persze ha olyanok vagytok, akik mindent is végigjátszanak ami a katalógusokban van akkor megéri!ps.2: a PS Plus Extra az Xbox oldalon a Premium-nak felel meg kb. (és ez tartalmazza a Minecraft-ot is)!
-
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek a részletes válaszokat, közben én is kicsit jobban belemélyedtem a témába egyelőre csak hardver szinten, és egyértelmű, hogyha több évre tervezek előre akkor Series S-t el kell engedni, csak az X vagy PS5 jöhet szóba (elsősorban lemezes - így a megunt játékokat el lehet adni, és lehet helyette újat venni).
Úgy gondolom, hogy GP multi platformból sok előny nem származik (jelenlegi PC-m nem mai darab, és nem tervezem fejleszteni), úgyhogy megnézem az elérhető játékokat
@Mike: köszönöm a tippet erre nem gondoltam előre, lehet vettem volna úgy mondjuk PS-t, hogy közben mindenkinek Xboxa van. Egyébként a kort is teljesen jól belőtted, a legkisebb 8, a legnagyobb decemberben lesz 12. Végzek kutatást a barátok között
-
F-ECT$
titán
Az xbox game pass ultimate évi 130k-ért biztos, hogy nem éri meg.
Ez is egy vélemény, de ha ez tényleg így lenne, akkor tömegesen le fogják mondani az előfizetést az emberek, és lépni fog valamit az MS. (Igen, tudom, hogy bedőlt a lemondó oldal, de várjuk meg, hogy mennyi bevételt hoz a következő negyedév.)
A 130k az biztos, hogy sok a korábbi díjhoz képest, de azért van olyan eset, amikor megéri. Egy (AAA) játék ma már 30k körül van, ha 5 játékot végig tudsz játszani 1 év alatt belőle, akkor már megéri a GPU.
És akkor itt van a HA-ról vehető előfizetés, havi 5e, évi 60e Ft. Ez 2 játék ára, ennyit az emberek 90%-nak megér a dolog, persze nem fognak ennyien előfizetni rá, de ez egy jó ajánlat. (A PS Plus Extra akciósan kihozható 25-30k kötött, annyit az is bőven ér sokaknak, de gyengébb is szerintem, mint a GPU.) -
Mike
veterán
Az xbox game pass ultimate évi 130k-ért biztos, hogy nem éri meg. A PS Plus Extra-t is érdemes Black Friday keretében megvenni, mert alapból 50k/év. De nézd meg mik vannak benne, mert ha érdekel, akkor érdemes megvenni, különben nem. A minecraftot meg kell venni, igen és kell hozzá ps plus essential minimum, ezt is érdemes a Black Friday keretében megvenni. A minecraft támogatja a crossplay-t, tehát pc-s, xbox-os barátokkal is lehet játszani. Ha offline játszanak vele akkor nem kell ps plus.
Az is kérdés, hogy a barátoknak mi van, xbox vagy ps? Mivel játszanak? Fortnite (nem mindenki), Rocket Legue is népszerű. Nem írtad, hogy hány éves. Ha olyan 8-11 érdemes megnézni az Animal Party-t és a Sackboy-t is illetve az Astro Boy-t, bár az nem olcsó, de tök jó játék.
Ezen felül el lehet gondolkodni a Switch 2-n is.De a fő szempont, hogy mi van a többieknek és azok mivel játszanak
-
F-ECT$
titán
El kell dönteni, hogy melyik ökoszisztémába vágsz bele, ezt nem lehet objektívan eldönteni. Nekem most van PS Plus és GP PC előfizetésem is, mindkettőben vannak jó cuccok.
Ha konzolon olyan játékkal akarsz játszani, ami nem ingyenes, akkor az online multihoz kell előfizetés (elég az alap). Offline multihoz (split screen?) nem kell.
Az xbox is drágább lett és a GP is, de azért nagyságrendileg hasonló áron lehet konzolozni.
A Minecraft-ot ha meg is kell venni, az egyszeri költség lesz csak, gondolom pár ezer Ft, mert nem mai a játék.
Lemezes játék esetén is kell előfizetés, ha online multizni akarsz, egyébként nem.
-
Ha a létező legolcsóbban akarod megúszni, a válasz egy használt xbox series s.
Ha viszont szeretnél a használt játékpiacból hasznot húzni, akkor
- series x
- használt PS5 fat (150k körül már vannak)
- PS5 + disc driveSingle player játékhoz (függetlenül attól, hogy lemezes vagy nem), illetve ingyenes (pl Fortnite, Rocket League stb) játékhoz nem kell előfizu, hogy tudj velük játszani. Ha ingyenes, akkor ez természetesen a multira is igaz.
Az, hogy melyik konzolt vedd, a pénzen felül elég sok egyenletes kérdés, abszolút nem lehet olyat kijelenteni, hogy az egyik mindenben jobb, mint a másik.
Series S-el amúgy az a gond, hogy persze, minecraftra jó az is, de amúgy nem túl jó választás, hamar újra fel fog jönni az új konzol kéne kérdés.
Series X és PS5 reálisan (pár nextgen ex címet kivéve 2027 után) még reálisan vagy 6 évig támogva lesz, jönni fognak rájuk a játékok. Papíron elvileg XSS-re is, de azon már a mostani címek is pocsékul futnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Még műkörme sem szok lenni, gondolom azé, hogy bármikor kontrollert tudjon ragadni ha ideje engedi! A legjobb helyre került a brand irányítása.
de a ds-t "illene" megnézni. kojimat és tarantinot nem hagyunk ki...rules are simple

Arc Raiders távolmaradása miatt amúgy is megy a sírás. Szegény shroud