- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
válasz
#10726912 #25735 üzenetére
Hello
Már vettem új vinyót.. jó is lett..
az volt a baj...
de az most a legnagyobb bajom hogy mindenem azon volt, másfél éves volt mindnet arra tettem mert új volt nem gondoltam hogy elhasal...Rádugtam a vinyót a telepitett rendszer mellé... de el se indul a gép.. lehuzom akkor jó.. néztem biztos az új rendszerről Boot-ol és nem a régiről a rossz HDD-ről..
milyen megoldás lehet erre hogy valahogy elérhessem a rajta lévő adatokat és átmentesem... :S remélem legalább egy része megmarad.Norton Ghost ról hallotam az itt játszik?
Köszönöm
-
Kiskokó
veterán
válasz
#10726912 #25731 üzenetére
Hello
A memóriákat egyesével kipróbáltam igaz nem minden Slotban de a hiba ugyan az.
A vinyóval volt is már bajom mint irtam már magától csinált checkdisket..vettem is már egy új vinyót, az a kérdésem ha ezután nem látom a fájlokat a régi vinyón akkor mivel tudom őket visszahozni ?
-
csikosdapro
tag
válasz
#10726912 #25721 üzenetére
van ahol ezt írják, van ahol meg a memóriahibát... másik bill-el ugyanez, akkor elkezdem egyenként mondjuk az 3. slotba rakni a ramokat, síp síp síp... aztán rakom 2be 4be aztán vissza 1.be síp síp 3. ramnál 1 beep, akkor rakom a 2.ba 1 beep mégegy resi +1 ram a síp, akkor kiveszem ezt síp kiveszem az előzőt akkoris ... szészedi az agyam ez a fos, akkor volt olyan, hogy benn van a ram és még csak beep sincs... valaki okosság?
-
mariobros
tag
válasz
#10726912 #25712 üzenetére
Alaplapi vga-al csináltam, az nem teszi meg? Kipróbálom majd egyenként a RAM-okat, meg egy USB-és rendszert. Az a vicc amúgy, hogy elvittem szervizbe, és ott nem csinálta ezeket. De minthogy itthon kipróbáltam az új táppal, megint rákezdett. Lehet esetleg valami áram probléma (rossz biztosíték, konektor, kábelek, stb) ?
-
mariobros
tag
válasz
#10726912 #25709 üzenetére
Letiltottam az újraindítást (bár nem kék halál volt sohasem, hanem először elment a kép, aztán újraindult). Memória teszt MemTest86-al csináltam, vga (és egyben proci) tesztet FurMark-al. Videokártyát kivettem egyszer, ugyanez volt. A ramokat mondjuk nem próbáltam még egyenként. Most kicseréltem a sata kábelt, mindenféle tuning ki van kapcsolva, Spread Spectrumot, vagy Turbo még csak nincs is a bios-ban. Bekötöttem még egy hűtőventit, eddig nem indult újra, de ez semmti sem jelent, mert mint előzőleg írtam, van amikor sokáig működőképes.
-
Tomi0703
addikt
válasz
#10726912 #25649 üzenetére
Ha már 10-et kiadnék akkor inkább 16-ért megvenném a H61es Giga lapost, 2 giga ddr3 rammal, meg Celeron procival azt a félgépet.
Ja komplett gépeket is néztem szinte ugyanaz mint amit te mondtál, itt aprón árulta őket egy csávó elég sokáig, de szerintem elfogyhattak, azok is 2 giga ram 2 magos proci (775), lap, meg minden hozzá. -
Tomi0703
addikt
-
Tomi0703
addikt
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#10726912 #25308 üzenetére
áhh esélytelen, anno 3570k-mat se bírta el a GPS400-as chifi akkor ez meg is halna tuti, visszafelé gondolkodva, memóriák nem lehetnek ludasak mivel mikor kivettem őket akkor is magától kapcsolódott be, és csak akkor jött helyre ahogy lehúztam a táp kábelt a lapról, vagyis akkor lehetne alaplap vagy táp?
-
bandi0000
nagyúr
-
guftabi96
addikt
válasz
#10726912 #25212 üzenetére
nem volt még, várom, hogy hátha van valami nagyon egyszerű megoldás.
Bár ahogy nézem az angol fórumokat, másnak is volt már hasonló esete gigabyte lappalBár nem értem, hogy ez mitől lehet, hogy egyik pillanatról a másikra ezt csinálja.
Tényleg nem lett piszkálva a rendszer, stb stb -
hegegabi80
addikt
válasz
#10726912 #25179 üzenetére
Az az érdekes, hogy leginkább akkor csinálta ezt a kék halált a gép, amikor teljesen le lett áramtalanítva a gép, és nem volt használva több napig, mert nyaralni voltak. Majd utána hazajöttek bekapcs és kék halál. Újraindítás és minden ok!
Nekem azóta nem jött elő! Én nem szoktam sokat babrálni a drivereket. Ha felteszem és jól müxik, akkor fölöslegesen nem teszem fel a legújabbat. Max ha a játék is igényli.
