Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz
#76055552 #71848 üzenetére
Érdekes ez a Telekomos eset is. Valakinél okés, valakinél nem.
Nem tudom hogy össze függhet-e a Vodás dologgal, itt legalább látszik az hogy minden feltöltőkártyás vodás eSIM-et érint, míg az előfizetésest nem, de Telekomnál nem látszik olyan konkrét dolog ami biztosan előidézi.Ja nem tudom említettem-e:
Még érdekesebb, hogy voda esetén roamingban megszűnik a probléma, majd a honos hálózaton újra előjön -
zelikocc
senior tag
válasz
MadMancs #71846 üzenetére
Van Yettel eSIM-em is és azzal nem csinálja ezeket. De raktam be táblázatot itt korábban, hogy milyen kombinációkban próbáltam ki.
Érdekes módon többen írták, hogy Telekom eSIM esetében hasonlót tapasztaltak, de azt sajnos nem tudom kipróbálni, hogy ugyanezek a szolgáltatások a rosszak-e, mert azom nincs. -
MadMancs
veterán
válasz
zelikocc #71840 üzenetére
Kíváncsi lennék egy Telekom/Yettel eSIM el előjönne e a hiba.
Lehetséges hogy Voda és iOS között van valami inkompatibilitás. Ami érdekes mert ugye sim az sim. Nem szabadna gondot okozni.
Mindenesetre én nem csak vodának hanem apple felé is jelezném. Valószínűsíthető hogy ez kettőjüknek kell helyrehozni.
Egyébként most kapcsolok. Hugomnak Voda postpaid eSIM van, mellette Yettel fizikai adatsim. Pár hete elkezdett panaszkodni (~3 hónapja használja ezt a párost) hogy Yettel ha van is 4G akkor csigalassu, timeout, stb. bárhol az országban (kamionozik párja sokat mennek), vagy csak E. Roamingban fixen E. iPhone 11.
-
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #71843 üzenetére
Igen kipróbáltam utána ahogy írtad, de sajnos nem hozott változást.
@gmail.com:
Megnézetem, ki van kapcsolva a privát átlátszó. Kipróbáltam bekapcsolva is, de változatlan.
Most kikapcsoltam az “IP cím követés korlátozása” funkciót is, de ezzel sem változott.Egyébként most az kezd körvonalazódni, hogy az előfizetéses postpaid Vodafone eSIM-eket nem érinti, a feltöltőkártyás prepaid eSIM-eket pedig igen, de még további visszajelzéseket gyűjtök különböző csatornákon.
-
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #71841 üzenetére
Azt majd meglátjuk.
Ha nagyon sok előfizetőt érint, akkor legalább annyira foglalkozhatnak vele, hogy felveszik a kapcsolatot az Apple-lel, ha tényleg nem tud vele mit csinálni a voda.
Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy mindenkit érint aki Voda eSIM-et használ és mellette valami fizikait is. -
zelikocc
senior tag
válasz
MadMancs #71838 üzenetére
Tudom hogy Samsungon nincs probléma ezzel, már többen is jelezték.
Ha iOS bug akkor miért csak is kizárólag a magyar Vodafone eSIM-je okoz ilyet?
Roamingban egyébként eltűnik a problémahonos hálózaton újra előjön.
iOS verziótól is független.
Egyelőre gyűjtöm az információt és megerősítéseket, aztán panaszként jelzem a vodához. -
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #71836 üzenetére
Beírtam az apn-hez hogy standardnet, de így nincs semmilyen internet. Ez a standardnet mi amúgy?
Alapértelmezésként internet.vodafone.net az apn-em."Innentől kezdve nem a vodánál érdeklődnék."
De akkor hol? Ha megnézed a táblázatot, teljesen mindegy hogy milyen szolgáltató fizikai kártyája van mellette, egyiken sem működik, csak ha kikapcsolom a Voda eSIM-et. Ugyanúgy nem működik az eSIM-es interneten sem, de csak akkor ha van mellette valami fizikai (ami akár szintén voda is lehet) -
4Grider
nagyúr
válasz
zelikocc #71835 üzenetére
Kipróbáltad a standardnet apn-el is, vagy csak az internet apn-t használod? Az külön érdekes, hogy másik szolgáltató mobilnetjét használva is előjön a jelenség. Innentől kezdve nem a vodánál érdeklődnék. Főleg úgy nem, hogy Samsungon meg nincs ilyen jellegű gondom a voda esimmel.
-
zelikocc
senior tag
válasz
zelikocc #71834 üzenetére
Sorry már nem engedte szerkeszteni:
Az egyik iPhone XS iOS 15.6.1 a másik iOS 16 public beta, de már év eleje óta ezt csinálják amióta voda eSIM van a telefonokban. Szóval a szoftveres hiba részét kevésbé tartom valószínűnek. Az látszik inkább, hogy kifejezetten csak a Voda eSIM a hiba forrása.
-
zelikocc
senior tag
válasz
zelikocc #71822 üzenetére
Van itt olyan aki iPhone-ban használ Vodafone eSIM mellett bármilyen másik (akár szintén vodás) fizikai SIM kártyát?
Ha igen, akkor tapasztal-e hibát pl. a FB Messenger hanghívással mobilneten?Végigteszteltem többféle kombinációban többféle SIM kártyát, ugyanis belefutottam egy olyan problémába, hogy pl. a FB Messenger hang és videó hívás nem működik akkor, ha Voda eSIM mellett van bármilyen fizikai SIM (Két iPhone XS, két vodás feltöltős eSIM, mindkettővel ez a helyzet).
Teljesen mindegy hogy melyik SIM kártyának aktív az internetkapcsolata, ha Voda az eSIM és van mellette fizikai SIM, akkor nem működnek bizonyos szolgáltatások (amit észrevettem: FB Messenger hang és videó, AlfredCamera live stream élő kép, de más álatalános dolgok gond nélkül mennek mint pl. a böngészés, YouTube videók és live, stb... érdekes módon a Viber, Whatsapp, FaceTime viszont mennek). De ha csak egyedül van benne Voda eSIM (fizikai nélkül), akkor minden OK.Nem magával a készülék eSIM-mel van szoftveres probléma, mert érdekes módon Yettel eSIM-mel minden kombinációban jól működik, nem jön elő a hiba.
A tesztről csináltam egy táblázatot, hogy dokumentáljam:
A hibát legegyszerűbben a FB Messenger hanghívással lehet előhozni: hívás indításnál csak pittyeg mint amikor nem tud kapcsolódni. A másik oldalon kicsörög, de hiába veszik fel, csak pittyeg tovább. Ugyanez akkor is, ha beérkező Messenger hívás van.Mielőtt panaszt teszek a Vodánál, szeretném tudni, hogy más iPhone-okon is elő jön-e ez a probléma ha Vodafone eSIM mellett van valamilyen fizikai SIM. Illetve hogy másnál feltöltős vagy előfizetéses kártyával van az eSIM.
-
RAZR_v3
tag
Egy újabb rossz hír a vodafonos feltöltőkártyásoknak azután, hogy idén júniustól a Tuti+ csomagban maradó ügyfelek SMS és percdíját 19 Ft-ról 25 Ft-ra emelték. Most a mobil lottó szolgáltatástól kell elbúcsúznia az összes vodafonos feltöltőkártyás ügyfélnek. Egy lehetőséggel kevesebb a felhalmozódott, már feleslegessé vált egyenleg lenullázására.
-
yanna
addikt
Az app csak velem szórakozik, vagy mással is...? Hónapokig nem léptetett ki, most kéri a bejelentkezést, de nem enged be.
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Két darab Vodafone tuti 100 feltöltőkártyás díjcsomagom van havonta 100 MB internettel.
Normális, hogy nem megy a VoIP (pl. FB Messenger hívás) illetve bizonyos szolgáltatások (élő stream - otthoni kamera képe), vagy írjak panaszt?Igazából kicsit komplexebb a probléma, mert az elsődleges kártyámmal netezek (más szolgáltató) és valamilyen hiba miatt azon sem megy semmi ilyen szolgáltatás, csak ha kikapcsolom a voda eSIM-et (vagy kiveszem a sim kártyát) akkor azonnal megjavul. De ha a voda megy mellette akkor semmi ilyesmi nem működik.
Nem is értem hogy lehet ilyen, hiszen a másik szolgáltatóról megy az internet… de két iPhone Xs ugyanezt produkálja (Digi fizikai, Voda eSIM)
Ha Yettel eSIM-et teszek a Digi mellé akkor nincs semmi ilyen probléma.
Ha csak a vodára állítom a netet akkor szintén nem mennek ezek a szolgáltatások. -
simpley
őstag
válasz
HoaryFox #71815 üzenetére
Nekem épp az a tapasztalatom, hogy amerre járok mindenhol tudok telefonálni, holott a magentás mobil immáron edge-re vált vissza.. (pl M0-s autópálya Budapest-Tata-Győr) útvonal.. Ameddig meg így marad nem váltok. Nem tudom neked mi volt az indok (amúgy nem hiszem hogy közöm lenne hozzá, ha akarod elmondod) de alapvetően már mindenben is benne van az állam keze.
-
Marcsello31
őstag
Nekem mind1, csak lenne már a vodánál egy megfizethető korlátlan mobilnet csomag. Hiába létezik olcsóbb megoldás a másik kettőnél, nincs térerőm.
-
törölt tag
válasz
4Grider #71808 üzenetére
Többen mondták, hogy a vodát eladják. Akkor is micsoda "konteós" megbélyegzések voltak....
És mi lett? Ja...az alusipkás laposföldhívőknek lett igaza.Amúgy egyik kedvenc frázisom: nincs valami összeesküvés elméleted kölcsön? Az enyém már mind valóra vált
Szerk: amúgy a legnagyobb konteós talán te vagy [link] , és mit ad isten, igazad volt...
-
Bl.Gyo.
őstag
Egy kérdés... Feltöltő karihoz a 3x5GB adat lejárta után újból meg tudom rendelni, vagy már nem lesz nekem elérhető ez az adat opció?
-
simpley
őstag
válasz
#45580032 #71801 üzenetére
köszi a pontosítást.
arra viszont valahogy mernék fogadni, hogy azért ennyi az ár mert több évre megveszik a licencet is (a DIGI-re is) erre valahogy jelen állás szerint mernék fogadni. Alsó hangon 10 évet mondanék.
Persze lehet, hogy a jövő évben valóban megtörténik a brandváltás mindkét cég esetében, ekkor meg a legvalószínűbb a "One" brand behozatala itthon is. -
sifarr
senior tag
válasz
Renwick #71781 üzenetére
Ha az új tulaj irányítása alatt a cég elviszi a teljes kormányzati flottát magához (márpedig el fogja),
Ez így van!
A menetrend a következő:
1. Döntés születik a Telekom és a Yettel közös 800-as frekihasználatáról szóló ügyben. Megállapítják, hogy ez súlyosan piac- és versenyellenes. Ítélet bírság, valamint kötelezik a 2 céget, hogy 2-3 hónap alatt szüntessék meg az anomáliát (váljanak szét).
2. Hirtelen a hatóság felismeri, hogy a Telekon kormányzati csomagjai szintén piac- és versenyellenesek, a cég megtévesztette a kiírót. Ok: a csomagok (teljes) ára még a telekomadó mértékét sem érik el, nem beszélve az ÁFA-ról, egyéb tényleges költségekről. Tehát céges szinten ráfizetésesek, keresztfinanszírozottak a magán és a többi céges előfizetések díjából. (Ez ráadásul igaz is.) Súlyosbítja a Telekom bűnét, hogy tudta, korábban a Vodát hasonló okokból kizárták, amikor önköltség alatti ajánlatott tett. Tehát jön a szertődésbontás némi türelmi idővel, amíg az új tender lebonyolódik.
3. Új tender. Telekom kizárva a korábbi bűnei miatt (1-es és 2-es pont). Yettel kizárva az 1-es pont miatt. Marad 1 pályázó. Az természetesen a 2-es pontra tekintettel lesz, ezért a korábban nyert ajánlathoz képest 5-7-szeres árral indul - és nyer.
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest