- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bela85 #29754 üzenetére
Alaplap hiba van. Kontakthibás. Ha berakod a házba, valamelyik forrasztás nem érintkezik, valószínűleg a CPU-val kapcsolatos áramkör táján. Ha cseréled, akkor is megmozdítod. Ha egy darabig megy, akkor a melegedés miatt lesz kontaktos. Szóval alaplap szerintem.
csadi0011: Sajnálom. A kívülállónak könnyebb megtalálni a hibát.
jackjuggler: Szerezz be másik tápegységet teszt erejéig. A géped indítsd a cpu-vga-egy darab ram körítéssel. Ha nem jó, akkor ram cxsere, ha nem jó, VGA csere, illetve tápegység csere. A CPU-t vedd ki, nézd meg, hogy nincs e paszta szétkenődve, láb meghajolva, sérülve.
xigris: Ugyanaz, mint jackjuggler-nek. -
bela85
aktív tag
válasz
bela85 #29740 üzenetére
Még mindig senkinek semmi javaslata, hozzászólása??
Segítség kellene.
vázolom szitut.Adott az ügyfél gépe.. megy, majd NO signal (esetleg szürke képernyő) és se kép se hang. Gép áram alatt marad, de se reset se semmi nem segít. Idővel már be se kapcsol. (tehát áramot jelzi, de még a BIos sem jön be). Új alaplap+Ram bepakol, a helyzet változatlan. Régi alaplapra más proci (típussal megegyező), láss csodát, bekapcsol a gép, megy. (igenám, de rövid ideig, majd ismét a hibajelenség) Ügyfél procija én gépembe szintén ugyanaz a szitu, se kép se hang. Ebből gondoltam proci hibára, de mégsem!
Csere után saját proci saját gépbe vissza, én gépem megy. Próbáltam ügyfél gépét, más táppal semmi. Memtest nem jelez hibát, HD sentinel nem jelez hibát.Valakinek valami ötlet, javaslat?
Annyit csináltam még közbe, hogy gépből kiszedtem mindent és simán az asztalon gépház nélkül kötöttem össze. Működött szépen, 2-3 órán át teszteltem. Majd betettem egy másik gépházban, gyanítván hogy a gépház zárlatos.
Másik gépházba működött 20 percig kb aztán képernyő sötét (no signal) billentyű,egér lefagyott. Hiába nyomtam Reset-et, hallani hogy valamit csinál, de se a billentyűzet, se a monitor nem reagált. Bekapcsológomb hosszan nyom.->kikapcs-majd bekapcs és ismét megy a gép. -
bela85
aktív tag
válasz
bela85 #29729 üzenetére
Senki nem tud erre valami javaslatot?
Annyit csináltam még közbe, hogy gépből kiszedtem mindent és simán az asztalon gépház nélkül kötöttem össze. Működött szépen, 2-3 órán át teszteltem. Majd betettem egy másik gépházban, gyanítván hogy a gépház zárlatos.
Másik gépházba működött 20 percig kb aztán képernyő sötét (no signal) billentyű,egér lefagyott. Hiába nyomtam Reset-et, hallani hogy valamit csinál, de se a billentyűzet, se a monitor nem reagált. Bekapcsológomb hosszan nyom.->kikapcs-majd bekapcs és ismét megy a gép.Légyszi segítsetek, már ötletem sincs mit lehetne próbálni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
bela85 #24322 üzenetére
Csak a bios logo-ig jut el? TAB gombot lenyomva nem ír hibát? Próbáltad, hogy a vinyót lehúzod, meddig jut el a boot?
(#24321) Dollface: Okozhatja szoftver és driver is. Egy nyavajás vírus is. Futtass le egy írtót. Ha nem talál semmit, akkor tedd újra a rendszert. Esetleg CCleaner-t is próbálhatsz.
(#24323) akinem: Táphiba. Szerezz egy ismerőstő egy próba tápot, ha tudsz. Milyen táp van a vasban?
-
törölt tag
válasz
bela85 #24310 üzenetére
Akármi lehet. Szedj le az alaplapról mindent. Se ram, se semmi, vga se legyen.
Ha így sem indul, azaz csak az alaplap, cpu és a tápegység van együtt, de ez nem indul, akkor mehet egy bios reset, ha nem használ, akkor valamelyik hibás, csere darabokkal kiszűrheted, vagy szervíz.
Előzmény se ártana, mióta csinálja, meg pl egy konfig részletes leírás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Változatos hardverbokréta
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Path of Exile 2
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Szólánc.
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700X/RTX 3090 24GB/32GB RAM/1.5TB SSD konfig eladó normál áron
- Dell OptiPlex 3040
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- Ryzen 5 PC //Ryzen 5 5600X -- B550 -- 16GB 3200MHz -- RTX 2060 6GB // CSERE IS!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest