Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MC Pite

veterán

angyalpc2: Igen, de manapság sok motor ilyen, és 2016 óta változtattak sok dolgok. Meg már 2,5 éve van egy szívó belőle is itthon (208). :)
    Nem félek különösebben, belevaló minősítésű olaj kell, meg nem kell kicentizni a szíjcserét. Krach bármikor lehet bármivel, de ez már a jobbak közül való (minden tekintetben - konkrétan a kipuja tisztább, mint a Megané/C3-é volt, pedig ez gdi azok meg mpi-k ). Majd vargaszék mondják miért nem hdi, de ennek több oka van, részben a 3-10km-es utak, részben hogy az adblue szivattyús szivattyú sem hiányzik, a többire meg hasonlóak az esélyek. Plusz ennek a karakterét láttatlanban is jobban csíptem, és 1.6hdi-hez képest amit régen vezettem valóban ez hozzám jobban passzoló karakter.

Húgomnak EB0 volt, őneki Dunaautó PUG márkeszerviz nem belevaló olajat töltött a mociba, és nem annál még nagyon optimista volt a szíjcsere intervall - be is jött a málás, takarítani kellett. Sőt, mivel a C3-as olaj *** nem belevaló és ő még azzal járt sokáig, lerakódásokkal is teli lett a motor, beleértve olajlehúzó gyűrűt, és hiába pofáztam el a kosár takarításkor hogy most kéne kipucolni, nem csináltatta meg - kompressziógyűrű törés lett belőle.

#fogyasztás: Amagyar bürokrácia/szopatás/butaság/stb végett még csak tegnap őta van rendszámom, így összesen 39km-t mentem 6 úttal, ezek átlaga 5.7l/100km (feltételezvén, hogy itt is olyan tűpontos az alkalmazás/fedélzeti mint a 208as esetén).

lsebestyen: Több mint tíz éve olvasok róla, a szívó változatokat próbáltam, vezettem sokszor, de a turbós valahogy mindig kimaradt. Jónak vártam, de még jobb mint vártam. Sok kisturbóst vezettem (nagyját nem szeretem, de 1.0 tce meg 1.2 Pt speciel kedvencek között van) de ez idáig a legjobb. 1.33 tce nem volt még, de 1.0 alapján azt is elég jónak tippelem :). Szóval rezgés, hang oké, manőverezésnél, ahol a suzuki/tsi kis turbósoknak bevérzik a szeme (mikor bele-bele kell csúsztatni a kuplunggal) valami csoda folytán (ahogy a 1.0 tce is) sokkal nagyobb motornak tűnik - legalább úgy tudok kitolatni/araszolni az enyhén emelkedő udvarból az autók között, ahogy 1.8 16V (X.Pic.)és 1.6 16V (X.Pic.,MIII) motorokkal szerelt saját autóimmal. Amikor meg már menés van, ott meg elég jól felszívja magát, inkább eleven 2.0 szívót mondanék rá, és érzésre inkább 140 körüli ménest (1.4 140le csí megy hasonlóan, de ez egyenletesebben, kb 0 turbólukkal adja elő).

Xantomas: Én meg túl gyorsan adtam el a MIII Grandtourt - szokás szerint első ember vitte. Igaz, szoktam energiát/pénzt borítani az autóimba, hogy normálisak legyenek.

Új hozzászólás Aktív témák