Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Van már valami független, megbízható teszt róla amúgy, hogy ez mit jelent a valóságban egy xbox launcheren kívül?
Elvileg arról volt szó ha jól emlékszem, hogy pár background process gyárilag le van murdelve meg van még pár valami amire nem emlékszem, ami elvileg javít a hatékonyságon (jobb akkuidő, több fps), de hogy ez a valóságban mennyire jelenik meg, azt lehet már tudni?+1: illetve úgy emlékszem, hogy a terv az, hogy amit ez hoz, azokat megkapja majd a nép úgy általános jelleggel is, talán a launcher kivételével. Vagy ez nem így van?
-
frankdelgado
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
ja így már minden világos
-
Döglött Róka
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Mert egyedi branch van rajta.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Jól kéne kommunikálni, meg nem kéne balfaszkodni, azt nem köpködnék őket. Pár hónapja még te is arra utaltál, hogy zárt konzol lesz, most meg pc-konzol hibryd, meg ilyen meg olyan win lesz rajta. Aki tátott szájjal megy a f@szerdőbe....
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Csodálkozol? Még itt is magyarázni kell hogy miért Xbox az új handheld PC.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Mivel van feladva a lecke? Pár hete tett közzé egy videót a Sony, hogy a PS fő mérnök beszélget egy AMD-s főmérnökkel a következő gen-ről, meg, hogy milyen technológiák lesznek benne.
Az MS részéről ezt az interjút sem értem, már jelezték amikor kijöttek a pletykák, hogy lesz kövi gen. Vagy vacakul kommuinikálták és nem volt teljesen egyértelmű?
-
Elektrosokk
veterán
Fel van adva a Sonynak a lecke
Bond az interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy „száz százalékig nézünk a jövőbe, dolgozunk a következő generációs hardveren. Prototípusokkal, tervezéssel foglalkozunk. Az AMD-vel már partnerségben – tehát ez közel van”. Emellett kifejtette, hogy a most megjelent kézikonzol, az ROG Xbox Ally (és a továbbfejlesztett „X” verzió) mindössze egy választási lehetőség a játékosnak, nem a konzolok végét jelenti. „Mi mindig figyelünk arra, mit akarnak a játékosok és alkotók, ha van igény az innovációra, akkor építeni fogunk” – mondta.
Fontosabb részletek:
A hardverportfólió nemcsak „egy konzol” lesz, hanem több formátumban: konzol, kézi eszköz, PC, felhő + tartozékok.Az AMD-vel kötött megállapodás több évre szól, célja a „testre szabott” csipek fejlesztése – nem csupán a következő konzolhoz, hanem az egész eszköztárhoz. -
hombre[EU]
nagyúr
mégegyszer, ha én megvettem az xbox store-ban Cyberpunkot,ami megy xbox one, xbox one s,xbox one x, xbox series s és xbox series x-en is akkor az miért nem fut az idei xbox handhelden?

pontosan tudom miért, mert ez nem xbox, és a notebookom sem xbox,meg a pc-m se. ez egy epic fail, microsoft gaming katyvasz -
Moby
veterán
Még mielőtt megkapnám a magamét, gyorsan hozzátenném, hogy én igazoltan vagyok hülye. Engem tényleg kirúgott az MS a vásárlói közül, pont az utolsó leépítéskor!
-
Moby
veterán
Ők a kézikonzolt ugye nem hívják kézikonzolnak. De talán az elég jó lenyomata a kérdéskörnek, hogy aki ezt gyártja, az pontosan tudja micsoda. Az MS is tudja, csak nem azt mondja

Hu:

En:

Vs MS
En:

A magyar meg ott van lejjebb. Lehet itt mutogatni mindenkire, de a kommunikációt az MS irányítja. Ez ebből a bénázásból akkor is tudnánk, ha egyikünk sem tudna olvasni. De majd mindjárt jön Wesder, és elomdja nekünk, hogy tényleg nem tudunk, mert igazából nem is az van odaírva, ami oda van írva, egyszerűen csak hülyék vagyunk mi is

-
frankdelgado
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
Ez egy kicsit úgy hangzik, mintha mindenkinek érteni kéne a micro nem kissé zavaros kommunikációját az xboxxal kapcsolatban és tisztában vagyok vele, hogy a techfüggő güzü arisztokrácia a létezés egy magasabb szintje, de ismerek olyan alacsonyab szintű életformákat, akik xboxon játszanak, de nem fórumoznak, nem olvasgatnak tech híreket, csak játszik néha a maguk egyszerű szinjén. Nekik pl.: fogalmuk sincs, h mi a xar ez - mondjuk nem is fogják megvenni. Még csak nem is kell konzumidiótának lenni, hogy elkavarodj az egészben és megvedd ezt az xbox hibrid kézi @ecit, majd rágyere, hogy ez nem is az, aminek látszik. Ha a mikróra ráírják, h ne tegyél bele macskát, akkor itt sem ártana kicsit több info, h mi a lófax is ez és ettől még nem lesz senki egy 5 éves szellemi színvonalán.
De abban megértem a micro-t, hogy ha ő sem tudja mit akar, hogyan tudná az elmagyarázni bárkinek is.
-
Moby
veterán
Én amúgy tökre értem, hogy miért ilyen frusztráltak az MS-nél. Engem is végtelenül bosszantana, hogy szórom a jóságport a világra, és ezek a hálátlan büdös vásárlók egyszerűen nem értik a lényeget! Képtelenek felfogni az ostoba fejükkel, hogy a kézikonzol valójában nem kézikonzol, a zöld igazából kék, és a rossz igazából jó!
Szerintem egyszerűen ki kellene rúgniuk őket is az alkalmazottaikkal együtt a következő hullámban!
-
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Mert ez nem egy xbox konzol, hanem egy xbox brandelt handheld PC.
Pontosan a kérdésed mutatja meg, mekkora rohadt nagy probléma, hogy a magyar sajtó ezeket kézikonzolnak hívja.Tegyük hozzá, ha tényleg kézikonzol lenne se lenne rá semmi garancia, hogy mennének rajta az ebből a szempontból előző generációs asztali konzol játékai. De így, hogy nem kézikonzol, hanem kézi PC, így meg aztán pláne. ¯\_(ツ)_/¯
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Talán már ezt is kifejtettem egyszer, de engem személy szerint nagyon elszomorít, hogy a cégek a legtöbb esetben az dolgaikat nem úgy magyarázzak el az embereknek, mintha azok 5 évesek lennének, hanem szemét módon - ha nem is teljesen felnőtnek - de alapvető logikai képesekkel rendelkező személyeknek kezelik.
Pedig sajnos az van, hogy ma 2025-ben eladni vagy mondani szeretnél a tömegeknek valamit azt tényleg úgy kell csinálni, mintha max. 5 éves, de inkább 3 éves értelmi szinttel rendelkezők lennének. Valamint ha már itt vagyunk, akkor minden pletykát azonnal meg kell cáfolnunk, konkrét bizonyítékokkal, és az se árt, ha konkrét5 évestervet mutatunk be, hogy mit fogunk csinálni a következő 2-3 konzolgenerációba!
Persze ezen írás elég erős szarkazmust takarhat... vagy nem.
ps. De amúgy, hogy pontosítsam a dolgot... A Microsoft-nál minden Xbox, ami az átjárható Xbox ökoszisztémába tartozik. És ennek egyik fontos része az Play Anywhere és az MS Account-hoz vásárolt tartalmak, szolgáltatások! vagyis bár egy PS5-ös vagy Steam-es Forza Horizon-hoz is kell MS Account, attól az PS5/Steam nem Xbox-s, mert nem az MS-től vetted közvetlenül őket (MS/Xbox Store)! -
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
A Play Anywhere címeket viszi.
Ezerszer el lett màrpofàzvamondva hogy az Xbox màr 10 éve csak egy màrka, és nem maga a konzol. -
hombre[EU]
nagyúr
egyébként ezt a rog allyt-t hogyan lehet xboxnak hívni,ha konkrétan az xbox-on! vásárolt játékaim nem mennek rajta csak a steamen vásárolt szoftvereim?
-
negyven2
nagyúr
És ebben mi az újdonság, mert pár évente mindig megjelenik egy ehhez hasonló cikk valahol, és aztán valahogy az Xbox még mindig itt van velünk...
De ezt már párszor leírtam, hogy szerintem (pontosabban én így láttam eddig) az összes ilyen: Vega az Xbox-nak dolog mögött az van, hogy a szerzők egy része még mindig bentragadt az Xbox 360-as érában és azon korszak alapján próbálnak próbáljak a mai konzolkorszakot is elképzelni... értsd úgy, hogy ha az Xbox kiadna egy überf*sza konzolexclusive játékot, akkor milliók rohannának Xbox-ot venni, mert igazából ma is csak ez számít! Pedig nagyrészt, nagyon nem így van!
Mert bár az Xbox 360 ha konzoleladásban nem is, de igazából szoftver eladásban sem... sőt bevételekben sem előzte le a generáció végére a PS3-at, azért az emberekben az maradt meg, hogy ott nagyon elverte a Sony-t... vagy legalábbis nagyon kiélezett verseny volt. És itt jöhetne a kérdés, hogy ez azért volt tényleg mert az MS mindent is jól csinált, vagy azért, mert a Sony az elején szépen lábon lőtte magát. De még így fél lábba is pénzügyileg lenyomta az Xbox-ot!
Amúgy, ha alaposan utánanézünk, akkor az Xbox hanyatlása nem egészen a One bemutatójakor indult el... már sokkal korábban bekövetkezett ez (2008-10 környékén), csak jött egy Kinect, ami nagyon durván megdobta az eladásokat... illetve egy jött egy Stream-ing/VOD boom, ahol meg az Xbox 360 egy TV-TV-TV eszköz lett! Konkrétan az USA-ban, nagyon sokan csak azért vettek elsődlegesen X360-at, mert a 2010-es évek elején induló stream-ing korszakban pl. az volt "A Netflix" gép (meg Hulu/ESPN). Becslések szerint, ha nem lett volna Kinect, meg nem lesz népszerű az, hogy DVD helyet Interneten keresztül nézed a "TV-t", és kölcsönződ ki a filmeket, akkor a PS3 talán elérhette volna a 100 millió körüli eladást is, miközben az x360 valahol 50-60 körül állt volna meg!
Nemhiába volt prioritás az MS-nek a minden egyben konzol tervezése! A hiba ott jött elő, ahol elég sok MS dolog is... mintha nem figyelték volna, hogy mi folyik a világban. mert mire bejelentették a One-t, addigra, ha nem is teljesen, de eléggé lecsökkent az igény arra, hogy külön eszköz kezelje a netes tartalmak TV-n való elérésért. Leginkább azért, mert erre már a TV maga is képes volt, illetve azért mert ekkor már elég sok ember zsebében ott volt az okostelefon.
És bár ez magánvélemény, de szerintem az ekkor már létező netes véleményvezér/influencer kultúra is szépen ráharapott erre, és mutat be sokkal szörnyűben azt ami valójában történt, pusztán azért, mert a katasztrófa sokkal jobban eladható termék, még akkor is ha igazából nem az. -
.LnB
titán
GS+ -pn megjelent egy cikk: 'Az Xbox halála" címmel.
Ne erre kíváncsi leszek. daev írta, ő értelmes ember.Ok, eleső bekezdés végén röhögtem.

-
Moby
veterán
-
Moby
veterán
Régen is pont ezt nyomta. A Mantle világuralomra is azért volt rácsavarodva, mert az ugye az amd fejlesztése volt, és bár a Mantle mamár Vulkan néven ismert, a világmegváltás 15 év alatt sem jött el. Ahogy az AMD sem profitált bellőle olyan rohadt sokat, éshát a ps4-xbox duót porbafingó pécékre sem kellett olyan sokat várni, szerintem neki már akkor is ment volna, ha elballag a legközelebbi pc bótig

-
.LnB
titán
Pedig ha olvasnád mostanában... Most a Microsoft és az AMD karöltve, és külön-külön is megfogja váltani, reformálni az összes piacot ahol jelen vannak. És természetesen amit az Intel, és az Nvidia csinál, az mind baj, rossz, sz*r.
Én kihagytam vagy 10 évet a PC-s hw témában, amíg konzoloztam. Most ennyi idő után visszatértem, és szörnyülködök, hogy az az ember még mindig nem változott semmit, és nyomja a hülyeséget megállás nélkül.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen, ebben továbbra sem értünk egyet. Meg abban sem, hogy a Microsoft egy ilyen igazi ügyesen mozgó látnok cég, aki egyszerűen képtelen hibázni, pláne ha gamingröl van szó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NyMRooD
addikt
válasz
frankdelgado
üzenetére
Baráti árcédula nem lesz, kollégák itt 1000 dolláros ps-t vizionálnak, ez meg erősebb lesz meg drágább a pletykák szerint.
-
Bad Pritt
félisten
-
frankdelgado
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nagy duzzogva túlélem azt is, viszont ha steam, epic és társai elérhetők lesznek, akkor igazábol arra számítok, hogy kapunk egy viszonylagos szabadságot a konzol egyszerűségével. Már csak egy baráti árcédulát kell mellé pattintani.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Szerintem siman benne van, hogy a desktop nem lesz elerheto.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Bocs, h belevau, de...Nehogy letíltsák, terveim vannak vele.
Egy olyan masina, amin a steam os hez hasonló módon fut a win, az a kedvemre való lenne. tudjak kilépni asztali módba mókolni, de alapvetően olyan felület legyen mint xboxon. Gondolom lesz többféle előre lefixált beállítás quality, performance meg ilyenek. Szerencsére van még két év a megjelenésig, addig talán eldöntitek, hogyan kell majd hivatkozni rá PC/Konzol
. Vagy kitaláltok vmi újat. -
Bad Pritt
félisten
Kijelzője gatya, üzemideje szintén és az egész launchot gyakorlatilag úgy lehetne dióhéjban összefoglalni, hogy: helo, itt vannak az elmúlt 5 év nagyobb multiplatform címei meg a jó Switch játékok felújítva, ja meg egy elszabott, tartalomhiányos Mario Kart, amit nagyjából fél év alatt sikerül kipofozni. Emlékszel a fikacunamira, amit az Xbox meg PS kapott a jelen gen indulásánál, hogy nincsenek is exkluzívok, mert minden megjelenik prevgenre meg csomó remasztert nyomnak le a torkunkon? Nintinek sikerült rálicitálnia, nem mentem vissza Ádámig és Éváig, de belátható időn belül nem találtam konzolt, ami ilyen kevés exkluzív tartalommal indult volna.
És akkor a lehúzás... oh boi. Nekem sajna nem jutott a Ninti copiumból, amit derék kollégák előszeretettel szívnak, úgyhogy csak meresztem a szemem. Fizetős manualként működő techdemo, ami ráadásul egy kalap szar pl. az Astro Bothoz képest? Csak az új kontroller képes ébreszteni a konzolt, aminek az ára az egekben? Olyan minimális felújításokért pénzt kérni, amivel épp csak játszható minőségre sikerült pofozni a játék? This is the way, mondták Kiotóban.
De a kedvencem, hogy egyszerűen képtelenek értelmesen kommunikálni. Bevezettek csomó újdonságot, pár jobb, több rosszabb ötletet, de egyik sincs közérthető módon leírva, úgyhogy a Switch 2 topikok világszerte azzal vannak tele, hogy most akkor hogy kell megosztani játékot, mi a game key card, hogy vannak a felújítások megoldva náluk, meg ilyen hülyeségek, arról meg ne is beszéljünk, hogy a teljes szoftveres környezetük egy trágyadomb.
Szóval én takarékra tettem magam, csendes tagként csak figyelem a Switch 2 topikot, mert látom, hogy többen elégedettek a konzollal, de számomra ez egy óriási csalódás. Gyakorlatilag kiadtak egy Switch Prót, ami ráadásul több szempontból visszalépés és megetették a népet ugyanazzal, ami miatt a keresztvizet is leszedték a másik kettőről fél évtizeddel ezelőtt. Nevetséges. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Részemről ez baromi egyszerű: van PC szintű szabadságod, vagy be vagy zárva egy erősen limitált ökoszisztémába, fix hw, fix sw, fix bolttal? Ha utóbbi, akkor konzol. Ha PC szintű szabadságod van (ha más nem, legalább abban, hogy honnan vásárolsz meg mit telepíthetsz fel), akkor PC. Ha meg amikor megveszed PC szintű szabadságod van, amit utána (vásárlás után) letiltanak, az meg csoportos per.
-
Valóban afelé haladunk, hogy notebook - laptop szinten legyen értelmetlen különbséget tenni a kettő között, de még nem vagyunk ott. Sőt, tippre még minimum bő egy évtizedig nem is leszünk ott. Addig viszont, amíg fontos különbségek vannak a PC és a konzol között, különös tekintettel a felhasználói szabadságra, addig szerintem nagyon is fontos külön kezelni ezeket.
-
NyMRooD
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
De engem nem a sima non x vs x vagy a tavalyi x vs idei x érdekel, hanem vagy az idei non x vagy x összehasonlítva saját magával, tehát az, hogy mennyit ad hozzá ez a windows verzió és erre a rendszerre belőtt játék.
szerk.: Magyarul az érdekel, hogy mennyit dob rajta az amit az MS szoftveresen hozzá tett.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen, arra gondoltam, hogy MS store-ból ami már direkt be van lőve erre az új rendszerre meg mondjuk steam-ről ugyan az a játék.
Egyébként ha háttérbe küldöd az új rendszeren az "xbox appot" akkor a sima desktop módban is ki vannak lőve a fölösleges háttér folyamatok?
-
ldave
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Aha, valami olyasmi, hogy a támogatott játékokhoz lesz specifikusan ide készült beállítás a menüben, Steam Decknél is van ilyen, ha jól tudom.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
NyMRooD
üzenetére
Tegnap kapták az emberek a kezükbe az eszközt az új OS-el valszeg még nem tartanak ott hogy felrakjanak rá egy standard OS-t. Internalsban 25H2-n már elérhető az új OS az új shellel de valszeg még kehes.
Szerintem ezzel még várni kell.Amúgy mi az hogy optimalizált játék vs nem optimalizált játék ebben a kontextusban? Hogy MS storeból van és be van lőve erre a rendszerre vagy mondjuk steam-ből?
-
NyMRooD
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha te láttál ilyet el is mesélheted mi volt benne
Egyébként mindenki olyat linkelget, hogy össze van hasonlítva a tavalyi vagy az idei gyengébb modellel, annak nem sok értelmét látom. -
NyMRooD
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Piacot formál, ha a teljes gaming piacot akkor hatással kell lennie a Nintire és a Sony-ra is, ha csak a Sony-t mint kiadót, akkor csak PC gaming piacot formál. De mind1, fölösleges ezen rúgózni, én várom nagyon, hogy mit rak össze az MS (és remélem, hogy ha nagy formálás nem is lesz, talpon maradnak mint konkurencia, mert vannak jó ötleteik).
Más: Valahol van olyan teszt ami a RoG xbox ally-t (vagy x-et) vizsgálja úgy, hogy:
- ugyan az a játék csak optimalizált és nem optimalizált verzió
- ugyan az a játék csak sima win vs ez a gaming edition
- ugyan az a játék optimalizál + win gaming edition vs sima játék sima winÉrdekelne, hogy mekkora külünbség van így.
-
Már nem is mondok rá semmit. Egy darabid beirogattam nekik, hogy hülyeséget beszélnek, a külföldi média már (végre) következetesen handheld PC-nek hívja ezeket, de a PH valamiért nem hajlandó elfogadni, hogy a PC nem lesz konzol csak azért, mert ráragasztottak két fület, amit meg lehet fogni...

Tegyük hozzá, ahogy a különbségek egyre kisebbek lesznek, ahogy egyre közeledik egymáshoz a kettő, egyre kevésbé fog számítani. De most még számít, ezek handheld PC-k és pont.
-
Döglött Róka
veterán
Nem a világmegváltás a lényeg, hanem a telemetria meg a koncepció megetetése a közönséggel. Ezt az OSt ha ilyen állapotban kihozzák konzolon, egyszerűen nem tudná felfogni a tömeg (te se fogod fel hogy ez több mint egy xbox app
) hogy most mit akarnak eladni nekik, miért nincs ott a konzolos könyvtára, fúj Microsoft, csődbe viszik magukat, senkiháziak kezében van a konzolszakma. Többezer .LnB vekengene mindenhol hogy mindent is szarul csinálnak 
-
Moby
veterán
Nem tudom milyen írása, én az ő írásait messze kerülöm. Nálam iszonyúan kiveri a biztit, ha valakinek a búrája ennyire explicit bele van szorulva bármely gyártónak a hátsó felébe, és anno a mantle világmegváltásáról szóló íráscunamaija óta én inkább bezárom az ablakot, ha meglátom a nevét

szerk: bár nem a mantle volt az, ami végleg bevágta a kiskaput, hanem volt a konzolokról egy cikke, amiben azt írta le, hogy nincs olyan pécé, ami felérne az xbox one és a ps4 képességeivel, és hogy ez a probléma sokáig velünk fog élni. Na ezen vagy tizenakárhány éve nagyonröhögünk a haverokkal

-
Moby
veterán
Jó sokat írtatok, idő lesz végimenni rajta

1: Precompiling már mindenhol van, annyira azért nem lassú az a lassú első indulás, meg közben jön az Advanced Shader Delivery, de az még nem látszik hogy ez mennyi iőd lesz, amíg steam-randompc viszonylatban teljeskörű lesz-e, vagy lesz-e ilyen valaha. Elivleg mindenki bejelentkezett már rá.
2. Ez sokszor inkább hátrány mint előny, az advanced usereknek. Értem, hogy a átlagbélának ez tökjó, de leginkább ez a vízválasztó ma is a platformszelekcióban. meg a gyakorlat mára sokkal inkább az, hogy finom szabályzásról általában nincs szó, baltával befaragják, aztán megjelenés után egy fél évvel már talán meg is jön a finomhagolt verza. -
.LnB
titán
[link]
Persze, ti ne szóljatok, hogy folyamatosan rosszul írom...
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Amúgy nem is a handheldek vonzanak, inkább az érdekes cuccok."
Ezt írtam (bár lehet, hogy egy másik topikban), hogy ezeket az ilyen geek-ek veszik érdekességből. Nem kell ezeknek akkora piacot vizionálni.
(Én most ilyen kíváncsiságból kezdtem el Apple termékeket venni. Eddig sose volt, fikáztam is őket, aztán most meg elég sokat használok is.) Igazából az ember minden vásárlást meg tud magának magyarázni, ha nagyon akarja.
-
Bad Pritt
félisten
Hát én se vennék magamnak ennyiért.
Talán a gyengébbet 200K alatt, jelenleg rajta van árban a Steam Deck OLED-en szarabb kijelzővel, hasonló teljesítménnyel.Amúgy nem is a handheldek vonzanak, inkább az érdekes cuccok. Steam Decken tök jó volt látni egy olyan profi compatibility layer működését, mint a Proton, a Legion Go hardveresen volt egy mesteri eszköz és most van nálam egy moddolt PS Vita, rohadt jó dolgokat lehet rajta megoldani.
Ellenpélda a Switch 2, megvan launch óta és életem legnagyobb konzolvásárlási baklövésévé kezd körvonalazódni, pedig volt Wii U-m meg első generációs red ringes 360-am.
-
ldave
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Tudni lehet hogy tudja, de hogy nem csinálja, azt biztos. Onnan tudom, hogy nekem dualboot Ubuntu van a gépemen, ami az elsődleges OS. Ha a Win11 jelzi, hogy update van, akkor hiába adom neki a Frissítés és kikapcsolás opciót, szinte mindig újraindul és ha nem vagyok ott, akkor az Ubuntu tölt be.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Vágom, hogy téged vonz ez a handled dolog. Én azért is állok értetlenül ez előtt a termék előtt, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mire kellene nekem. Steam Deck egyszer felmerült bennem a gyereknek karira, mert nem jutott szembe más ötlet, de az első kérdésemnél bukott el az a vásárlás is.

Ez a ROG Xbox Ally X-is ennyiért, ilyen teljesítménnyel.. Kiszolgál egy kis réteget, de ebből sem lesz világmegváltás. Mondjuk szerintem nem véletlen, hogy az MS sem vágott bele saját hw fejlesztésébe, kiadásába, hanem csak összebratyizott az ASUS-szal.
-
Bad Pritt
félisten
Fejvesztve nem is, de fél évtizedes csúszással csak lett egy tök hasonló szolgáltatásuk kiterjedt, nem csak saját játékokkal rendelkező és folyamatosan rotáló game library-vel, EA helyett Ubisoft csomaggal, játékon belüli bónuszokkal, egyéb kedvezményekkel. Az egyetlen érdemleges különbség a kettő között átlag játékos számára a day1 bekerülő játékok száma.
-
Bad Pritt
félisten
Minden kérdésedre leírtam már a választ:
Az Xbox full screen experience (tehát a gaming mód, amiben a rendszer kikapcsol minden gaminghez felesleges dolgot) pedig nem csak a MS Store játékokhoz van, hanem minden játékodhoz.
Ennyi. Ezt így nem igazán tudom, hova kéne tovább magyarázni, van egy dedikált gamingre szánt felületed a Windows-on belül. Xbox app, Steam Big Picture nem így működik.
-
.LnB
titán
A másik meg az, hogy akik közel vannak a tűzhöz, mind azt mondják, hogy ez a Gamepass iszonyat bukó lehet, és fenntarthatatlan. Ezt látszik alátámasztani a brutális áremelés, és az is, hogy semmi hivatalos adat nem kerül ki róla. Ami meg kikerül a befektetőknek, az meg mesterségesen felduzzasztott, pillanatnyi kamu szám.
Nem véletlen, hogy nem "diktálnak" ezzel. Ahogy az sem véletlen, hogy senki más nem ugrott ekkora fejest, ebbe a szolgáltatásba. Közel sem mondható az, hogy a Sony is és mások is fejvesztve követték a Gamepass példáját.
-
Zó
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A GwG tényleg nem, csak a PS Plus miatt írtam, hogy volt, amikor, a Sony járt előbbre a témában.
Ami az EA-t illeti, először ők mentek az MS-hez és a Sonyhoz az előfizetési modelljükkel, és Xbox One-on évekkel a Game Pass előtt jelen is volt, sőt a PC-s Origin Access is előbb létezett, mint GP. Tény, hogy a saját a játékaik day1 bekerülését ők előbb jelentették be pár hónappal, de barokkos túlzás lenne nekik adni minden kreditet az EA-vel szemben. A Ubi tényleg később reagált, az tiszta sor.
-
_drk
addikt
Az XBoxnak kvázi ingyen kellett már játékokat adni, hogy végre vegyék a konzolt. 8 évvel később ők diktálnak
... -
Bad Pritt
félisten
Nem formálta úgy a piacot, mint a Game Pass, volt a PS-nek meg az Xboxnak és ennyi, előbbi akkor kezdett értelmes játékokat adni, mikor már kétszer emelték az éves díjat, utóbbit meg beszántották. A Game Pass könyvtárat nem csak a Sony kopizta le, de a Ubisoft meg az EA is, ráadásul ugyanolyan modellben, több tierrel.
Erről a GwG-ről mindnet elmond, hogy mikor kioffolták volt aki megkérdezte, hogy mi volt ez, pedig volt előfizetése, más meg hónapokkal később jött rá, hogy már nem is kap értesítést a havi játékokról. Ennyire formált bármit is.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Köszi a videóajánlást.
Ez a handled móka ez konkrétan egy hordozható Win11. Jelenleg a Win11 alatt is pontosan így néz ki ez az Xbox app.
Eddig annak örültünk, hogy a konzoloknak volt dedikált OS. Ezzel a mindenre Win11-et telepítünk, minden megkapja majd a Win11-gyel járó nyűgöket, amiért eddig inkább konzolt vettünk. Igazából Win11-nek alkalmatlan egy ilyen handled. Így meg kissé felesleges.
Persze akinek ez a kis kijelző, gyenge hardver, akku töltögetés, kontrollerrel pötyögés megfelel, annak ez oké. Ezzel ezt a handled réteget le is fedik. Amiről nekem még mindig az a véleményem, mint a VR headset-ekről. Ezekre nincs tömeges igény. Nyomatják ezeket is a cégek, de hol a felvevő piac?!És minden tekintetben van jobb alternatíva. PC, konzolok és a laptopok. Főleg ha a multitasking szempont.
És akkor tovább.. Hol máshol életképes ez a rendszer? PC-n? Mert innentől ezt konzolnak semmiképp nem nevezhetjük. PC-n miért használnám ezt az Xbox appot? Ami egy felesleges plusz felület. Ha Steam Store-ban szeretnék például megvásárolni egy játékot, innen már nem tehetem meg. Ráadásul Steam en pont elérhető az összes MS játék is. Steam-en évek óta van lehetőség erre a Big Screen mod-ra, vagy mi a neve? Használja azt bárki is? Nem. Mert plusz egy felület, amiből ki-be kell lépkedni, feleslegesen, és semmi előnnyel nem jár. Ennek az Xbox appnak mi az előnye?
Ezzel a Pc-ből nem csinálnak konzolt. A konzolból meg nem csinálnak PC-t. Akkor meg mire jó ez? Eskü nem látom. Nem kötözködök, csak nem értem.
-
Zó
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Pedig az is az volt, csak kissé más volt a modell. Mindenesetre nagy előny volt, hogy nem kerülhetett ki egy-egy játék alólam, mentek 100-300 órák is a kedvenceimbe vele, ez a mai módi mellett felejtős, inkább elavult módon vásárolni kell.
Impaktja abban az értelemben volt, hogy a Games with Goldhoz kellett, és az mégiscsak Game Pass-előzmény. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy mindenképp hasonló utat jártunk volna, és nyilván most sokkal inkább folyik a csapból is a téma. Egyébként a PS4 sikeréhez szerintem hozzátett, hogy a PS3 előtte a generáció végén előzött és jó pontokat szerzett, de ennek csak egyik, és nem feltétlen a legfontosabb komponense volt a korabeli Plus. (Egyébként PC-n előbb is voltak előfizetéses emgoldások, csak azokra már keveseben emlékeznek, illetve éppen az MS és Sony vásárolta fel a felhős játékokban utazó platfornokat.)
-
Zó
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyébként a - a multihoz akkor még beetésként nem, a felhőmentés viszont már szükséges - PS Plushoz előbb adtak a játékokat, a Games with Gold arra volt egy elég visszafogott válasz. Persze online funkciókban már az eredeti Xbox is előrébb járt, és a fizetősmultit is az MS hozta be, a Sony próbált ezekkel reagálni, de a játékosztás részét ezen belül ők kezdték, mindenképpen kölcsönhatás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)