-
Colos1
őstag
válasz
#10726912 #25136 üzenetére
Bocs, lejárt az idő, és az előbb nem volt időm bővebben kifejteni.
Nem azonnal vettem új alaplapot - pontosabban nem is az enyém a gép - , hanem a hiba első jelentkezése után kb. 2 hónappal. Az esetek többségében elindult, néhány alkalommal kellett többször próbálkozni. Tehát többször indult el, mint amennyiszer nem.Amikor elindult a gép, akkor ment rendesen, terhelhető volt, nem fagyott, gyakorlatilag semmi baja nem volt. Amikor nem indult, akkor csak egy pillanatra pörögtek fel a ventik.
2 hónap után azért jutottam az alaplapi hibához, mert szerintem ha a táp lenne rossz, akkor az stabilan lenne sz@r, nem úgy, hogy egyszer jó, egyszer meg nem jó. De ha biztos lennék benne, nem írtam volna ide
Amúgy FSP táp, nem is valami noname vacak. Valamint azért, mert ekkor filmnézés közben állt le a gép, és indításkor nem fütyült ki semmit. És nem állt rendelkezésemre próbaalkatrész.
Az alaplap 3 éves, Gigabyte, fogalmam sincs már pontosan mi a típusa, valami tízenpárezerforintos lap. És Athlon II X2 CPU -val.
Azt elfelejtettem leírni, a HDD -t sem pörgeti fel, pedig a fesz megvan annak is. A DVD olvasó néha kerreg egy picit.
-
Colos1
őstag
válasz
#10726912 #25136 üzenetére
Nem egyszerre vettem ki a cuccokat, hanem sorjában, egyesével. Amikor a CPU benne volt, de a RAM -ok nem, akkor nem sípolt. Amikor egy régebbi alaplapomban nem volt CPU, akkor is sípolt, azért próbáltam anélkül is.
Egyszer sem sikerült hangjelzést kicsikarnom belőle, az összes lehetséges variáción végigmentem.Amikor pörögtek a ventik, de nem indult a gép, minden ágon végigmentem, semminek a feszültsége nem volt alacsony.
Próbálok szerezni pótalkatrészeket, és kipróbálom.
-
kissz84
tag
válasz
#10726912 #25030 üzenetére
Azt kell hogy mondjam bele trafáltál !
Bios frissítés után pöcc-röff viszi a két hd 7950-et.
Utána olvastam nem egyedül voltam ezzel.
Vicc hogy egy lap nem tudja alapból vinni főleg egy z77 lap.
A bios frissítés is maceráns volt mert nem engedte q-biossal nem akarta megnyitni a pendrivot de az updét app amit az újabb lapokhoz csináltak megoldotta szóval öröm bodogtág van.
Köszönöm a segítséget ! -
zsolt200
tag
válasz
#10726912 #25053 üzenetére
Vga driver, wifi kártya driver. Nem, ha nem csinál semmit akkor is kikapcsol. Azt hogy 5 percenként, vagy félóránként leáll magától, változó. Nem, mert most lett feltelepítve. Tuti nem rammal van baja, win7el nem kapcsolt ki. Visszatette a win7-et, nem kapcsol ki, viszont most meg, valamiért nem tudja aktiválni.
-
Balazs_
senior tag
válasz
#10726912 #25049 üzenetére
Az alaplap+proci+memória kombó (970A-UD3|FX-8350) 1 éves, proci szépen bírja tuning nélkül egy TrueSpirit 120-as hűtővel, 60fok fölé nem igen láttam menni, de 55fölé sem mostanság. Videókártya + táp pedig kicsit több mint egy hónapos, videókártyának csak a GPU hőmérsékletét látom, az pedig alacsonyabb mint 60fok mindig.
Memtest86 usb-ről bootolós változatával nézve nincs baj a ramommal.
A gépház oldalát már jóideje nem is használom, lehet kicsit hangosabb a gép, de több levegőt kap.
Windowsos (amin a zene is van) HDD meg 22-26 fokos, pont az előlapi hűtő mögött van.
Kicsit lehet hülye kérdés: a Sata kábel "kopik" ha nincs használva? Van még bontatlanul 2 kábelem amit a 6-7 éves alaplapomhoz kaptam. Nem nyúltam hozzá, még mindig a lezárt csomagolásában van. Használhatom azt, vagy inkább újabbat kellene?Hopp ez esata kábel, akkor mindegy.Félig off: az miért van, hogy ha a ramokat átdugom a másik kettő helyre, akkor csipog a gép és nem hajlandó elindulni?
-
Balazs_
senior tag
válasz
#10726912 #25047 üzenetére
Memóriát teszteltem memtest86 USBről bootolós változatóval, semmi hibát nem jelzett.
Memóriám 1,65V-on ketyegő gyári tuningos (XMP-profile) HyperX ram. (1600Mhz-CL9); lehetséges lenne, hogy nem bírja a gyári tuningot? De akkor a játékokban miért nincsenek gondok?
Tápom az 1.5 hónapos FSP Raider 550W, szerintem ennek nem kellene a hibának lennie.
Kábelcsere még meglesz a HDDnél, de nem kellene akkor máshol is hibáznia a merevlemeznek? (Bár így belegondolva eléggé lassacska néha a lemez.) -
-
-
-
Somansky
aktív tag
válasz
#10726912 #24380 üzenetére
Külön külön elindultak.
Ma reggel felrakta egy új biost. A legrégebbi volt benne. Clreas Cmos, majd belőttem a profilt a memóriának és láss csodát elindult szépen. Érdekes....
A régebbi Ram alapban 1333-al működött, de profillal, már 1600-on. Az új pedig alapban úgy muzsikált. -
mouzrr
őstag
válasz
#10726912 #24373 üzenetére
A hőmérsékleteket nagyon sokáig figyeltem, semmi extra melegedés nincs. Memtestet futtattam már, hiba nélkül lement. Tápot most vettem, egy m-tech 600w volt, most van egy XFX pro 450 w. Vettem új Sata-kábelt is. Amúgy voltak lassulások is, szerintem kontakthibás lehet a HDD, mert néha amikor megmozgattam a kábelt visszaállt a régi gyors rendszer, de volt hogy lemezhibát is írt, egyszer hozzáértem egy picit a kábelhez miközben ment a gép és kékhalált kapott. Nem húztam ki mert épp hogy arrébb toltam. A ramokat már kivettem és betettem. Sajnos nem nagyon tudok cseredarabokat szerezni, a HDD nem öreg, 200~ napot futott idáig, az elődje ugyan ez volt de garanciában kicserélték mert valami gond volt vele.
Az is fura volt tegnap, hogy Windows 7-et akartam újratelepíteni, leformázni mindent stb, és a telepítőt nem is töltötte be, úgy állt meg mind a 2 lemeznél, amikor kiírja hogy Starting windows, és jönne be a kis telepítőablak hogy tovább,elfogadom stb. Nem tudom mitől lehetett..
-
-
HofiZoli
senior tag
válasz
#10726912 #24347 üzenetére
Tápegység csere, hdd, optikai meghajtó lehúzása (ezek nélküli indítás is)megvolt. Csatlakozók átmozgatása, ki be húzogatása szintén. Azért szeretnék (?) eljutni a biosig, mert akkor már tudom hogy nem a lap halott. Proci csere kb 2 hete volt, egyedül a memóriák mozgatása maradt ki. Próbáljam memória ki-be játékkal?
-
ftc
nagyúr
válasz
#10726912 #24179 üzenetére
4Pin nélkül csak forog de ez normális. Ezzel csak kizártam egy lehetséges hibát
Mivel sokszor a biosba se jutottam mivel lekapcsolta a tápot...Ezeken végig zongoráztam már...kölcsön CPU is volt, de semmi...
ezért gyanakszok kondi száradásra.... a lap egy Asrock N68PV-GS.. nem mai csirke
max kukázom csak szerettem volna megjavitani s vkinek ezzel lecserelni a mostani gepet...
-
Underground2
tag
válasz
#10726912 #24128 üzenetére
Sajnos szó szerint semmit sem csinál! a ventik nem mozdúlnak meg! a ledet a gépen nem néztem meg, de szerintem az sem villan! Procit másik lapba még nem sikerült kipróbálnom, de remélem h inkább a lap ment el!
Nem lehet h valami alaplapi biztosíték ment ki vagy valami hasonló? jó lenne megtudni valahogy, h javítható esetleg vagy kuka?! -
Chiller
őstag
válasz
#10726912 #24004 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Hosszas tesztelgetés után (mindent kivettem, aztán egyesével pakolgattam visszafele, majd próbálgattam) úgy néz ki, a VGA a ludas. MSI 7900 GTO, nem mai gyerek már ő sem.
Ha mindent kivettem/lehúztam, csak a proci volt a lapban, akkor elindult a gép, beraktam a memóriákat, azokkal is indult, de ha betettem a VGA-t, egyből se kép, se hang. Kipróbáltam másik VGA-val (Radeon 4850, szóval annak is kellet plusz tápcsatlakozó), úgy működött a gép.Lehetséges, hogy a VGA csinál valami olyasmit, ami miatt nem indul a gép egyáltalán?
Külsérelmi nyomot nem nagyon láttam rajta (pciex csatolón, nyákon), persze a bordát nem vettem le, az elég macerás.Üdv.
-
vj.kilkenny
csendes tag
válasz
#10726912 #24031 üzenetére
Először is köszi a választ!
Mivel 2 vga-m van és mind a kettő volt úgy használva, hogya másikba ment minden kábel, így én ezt kiszűrtnek tekintettem. Vagy fizikailag is ki kéne húznom és megszüntetnem az SLI-t?
A hardvereknek elvileg kompatibilisnek kéne lenniük. Illetve nem tudom miben nem lehetnek kompatibilsek, elevenem tudnám akkor fizikailag összedugni őket, nem?
A szétkent hűtőpaszta mit jelent? Amikor ráraktam a hűtőventit, akkor nyílván ráfogattam és azbiztos szétnyomta azt.
Teszt terén meg most lefuttatok egy PC Markot.
Köszi még egyszer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged