- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vamp
senior tag
Renault Clubbos Dávid intézett a padlásról egy membránt, holnap, ha megérkezik a királyi postával, már gurulok is vele a szerelőhöz, állítólag 2 órás meló. Jaj, de ha nem stimmel, akasztom magam. A mátrába kell mennem a hétvégén, rásegítő nélkül életveszélyes az antócska.
Téligumit mit ajánl a jónép? Max 15K-m van/felni. Lesz itt még alapjárati mocicsere is szerintem, olyan az alapjárat, mint a bivalyfos. Vagy fhp jeladó, v vmelyik szíj, vagy a moci. Holnap kiderül. Futómívek felől érdekes hangok jönnek, meg is padozzuk a kicsikét lassan, mert olyan gördülési zaj van, ami már komolyan zavaró.
Kerékagy-csapágy produkálhat nem morgó, hanem ilyen búgó, magasabb hangot?
-
tkazmer
addikt
nem, nem lesz cserekocsi, 3 napot ki lehet bírni nélküle, ennél jóval többre tippeltem a javítási időt (a múltkor a volvo ivanics egy baleset után több, mint 2 hónapot ült az autón) az alkatrészeket elvileg már megrendelték, ha minden jön időben, akkor lesz meg a jövő hét első felében.
-
tkazmer
addikt
na ma megvolt a kárfelmérés, a szervízben úgy kb. 420-ra tippelték a végét, tehát a 400ezres tipped remek volt
folyamatosan azt ígérik, hogy még karácsony előtt meglesz, elvileg jövő hét hétfőn kell vinni és szerdára kész, hát majd meglátjuk....jó lenne azért, ha meglenne, a másik autó csak 5 személyes.. -
FRENK1988
veterán
Aham.
Gyári: Általános:
elf 10W40 olaj 5 liter: 14.625.- shell 10W40 olj 5 liter: 8.550.-
olajszűrő: 3.775.- 1.000.-
levegőszűrő: 5.225.- 2.340.-
utastér(pollen)szűrő: 8.480.- 4.820.-
olajleeresztő csavar alátét: 565.- 565.-
karbantartás munkadíj: 8.750.- 8.750.-.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
karbantartás össz költség:41.420.- 26.025.-A jobbikat válaztottam. Pluszba megcsinálták az ülést (be volt a sinbe szorulva egy toll de nem tudtam kibányászni
). Meg kitakarították a hátsó lámpába került lepkéket és port.
2 1/2 óra alatt megcsinálták. Ajánlom mindenkinek. Segítőkészek és kedvesek -
Vamp
senior tag
Gyári Renault DC 577-es fejet, meg a Jóisten tudja milyen hangfalakat lecserélem valami normális Clerionra. A kódot képtelen vagyok kiszedni a netes szakikból, ma este kiszerelem a rádiót, és a gyártási szám alapján kibogarásztatom velük, mert a matricás jelzések nem elegendők, rossz kódokat kapok.
Jelenleg azt se tudom, mi megy bele, 3 csati van a hátulján, asszem 2*2, és két darab 3*5-ös műanyagtűs csati.
-
Vamp
senior tag
Olajcsere, fékolajcsere, stb nálam szigorúan be lesz tartva, mindenből a legjobbat kapja a verda, a mostani javításnál is korrekt olajat kapott. A váltóolajat most cseréltettem ma, fekete volt, mint a szén, és jót röhögtünk a szerelővel, mert a kézikönyvben (ami tájékoztató jellegű, laikusoknak) az van, h sose kell lecserélni. Nyilván 5-10 évre szánták az autót, mindenesetre kétlem, hogy idáig bárki lecserélte.
Tavasszal motormosást csinálunk belülről, mert ami rozsda kifolyt a motorból a "hűtővízzel" együtt, azt lassan méhtelepre vihetném.
Van aknánk, a zsiguliszelep meg ebbe is belemegy, miért ne szerelnék (
).
Van amúgy kézikönyvem, csak nincs torx csavarkészletem. Azért egy hificserét megejtek majd itthon.
Köszi a jótanácsokat, lesz itt még 1000 kérdésem a jövőben.
-
tkazmer
addikt
tulajdonképpen cseréljék csak a fél elejét, nem gond az, legalább új lesz minden
amíg fizet a biztosító, dolgozzanak csak rajta...
meg aztán amilyenek itt a solymári renaultsok, simán kicserélik a hűtőt is, mert esetleg hozzáért a bordákhoz az a vas meg valami műanyag is kicsit fölötte.
a motorháztető úgy néz ki, hogy nem sérült, pont alatta történtek a bajok. bár igazából biztosat nem mondanék, egyrészt mert valami akad (nem lehet rendesen lezárni a motorháztetőt és az autó sem bezárható, mert zavarja a riasztót a nem jól bezárt motorháztető), másrészt mert pl. a volvonál a legkisebb karcolás után is cserélik az egész motorháztetőt - 100k körüli összeget számlázva ezzel a biztosítónak
ja, meg majd kell rá egy új rendszámtábla is, a mostani olyan lett, hogy modellezni lehetne rajta valamelyik hegységünket alulról...
a Q5-ös fickó meg nagyon rosszul járt, elsőre észre sem vette, hogy valami baja lett az autójának (nem is látszott), csak én vettem észre most az espaceon törött piros lámpa darabokat - és a kárbejelentő lap tanúsága szerint a fickó nem kötött magának casco-t -
Vamp
senior tag
Fülhallgató, és nem merültem ki, van még 1 db
.
Címet kérek priviben, hehe
.
Előző tulaj jó barátom, nem fogok én perelni, 80-ért vettem végülis a 14 éves autót, és hozzáteszem, az ember tökéletesen analfabéta a kocsikhoz, ilyenek miatt nem leszek fillérb*szó. El fogom mindenesetre mondani neki, mi volt a helyzet a megkímélt, nem hajtott kocsijával. Tény, hogy belülről és kívülről patent állapotban van, csak sajnos az érrendszere, és a szervei betegeskék. Még jó, hogy a szíve dobog.
Itt valahol a 2-3 tulaj környékén lehettek a gondok, szerintem falábbal gyilkolászták a verdát, ez a kuplungból látszott. Én az 5. tulaj vagyok. Az előző csak ott b*szta el, hogy egy olajcserét, egy hűtővízcserét nem csináltatott a verdán a másfél év, és 12000 km alatt. Áldom az eget, hogy minimálisan sem hajtotta.
Ha 5 milliós, újszerű kocsiról lenne szó, szólnék pár nógrádi legénynek, de így különösebben nem bánt a dolog, legalább tudom, mi új a verdán. Mivel hosszú távra gondolom magamnak, korrektül karban fogom tartani. Meg megtanulom szerelni is, a következő kocsihoz csak jól jön majd.
Nah minek írok ennyit.
-
Vamp
senior tag
Rálógott a féktárcsára. Most felújította az ember, így csak egy 5ös volt. Viszont a rásegítés elment a féknél, szopóág van, fékmembrán csere lesz szerintem. Ez így életveszélyes, mert adagolhatatlan a fékerő, blokkolás meg laza fékezés között 1-2 mm a különbség. Még valami, valamelyik gumi erőteljesen búg, nem, nem kerékcsapágy, ez gördülési zaj. Lesz felni meg gumicsere lassan, mert megöl az ideg. Az olajszűrőt bele kell majd csiszolni a helyére, mert ereszt a tömítés. Elég rendesen ráadásul.
Az már csak hab a szaron, hogy itt kérem "műszakin simán átmegy" verdát vettem, erre a fél vezérlést, meg sokmindent ki kellett cserélni egyáltalán ahhoz, hogy ki merjek vele menni az útra. Mostmár ráköltök még egy 100-ast, és patentül rendbehozom, de hogy az előző tulaj mehet pereskedni a vételára másik feléért, az szent.
Kimerítő volt a válaszom a féknyeregkérdésre?
-
tkazmer
addikt
hát akkor félő, hogy csereautó nem lesz ingyé'
köszi az infót!
házilag nem állnék neki barkácsolni, egyrészt azért, mert megcsinálja a szervíz az árát meg kifizeti a biztosító, másrészt meg mert automatikus magasságállítású xenonról van szó
harmadrészt meg nem nagyon értek az autószereléshez
-
tkazmer
addikt
-
FRENK1988
veterán
De azért borsos árat kell fizetni, ami már nem ér meg annyit mint egy chiptuning(100K)+airride futómű(80k)+akármire(50k). És így még fél milla sincs. Nézz meg egy sima Megane II Sport vagy "csak" GT-t annak az ára mennyire magas egy mezei típushoz képest. Oké ott a feeling, hogy gyári turingos a gépem, de akkor inkább magam csinálom és büszke vagyok. hogy nekem sikerül megcsinálni. Igaz akkor meg a zsernyákoktól kell félni
-
tibi666
senior tag
ezek a tuningboxok lényegesen kevesebb paramétert tudnak állítani, jellemzően egy szenzor értékét hazudják el, és ehhez igazodik az ecu. míg chiptuningnál rengeteg dolgon tudnak változtatni. én ilyen egyenszart tuti nem raknék a kocsiba. ha már megcsináltatom, akkor legyen normális, minőségi.
mint ahogy most is az. még ausztriában írták a programomat úgy 7 éve. 170-ről, 200 lóerősre.
valószínűleg ugyanoda fogom vinni a lagunát is. -
ABE
őstag
Igen, de 100e km alatt simán tönkre lehet vágni egy autót, és pár 10e km alatt is jól meg lehet gyepálni. Így nézve egy kevesett futott autónál is bele lehet futni elhanyagolt darabba. És azt, hogy rendbentartották-e az autót, leginkább egy alapos átvizsgálással, szakember bevonásával lehet megállapítani. Sőt, kell is, futásteljesítménytől függetlenül. Ezt sokan nem teszik meg, mert elcsábítja őket a csillogó autó.
Természetesen van logika és összefüggés abban is, hogy a kevesebbet futott autó jobb állapotú kellene legyen. De ugye ez nem minden esetben igaz, hogy a kisebb futásteljesítményű autó a jobb vétel. Ha a vásárlók nagyobb figyelmet fordítanának az átvizsgálásra vétel előtt, és tudomásul vennék a realitásokat, akkor nem ilyen torz kép lenne a használtautó piacon.
Egyik ismerősöm egy rendszeresen karbantartott Clio 2-est cserélt le nemrégiben, bevallotta a 200e km-es futásteljesítményt, és a kutyát se érdekelte az autó. Persze, mert ha ugyanannyiért papíron jobb autót kínálnak (aminek vissza van pörgetve az órája), nyilván nem az ő autóját nézik meg. Na mindegy is, kár ezen morgolódnom, óvatlan vásárlók mindig lesznek, meg lehúzós eladók is.
-
gessztenye
csendes tag
-
gessztenye
csendes tag
Nagynyomású szivattyú dci rönóknál szépen felújítható, Maglódon foglalkozik vele egy cég. Nagyságrendben 200e Ft az egész üzemanyagrendszer felújítása. (4 db porlasztó, szivattyú, csövek takarítása ultrahanggal, üzemanyagrendszer takarítás tanktól motorig cakk-pakk, üzemanyagszűrő) Nem kell félni a dieseltől, csak meg kell találni a megfelelő szervizt hozzá. Meg be kell tartani a turbó rigolyáit.. felmelegít, lehűt, stb.. Sok ismerős van már bőven 300e felett ilyen dci-vel, különösebb gond nélkül.
A 4,5 l-es átlagfogyi meg csak-csak összehoz egy-egy "porlasztóra való" üzemanyagot.. :-)
-
AMD Power
titán
Ebben sajnos van valami. Azért az is furcsa ,hogy ezek a új dieselek lehet ,hogy halkabbak és jobban mennek mint a régiek , de jó példának ott van bátyám 1.9TD (1994) Toldeoja. Több mint 400000km van benne. Motorikusan semmi baja sincsen. Egy újabb diesellel sajnos az életben nem fogsz menni ennyi km.
Engem mostanában a kollégáim egyre többet megszólnak az autó miatt. De jól megy neked bla bla...
-
AMD Power
titán
Azt írta ,hogy fel lehet újítani ezeket a rendszereket pár 10K-ból. Szerintem érdemes úgy venni a kocsit illetve számolgatni a költségeket ,hogy a vásárlás után csináltatni rajta egy ilyen felújítást. És ha mondjuk 50-60000km már "fixen" jó tőle az autó már akkor megérte.
-
ABE
őstag
-
mynames
senior tag
má' bocs de autószerelő vagy? ha mondok x ft-ot akkor biztos h tudsz rá vmi királyságot mondani...de még ha pl. a vecsési renyószervíz óradíját veszem ami 10k, +anyag akk sem 25. de pl. ceglédi királyi szerviz óradíja is 7k csak...én magam számtalanszor cseréltem hátsó betéteket, tudom meddig tart.
szal szerinted mennyi? -
Füge007
senior tag
-
Füge007
senior tag
Nem tudom, barátom intézte, én nem voltam ott, profi szakember csinálta, gondom megtett mindent, hogy jó legyen. Éna külömbséget erőben és fogysztásban is érzem.
Az EGR szelepem nem szakadt le addig nem jutott, de állandóan letapadt. A műszerfalon meg világított a service lámpa, 2x próbálták meg tisztítani, nem jött össze.
-
Füge007
senior tag
Próbálták javítani, nem sikerült. Nálam is először ki lett tisztítva, de csak letapadt, így csere, bár ahogy néztem nem is lehet javítani, mivel fixre van sajtolva. Igen a trend a csere, nem javítunk cserélünk. De sajnos az alakatrészek is egyre silányabb minőségűek, és ez is közrejátszik ebben. Fogyasztási cikké vált az autó, is ez a nagy helyzet.
A programot a gyári renault cégtől kapták, Baumgartneréknál rakta be egy szai, aki ért ezekhez. Igen van benne cooler, szép nagydarab
. Tehát amit a gyár is használ az került bele, sőt még utánna is finomított rajta.
A befecskendező rész hibái sajna gyerekbetegségei a dCI motoroknak. Ha megnézzük már látjuk talán ez sem véletlen. Jön a tankból az üzemanyag, a magasnyomású szivattyú után a nyomás 200 bar körülire nől, majd a befecskendező szivattyú után eljut a befecskendező fejben 1000 bar körli nyomással fecskendeződik be. Ezt az óriási nyomást hosszú távon nem bírja semmi. Esetemben a piezzo kristály kopott el a fejben, nem zárt tökénletesen, ezért járt egyenlőtlenül a motor, így fejcsere lett a vége.
-
Füge007
senior tag
40000 Km után, de nem chiptuning. Renaultosok csinálták, felülírták a programot egy gyári sport programmal, jobban megy, és a fogyasztásán is látom hogy jó. Semmi külső beavatkozás nincs! EGR szelep még bírta is, volt már olyan amiben 25 ezernél cserélték. befecskendező fej az viszont nem olcsó mulatság, még így okosban sem.
De végülis nekem munkaeszköz, sokat megyek vele. Így tudom azt is, hogy költeni is kell rá. Az alap szervízt én magam csinálom, végülis ez lenne az eredeti szakmám. Minden szőrő olajcsere időben jó minőségű alapanyaggal történik. A lényeg még soha nem hagyott ott sehol, pedig már bejártuk fél európát, 141000 van benne.
-
Füge007
senior tag
Én ezt az infót tudom, de végülis a mi szemszögünkből mind1. A lényeg jobb autókat kapjunk. Ne feledkezz meg a privilege illetve nagyobb felszereltségő modelleket, ami már korántsem fapados. Igazad van, természetesen kevesebb Km van bennük, de azért már ebben a típusban is van ami évek alatt sokat futott. De ha így jobb időarányosan nézve kevesebb a gond velük.
Amit én is használtam 2002 évjáratú Twingo 1.2 16V Privilege felszereltségű. 72000 Km van benne, jelenleg a barátnőm hajtja. Most volt vezérműszíj cserén, de ez is kötelező szervíz, azonkívül semmi nyögése nem volt soha, ezt saja a jól felszerelt Cliomról nem mondhatom el.
-
nemma
addikt
Mindegy, akkor is be kell menned
gabx76: Szerintem az előző széria sokkal jobban nézett ki, az jobban kéne, és olcsóbb is. Már csak a motorra leszek kíváncsi, gondolom azért nem marad a 228LE-s 2.0-ás...
Ja, egyébként te milyen fordulaton váltasz fel, hol fogyaszt a legjobban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest