-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kiskokó #43553 üzenetére
Az a baj,hogy azóta volt egy teljes tiszta win telepítés (win 10 pro 64),de már monitorral és akkor jó volt.
Vga-t cseréltem nemrég,azóta van nyűgje.
De azt nem lehet mondani,hogy a vga hibás lenne,hiszen a win alatt már van kép,plusz ugyanazon porton,ugyanazzal a kábellel látom a biost a tv-re kötve.
Végigpróbáltam mindent.
Másik kábelek,másik kimenetek a vga-n,monitoron kikapcsoltam a freesync-et stb.
Olyan mintha a monitort nem ismerné fel a vga (RX580) a windowsig. -
Vertigo18
addikt
válasz
Kiskokó #43497 üzenetére
Pedig nagyon sokat gondolkodtam, hogy megemlítsem-e ezt, hiszen tényleg "alap"-dolog, nem akartam, hogy megsértődj!
De akkor így megoldódott.Új az alaplap, mindenképpen kell az új install. Ha másért nem, akkor a licensz miatt. De egyébként is ütközhetnek a dolgok az új lap, régi Winfos dolog miatt.
Örülök, hogy megoldódott!
-
-
Vertigo18
addikt
válasz
Kiskokó #43495 üzenetére
Félreérted...
Elég, ha egymás mellé teszed a két gépet, szerintem ki se kell nagyon szerelni, átdugod a power, reset gombokat, meg a lapra a 24 pines, illetve a 8 pines csatit... Ennyi kb.
Ha memória-gondja lenne, akkor sípolna, megvan a sípjele.
Tudom, balga kérdés, de nem felejtetted el az alaplapi +4 (vagyis 8) pines csatlakozót rádugni?
A Hdd nem játszik, a Biosig akkor is fel kellene állnia, ha nincs benne hdd.
-
-
-
-
MrDerekas
addikt
válasz
Kiskokó #41677 üzenetére
Hangkártyás topikban lehet hamarabb tudnak rábökni a probléma forrására. Amit összeszedhet, az bármely usb periféria, vga, hdd is lehet. Vagy a hangkártya szoftverében kell kicsit mókolni. (Vonalszintű bemenetet szokták olykor tiltani, ha jól rémlik...) Én ezzel kezdeném, majd az egyes hardverek lecsatolása és legvégül maga az alaplap kiszerelése és asztalon összerakása. Az a baj, hogy szinte bármelyik tekerccsel rendelkező hw is bekavarhat, egészen a házig a házig, ha aktívan testel rajta valami. (Bocs a pongyola fogalmazásért, nem ez a fő területem)
-
ricsi99
addikt
-
batman.
senior tag
válasz
Kiskokó #40489 üzenetére
Ha nincs wifi, akkor a prosetre sincs szükség, ettől még nem biztos, hogy baj ha fenn van, én levenném.
"Nem látok ilyet vagy csak nem tudom hol keressem." Biztos, hogy fenn van, az egyik linken látszik, amit beillesztettél. (de nem hiszem, hogy ez az ok)
Ami még eszembe jut közvetlenül a router mellett egy 200 Ft-os "gyári" Cat5E vel próbáltad? Ha valamiért nem lehet, havernál, szomszédnál? Mert akkor végre kizárhatnád azt a *#rv@ kábelt. -
batman.
senior tag
válasz
Kiskokó #40471 üzenetére
„A helyes monitorn van az elsődleges beállítás és csak a bootolási képet teszi amoda de nem értem miért..” és a kiskocka is ki van pipálva, hogy ez legyen az elsődleges megjelenítő…, -ez esetben klónoznám, majd kiterjeszteném (vagy fordítva, mert nem derült ki mi a beállítás) hátha csak „beragadt valami”.
Azt a hdd-t azért megnézném valami normálisabb partíció kezelővel.
Az alaplapi hálókártyát, vagy a kapcsolatot írja 100-asnak? Minek ismeri fel az eszközkezelőben? Lehet a kábel is sz@r...(#40470) joecontra Ennyi információból én egyet tudok tippelni az egyik vincsi beteg, és az fogja meg.
Hdd-k nélkül sem indul gyorsan?
Ez kb. olyan mintha telefonon felhívnál egy autószerelőt, hogy a slusszkulcs elfordítására, csak harmadik vagy sokadik nekifutásra indul, nem hiszem, hogy jót tesz az önindítónak a folyamatos próbálkozás…. Az autószerelő is szeretné tudni, hogy egy 30 éves „kisploszkiról” van szó, amit nem ismersz csak kölcsönkaptál, vagy egy használt újonnan vásárolt Suzukiról, esetleg TE raktál valamit össze használt alkatrészekből, és nem úgy sült el ahogy tervezted, vagy egy új garanciális Tesláról beszélünk, amibe beszereltél egy maszek hifit, meg egy + kijelzőt? -
batman.
senior tag
válasz
Kiskokó #40468 üzenetére
Hi!
Részemről csak a kérdés lehet gyors, mert úton vagyok.1 Ez két külön probléma. „Régebbi gépeknél” a képernyő-beállításoknál tudod felcserélni a kijelzőket, azért írtam ezt így, mert valaki múltkor panaszkodott, hogy ott nem tudja a 2080-as kártyájával a 3 monitorját sorba rendezni. Állítólag nem marad úgy, nem tud menteni… (de én ilyet még nem tapasztaltam) A megoldása az volt, hogy fizikailag átrendezte. Ez mondjuk neked nem jó megoldás.
Nem tudod alapértelmezetté tenni a monitort?
1/b A hdd-n is vannak rendszerfájlok, a legegyszerűbb megszüntetni a partíciókat és formázni.
2 100% driver probléma. Eszközkezelőben töröld, és telepítsd a helyes meghajtót.
3 Régi az AIDA. A legújabbal nézd. -
törölt tag
válasz
Kiskokó #25738 üzenetére
Ezekben a topicokban érdeklődj, hátha...Lehet, hogy Dosban kéne futtatnod total commandert, vagy hasonlót. Akkor nem kell bootolnia.
istvan1981: 128 ezer gondja lehet. Első kör: Vírus, kéretlen spam-kémprogik, meg beépülő akármik, takarítsd ki a géped, a böngészőt is takarítsd ki, pl CCLEANER-rel, futtasd a böngésző takarítót és a registry tisztítót is, törölj mindent, amit csak lehet-talál, illetve csinálj töredezettség mentesítést. A vírus kergetéss legyen boot idejű. Próbálhatsz egy szűz böngészőt is, lehet, hogy a böngésződ a sz.r pl vírus miatt.(bár ennek ellentmond az alap 30 %-os terhelés). Hardver oldalról: egyszerre egy ramot hagyj a gépben, s így használd, lehet, hogy valamelyik rossz, hibás.HDD sentinellel sasold a winyó állapotát. Adatkábel csere javasolt. Tápegység csere próba erejéig. BIOS-ban lődd ki a kézi és az auto tuningokat (ha vannak). Ha mindezeken túl leszel és nem jó, gyere vissza. Ha valami melegszik, azért azt hűtsd (ha megsül rajta a tojás, akkor remek mikród van). Ennyi egyenlőre.
Ha vissza jössz, akkor az leesz a köv tanácssom, hogy ha találtál vírust, totál takaarítsd le a gépeed null alá, és telepítsd újra a rendszert aktív Vírus és féreg írtóval, és tűzfallal, tiltsd le a fészbukot és nem lesz problemád (amíg nem netezel megint túl sokat)
-
törölt tag
válasz
Kiskokó #25733 üzenetére
Ha felület sérült a hdd és emiatt van adat vesztés, akkor nem tudok olyat, ami vissza fordíthatná a veszteséges, sérült adatok állapotát.
tiborc95: Telepíts másik adattárolóra oprendszert, a jelenlegit húzd le az alaplapról. Ha van másik tápegység a közelben, azt is rádughatod próbaképp. -
törölt tag
válasz
Kiskokó #25730 üzenetére
Hibás adatfolyam a lassulás oka. Várja a gép, hogy a HDD-ről kapjon adatokat, az meg nem akar megérkezni. íEz lehet mindenféle ok, a CHKDSK miatt valószínű, hogy szét esett az Oprendszer. Ha megvaan a telepítő lemez, akkor csinálj egy frissítést-javítást. Érdemes lehet adat kábelt cserélni, a memóriákatr egyesével teszteld minden slotban, s a tápegységnek is lehet ilyen hiba jelensége (a ramnak is). Ha a tápegység-ram-adatkábel csere nem vezet eredménye, akkor próbálj másik HDD-t oprendszernek. Vírus is okozhat egyébként ilyet.
pr1mzejEE: Kékhalál leggyakoribb okozója a memória-vga páros. F8 menben indítsd vga módban a géped, ha így is kékhalál, akkor ramcsere-teszt (egyesével minden slotban). HDD tesztet hagyhatod későbbre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Classic / Xbox 360
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest