Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sonny C.

tag

Sziasztok!
    A következő lenne a problémám (egyik rokonomnak):
    a gép: Asus M2N-E, X2 3600+ proci, 2x1 GB Corsair 667-es memória, Asus X1950pro, FSP 350 Bluestorm táp.
    A gép egyik napról a másikra (egy éjszakai DV video konvertálás után) el kezdett fagyni. először csak a windows betöltődése után egy kis idővel, aztán a win betöltődése után azonnal, ekkor még csökkentett módban elindult, utána már úgy sem.
    A memóriákat leteszteltem memtest+-al, elindult CD-ről, lefutott simán, fagyás nélkül, hiba nélkül. Újraindítás után már a BIOS-ban is fagyott a gép, legvégül pedig jött az 1 hosszú, 3 rövid csipogás, ami elméletileg rossz videokártyára utal.
    Szereztünk egy vadi új HD 4550-es karit betettük, ment is vagy 20 percet, aztán lefagyott, újraindításkor 1 hosszú, 3 rövid. Az X1950-es kártyát kipróbáltam a saját gépemben tökéletes, a HD 4550-es szintén, szőrös fánk teszt lement fagyás nélkül. A biztonság kedvéért szereztünk egy X550-es karit is , betesz kapásból csipog 1 hosszú, 3 rövid. Ezután egy S3 Virge PCI-os kártyát kapartunk elő, betesz a gépbe Windows elindul, igaz max. 800x600 a felbontás, 24 biten, de úgy már több, mint egy napja üzemel a gép, mindig elindul hiba nélkül!
    Lehet, hogy az alaplapi PCI-Express csati döglött be? Ti már találkoztatok ilyennel?
    Esetleg valami más baja lehet a gépnek?
    Addig nem akarok új alaplapot vetetni, amíg gondoltam meg nem kérdezem itt is, mert több szem többet lát, tud!
    Nagyon köszönöm előre is, ha veszitek a fáradságot és válaszoltok, segítetek!

Új hozzászólás Aktív témák