- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
A következő a probléma. A gép áramtalanítás után csak többszöri indításra akar elindulni. Benyomom, led ég oldalt, ventik mennek, de nincs kép, se input eszközök, ezek semmi áramot nem kapnak. Kb 2-3. indításra megjön a kép, egyéb eszközök és utána látszólag nincs probléma. A gép kb teljesen új. Csak tudni kéne mit vizsgáltassak be.
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Szerintetek hol lehet a hiba? A gép indul, ventik pörögnek, perifériák kapnak áramot, viszont semmi kép nincs. Integrált vga van benne (i3-4150). Eddig a hátsó perifériák sem kaptak áramot, ezért voltam szervizben a táppal, ahol mondták, hogy nincs baja. Aztán a memóriákat cserélgetve sem működött, így elmentem az alaplappal, ahol frissítették a bios-t, mivel azzal nem működött a cpu. Most már kapnak a perifériák is áramot, viszont kép még mindig nincs. Sőt, mivel szerver fut rajta távmanagementtel, ha csak kép nem lenne, attól el kéne tudnom érni a hálózatról, de ott sem találom. Szóval úgy tűnik azon kívül, hogy nincs kép, be sem indul.
Összegezve:
A tápot megnézték, annak nincs baja.
Alaplap náluk működött.
Bios frissítés segített áramot adni a perifériáknak.
Memóriákat tettem bele működő gépből, még is probléma van.
CPU működött, mivel első időben többszöri bekapcsolásra elindut és adott képet is a gép.Persze azóta bármi elromolhatott. Ott tartok, hogy baltával darabolom lassan a gépet. A cserememóriákat sem szeretné az alaplap? (asus) Vagy a bios beállításokat resetelni kéne hátha? Akkor nem fog elveszni a bios frissítés?
-
prime_adam
aktív tag
Köszi, megcsináltam. Igaz nem javult meg, de legalább kilőttem egy hibalehetőséget. Valahonnan szerzek még egy cserememóriát, ha azzal se megy viszem a cpu-t is szervizbe.
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: van egy szokásos gép nem indul eset (gép bekapcsolás után ventilátor felpörög, nincs kép/hang stb.) viszont ami érdekes, hogy a dvd lejátszó a gépben teljesen automatikusan elkezd berregni/bekapcsolni. Ez milyen hibának lehet a jele?[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
Új infók, mert hozzám került a gép (barátomé alapvetően). Első tapasztalatok:
- a dvd lejátszó nem is igazán bekapcsol, hanem nagyon csúnya hangokat ad ki
- kb. 5 másodpercig tart a bekapcsolt állapot (kép és egyéb reakció nélkül), majd automatikusan újraindulEzután lecsatlakoztattam mindent a tápról (természetesen alaplap, proci, memória maradt), a hiba ugyanúgy maradt.
Csináltam egy cmos resetet az elem kivételével és újra behelyezésével, ami nem javított a helyzeten, de érdekes módon kitolta a ki/bekapcsolási időt 5 másodpercről kb. fél percre.
Igazából nekem az is kérdés, hogy a dvd szörnyű berregő hangja biztos kötődik-e ehhez a problémához, vagy ez előtte is ilyen volt, csak senki nem figyelte. Mert ha mégis kötődik, akkor csak a táp lehet, mivel ha nem kötöm rá a sata kábelt, mindenféle vezérlés nélkül is ugyanilyen rossz a hangja.
-
prime_adam
aktív tag
válasz d@minator #50118 üzenetére
Egyelőre próbálgatom a slotokat és memóriákat, viszont kipróbáltam memória nélkül is kíváncsiságból. Nem tudom így kell-e lennie, de ugyanazt a hibát produkálja, tehát megy kicsit majd leáll (hangot nem ad ki és nincs led jelzés, de ez lehet alaplapi hiányosság).
A táp régebbi, de Seasonic. Sajnos garancia már nincs rá, mert erre 5 év volt.
Csere tápom sajnos nincs most, amivel kipróbálhatnám és kizárhatnám a tápot, mint hibaforrást.
[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
Kipróbáltam mindkét memóriát minden slotban. Azt nem hiszem, hogy egyszerre mindkettő hibás, szóval kb. maradt a táp/alaplap/cpu, amit nem tudtam cserélni.
-
prime_adam
aktív tag
válasz prime_adam #50117 üzenetére
Lehetséges olyan, hogy valami az alaplap felől kihat magára a tápegységre?
Mert egyszerűen amit tapasztalok, arra nem találok logikus magyarázatot. Cserélgetem a ramokat és a slotokat (felváltva kombinálva) az alaplapban a régi táppal és a gép hol megy, hol újraindul 30 másodperc, hol 5 másodperc múlva. Erre rá lehetne vágni, hogy kontakt hiba.
De itt jön a csavar. Ha a csere táp van benne a gépben, akkor akármit csinálok a memóriával, nem jelentkezik a hiba De az hogy lehetséges, hogy az alaplap/memória úgy kontakt hibás, hogy csak az egyik tápnál az? Ennek semmi értelme nincsen.
-
prime_adam
aktív tag
válasz dannyl #50140 üzenetére
Köszi!
Nem volt buherálás és minden jól be van szerelve, de állítólag koccant a padlóval és utána romlott el. Ma még kicsit cserélgetem a tápot, de ha továbbra is menni fog minden esetben az csere táppal, akkor megmondom, hogy szerezzen egy új tápot vagy méresse be egy szervizbe, ha biztosra szeretne menni, mert nem szívesen szedném atomjaira a gépet
[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
válasz dannyl #50140 üzenetére
Feladtam, ma és tegnap este is minden hiba nélkül megy a régi táppal, pedig mindent mozgattam, cserélgettem. Végül visszaadom ahogy van, aztán kiderül, mert így nem szeretnék senkit táp vagy alaplap cserére biztatni. De még csak a szakszervizt se tudom ajánlani neki, mert ha most nincs semmi hiba, akkor gondolom ők se fognak tudni sok mindent csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gray Zone Warfare
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amatőr csillagászat
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs