- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
ricsi99 #41202 üzenetére
(mindkettőtöknek)
Most kipróbáltam, hogy többet várok az indulások között, és mindig megfagyott...Majd letiltottam minden boot opciót a bisoban, és 10/10x a biosban kötöttem ki. Majd beállítottam az egyetlen boot opciónak a samsung ssd-t, ott mivel nem a windows volt belőve, 2x a biosba dobott, de akart bootolni. Majd beállítottam a windows boot managert az ssd-vel, másik kettő letiltva, és 2/2x a windowsba kötöttem ki, hipergyorsan.További tesztek még jönnek, de a hdd-re gyanakszom valamiért, hogy az ugat közbe, és hidegen nem tud indulni, de mikor 2x indítom, ott "pörög" még, ezért sikerül. Felpörgési hiba lenne? -
chopin42
őstag
válasz
ricsi99 #41197 üzenetére
Most értem haza, kipróbáltam, most is megfagyott. A monitor szimplán fekete képet dob, nem "nincs jel"-et. Olyan, mintha megállna az idő. Kipróbálom, hogy este letiltom a bootolást az adott meghajtókról, és ha akkor 10x is elindul, az ssd-nek nézek utána. Illetve megnézem, amit írtál. Majd jelentkezem!
-
chopin42
őstag
válasz
ricsi99 #41193 üzenetére
Bocs, megpróbálom. Kb amit írtál, a post lefut, egyet csipog, majd kb azonnal megfagy a gép. Kikapcsolom,azonnal leáll, bekapcsolom,jó. Ezt kb mindig eljátssza. A biosba igazából csak ma tudtam hidegindításból belépni, mégpedig csipogás után azonnal püföltem a del-t, mintha nem lenne holnap. Sajna nem tudom jobban körülírni, mivel drága Dell monitorom lassan reagál,mire jelet kapna, megfagy, így nem látom, elkezdi-e a betöltést. Egyszer pár hete lefagyott win töltés közben, áramtalanítás és szerelés után, előtte ilyen dupla indítás sosem volt. Sajna több nincs, hdsentinel 100/100at ír mindkét meghajtóra. Illetve van Egy régi sony dvd-rw.
-
syberia
veterán
válasz
ricsi99 #41181 üzenetére
Tartalékba eltenni egy ciripelős tápot, nem is rossz ötlet. Egy időben nekem is volt tartalék táp a fiókban, azóta hogy egy Fsp garanciáztatása 4 hétig eltartott. Amig végül a szervíz bénasága miatt én javítottam meg. Képtelenek voltak 2 olcsó szekunder oldali kondenzátort kicserélni.
-
Lavar
aktív tag
válasz
ricsi99 #41151 üzenetére
Megtettem amit írtál, de sajnos ugyanúgy újraindul, talán kicsit többet kellett várni rá.
Ezek után nincs több ötletem, csak az alaplapra tudok gondolni, ami sajnos a legrosszabb eset, így inkább eladom a többi működő alkatrészt, és új konfigra váltok.Köszönöm szépen a segítséget.
-
törölt tag
válasz
ricsi99 #41156 üzenetére
Egyben kaptam, a hűtő is rajta volt. Tegnap este szedtem szét, miután 350 wattos táppal sem ment. Akkor vettem észre a foltot is a procin. Kompresszorral óvatosan fújattam a foglalatba is messziről, szóval ezen is túl vagyok, de minden változatlan: elem kivétel után indul képhibás asrock logóval, boot-nál megfagy, restart után már nincs kép. Rákérdeztem, igp-vel és dedikált kártyával használta egyaránt win 10 mellett.
-
törölt tag
válasz
ricsi99 #41152 üzenetére
Idáig csak igp-vel néztem, lövésem sincs, hogy mi történhetett. Csak a foltra próbáltam példálozni, hogy mi ugrott be róla először. Én sem láttam koszos foglalatot idáig, azért is lepődtem meg, de arról nem csináltam képet. A tüskék rendben vannak, nincsenek elhajolva, elvékonyodva, stb. Szóval halvány elképzelésem sincs, hogy mi lehetett. A lap típusa: ASRock A75M-HVS
Igazából az a kérdés, hogy a leírtakon kívül mit tehetek még?
Szerintem mindent is próbáltam, de eredményre nem jutottam. -
Lavar
aktív tag
válasz
ricsi99 #41145 üzenetére
Ma reggel megcsináltam a cmos resetet, de jumperes módszerre nem reagált, elemet kellett kivenni 5mp-re kézikönyv szerint, így akkor már tettem bele újat, pont volt itthon ilyen cr2032. Bekapcsoltam, időt beállítottam biosban, bejött a windows, de vagy tízszer újraindult.
Már azt hittem, hogy valami boot loopban ragadok, de most jónak tűnik.Ha továbbra is újraindulgat, akkor megpróbálom amit írtál, hogy egy ram modullal nézem meg a tesztet.
Az IGP egyébként nem tud hibaforrás lenni?
-
Lavar
aktív tag
válasz
ricsi99 #41090 üzenetére
Megosztanám a fejleményeket.
Új tápegységet beszereltem (Be Quiet Pure Power 11 400W 80+ Gold), egy óra után újraindult. Azóta megint, random időközönként resetel. Vagyis az előző táppal nincs gond.
Maradt az alaplap, mert BIOS-ban is újraindult?
Szétszedtem a gépet, portalanítottam, kábeleket ellenőriztem, hogy rendesen be vannak-e dugva, memóriákat kivettem, majd vissza. Tegyem át őket másik modulba?
Rendszerbeállításoknál kikapcsoltam az automatikus újraindítást, de nem segít.
Továbbá nézem ezt a memtest-et, hogy kell csinálni mert nem próbáltam még.
Nem bonyolult, de mivan ha a teszt közben indul újra a gép? Nem lesz belőle gond? -
dav<3
tag
válasz
ricsi99 #41136 üzenetére
Én is ilyesmiben gondolkodok, de érted, bele tettem az RTX 2060-at, feldobtam a drivert és ment minden úgy, ahogy meg van írva.
De ilyen meg nem létezik, hogy pont ezzel a kártyával nem akar menni. Olyanban gondolkoztam még, hogy nem-e a videokártya memóriájával van baj. Ugye az Micron ebben a kártyában. Lehet, hogy egy Hynix vagy Samsung ramossal menne. Mivel valószínűleg azért ennyire szar a teljesítménye, mert a memória 405MHz-en megy. A Core Clock megy rendesen. Nem tudom passz, de már ott tartok, hogy legszívesebben szétverném az egészet.
Kurva jó ez a Ryzen meg minden, jó ár-érték arány meg stb., persze, hurrá, de egy Intellel sosincs ilyen szopás... Össze rakja az ember aztán megy...
-
dav<3
tag
válasz
ricsi99 #41125 üzenetére
Újabb fejlemények az ügyben: Haveromtól megint csak elkunyeráltam az ő RTX 2060-át. Bele tettem a gépbe, minden hibátlan...............................
Tehát összefoglaló:
- R5 3600X-em + GTX 1070-em az én gépemben = szar
- kölcsön R7 2700X + GTX 1070-em az én gépemben = jó
- i5-8600K + GTX 1070-em egy másik gépben = jó
- R5 3600X-em + kölcsön RTX 2060 az én gépemben = jóTehát úgy tűnik, hogy minden alkatrész külön-külön, más párosításban jó, viszont az R5 3600X-em + a GTX 1070-em meg nem?!?!?!?!!?!?!? Ilyen van?!?!?!?!?! Hogy lehetséges ez??!?!?!
Hamarosan küldöm a kért fotót, csak most éppen az RTX 2060 van a gépemben.
Üdv.
Dávid -
Szancsó
aktív tag
válasz
ricsi99 #41120 üzenetére
Hmmm, jó kis kötözős házi videó :)
Köszi: kipróbálom majd, csak előbb szétbontom.Egyszer volt már, hogy a táp vitte magával a lapot, de az nem FSP volt: bízom benne, hogy ha annak van baja, akkor megoldotta "magában".
Imával és szerencsével finoman szólva sem állok jól... -
qgevic
csendes tag
válasz
ricsi99 #41114 üzenetére
Igen meg se moccant.
Kipróbáltam ami ajánlottál, de semmi. Kivettem a cpu-t is meg se moccan.
Annyit hallok hogy kattan a táp ventije de elindulni már nem tud.
Meg az ez debug ledje se világít vagy villan fel.
Akkor vissza gariba (vásárlástól nem tudom el tudok e állni arra hivatkozva hogy nem működik. Mert pénteken vettem át a lapot az alzaban.) -
Dorcsika
junior tag
válasz
ricsi99 #41102 üzenetére
Igen kivettem teljesen a videókártyát, igp-re volt dugva a monitor és úgy sem volt jó. Most csak az egyik ram van a gépben így igp-re kötve bekapcsol de a rendes vga-ra kötve kiírja azt a szöveget amit írtam. A vga-ba egy kábel megy pluszba azt visszadugtam bele rendesen és pörögnek is a ventillátorai.
-
Alg
veterán
válasz
ricsi99 #41076 üzenetére
Tehnap futtattam Aida CPU stressz-tesztet, másfél óra múlva érte el a throttling-határt (100C), de fagyás nem volt. Majd egy újrapasztázás kell valószínűleg.
Szétszedtem kicsit kiporoltam (nem volt veszélyes, minimális por volt a CPU bordán). Átnéztem a kondikat - OK. Ram modulokat kivettem, visszaraktam, ott is minden OK.Volt viszont egy házhűző venti aminek elég csúnyán meg volt törve a vezetéke, azt kikötöttem, tegnap egész délután semmi baja nem volt.
Na most vagy a szétszedem-összerakom újra varázslat működött, vagy a házhűtő vezetéke csinált rövidzárlatot.
-
-
Norby86
őstag
válasz
ricsi99 #41058 üzenetére
Ez a HDMI kábel csak 1.8 méteres, a DVI picit hosszabb, de azóta sem jelentkezett ez a probléma. Minden esetre januárig garanciális a videokártya, addig szerzek egy másik HDMI kábelt amivel kipróbálom és ha az segít megoldani a problémát akkor veszek egy minőségit. Minőségi HDMI kábelből amúgy mit javasoltok? Ami nagyon jó árnyékolással bír.
-
hnorbert234
újonc
válasz
ricsi99 #41059 üzenetére
Azóta már vettem egy ps/2-es egeret és azt érzékeli.Ha hdd-ről bootol és a windows betöltése után fogad a kékhalál ezzel az üzenettel,és pár alkalom után kiírja,hogy megpróbálja helyreállítani magát.De amikor újraszeretném telepíteni akkor nem talál valamifél illesztőprogramot (Hiányzik egy adathordozóhoz szükséges illesztőprogram. Ez lehet például egy DVD-meghajtó, USB-eszköz vagy merevlemez illesztője. Ha ez megvan egy cd-n, vagy DVD-n vagy USB-meghajtón, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa a meghajtót) ezt win10-es telepítőnél csinálja.Próbáltam xp-vel is de kékhalál fogadott arra hivatkozva,hogy régi a biosom.Gondolom túlságosan új az xp-nek a gép.Ha csinálnék egy másik telepítőt barátomnál akkor azzal működhetne?
-
lanszelot
addikt
válasz
ricsi99 #41033 üzenetére
Megnéztem Nabukin írását és az teljesen más.
Nekem szó nélkül mindig indul.
Csak és kizárólag akkor nem indul, ha teljesen áramtalanítom.Valaki írta az alaplapon lévő kondenzátor hibát valószínűleg az lesz a gond. Teljesen kisül az áramtalanításnál, és nem tölt fel. Viszont ha nincs benne semmi, nem kell akkora áram és annyi elég amit feltölt. Viszont mikor elindul, akkor már teljesen feltölt a kondi és utána képes lesz a teljes gépet elindítani.
De ez csak elmélet, mert nincs röntgen szememA gond az, hogy új alaplaphoz új Win10 is vennem kell. Annyit meg nem nagyon ér már ez a gép. Ha már win10 et kell vennem akkor új gépbe, ami megint 8-10 évig jó lesz. De az meg egy vagyon.
-
lanszelot
addikt
válasz
ricsi99 #41031 üzenetére
Nincs hiba üzenet.
Nem indul. Nem bios lesz, mert addig el se jut hamarabb leáll, mint bármi elindulhatna. /ott a video a régi hozzászólásomban/Ugy tudtam elinditani hogy mindent ami aramot vesz fel kiszedtem. Csupaszon az alaplapot /se memo , se vga, se semmi/ inditottam, elindult. Majd vissza pakoltam mindent úgy hogy csak kikapcsoltam, de nem húztam ki. Így már megint megy.
-
lanszelot
addikt
-
looser
addikt
válasz
ricsi99 #41016 üzenetére
Hát ezt az elem ki-be dolgot kipróbáltam és elindult a gép... Minden gyárira (nem volt tuning egyébként sem), aztán visszaállítgattam amit kell (alaplapi hang, soros, párhuzamos tiltva, ahci engedélyezve, raid tiltva stb.) és most működik. Akkor jó eséllyel szükségem lesz egy új CR2032-re és minden megy tovább?
-
Norby86
őstag
válasz
ricsi99 #40974 üzenetére
Helló!
Még nem volt időm a földeléshez a kábelt beszerezni, itthon meg semmilyen kábelem nincs. Az ünnep után foglalkozom vele és majd leírom hogy mi a helyzet. Mostani állapot szerint továbbra is random időnként jelentkező problémáról van szó, nem állandó, van hogy napokig jó, aztán megint rossz. Na majd kiderül a földelés után.
-
lanszelot
addikt
válasz
ricsi99 #40989 üzenetére
Kiszedtem, szétszedtem, de egy kontakt problémát nem lehet látni.
A vga foglalat osszes lábát átnéztem az alaplapon hátha az egyik felakadt, memoria detto.
De nem láttam.
Memóriát nem piszkaltam, csak a táp dugót és a vga 8pin, plusz a vga kártyát.
Tehat az tuti mostmár hogy vagy vga vagy alaplap.
Ha, ha, ha volna egy vga kartyam le is tudnám ellenőrizni, de nincs. Ezert meg nem veszek, mert alaplap is lehet.
Már a táp így is felesleges kiadás volt. -
Blazin
csendes tag
válasz
ricsi99 #40980 üzenetére
Csak most olvastam a hozzászólásodat - de én eddig nem az erőforrás-figyelőben néztem, hanem a Feladatkezelőben.
Az erőforrás-figyelőben nálam így szerepel:
Összesen 8127
Telepítve 8192A különbség az általad linkelt grafikonhoz képest, hogy a hardverek számára 65 MB van fenntartva.
Összeadtam az öt számot (Hardver/Használatban/Módosított/Készenléti/Szabad) és 8192 jön ki.
-
printy
újonc
válasz
ricsi99 #40981 üzenetére
Köszönöm a választ. Kipróbáltam, a tápegység működik önmagában kézi indítással, az alaplap csatlakoztatása után viszont semmi nyoma, hogy az alaplap kapna áramot, se led, se venti, semmi. Próbáltam az alaplapot kézileg a pwr_sw zárásával, 0 reakció. Innentől nekem elég gyanús, hogy az alaplappal van valami gond.
-
Blazin
csendes tag
válasz
ricsi99 #40977 üzenetére
Először is, köszönöm a segítő szándékot! Sajnos nincs itthon a Pendrive-om és nincs másik, ha visszakaptam, megpróbálom.
Most ugyanaz van, mint múltkor: kipattintottam az egységeket, majd vissza és megszűnt a hibajelenség.
Ami feltűnt viszont: Feladatkezelőben összes fizikai memóriának 8127-et listáz, pedig elvileg 8192-nek kellene lennie, nem? Mennyire pontos ez? Van ennek jelentősége? Típusra, kinézetre egyforma modulok vannak benne, bár két külön alkalommal vásároltam. Sajnos nem figyeltem meg, hogy mindig ennyit listázott -e.
-
Blazin
csendes tag
válasz
ricsi99 #40971 üzenetére
Jogos...
i5 4570S, ASUS H81M-A alaplap, 8 GB Kingston memória (2x4-es bontásban), Chieftec GPS 650-es táp, Asus DUAL GTX 1060-as videokártya, Win 7 alapú rendszerrel
Nem mai darab, nagyrészt 5-6 éves alkatrészekből áll, szóval eléggé megérett a cserére, a videokártya kivételével...
-
lanszelot
addikt
válasz
ricsi99 #40963 üzenetére
Nem indul el egyáltalán. Csak megpördül a venti, és azonnal leáll, hiaba veszek kimindent.
Bar vga t nem vettem meg ki anelkul inditani de annak sok ertelme nem is volna mert vga nelkul nem indul el a gép.
Sipolas lenne, mert amikor elindult akkor csippant hogy minden ok. El is indult a windows.
Tehat ez kiszűri hogy nem kell resetelni semmit, és hogy nem rossz semmi, csak kontakt hiba van, csak azt nem tudom hol. -
lanszelot
addikt
válasz
ricsi99 #40960 üzenetére
Nem szedtem szét, csak a memoriat szedtem ki mert vettem bele ujat, esmegneztem mi van benne most hogy ugyanolyat vegyek.
/Még nem jött meg, nem az a baja/
De irtam, hogy az elobb ujra indult, vissza raktam a masodik memoriat és most mar megint nem indul./4gb az volt benne a 8gb mellett, ezert vettem meg egy 8ast/
Kivettem, betettem memokat, vga t, de nem.nem tudom hol lehet a kontakt hiba.
Csak az alaplap, vga okozhat ilyen nem indulást, minden másnal porog a venti es sipol./ha jól tudom/
Alaplapon megneztem vga, memoria pineket egyik se sll el, hogy ne erintkezne. -
SkiDev
őstag
válasz
ricsi99 #40924 üzenetére
Nos, lefuttattam a 4 GB-os Kingmax-on és a KIT egyik párján a memtestet 0 hibával. Viszont szemet szúrt egy másik válaszod, mivel bedugtam az első slotba a RAM-ot, elindult majdnem a Memtest a 2 GB-os modullal, de a gép erre leállt és folyamatosan újraindult (ugye azt írtad valakinek, hogy nem kéne ilyet csinálnia). Így a 2,4 slotba beraktam a KIT-tet, a harmadikba a 4 GB RAM-ot, tegnap-tegnapelőtt játszottam, de nem futottam a kidobálós hibába. Előfordulhat, hogy nem százas az 1-es slot? Ilyen lehetséges, hogy megy a gép, de folyton kidobál mindenből, illetve 7.9 GB-nak írja a feladatkezelő is, mégis rossz?
-
MyWayBack
csendes tag
válasz
ricsi99 #40935 üzenetére
Köszi a választ, az a sok hely egyébként ez, meg a gyakori, de ott 2 választ kaptam, amit sajnos nem tudtam használni, ott is leírtam,hogy cserélhető a kábel a fejhallgatónál, próbáltam már 3 kábellel is, illetve audio kábellel, a recsegés csak egy dolog, de számos problémája van.
-
Zolás
addikt
válasz
ricsi99 #40939 üzenetére
Frissíteni lehet proci nélkül is, csak tápot kell neki adni. Van rajta 3 led, ha proci, vga, vagy ram problémája lenne. Első alkalommal írta a proci hibát, de az az én hibám volt, nem dugtam be a tápkábelt rendesen.
Ventik forognak, minden jónak tűnik, de bios post képernyő nem jön. -
SkiDev
őstag
válasz
ricsi99 #40924 üzenetére
Igazság szerint még semmit, mert nem számítottam rá, hogy hardveres gond is lehet, hiszen az SSD előtt minden flottul ment. Letöltöttem, már az 1x4-esen megy a tesztelés, meglátjuk. Mondjuk sajnos azzal nem vagyok tisztában, hogy a 2x2 GB Corsair Kitet egyben lehet futtatni vagy ott is külön kell a modulokat?
-
Norby86
őstag
válasz
ricsi99 #40926 üzenetére
Áhh, tápot nem veszek, az pénz kidobás lenne úgy érzem. Mert ha nem az a gond akkor bukok rajta.
HDMI kábel cserét kipróbálom, aztán meglátom. A földelés itt is pont ugyan olyan mint amit írtál hogy albérletbe laktál. Itt is szikrázik amikor hozzáérek, csak a fürdőbe van földelés és szintén albérlet. Szóval nem tudom onnan kivezetni a kábelt, meg nem is szívesen terhelném le azt az ágat, elég oda a mosógép.
Radiátorra fogom akkor kábellel rákötni csak veszek villanykábelt. A TV rákötése macerásabb lesz, a földelést nem tudom honnan válasszam le, műanyag burkolatú a TV. A számítógépnél egyszerű a dolgom ott csak a gépházra rácsavarozom a kábelsarut és kész.
Mindegy, ezeket kipróbálom aztán meglátjuk.
-
Norby86
őstag
válasz
ricsi99 #40922 üzenetére
Van egy műszerész ismerősöm, tőle tudom hogy a tápok általában akkor mennek tönkre inkább nagy eséllyel amikor a kondenzátor felpúposodik. Ez egy 3-4 éves 85+ hatásfokú FSP táp. Bár a drága tápok is mehetnek tönkre, de gondolom az nem produkál ilyen jelenséget.
Itt panelbe egyedül a fürdőszobába van földelés, máshova nincs kivezetve. A TV dugója is sima villás, nem három pólusú földelt, a HDMI kábelt még nem cseréltem le, nincs itthon másik, de esetleg erre beruházok és megnézem akkor másikkal.
VGA driver passz, ilyen opciót nem találtam amivel erőltetni lehetne a folyamatos képátvitelt anélkül is hogy rá lenne kötve a tv a HDMI kimenetre. Radeon drivert használok, általában abból is a legújabbat. Azért írom hogy általában mert ezt is már próbálgattam hogy többféle verziót kipróbálok, de nem lett jobb. Az esetek 98%-ban a lámpa kapcsolgatásnál problémázik igen, a maradék 2% az eloszlik, mert egyszer már okozta a hűtő is amikor le vagy fel kapcsolt de okozta már villámlás is ami nem is errefelé csapott be, mégis a légköri elektromos kisülés valamiért rázavart. Arra gyanakszom ez valamiféle zavar amúgy, csak nem tudom mi szedi össze. Létezhet hogy a HDMI kábel? -
Norby86
őstag
válasz
ricsi99 #40917 üzenetére
A TV tápja be van építve a TV készülékbe, passzolom a kérdésed, de utána járok.
Amit próbáltam hogy másik konnektorba átdugtam a szobámba, de ugyan azt produkálta. Bár a szobám gondolom közös elosztási ágra van kapcsolva a biztosítékoknál, megpróbálom anyámtól átvezetni az áramot a másik szobából és megnézem úgy is, mert azt még nem próbáltam.
Itt alu vezetékek vannak a falva, panel lakás, de a kapcsolószekrény vagy minek nevezzem ami a falon van az 4 éves, újnak mondható, bírja az ampereket. Más kérdés hogy az alu vezeték mit bír. De a fürdőszobai ágra konkrétan csak a mosógép van kötve, meg a villany, a mosógép pedig nem megy midig amikor a hiba jelentkezik.Firefoxra egy rendes linuxot kipróbálok lehet, bár mivel ez kétszer jelentkezett nehéz utánajárni, lehet ez tényleg rendszerhiba és az új win 10 okozza mert egy f..o..s. Minden esetre akkor videókártya és memória kilőve? A táp mennyire lehet hibás ha az? Vagy arra sem jellemző ez a hiba? Igazából a számítógép vígan megy csak a kép megy el.
-
Baggio04
aktív tag
válasz
ricsi99 #40906 üzenetére
Megcsináltam, egyik ram hibás is, le is állt magától a memtest egy idő után.
test
Egyesével kezdem ez után, az első amit próbáltam egyből a hibás lett, kevesebb mint egy perc alatt már 300 hiba felé járt, ezt meg is szakítottam és cseréltem a másikra. Az most fut 7 perce, eddig hiba nélkül.
Ennek is elég lesz fél óra, ahogy írtad? -
Baggio04
aktív tag
válasz
ricsi99 #40900 üzenetére
Szia!
A driverek közül a minimal setup-os drivert teszi fel rendesen. A "normál" drivert ami 300-400mb azt nem.
Ezt a memtest-et még soha nem használtam.
Melyiket mentsem le? illetve csak simán másoljam rá egy flash-re?
Utána pedig boot opciónál meg ezt kiválasztani első eszköznek? -
frelife
aktív tag
-
frelife
aktív tag
válasz
ricsi99 #40869 üzenetére
Ma melozom, holnap tudom ezt letesztelni..
És 8gen,támogatja a cpumat. Főleg mivel ez miatt jött ki az x570 a 3gen ryzen miatt. Se bios se semmilyen frissités nem kell, ősszerakod és megy.. Mennie kéneHolnap kiprobálom, de ha nem inditja el a cpu hűtőt akkor gondolom alaplap hiba lehet.
14 napom van elálni a vásátlástol. Ugyhogy elvileg ki 8s tudom cseréltetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest